Formulier checken.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior PHP Developer

Dit ga je doen Software development met behulp van C# .NET en / of PHP, je mag zelf kiezen waar jij je in wil specialiseren Meedenken over het nieuwe pakket, waar moet het aan voldoen? Unit-, integratie- en diverse andere tests schrijven en uitvoeren Nauw samenwerken met je IT collega's zoals Testers, Developers, DevOps Specialisten en Architecten Jezelf ontwikkelen met behulp van trainingen en cursussen Hier ga je werken Onze klant, een grote speler in de medische sector, is op zoek naar een enthousiaste junior (of meer ervaren) Software Developer die klaar is voor een nieuwe stap in zijn of

Bekijk vacature »

Ervaren Software Developer

Functie omschrijving Ben jij een ervaren Software Developer, en heb je ervaring met technieken zoals C#, MS Access & SQL? Vind jij het leuk om maatwerk software te ontwikkelen voor klanten in een specifieke branche? Dan is dit de baan voor jou! Als ontwikkelaar ben jij samen met een team van 12 collega’s verantwoordelijk voor het bouwen van nieuwe functionaliteiten en het uitbreiden van de core applicatie. Belangrijk is dat je ervaring hebt met C# en MS Access. Je bent flexibel en klantvriendelijk ingesteld, omdat het belangrijk is om de klanten zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Thuiswerken

Bekijk vacature »

.NET Developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een .NET Developer! Wil jij werken voor een internationaal bedrijf waar je legio mogelijkheden krijgt als Software Ontwikkelaar? Grijp nu je kans en kijk snel of jouw vaardigheden aansluiten bij onderstaand profiel! Je kunt een uitdagende rol gaan vervullen als .NET Developer binnen een internationaal bedrijf dat gevestigd is in omgeving Bergen. Dit bedrijf is zeer vooruitstrevend en verricht betekenisvol werk. Binnen dit bedrijf wordt gewerkt aan de productie en ontwikkeling van medische middelen. Als .NET Developer ga jij je bezig houden met het volgende: Je wordt betrokken bij alle fasen van software

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Hands-on Solution Architect / Software Architect (

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Solution Architect / Software Architect op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je werkt samen met gedreven DevOps teams, bestaande uit frontend, backend en middleware developers, testers, UX-designers. Samen met de teams ben je continu op zoek naar de beste oplossingen voor onze klanten. Als Solution Architect onderzoek

Bekijk vacature »

Java Front-end Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten in Java met tools als Springboot, MS SQL Server (T-SQL) en JavaScript; Het onderhouden van de (web-)applicaties binnen een complexe omgeving; Werken aan de migratie van een monolithisch systeem naar een architectuur gebaseerd op Kubernetes; Code reviews met collega's en actieve kennisuitdelingsessies voeren; Het uitvoeren van unit- en systeemtests Experimenteren met nieuwe tools en technieken. Hier ga je werken Binnen deze organisatie kom je te werken op de afdeling die gegevens verzamelt vanuit het hele land. Denk hierbij aan vertrouwelijke persoonsgegevens. Het team verwerkt al deze data met als doel het waarborgen

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer

Functie Als front-end developer ga je aan de slag voor verschillende klanten, waarbij veel rekening wordt gehouden met waar je woont (dit is altijd binnen het uur), en word er gezocht naar een organisatie die past bij jou. Zowel qua persoonlijke ambities als de technische aansluiting. De opdrachten duren gemiddeld 1 à 2 jaar maar dit hangt ook af van je wensen. Je werkt in een teamverband voor een klant en zult nauw samenwerken met zowel eigen collega’s als die bij de klant werkzaam zijn. Ze zijn op zoek naar een technische front-end developer die ruime ervaring heeft in één

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

Low Code Ontwikkelaar

In het kort Als Low Code Developer werk je aan projecten bij en voor onze klanten, waarbij je voor het ontwikkelen van de oplossingen een technisch low-code platform gebruikt. Samen met het team streef je naar de beste oplossing en bepalen jullie de juiste aanpak. Je rol is divers en je bent van begin tot eind betrokken bij de ontwikkeling zowel de back-end en de front-end van de applicatie. Naast de ontwikkeling en oplevering, breng je ook advies uit aan de klant waarom bepaalde keuzes worden gemaakt. Je bent dan ook communicatief sterk en kunt je keuzes goed (inhoudelijk) onderbouwen.

Bekijk vacature »

Front-end PHP Developer

Dit ga je doen Bouwen van de frontend van een nieuwe applicaties; Verbeteren van de user experience; Opstellen van een style guide; Schakelen met collega developers over de te bouwen oplossing; Je speelt een belangrijke rol in het neerzetten van het nieuwe systeem; Werken met o.a. Symfony 6, API Platform, Twig, Javascript, Redis Automatiseren van processen; Koppelen van verschillende functionaliteiten; Unit tests, integration tests, end-to-end tests; In de toekomst ga je nog werken aan andere projecten. Hier ga je werken Voor onze vaste opdrachtgever in de regio Breda zijn wij op zoek naar een Frontend Developer. Het betreft een organisatie

Bekijk vacature »

PHP Developer Symfony

Dit ga je doen Ontwikkelen van Product Informatie Management (PIM) systemen; Werken aan zowel grotere als kleine projecten voor toonaangevende klanten binnen o.a. de retail. Hier ga je werken Als PHP Developer kom je te werken binnen een vooruitstrevende organisatie die Product Informatie Management (PIM) systemen levert aan hun klanten. Hun klanten zijn toonaangevende bedrijven binnen o.a. de retail. De organisatie zit gevestigd in regio Zwolle en bestaat uit zo'n 35 medewerkers, waarvan 30 IT. Je komt te werken binnen één van de zelfsturende development teams welke ieder verantwoordelijk zijn voor hun 'eigen' klanten. Jouw team bestaat uit 6 backend

Bekijk vacature »

SQL Database developer

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »

Applicatieontwikkelaar Java EE

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving De afdeling IV –

Bekijk vacature »

Software Developer PHP JavaScript Python HBO SQL

Samengevat: Wij zijn een softwarebedrijf voor Autodealers. Ben jij een Medior of Senior Software Developer? Heb je ervaring met PHP, JavaScript of Python? Vaste baan: Java.Developer Software HBO €3.000 - €5.200 Bij ons op de werkvloer is er een positieve en informele sfeer. Naast een goede begeleiding en een enthousiaste klantenkring biedt deze werkgever een prettige omgeving met zeer afwisselende werkzaamheden. Houd jij van aanpakken en denk je dat je deze uitdaging aankunt? Dan zoeken wij jou! Zij werken voor grote klanten. Zij doen omvangrijke projecten die we bij deze werkgever op kantoor realiseren (geen detachering). Zij werken met state-of-the-art

Bekijk vacature »

PHP Developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »
Dutch Caffeine

Dutch Caffeine

26/07/2007 17:14:00
Quote Anchor link
Geachte forumleden,

Ik wil graag een formulier checken (of alles is ingevuld) alleen weet ik daar geen snelle manier voor.

Ik weet ook niet of er een snelle manier voor is om de formulier te checken of alles is ingevuld (dus geen lege velden zijn gepost).

Ik doe het altijd zo, maar vind ik te lang dradig:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
// dit maak even snel, heb nu alles (zeg maar) in $naam etc gezet.
if(empty($naam))
{

echo "U naam is leeg";
}

// en ga zo maar door met alle velden.
?>


Heeft iemand een idee?
of is er een andere manier.?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Dutch Caffeine
 
PHP hulp

PHP hulp

18/05/2024 14:55:50
 
Joren de Wit

Joren de Wit

26/07/2007 17:19:00
Quote Anchor link
Je zou de $_POST array met een foreach loop uit kunnen lezen en elke variabele te controleren.

Daar heb ik hier een voorbeeldje van staan.
 
Marco PHPJunky

Marco PHPJunky

26/07/2007 17:26:00
Quote Anchor link
misschien is dit een idee voor je:

Voorbeeld formulier met een aantal veel voorkomende velden:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
<!-- Javascript controlle of alle verplicht aangegeven velden ingevuld zijn -->

<script type="text/JavaScript">
<!--
function MM_findObj(n, d) { //v4.01
  var p,i,x;  if(!d) d=document; if((p=n.indexOf("?"))>0&&parent.frames.length) {
    d=parent.frames[n.substring(p+1)].document; n=n.substring(0,p);}
  if(!(x=d[n])&&d.all) x=d.all[n]; for (i=0;!x&&i<d.forms.length;i++) x=d.forms[i][n];
  for(i=0;!x&&d.layers&&i<d.layers.length;i++) x=MM_findObj(n,d.layers[i].document);
  if(!x && d.getElementById) x=d.getElementById(n); return x;
}

function MM_validateForm() { //v4.0
  var i,p,q,nm,test,num,min,max,errors='',args=MM_validateForm.arguments;
  for (i=0; i<(args.length-2); i+=3) { test=args[i+2]; val=MM_findObj(args[i]);
    if (val) { nm=val.name; if ((val=val.value)!="") {
      if (test.indexOf('isEmail')!=-1) { p=val.indexOf('@');
        if (p<1 || p==(val.length-1)) errors+='- '+nm+' must contain an e-mail address.\n';
      } else if (test!='R') { num = parseFloat(val);
        if (isNaN(val)) errors+='- '+nm+' must contain a number.\n';
        if (test.indexOf('inRange') != -1) { p=test.indexOf(':');
          min=test.substring(8,p); max=test.substring(p+1);
          if (num<min || max<num) errors+='- '+nm+' must contain a number between '+min+' and '+max+'.\n';
    } } } else if (test.charAt(0) == 'R') errors += '- '+nm+' is required.\n'; }
  } if (errors) alert('The following error(s) occurred:\n'+errors);
  document.MM_returnValue = (errors == '');
}
//-->
</script>

<!-- Voorbeeld formuliertje met in de form tag een onsubmit waar de verplichte velden in staan vermeld -->

<form action="script.php" method="post" name="testform" onsubmit="MM_validateForm('naam','','R','mail','','RisEmail','nummer','','RisNum','wachtwoord','','R');return document.MM_returnValue">
<table align="center" border="0">
<tr>
    <td>
    *naam:
    </td>
    <td>
        <input type="text" name="naam" />
    </td>
</tr>
<tr>
    <td>
    *wachtwoord:
    </td>
    <td>
        <input type="password" name="wachtwoord" />
    </td>
</tr>
<tr>
    <td>
    *mail:
    </td>
    <td>
        <input type="text" name="mail" />
    </td>
</tr>
<tr>
    <td>
    *nummers:
    </td>
    <td>
        <input type="text" name="nummer" />
    </td>
</tr>
<tr>
    <td colspan="2" align="center">
        <input type="submit" name="verstuur" value="Login" />
    </td>
</tr>
</table>
</form>


Groetjes & succes
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Marco PHPJunky
 
Timmy

timmy

26/07/2007 17:33:00
Quote Anchor link
ja er is wel een manier, maar dat is met javascript maar dan kan je de broncode overnemen en dat stukje weghalen, ik zie net dat marco die javascript heeft laten zien
 
Dutch Caffeine

Dutch Caffeine

26/07/2007 17:35:00
Quote Anchor link
Ik ga toch voor het voorbeeld van Blanche. Omdat dat alles in php is, en ik niet zo lekker werk met javascript.

In ieder geval allemaal hartelijk dank!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Dutch Caffeine
 
Joren de Wit

Joren de Wit

26/07/2007 17:43:00
Quote Anchor link
tim schreef op 26.07.2007 17:33:
ja er is wel een manier, maar dat is met javascript maar dan kan je de broncode overnemen en dat stukje weghalen, ik zie net dat marco die javascript heeft laten zien
Zoals gezegd, het kan inderdaad ook gewoon in PHP. Het grote nadeel van javascript is namelijk dat je het uit kunt schakelen en de hele controle van je formulier wegvalt.
 
Marco PHPJunky

Marco PHPJunky

26/07/2007 17:46:00
Quote Anchor link
Blanche schreef op 26.07.2007 17:43:
tim schreef op 26.07.2007 17:33:
ja er is wel een manier, maar dat is met javascript maar dan kan je de broncode overnemen en dat stukje weghalen, ik zie net dat marco die javascript heeft laten zien
Zoals gezegd, het kan inderdaad ook gewoon in PHP. Het grote nadeel van javascript is namelijk dat je het uit kunt schakelen en de hele controle van je formulier wegvalt.


maar als het aanstaan is javascript wel "strenger" en strikter dan php zelf is
 
Arend a

Arend a

26/07/2007 17:56:00
Quote Anchor link
Waarom is dat? Het enige is dat je met javascript het ietstje eerder kan vertellen, bij php kan je het pas na een submit controleren. Strictheid in beide talen hangt puur van de programmeur af.
 
Frank -

Frank -

26/07/2007 18:06:00
Quote Anchor link
Quote:
maar als het aanstaan is javascript wel "strenger" en strikter dan php zelf is
Ik ben benieuwd naar de argumenten! Voor zover ik weet, is een controle zo goed als dat de programmeur deze heeft gemaakt. Het maakt daarbij geen ene moer uit of dat nu in JS, PHP, .NET, Java of wat dan ook is gedaan.

Komt nog eens bij dat je JS niet kunt vertrouwen en het dus maar een extraatje is. Niets meer, niets minder.
 
Marco PHPJunky

Marco PHPJunky

26/07/2007 18:16:00
Quote Anchor link
@ Arend & pgFrank:

eigenlijk hebben jullie bijde gelijk over het feit dat een beiviling en controlle net zo goed is als de programmeur hem maakt.

Maar zoals Arend ook al zei javascript is iets sneller ( niet dat je dat heel snel merkt )

en javascript heeft opzich minder regels code nodig dan dat php soms nodig.
het is ook waar dat als je javascript uit zet je er dan niks meer aan hebt omdat het op de client - side word uitgevoerd.

het is misschien mijn fout om te denken dat javascript strikter is maar dat is induvieel afhankelijk van de voorkeuren van de programmeur maar dat neemt niet weg dat feitelijk jullie gewoon gelijk hebben.
sorry maar ik zat denk ik niet hellemaal op te letten.
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

26/07/2007 18:29:00
Quote Anchor link
Voor de veiligheid zou ik een simpel foreachje in PHP maken, dan ben je met een paar regels code vrij snel klaar...

Voor de gebruiker zou ik echter javascript gebruiken, dat is veel eenvoudiger/directer voor hem/haar. Op javascript valt echter niet te vertrouwen want het is client-side.
 
Dutch Caffeine

Dutch Caffeine

03/09/2007 11:15:00
Quote Anchor link
Blanche schreef op 26.07.2007 17:19:
Je zou de $_POST array met een foreach loop uit kunnen lezen en elke variabele te controleren.

Daar heb ik hier een voorbeeldje van staan.


Je server geeft een 500 error.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.