Foto's niet verkleinen in dit script (fotoalbum)

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Denise

Denise

10/07/2007 01:19:00
Quote Anchor link
Zojuist heb ik dit script geinstalleerd:
http://www.phphulp.nl/php/scripts/9/668/
Hierin worden foto's verkleind. Ik wil dit niet meer, omdat foto's dan op een manier verkleind (of in mijn geval vergroot) worden, terwijl ik dat niet wil. Ik wil nog wel dat er thumbs worden aangemaakt. Wat moet ik verwijderen of veranderen?

Alvast bedankt!

Mvg,

Denise
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Denise
 
PHP hulp

PHP hulp

19/05/2024 09:47:21
 
PHP erik

PHP erik

10/07/2007 02:59:00
Quote Anchor link
Ik zou gewoon de hele functie thumbnail() even leeg maken en dan daarin een scriptje plaatsen dat gewoon move_uploaded_file() doet of copy() ofzo.

Het is een beetje onoverzichtelijk script maar het moet lukken. Als je ergens specifiek niet uitkomt weet je dit topic te vinden :)
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

10/07/2007 10:35:00
Quote Anchor link
Het is interesanter om te kijken wat er mis gaat, technisch gezien zou hij een afbeelding niet moeten vergroten maar enkel verkleinen.

En erik, zo onoverzichterlijk is het volgens mij niet. Je vervangt gewoon die 20 regels code binnen de functie die voor het thumbnailen zorgt en je bent klaar.

Overigens, ik vind Denise nogal erg onvriendelijk. Zowel een forumpost, privebericht, email en een reactie op het script. De aarde draait om de zon, niet om jouw, geduld is een schone zaak. Zeker om 1 uur snachts.
 
Denise

Denise

10/07/2007 11:36:00
Quote Anchor link
Ik snap eigenlijk niet wat er onvriendelijk aan is. Ik vraag keurig naar een oplossing. Bovendien heb ik geen privébericht gestuurd, alleen een e-mail. Ik dacht dat deze site was om mensen te helpen, maar ik zoek het zelf wel uit. Dit topic mag sluiten.

PHPerik, ik zal kijken wat ik met jouw oplossing kan. Dankje:)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Denise
 
Jacco Engel

Jacco Engel

10/07/2007 11:38:00
Quote Anchor link
Wat zijn de nieuwe mensen toch ook lekker snel aangebrand. :) Verder is Arjan echt niet de onvriendelijkste maar als klopt wat hij zegt (en daar ga ik wel van uit :) ) dan is het op zijn minst een beetje opdringerig :)
 
Denise

Denise

10/07/2007 11:41:00
Quote Anchor link
Ik ben net degene die hier snel aangebrand is. En ik ben ook niet opdringerig. Als de oplossing over een week hier was geplaatst, had ik ook niet gezeurd.
 
Jacco Engel

Jacco Engel

10/07/2007 11:47:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
    //We weten de breedte/hoogte van een afbeelding, we weten ook hoe groot ze moeten worden en gaan dus lekker rekenen!
    if (($breedte_origineel < $hoogte_origineel) && ($breedte > $hoogte)) {
        $breedte = ($hoogte / $hoogte_origineel) * $breedte_origineel;
    }
else{
        $hoogte = ($breedte / $breedte_origineel) * $hoogte_origineel;
    }

?>


Vervangen door
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
    //We weten de breedte/hoogte van een afbeelding, we weten ook hoe groot ze moeten worden en gaan dus lekker rekenen!
    if (($breedte_origineel < $hoogte_origineel) && ($breedte > $hoogte)) {
        $breedte = $breedte_origineel;
    }
else{
        $hoogte = $hoogte_origineel;
    }

?>


??

Volgens mij moet dat volstaan (van dat stukje code wat ik in 20 seconden heb gezien)

De oplossing van Arjan is inderdaad netter maar ik had geen zin/tijd om het zo grondig te bekijken :P
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jacco Engel
 
Denise

Denise

10/07/2007 11:48:00
Quote Anchor link
Hartstikke bedankt :D

Ik het zo uitproberen!
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

10/07/2007 11:54:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
list($breedte_origineel, $hoogte_origineel, $type) = getimagesize($map.$bestandsnaam);

//We weten de breedte/hoogte van een afbeelding, we weten ook hoe groot ze moeten worden en gaan dus lekker rekenen!
if (($breedte_origineel < $hoogte_origineel) && ($breedte > $hoogte)) {
    $breedte = ($hoogte / $hoogte_origineel) * $breedte_origineel;
}
else{
    $hoogte = ($breedte / $breedte_origineel) * $hoogte_origineel;
}

?>


Vervangen door

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
list($breedte, $hoogte, $type) = getimagesize($map.$bestandsnaam);
?>


Werkt beter
 
Denise

Denise

10/07/2007 12:03:00
Quote Anchor link
Hallo,

Het komt er nu heel raar uit te zien:

http://www.denisevanberkel.nl/fotoalbum.php?map=fotoalbum/Kasteel%20Bouvigneee

ik kan eens kijken of ik mss zelf een oplossing kan vinden.

Gr.

Denise

Edit: linkje werkt nu even niet. Ik kijk zelf even :)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Denise
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

10/07/2007 12:08:00
Quote Anchor link
Oude thumbnails wel weggooien.
 
Jacco Engel

Jacco Engel

10/07/2007 12:10:00
Quote Anchor link
Welk stuk code heb je gebruikt :)? die van mij of die van Arjan :)?

Als je die van mij hebt gebruikt raad in je aan naar de post van arjan te kijken omdat dat beter is :P
 
Denise

Denise

10/07/2007 12:35:00
Quote Anchor link
Hallo,

http://www.denisevanberkel.nl/fotoalbum.php?map=fotoalbum/Kasteel%20Bouvigne

Het ziet er nu zo uit. Ik heb alle foto's verwijderd en opnieuw geupload, maar het werkt nog niet.

Gr.

Denise

edit: bij de andere albums zijn ze trouwens ook zwart en zijn de thumbs ook zwart en het originele formaat van de foto
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Denise
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.