formulier afhandeling

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Back-end Software Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende development functie bij een klein gespecialiseerd softwarebedrijf? Wil jij graag hybride werken (combi tussen thuis + kantoor), loop jij warm voor maatwerk software en voel jij je prettig in een informele cultuur? Zoek dan niet verder! Reageer direct! Voor een gewilde werkgever in omgeving Tilburg zoeken wij een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je gaat werken voor een klein softwarebedrijf dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling van integratiesoftware. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: In een klein team met 4 ontwikkelaars houd jij je bezig met afwisselende

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Moordrecht zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel of dit iets voor jou is! Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Laat dan snel wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot

Bekijk vacature »

Ambitieuze Junior/Medior Low-code Developers gezoc

Bedrijfsomschrijving Transformeer bedrijven met jouw expertise in innovatieve technologie Ben je een bedreven softwareontwikkelaar met ervaring in Low-code platformen, of sta je te popelen om je in deze baanbrekende oplossing te verdiepen? Wij zijn op zoek naar jou! Ons klantenbestand groeit en we willen ons team uitbreiden met deskundige en leergierige Low-code specialisten. Is het jouw passie om organisaties te ondersteunen in hun digitale transformatie en maatwerkoplossingen te bieden met behulp van geavanceerde software? Wij zijn een vooruitstrevend bedrijf dat dagelijks werkt aan het oplossen van complexe vraagstukken om de digitale ambities van onze klanten te realiseren. Functieomschrijving Ontwikkel op

Bekijk vacature »

Java developer (remote)

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij als Java ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 ontwikkelaars binnen onze organisatie waarbij jij de brug slaat tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je jouw taken op voor de dag. Hieronder een aantal taken die jij zal uitvoeren: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden

Bekijk vacature »

Backend Developer Scrummaster .NET

Samengevat: Deze werkgever is een ambitieus internetbedrijf met een passie voor digitale communicatie. Ben jij geschikt als Backend Developer? Heb je ervaring met .NET platform? Vaste baan: Backend Developer / SCRUM Master Scrum HBO WO €3.800 - €6.000 Deze werkgever is een innovatief bedrijf met enthousiaste mensen die jarenlang ervaring hebben met het ontwikkelen internet- en intranetoplossingen. Wij houden van korte lijnen en open en eerlijke communicatie. Wij zetten graag onze jarenlange ervaring in om perfect werkende oplossingen te ontwikkelen. Wij ondersteunen dienstverlenende organisaties bij het ontwikkelen en realiseren van een effectief, adaptief communicatieplatform. Je ontwikkelt met ons de meest

Bekijk vacature »

VB.NET developer

Functie Het development team waar jij in terecht komt bestaat uit twee ervaren software developers. De directeur/eigenaar is tevens één van deze developers. Jij werkt direct samen met jouw werkgever en kan dan ook veel kennis en ervaring bij dit bedrijf op doen. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor de kantoorapplicatie die deze organisatie aanbied in een niche markt. Het team is op dit moment actief bezig met een migratie waarbij het eindstation eindigt in een C# .NET omgeving. Echter is een deel van de software al geschreven in C# .NET. Hierbij is gebruik gemaakt van C# .NET, CSS, HTML,

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Junior Front-End Developer

Je maakt een vliegende start van je carrière, door meteen mee te bouwen aan de digitale oplossingen van Coolblue. Wat doe je als Junior Front-End Developer bij Coolblue? Als Junior Front-End Developer ben je meteen vanaf de start onderdeel van een development team. Je kijkt veel mee met collega’s en volgt trainingen. Op dat moment komt je wil om te blijven leren naar boven. Daarnaast pak je in de sprints ook je eigen stories op om Coolblue iedere dag een beetje beter te maken. Je sterk analytisch vermogen komt dan goed van pas! Ook Junior Front-End Developer worden bij Coolblue?

Bekijk vacature »

Frontend Developer - Leeuwarden

Als Frontend Developer bouw jij mee aan het onderwijs van de toekomst! In een scrum team werken met jonge en enthousiaste collega’s, moderne technieken, ruimte voor eigen ontwikkeling en op een proactieve wijze kunnen meewerken aan innovatie binnen het onderwijs. Magister is het state-of-the-art softwarepakket dat scholen in het voortgezet onderwijs op alle fronten ontzorgt. Van leerlingenadministratie tot het ondersteunen van individuele leerlijnen, van toegang tot digitaal lesmateriaal tot het plannen van het lesrooster. In de Magister app bedient Magister ruim 2,5 miljoen gebruikers waarvan, dagelijks meer dan 600.000 unieke. Hiermee is Magister de absolute marktleider in onderwijsland. Wat vragen

Bekijk vacature »

Android developer

De functie Schiphol is een plek om te reizen, te verblijven en te werken. Door middel van data en technologie richten we op al deze gebieden het leef- en werkklimaat optimaal in en zorgen we voor een slimmere en efficiëntere operatie. Wij ontwikkelen nieuwe producten en diensten vanuit de wensen en behoeften van onze klanten, voorspellen passagier flows en testen digitale oplossingen om rijen en andere pijnpunten in het proces te verminderen. Met slimme feedback van sensortechnologie maken we zelfs data van toiletten en stoelen inzichtelijk en bruikbaar. Het Commercial Platform bestaat uit multidisciplinaire teams met een end-2-end verantwoordelijkheid voor

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij hebben drie scrumteams. Het eerste team focust zich op het stukje hardware wat wij in huis doen. Zij maken als team o.a. gebruik van C++. De andere twee scrumteams zijn allebei bezig met data verwerking en maken hierbij in de backend gebruik van C# .NET / .NET Core. Het verschil tussen deze teams is dat één team de data verwerking doet voor de mobiele applicatie. Zij werken hierbij dus ook met Xamarin. Het andere team focust zich op de webapplicaties en maakt hierbij ook gebruik van ASP.NET MVC. Op basis van jouw ambities en kwaliteiten kijken wij samen

Bekijk vacature »

BizTalk/ Azure Developer

Dit ga je doen •Understanding the scope of required functionality, translate them within context of way of working of the team into developed solutions, whilst safeguarding documentation; •Planning based on assigned sprint tasks; •Acting as an expert in estimation techniques and planning; •Understanding your role in the agile process and act in this way; •Facilitating internal communication and effective collaboration; •Working closely with scrum master to handle backlogs and new requests; •Providing information to the third parties about activities and needs for compliance. Hier ga je werken Our client is a leading organization focusing on animal nutrition, offering solutions that

Bekijk vacature »

Senior Cobol Applicatieontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving In de applicatie ETM

Bekijk vacature »
Yoeri Achterbergen

Yoeri Achterbergen

01/04/2015 12:07:34
Quote Anchor link
Hallo,

Zelf krijg ik 2 dingen niet werkend.
Laat ik beginnen met de code
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php
if(isset($_POST['submit'])){
$amount =  $_POST['amount']; // Storing value amount
$orderid = $_POST['orderid'];  // Storing value orderid
}
//create empty error orderid
if (empty($_POST['orderid'])) {
    $emptyorderid = 'Vul het ordernummer in';
}

//create empty error amount
if (empty($_POST['amount'])) {
    $emptyamount = 'Vul het te betalen bedrag in';
}


?>


<html>
<body>
<form action="" method="post">
<input name="orderid"  placeholder="Voer bestelnummer in">
<input name="amount" placeholder="Voer het te betalen bedrag in">
<input type="submit" value="Proceed to payment">  
</form>


vraag 1:
Hoe kan ik php automatisch een euro symbool voor het bedrag laten plaatsen als het formulier gesubmit is?
Zelf had ik geprobeerd een variable hiervoor te maken die ik laat echoen voor de variable $amount
Het eurosymbool wil ik ook pas laten zien als er wel een bedrag is ingevuld anders niet.

Vraag 2:
Stel ik vul het ordernummer is maar geen bedrag en ik duw op submit, dan word de error amount getoont d.m.v. een echo variable emptyamount. Dat werkt prima, alleen verliest hij de waarde van het orderid uit de input.
Is er een mogelijkheid om deze vast te houden tot dat het formulier foutvrij is?
Moet ik dan werken met een input type button?

Mvg,

Yoeri
Gewijzigd op 01/04/2015 13:25:45 door Yoeri Achterbergen
 
PHP hulp

PHP hulp

17/05/2024 03:45:17
 
Rick B

Rick B

01/04/2015 13:50:53
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php
if(isset($_POST['send'])) {
    $amount =  trim($_POST['amount']); // Storing value amount
    $orderid = trim($_POST['orderid']);  // Storing value orderid

    if (empty($orderid) || empty($amount])) {
            echo 'Vul een ordernummer en bedrag in';
    }

else {
        $ammount = "&euro;".$ammount;
        // rest van je code
    }
}

?>


<html>
<body>
<form action="" method="post">
<input type="text" name="orderid" placeholder="Voer bestelnummer in" value="<?php if (isset($orderid)) echo $orderid; ?>">
<input type="text" name="amount" placeholder="Voer het te betalen bedrag in" value="<?php if (isset($ammount)) echo $ammount; ?>">
<input type="submit" name="send" value="Proceed to payment">  
</form>
Gewijzigd op 01/04/2015 14:09:27 door Rick B
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

01/04/2015 13:57:09
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<?php

// initialisatie!
$amount = '';
$orderid = '';
$emptyamount = '';
$emptyorderid = '';

if(isset($_POST['submit']))
{

    //create empty error orderid
    if (empty($_POST['orderid'])) {
            $emptyorderid = 'Vul het ordernummer in';
    }

    //create empty error amount
    if (empty($_POST['amount'])) {
            $emptyamount = 'Vul het te betalen bedrag in';
    }


    $amount = '€ ' . number_format($_POST['amount'], 2, ',', '.'); // Storing value amount
    $orderid = intval($_POST['orderid']);  // Storing value orderid
}

?>


<html>
<body>
<form action="" method="post">
<input name="orderid"  placeholder="Voer bestelnummer in" value="<?php echo $orderid; ?>">
<input name="amount" placeholder="Voer het te betalen bedrag in" value="<?php echo $amount; ?>">
<input type="submit" value="Proceed to payment">  
</form>


Toevoeging op 01/04/2015 14:05:06:

Weet je zeker dat je empty() wilt gebruiken voor amount? daarmee kan / mag het bedrag niet gelijk aan 0 zijn namelijk.
Gewijzigd op 01/04/2015 14:03:31 door Frank Nietbelangrijk
 
Yoeri Achterbergen

Yoeri Achterbergen

01/04/2015 14:40:55
Quote Anchor link
Dank voor jullie reactie.
De controle op de variable amount heb ik veranderd in
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if ($_POST['amount'] == ''){
    $emptyamount = 'Vul het te betalen bedrag in';
}

?>


Echter werkt het nog niet zoals ik het graag zou willen.
Als ik bij het bedrag niet invul geeft hij toch een euro symbool weer, dit mag alleen als er een bedrag is ingevuld.
Wat kan ik nu het beste doen om hierop een controle te maken?



Toevoeging op 01/04/2015 16:22:27:

Opgelost

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
//initialisatie
$eurosymbol = '€ ';

if ($_POST['amount'] == ''){
    $emptyamount = 'Vul het te betalen bedrag in';
    $eurosymbol = '';
}


$amount = $eurosymbol.number_format($_POST['amount'], 2, ',', '.');
?>
Gewijzigd op 01/04/2015 14:41:11 door Yoeri Achterbergen
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

01/04/2015 18:05:46
Quote Anchor link
Ik hoop dat je voor regel 5 nog wel even controleert of het formulier verzonden is? Ik begrijp nu tevens dat je het euro symbool enkel wilt tonen indien er nog geen bedrag is ingevuld? Al overwogen om dan met een placeholder te werken?

Ik hou zelf meestal gewoon een decimaal aan in een invoerveld. Ook zou ik dan van rechts naar links zoeken naar een punt of een komma. Indien een komma dan str_replace naar een punt. Alle overige karakters die geen cijfers zijn moeten er dan vervolgens uit. Leuke uitdaging :-)

Dit zijn dan dus geldige invoer mogelijkheden:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
12
12.
12,
12.0
12,0
12.05
12,05
euro 12.05


uiteindelijk moet er een van deze uitkomen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
12.0
12.05


Het mooiste is om met javascript direct aan de gebruiker te tonen wat het uiteindelijke bedrag wordt.
Dan kan deze het namelijk nog direct veranderen als het niet goed gaat.
Gewijzigd op 01/04/2015 18:07:49 door Frank Nietbelangrijk
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

01/04/2015 18:19:46
Quote Anchor link
Waarom maak je een variabele $amount aan op regel 10, terwijl $_POST['amount'] misschien niet eens bestaat / goede waarde heeft? Ik zou dat dan in een else doen (na controle of $_POST['amount'] wel een geldige waarde heeft).

Verder zou ik de € niet in een variabele stoppen, maar bij de echo (hard coded) tonen.
Gewijzigd op 01/04/2015 18:21:25 door Obelix Idefix
 
Eddy E

Eddy E

02/04/2015 16:57:46
Quote Anchor link
Precies: je kan niet "€ 5.00" gebruiken om mee te rekenen.
Gewoon 5 of 5.00 wel. Dus dat 'euroteken' niet erbij opslaan. Dat kan je ook niet optellen en/of gebruiken om BTW te berekenen (bijvoorbeeld).

Met de functie money_format() (zie http://php.net/manual/en/function.money-format.php) is dit erg makkelijk.
Je vraagt een INT of DECIMAL (0,27374 is ook geldig!) en gebruikt een ROUND() om dit naar 2 decimalen op te slaan.
Euroteken komt pas bij de presentatie, via MONEY_FORMAT().
 
Yoeri Achterbergen

Yoeri Achterbergen

08/04/2015 19:37:26
Quote Anchor link
Beste,

dank voor jullie reacties. Ik heb 2 outputs gemaakt, een variabel is voor te rekenen en de ander is voor te showen.
Nu loop ik nog tegen een ding aan en dat is zodra er gepost word word krijgt de pagina een refresh.
Als ik dus nu een functie (jquery) aan de button koppel, dan word deze uitgevoerd maar direct weer weggehaald omdat de pagina opnieuw word getoont.
Kan ik ook submitten zonder refresh?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

08/04/2015 19:57:33
Quote Anchor link
Jazeker, jQuery heeft hier een handige functie voor:
event.preventDefault();
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.