Formulier wil niet versturen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Samenwerken in een team van 10 collega's; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als startende IT-professional kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven.

Bekijk vacature »

Senior .NET Developer I goed salaris en deels thui

Bedrijfsomschrijving Mijn opdrachtgever is al ruim 20 jaar een gevestigde naam in de wereld van software ontwikkeling, met drie kantoren in de Randstad, waaronder Alphen aan den Rijn. Zij richten zich op het bouwen van IT-oplossingen die ervoor zorgen dat de productiviteit van klanten te allen tijden optimaal is. Hiervoor neemt jouw nieuwe werkgever het volledige ontwikkelproces tot haar rekening; van het eerste gesprek om de klantwensen in kaart te brengen, tot aan het uiteindelijke onderhoud van de opgeleverde oplossing. In totaal werken er inmiddels bijna 200 gemotiveerde IT-ers binnen deze organisatie. De gemiddelde leeftijd ligt rond de 35. Het

Bekijk vacature »

Fullstack Developer

Functieomschrijving Heb je kort geleden jouw HBO diploma ICT development behaald? Of zit je nog aan het begin van je carrière en heb je affiniteit met C#.NET? Voor een erkende werkgever in de omgeving van Oosterhout zijn wij op zoek naar een fullstack developer. Als C#.NET developer werk je samen met een vooruitstrevend team aan het ontwikkelen van maatwerk software voor klanten. Je hebt affiniteit met SQL, maar nog belangrijker is dat je kennis en ervaring hebt met C#.NET. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Het ontwikkelen van onze high-availability en high-performance backend; Je begint de dag rond 8:30

Bekijk vacature »

SQL ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een gave werkgever in regio Breda zijn wij per direct op zoek naar een SQL ontwikkelaar/ functioneel consultant. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Je test de ontwikkelde oplossingen om er zeker van te zijn dat deze voldoen aan de functionele specificaties en de behoeften van de organisatie; Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Je stelt op

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een organisatie waar je samen met een team werkt aan iets moois en waar je naast hard werken ook hard kunt lachen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Voor een informeel IT-bedrijf in omgeving Wassenaar zijn wij op zoek naar versterking. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als Software Programmeur lees dan snel verder! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed

Bekijk vacature »

Junior Software Developer (HBO / WO)

Functie omschrijving Voor een leuke opdrachtgever zijn wij op zoek naar een Junior Software Developer! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Dan hebben wij bij Jelling IT Professionals de perfecte opdrachtgever in de omgeving van Hoofddorp. Binnen deze functie vervul je een onsite learning programma waarbij je aan de slag gaat met PHP en Laravel. Hierbij ben je voornamelijk werkzaam op verschillende klantlocaties en is het jouw taak om hun wensen en eisen

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen aan de software dat beschikbaar is op de substations; Ontwikkelen in C++, C, Python en JavaScript. Daarnaast op een Embedded Linux omgeving, opgebouwd met containers en DevOps; Meewerken aan cyber security (OWASP); Uitvoeren/bouwen van geautomatiseerde testen in samenwerking met de Quality Specialist; Vertalen van wensen van de klanten/business naar werkbare/duurzame oplossingen. Hier ga je werken Als Software Ontwikkelaar kom je te werken bij een organisatie gericht op de (internationale) energiemarkt, waar wordt gewerkt voor het verwerven en verwerken van realtime, high quality data. Er wordt gewerkt vanuit het hart van de substations en direct voor

Bekijk vacature »

C# .NET Ontwikkelaar ASP.NET

Samengevat: Deze werkgever is een inkooporganisatie. Ben jij een ervaren .Net ontwikkelaar? Heb je ervaring met .Net en C#? Vaste baan: C# .NET Developer .Net MBO HBO €3.100 - €4.300 Onze missie is: “Een essentiële bijdrage leveren aan het verlagen van de integrale kostprijs van de aangesloten groothandels, middels het bundelen van inkoopvolume en het creëren van synergie met en tussen de groothandels en leveranciers, met scherpe inkoopprijzen, goede handelscondities en gerichte dienstverlening als resultaat” Zij werken voor MKB klanten. Deze werkgever heeft veel verschillende projecten. Houd jij van afwisseling? Dan zit je bij hun goed! De branche van dit

Bekijk vacature »

Back-end PHP Software Developer - Juniorfunctie

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Software Developer om ons team te versterken en mee te werken aan de ontwikkeling van eigen IOT-oplossingen. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het bouwen van webapplicaties, apps en dashboards voor het uitlezen en managen van sensoren in machines. Je werkt nauw samen met een team van ontwikkelaars en engineers om de beste software-oplossingen te creëren. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je bent in deze rol verantwoordelijk voor het ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties en softwaretoepassingen voor in-house ontwikkelde IOT oplossingen. Je werkt aan complexe databases en back-end

Bekijk vacature »

Senior Applicatie ontwikkelaar Java

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving We verwachten van je,

Bekijk vacature »

Senior PHP Developer

Als Senior PHP Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn en coach je andere developers op de hard en soft skills. Wat doe je als Senior PHP Developer bij Coolblue? Als PHP Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Hoewel je een PHP Developer bent, sta je open om C# of Typescript in te zetten of te leren. Ook PHP Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om

Bekijk vacature »

Back End Developer

Als Back End developer bij KUBUS houd je je bezig met het ontwikkelen van de (web)applicatie en services van BIMcollab. Je hebt een focus op de back end van onze software, daarvoor werken wij hoofdzakelijk met C# en .NET. Wij hanteren een full-stack benadering, wat betekent dat je naast de back-end ook meehelpt bij andere onderdelen van de code. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein

Bekijk vacature »

Developer Front-end

Functie omschrijving Front-end Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een front-end developer voor een organisatie in de regio Veenendaal die de eindverantwoordelijkheid op zich neemt van alles wat met design te maken heeft. Je hebt in deze functie een adviserende rol hiervoor moet je beschikken over een grote dosis vakinhoudelijke kennis. Je creëert unieke concepten door samen met collega’s en klanten te overleggen over aangeleverde designs. Hiermee draag jij je steentje bij aan de groeiambities van de klant. Jij wordt het vaste aanspreekpunt voor klanten wanneer het gaat over planningen, hierin is het jouw taak om alle betrokkenen goed

Bekijk vacature »

Junior Front end developer

Functie Jij als developer gaat ons helpen onze producten verder te ontwikkelen en in te zetten in de markt. Op dit moment bestaat ons SaaS product uit 3 componenten die zowel los als in een pakket gekocht kunnen worden. Het gaat hier om een online kaartapplicatie, een workflow tool en een monitoring tool. Momenteel zijn wij 3 jaar geleden gestart met de ontwikkeling. De tech-stack waarmee we werken is voornamelijk Javascript, Vue.js en Python. Daarnaast gebruiken wij FaundaDB als database en werken we veel met GIS applicaties. De uitdaging die we momenteel hebben is dat we momenteel een intern team

Bekijk vacature »

Laravel / PHP developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Laravel PHP Developer voor een leuk bedrijf in de omgeving van Amsterdam! Je zult je bezig houden met de volgende werkzaamheden: Je gaat aan de hand van de wensen van klanten software ontwikkelen; Je bent bij het gehele proces betrokken; van A tot Z; Je hebt na de oplevering contact met de klant wanneer zij problemen ervaren; Je denkt mee over het verbeteren van de werkprocessen; Je denkt mee over softwareoplossingen; Je speelt in op de behoefte van de klant; Je houdt je bezig met het verbeteren, aanpassen en vernieuwen van de

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Jurgen B

Jurgen B

25/10/2008 23:32:00
Quote Anchor link
Dag mensen,

Ik zit hier met een klein probleem. Ben mezelf een beetje PHP aan het leren, en nu heb ik een scriptje gemaakt dat berichten uit de database haalt. Dat werkt na heel veel Googelen :P En nu wil ik via de pagina ook dingen versturen naar de database, maar daar heeft ie nog weinig zin in!!

Het vreemde is ook dat ik post gebruikt voor het versturen voor de gegevens, maar dat ie het toch in de URL zet!

Hier is de code ..

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
<?php


include('config.php');
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST' ){
$naam = $_POST['naam'];
$email = $_POST['email'];
$website = $_POST['website'];
$bericht = $_POST['bericht'];

$tijdstip = time();


$website="INSERT INTO berichten(naam, email, website, bericht, tijdstip)VALUES('".$naam."', '".$email."', '".$webiste."','".$bericht."','".$tijdstip."')";

if(!$res = mysql_query($website))
{

    trigger_error(mysql_error().'<br />In query: '.$website);
}

else
{
    $id = mysql_insert_id();
}

}

else {

$rijen_ophalen = "SELECT *
                    FROM berichten
                    ORDER BY tijdstip
                 "
;

$res = mysql_query($rijen_ophalen);

if(mysql_num_rows($res) >= 0){
    while ($rij = mysql_fetch_array($res))
        {

             echo 'ID nummer: '.$rij[id].'<br />';
             echo 'Naam:      '.$rij[naam].'<br />';
             echo 'E-mail:      '.$rij[email].'<br />';
             echo 'Website:      '.$rij[website].'<br />';
             echo 'Bericht:      '.$rij[bericht].'<br />';
             echo 'Tijdstip:  '.$rij[tijdstip].'<br />';
             echo '<br />';
             echo '<br />';
        }
}

else {
    echo 'Whoops, er staan (nog) geen berichten in het gastenboek';
}


$content .= <<<EOF

<form>
    <form action="{$_SERVER['REQUEST_URI']}" method="post">
        Naam:         <br /><input type="text" name="naam" value="{$naam}"></input><br />
        E-mailadres:<br /><input type="text" name="email" value="{$email}"></input><br />
        Website:    <br /><input type="text" name="website" value="{$website}"></input><br />
        Bericht:     <br /><textarea name="bericht" rows="8" cols="30">{$bericht}</textarea><br />
        <input type="submit" name="submit" value="Verstuur reactie">
</form>

EOF
;
echo $content;
}

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jurgen B
 
PHP hulp

PHP hulp

18/05/2024 12:00:25
 
PHP Newbie

PHP Newbie

25/10/2008 23:35:00
Quote Anchor link
Je controleert nergens of je query wel gelukt is.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

25/10/2008 23:36:00
Quote Anchor link
Je hebt als form action PHP_SELF, dus kunnen er ook dingen in de url komen te staan en krijg je ze terug als GET variabelen. Verder is je script heel onveilig omdat je rechtstreeks gebruikersinput in je query zet.
 
Jurgen B

Jurgen B

25/10/2008 23:48:00
Quote Anchor link
@PHP Newbie: Dat doe ik doe toch door: if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST' ){ ???

@Jan Koehoorn: Wat zou ik dan moeten doen? De URL als action opgeven? Over die beveiliging bedoel je waarschijnlijk dingen als stripslashes e.d. ??

Die moet ik nog toevoegen.
 
PHP Newbie

PHP Newbie

25/10/2008 23:54:00
Quote Anchor link
Nee, daarmee controleer je of de pagina gesubmit is. Je controleert nergens of je query wel gelukt is.

Zie: http://www.phphulp.nl/php/tutorials/3/576/1496/
 
--

--

25/10/2008 23:54:00
Quote Anchor link
Jurgen B schreef op 25.10.2008 23:48:
@PHP Newbie: Dat doe ik doe toch door: if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST' ){ ???

@Jan Koehoorn: Wat zou ik dan moeten doen? De URL als action opgeven? Over die beveiliging bedoel je waarschijnlijk dingen als stripslashes e.d. ??

Die moet ik nog toevoegen.
Daarmee controleer je alleen of er gepost is. Jij moet even zoeken naar de tutorial foutafhandeling van Blanche in het zoekvak hiernaast.

Je kunt als actie ook gewoon "" opgeven, dan zullen de gegevens naar dezelfde pagina worden gestuurd.
 
PHP Newbie

PHP Newbie

26/10/2008 00:01:00
Quote Anchor link
Evert schreef op 25.10.2008 23:54:

Je kunt als actie ook gewoon "" opgeven, dan zullen de gegevens naar dezelfde pagina worden gestuurd.


Dat is niet valid. Gebruik dan action="#"
 
--

--

26/10/2008 00:02:00
Quote Anchor link
PHP Newbie schreef op 26.10.2008 00:01:
Evert schreef op 25.10.2008 23:54:

Je kunt als actie ook gewoon "" opgeven, dan zullen de gegevens naar dezelfde pagina worden gestuurd.


Dat is niet valid. Gebruik dan action="#"
Dat heb ik je vandaag eerder horen zeggen. :-)
Nu zal ik het ook onthouden.
 
Jurgen B

Jurgen B

26/10/2008 00:03:00
Quote Anchor link
Heb beide punten aangepast. Er veranderd alleen nog niets. De code heb ik aangepast in mijn openingspost.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

26/10/2008 00:03:00
Quote Anchor link
Quote:
Dat is niet valid. Gebruik dan action="#"

En dat is weer niet veilig. Gebruik:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<form action="<?php echo $_SERVER['REQUEST_URI']; ?>">
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan Koehoorn
 
Jurgen B

Jurgen B

26/10/2008 00:04:00
Quote Anchor link
Oke gedaan! ;)
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

26/10/2008 00:12:00
Quote Anchor link
Mooi, maar is het probleem nu opgelost?
 
Jurgen B

Jurgen B

26/10/2008 00:16:00
Quote Anchor link
Nee ;) Er veranderd nog steeds helemaal niets. Zie mijn oude bericht:

Heb beide punten aangepast. Er veranderd alleen nog niets. De code heb ik aangepast in mijn openingspost.

Overigens doet ie nog steeds dit wat ik echt totaal niet snap!

http://localhost/gastenboek/index2.php?naam=dfhgfhgffhh&email=&website=&bericht=&submit=Verstuur+reactie
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jurgen B
 
--

--

26/10/2008 00:18:00
Quote Anchor link
PHP Newbie schreef op 26.10.2008 00:01:
Evert schreef op 25.10.2008 23:54:

Je kunt als actie ook gewoon "" opgeven, dan zullen de gegevens naar dezelfde pagina worden gestuurd.


Dat is niet valid. Gebruik dan action="#"
Het is dus wel valid: zie hier. Lekker puh! :-)

Met dank aan Karl voor het testen. :-)
 
PHP Newbie

PHP Newbie

26/10/2008 00:20:00
Quote Anchor link
Jan Koehoorn schreef op 26.10.2008 00:03:
Quote:
Dat is niet valid. Gebruik dan action="#"

En dat is weer niet veilig. Gebruik:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<form action="<?php echo $_SERVER['REQUEST_URI']; ?>">


Juist dat is niet veilig. Had daar vanmiddag nog een voorbeeldje over gezien. Ik kan nu een link maken die er ongeveer zo uitziet:

www.site.nl/formulier.php?p="; action="www.eenanderewebsite.nl"

Wanneer ik die link naar mensen stuur denken ze dat ze bijvoorbeeld hun gegevens invoeren op de site van ideal maar stiekum sluis ik ze door naar mijn site.

Graag hoor ik van je waarom de "#" niet veilig is.

Evert schreef op 26.10.2008 00:18:
PHP Newbie schreef op 26.10.2008 00:01:
Evert schreef op 25.10.2008 23:54:

Je kunt als actie ook gewoon "" opgeven, dan zullen de gegevens naar dezelfde pagina worden gestuurd.


Dat is niet valid. Gebruik dan action="#"
Het is dus wel valid: zie hier. Lekker puh! :-)

Met dank aan Karl voor het testen. :-)


Dan is dat afhankelijk van het doctype, want ik heb er wel eens errors op gekregen.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door PHP Newbie
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

26/10/2008 00:21:00
 
Jurgen B

Jurgen B

26/10/2008 00:25:00
Quote Anchor link
Ja dat doe ik normaal ook, maar de URL die ik poste is de URL die ik krijg na het versturen van het formulier
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

26/10/2008 00:29:00
Quote Anchor link
Maak eens dit van je insert query:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
    $sql
= "
        INSERT INTO berichten
        (
            naam,
            email,
            website,
            bericht,
            tijdstip
        )
        VALUES
        (
            '"
. mysql_real_escape_string ($_POST['naam']) . "',
            '"
. mysql_real_escape_string ($_POST['email']) . "',
            '"
. mysql_real_escape_string ($_POST['website']) . "',
            '"
. mysql_real_escape_string ($_POST['bericht']) . "',
            '"
. mysql_real_escape_string ($_POST['tijdstip']) . "'
        )
        "
;
?>
 
PHP Newbie

PHP Newbie

26/10/2008 00:30:00
Quote Anchor link
Dan voert hij op de een of andere manier toch een method="get" uit i.p.v. een post. Kijk eens in je broncode hoe het formulier daar staat.
 
Jurgen B

Jurgen B

26/10/2008 00:39:00
Quote Anchor link
Ja ik snap er echt niets van. Ik heb het aangepast hoor Jan. Zo is het veiliger he?

Als ik in de bron kijk krijg ik dit te zien:
<form>
<form action="/gastenboek/index2.php" method="post">
Naam: <br /><input type="text" name="naam" value=""></input><br />

E-mailadres:<br /><input type="text" name="email" value=""></input><br />
Website: <br /><input type="text" name="website" value=""></input><br />
Bericht: <br /><textarea name="bericht" rows="8" cols="30"></textarea><br />
<input type="submit" name="submit" value="Verstuur reactie">
</form>
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

26/10/2008 00:41:00
Quote Anchor link
Je gebruikt een sluittag voor input, terwijl die helemaal niet bestaat.
Edit: bovendien open je twee keer de form tag!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan Koehoorn
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.