Fout bij uitslagen script

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Steven

Steven

24/08/2006 15:08:00
Quote Anchor link
Het gaat over het script van de uitslagen en standen, wanneer ik alle files upload en de juiste instellingen heb voor de database krijg ik nog deze fout:

Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /var/www/html/uitslagen_bewerken.php on line 11


Dit is uitslagen_bewerken.php:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
<?php
//Script voor het bewerken, toevoegen en verwerken van de uitslagen
$rootdir="";
//eerst verbinding met de database maken
include($rootdir."connect.php");
  

//SQL-opdracht heeft id nodig die is doorgegeven
$SQL_uitslag="SELECT * FROM wedstrijden WHERE id=" . $_GET['id'];
$uitslag_resultaat=mysql_query($SQL_uitslag);
$uitslag=mysql_fetch_array($uitslag_resultaat);
mysql_close();

?>


<html>
<head>
<title>Uitslag bewerken</title>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">

</head>


<p>Uitslagen<br>
<span class="infosmallconfig">Met dit formulier kunt u uitslagen invoeren. </span></p>
<form action="uitslagen.php" method="get">
<table width="400" border="0" cellspacing="2" cellpadding="2">
<tr valign="middle" bgcolor="F9F9F9">
<td class="stdtextconfig">Thuisploeg:</td>
<td>
<!-- De inputvelden voor je formulier. Met de echo in de value kan je evt nog aan gaan passen wanneer er een uitslag is -->
<input type="hidden" value="<?php echo $uitslag['thuis'] ?>" name="thuisploeg">

<?php echo $uitslag['thuis'] ?>
</td>
</tr>
<tr valign="middle" bgcolor="F9F9F9">
<td class="stdtextconfig">Uitploeg:</td>
<td>
<input type="hidden" value="
<?php echo $uitslag['uit'] ?>
" name="uitploeg">
<?php echo  $uitslag['uit'] ?>
</td>
</tr>
<tr valign="middle" bgcolor="F9F9F9">
<td class="stdtextconfig">Doelpunten thuis:</td>
<td>
<input type="text" name="doelthuis" rows="6" cols="45" value="
<?php echo $uitslag['doelthuis'] ?>
">
<tr valign="middle" bgcolor="F9F9F9">
<td class="stdtextconfig">Doelpunten uit:</td>
<td>
<input type="text" name="doeluit" value="
<?php echo $uitslag['doeluit'] ?>
" size="19" maxlength="19">
</td>
</tr>
<tr bgcolor="F9F9F9">
<td colspan="2">
<div align="center">
<input type="hidden" name="id" value="
<?php echo $uitslag['id'] ?>
">
<input type="hidden" name="action" value="update">
<input type="submit" name="Submit" value="OK">
</div>
</td>
</tr>
</table>
</form>
</body>
</html>


Kan iemand mij helpen?
 
PHP hulp

PHP hulp

19/05/2024 11:13:37
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

24/08/2006 15:15:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
$sql_uitslag
="
                    SELECT
                     *
                    FROM
                      wedstrijden
                    WHERE
                       id="
. $_GET['id'];
$uitslag_resultaat=mysql_query($SQL_uitslag) or die(mysql_error());
while($uitslag=mysql_fetch_array($uitslag_resultaat))
{

doe je ding
}
?>
 
Steven

Steven

24/08/2006 15:28:00
Quote Anchor link
komt daar dan gewoon de rest van het script tussen??
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

24/08/2006 15:33:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
<?php
$sql_uitslag
="
                    SELECT
                     *
                    FROM
                      wedstrijden
                    WHERE
                       id="
. $_GET['id'];
$uitslag_resultaat=mysql_query($SQL_uitslag) or die(mysql_error());
?>


<html>
<head>
<title>Uitslag bewerken</title>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">

</head>


<p>Uitslagen<br>
<span class="infosmallconfig">Met dit formulier kunt u uitslagen invoeren. </span></p>
<form action="uitslagen.php" method="get">
<table width="400" border="0" cellspacing="2" cellpadding="2">
<tr valign="middle" bgcolor="F9F9F9">
<td class="stdtextconfig">Thuisploeg:</td>
<?php
while($uitslag=mysql_fetch_array($uitslag_resultaat))
{
?>

<!-- De inputvelden voor je formulier. Met de echo in de value kan je evt nog aan gaan passen wanneer er een uitslag is -->
<input type="hidden" value="<?php echo $uitslag['thuis'] ?>" name="thuisploeg">

<?php echo $uitslag['thuis'] ?>
</td>
</tr>
<tr valign="middle" bgcolor="F9F9F9">
<td class="stdtextconfig">Uitploeg:</td>
<td>
<input type="hidden" value="
<?php echo $uitslag['uit'] ?>
" name="uitploeg">
<?php echo  $uitslag['uit'] ?>
</td>
</tr>
<tr valign="middle" bgcolor="F9F9F9">
<td class="stdtextconfig">Doelpunten thuis:</td>
<td>
<input type="text" name="doelthuis" rows="6" cols="45" value="
<?php echo $uitslag['doelthuis'] ?>
">
<tr valign="middle" bgcolor="F9F9F9">
<td class="stdtextconfig">Doelpunten uit:</td>
<td>
<input type="text" name="doeluit" value="
<?php echo $uitslag['doeluit'] ?>
" size="19" maxlength="19">
</td>
</tr>
<tr bgcolor="F9F9F9">
<td colspan="2">
<div align="center">
<input type="hidden" name="id" value="">
<?php echo $uitslag['id'] ?>

<input type="hidden" name="action" value="update">
<input type="submit" name="Submit" value="OK">

</div>
</td>
</tr>
<?php }
?>

</table>
</form>
</body>
</html>

zoiets zal het worden

EDIT "> verplaatst

@WES ik zie de fout zo niet
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Klaasjan Boven
 
Steven

Steven

24/08/2006 15:45:00
Quote Anchor link
hmm, dat werkt ook niet...

nu krijg ik parse error
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Steven
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

24/08/2006 15:57:00
Quote Anchor link
Het werkt altijd beter als je de precieze foutmelding even kopiert en hier plakt.
Ik krijg een parse error is wat algemeen
 
- wes  -

- wes -

24/08/2006 16:05:00
Quote Anchor link
laat me raden, regel 70?
 
Steven

Steven

24/08/2006 16:29:00
Quote Anchor link
idd op regel 70 :)
 
Steven

Steven

24/08/2006 16:34:00
Quote Anchor link
Nu krijg ik deze fout...


Warning: mysql_query(): Access denied for user 'info'@'localhost' (using password: NO) in /var/www/html/uitslagen_bewerken.php on line 9

Warning: mysql_query(): A link to the server could not be established in /var/www/html/uitslagen_bewerken.php on line 9
Access denied for user 'info'@'localhost' (using password: NO)
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

24/08/2006 16:39:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
//Script voor het bewerken, toevoegen en verwerken van de uitslagen
$rootdir="";
//eerst verbinding met de database maken
include($rootdir."connect.php");
  

moet er uiteraard bovenstaan
 
Steven

Steven

24/08/2006 16:45:00
Quote Anchor link
aha, nu krijg ik query was empty dus nu kan ik wss gewoon de gegevens in de database stoppen en dan zou het moeten werken, niet?
 
Robert Deiman

Robert Deiman

24/08/2006 16:55:00
Quote Anchor link
In principe wel.. of hij kan geen overeenkomstige gegevens vinden.
 
Steven

Steven

24/08/2006 17:35:00
Quote Anchor link
Werkt dus nog niet, ik heb in de tabel stand en de tabel wedstrijden wat testgegevens ingevoerd, maar hij blijft dus query was empty geven....
 
Steven

Steven

24/08/2006 18:18:00
Quote Anchor link
Daar nog bij krijg ik een error als ik volgend script probeer dat erbij zat, dat noemt uitslagen.php


krijg ik deze foutmelding:

Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /var/www/html/uitslagen.php on line 39

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
<?php
//Hier worden de items ingelezen
include($rootdir."connect.php");
$uitslag_SQL="SELECT * FROM wedstrijden ORDER BY datum DESC";
$uitslag_resultaat=mysql_query($uitslagen);
/***********************************News-systeem-Einde***************************/
?>

<html>
<head>
<title>Lijst met uitslagen</title>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">
</head>

<body bgcolor="#FFFFFF" text="#000000">
<div align="left">
<table width="600" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0">
<tr>
<td>
<div align="center">Uitslagen<br>
Hier volgt een overzicht van alle uitslagen<br>
<br>
</div>
</td>
</tr>
<tr>
<td>
<table width="600" border="0" cellspacing="2" cellpadding="2">
<tr>
<td>Thuisploeg</td>
<td>Uitploeg</td>
<td>Uitslag</td>
<td>&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;</td>
<td>&nbsp;</td>

</tr>

<?php
//Hier worden de berichten weergegeven
while($uitslag=mysql_fetch_array($uitslag_resultaat)){

//datumopmaak

?>


<tr bgcolor="#F9F9F9">
<td class="stdtextconfig">
<?php echo $uitslag['thuis'] ?>
</td>
<td class="stdtextconfig">
<?php echo $uitslag['uit'] ?>
</td>
<td class="stdtextconfig">
<?php echo $uitslag['doelthuis'] ?>
</td>
<td class="stdtextconfig">
<?php echo $uitslag['doeluit'] ?>
</td>
<td class="stdtextconfig">
<a href=uitslagen_bewerken.php?id=
<?php echo $uitslag['id']?>
>Bewerken</a></td>
</tr>
<?php
}
mysql_close();
?>

</table>
</td>
</tr>
</table>
<p>&nbsp;</p>
<p align="left">&nbsp;</p>
</div>
</body>
</html>
 
Frank -

Frank -

24/08/2006 18:24:00
Quote Anchor link
$uitslag_resultaat=mysql_query($uitslagen);

Waar is de foutafhandeling? Een query kan altijd mislukken, dus moet je altijd controleren of de query is geslaagd.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
if(!$uitslag_resultaat){  // query mislukt
  echo 'Mislukt: '.mysql_error();
  die(); // beetje bot, kan beter
}
// rest van je script
?>
 
Robert Deiman

Robert Deiman

24/08/2006 19:13:00
Quote Anchor link
@Frank

Dat is mijn fout, in de tijd dat ik dit script maakte, kende ik dat nog niet, dussehh... Het is voor (veel) verbetering vatbaar.. Ik gebruik het al niet meer, maar het is wel een werkend script.
 
Frank -

Frank -

24/08/2006 20:40:00
Quote Anchor link
Begin je script eens met de volgende regels:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
ini_set('display_errors', 1);
error_reporting(E_ALL);

// rest van het script
?>

En ga dan eens kijken naar de volgende regels:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
//
$uitslag_SQL="SELECT * FROM wedstrijden ORDER BY datum DESC";
$uitslag_resultaat=mysql_query($uitslagen);
//
?>

Volgens mij is $uitslag_SQL iets anders dan $uitslagen en krijg je daar een ook een keurige notice op. Of een foutmelding vanuit mysql_error() wanneer je geen error_reporting gebruikt. En dat moet je ALTIJD gebruiken!!!
 
Steven

Steven

24/08/2006 22:13:00
Quote Anchor link
Robert:
@Frank

Dat is mijn fout, in de tijd dat ik dit script maakte, kende ik dat nog niet, dussehh... Het is voor (veel) verbetering vatbaar.. Ik gebruik het al niet meer, maar het is wel een werkend script.


mja, dat wil ik wel geloven, maar ik krijg het niet aan de praat :) als ik het letterlijk overneem zoals je het gepost hebt krijg ik de eerste fout. Pas ik het aan zoals ze zeggen in deze topic krijg ik query was empty.

nu ga ik het laatste eens probere.
 
Steven

Steven

24/08/2006 22:17:00
Quote Anchor link
Nu met de laatste aanpassing krijg ik dit:

Notice: Undefined index: id in /var/www/html/uitslagen_bewerken.php on line 9

Notice: Undefined variable: uitslagen in /var/www/html/uitslagen_bewerken.php on line 10
Query was empty
 
- SanThe -

- SanThe -

24/08/2006 22:35:00
Quote Anchor link
Ik zie in de ene post dit:

$sql_uitslag="SELECT ....";
$uitslag_resultaat=mysql_query($SQL_uitslag)

In een andere post dit:
$uitslag_SQL="SELECT ....";
$uitslag_resultaat=mysql_query($uitslagen);

$sql_uitslag is niet hetzelfde als $SQL_uitslag
$uitslag_SQL is niet hetzelfde als $uitslagen

Probeer eens om dezelfde $var te gebruiken, scheelt vast een hoop.
 
Steven

Steven

24/08/2006 22:39:00
Quote Anchor link
SanThe:
Ik zie in de ene post dit:

$sql_uitslag="SELECT ....";
$uitslag_resultaat=mysql_query($SQL_uitslag)

In een andere post dit:
$uitslag_SQL="SELECT ....";
$uitslag_resultaat=mysql_query($uitslagen);

$sql_uitslag is niet hetzelfde als $SQL_uitslag
$uitslag_SQL is niet hetzelfde als $uitslagen

Probeer eens om dezelfde $var te gebruiken, scheelt vast een hoop.


dat komt omdat ik al vanalles geprobeerd heb, maar in het script dat gebruikt wordt om te testen staat het juist, dus dat is het niet :)
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.