Fouten/tips

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Java Developer bij een jonge groeiende organisatie

Bedrijfsomschrijving Vind jij het als Java developer ook zo belangrijk dat een bedrijf je de ruimte en tijd geeft voor persoonlijke ontwikkeling? Dan zit je hier helemaal goed. Deze jonge organisatie is opgericht in 2018 en is ondertussen uitgegroeid tot een club van ongeveer 30 medewerkers. Het gaat hier om een echte Java club, die vrijheid en verantwoordelijkheid erg belangrijk vinden. Het bedrijf heeft een informele sfeer en de teams zijn erg hecht met elkaar. Ze delen graag de kennis en ervaringen met anderen, maar vinden andermans mening ook zeer belangrijk. De organisatie zet zich in voor ontwikkeling en besteed

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe stap? Voor een softwarebedrijf in regio Oosterhout zijn wij op zoek naar een back-end developer met kennis of ervaring met C# en SQL. Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om ze vervolgens te analyseren en daarna te concluderen of de aanpassing een verbetering is; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

C++ Developer

Functieomschrijving Ben jij als software engineer toe aan een nieuwe uitdaging? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor het maken van de procesbesturingsoftware gebruiken onze projectteams een in C++ en C# geschreven tool. Dit is een gedistribueerd object framework wat alle kernfuncties biedt voor een procesautomatisering. Verder zullen jouw werkzaamheden o.a. bestaan uit: Analyseren van vragen en wensen van gebruikers en deze vertalen naar een functioneel ontwerp; Ontwerpen, programmeren en testen van productaanpassingen; Implementeren van nieuwe productreleases in de projectteams; Continu toetsen van het effect van nieuwe releases op andere tools en processen; Inzichtelijk maken van voortgang omtrent softwarewerkzaamheden,

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een organisatie waar je samen met een team werkt aan iets moois en waar je naast hard werken ook hard kunt lachen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Voor een informeel IT-bedrijf in omgeving Wassenaar zijn wij op zoek naar versterking. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als Software Programmeur lees dan snel verder! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed

Bekijk vacature »

Consultant Low Code Developer

Functie omschrijving Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Voor een mooie opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten. Onderdelen functie Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan Mendix of Betty Blocks. Je bent verantwoordelijk voor

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gorinchem zijn wij op zoek naar versterking. Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met de back end werken! Bedrijfsprofiel Onze

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Het onderhouden, ontwikkelen en testen van front-end software van diverse klant- en medewerkersapplicaties; Het ontwikkelen van maatwerk front-end oplossingen in Vue.js en participeren in een scrumteam; Mede-verantwoordelijk voor het begeleiden en coachen van drie junior front-end developers; Verantwoordelijk voor code-reviews en het opstellen van de juiste documentatie zoals userstories en API ontwerp; Participeren in diverse projecten t.b.v. optimalisatie van diverse applicaties; Het opzetten van API koppelingen met externe applicaties. Hier ga je werken Betreffende organisatie is gevestigd in de regio van Swifterbant en is al ruim 20 jaar lang bedreven in het ontwikkelen en aanbieden van

Bekijk vacature »

Front-end developer (HTML, CSS, SASS, JavaScript)

Functie Momenteel zijn we voor ons Digital team op zoek naar een (medior) Front-end developer. Samen met je collega’s werk je in een Agile/Scrum omgeving aan de ontwikkeling van onze webapplicaties, websites en andere oplossingen. Je draagt bij aan een sterk ontwikkelproces waarin kwaliteit voorop staat. Hiervoor ben je niet alleen bezig met eigen code maar ook code reviews van andere collega’s. Ben jij graag op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in je vakgebied en wil je deze toepassen voor diverse projecten? Dan komen wij graag met je in contact! Eisen • HBO werk- en denkniveau • Minimaal 2

Bekijk vacature »

PHP developer

Functie omschrijving Voor een klein bedrijf in de buurt van Nieuwegein zijn wij per direct op zoek naar een talentvolle PHP developer. Er wordt veel ruimte geboden voor eigen initiateven, waardoor je een mooie stempel kan drukken op jouw eigen werkzaamheden (zowel operationeel als strategisch). Het bedrijf heeft middels externe programmeurs een multimedia platform ontwikkeld, maar willen geleidelijk de ontwikkeling naar binnen halen. Om die reden zoeken zij een communicatieve interne PHP developer die graag meebouwt aan het succesvolle product. Je gaat de volgende werkzaamheden verrichten: Platform beheren en programmeren (PHP, MySQL, JQuery, Javascript, XML & HTML); Communicatie en aansturing

Bekijk vacature »

JAVA Programmeur

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving We zoeken per direct enthousiaste software engineers die ons team komen versterken.We werken in DevOps teams met een sterk gevoel voor verantwoordelijkheid. Er wordt nauw samengewerkt met ons Business analyse team (BAT), met onze uitvoerende medewerkers en met de DevOps teams onderling binnen het domein. Het liefst hebben we veel en vaak interactie met onze interne en externe eindgebruikers om zo de juiste dingen te maken. We werken multidisciplinair in een dynamische omgeving. Achtergrond opdracht De Businesseenheid Examens is verantwoordelijk voor de logistiek van de staatsexamens Voortgezet (speciaal) onderwijs, Nederlands als 2e taal en schoolexamens. In het kader

Bekijk vacature »

PHP developer (Laravel/Vue.js)

Functie Het team telt momenteel 20 collega’s, bestaande uit developers (front- en backend) en het operations team, waaronder ook het management en twee scrum masters vallen. Ze zijn op zoek naar een PHP developer die in staat is zelfstandig te werken. Je komt te werken in één van de drie scrumteams en gaat aan de slag met een project voor de klant. Het fijne hieraan is dat je wel afwisseling hebt qua werk, maar tegelijkertijd doorlopend werkt voor bestaande klanten. Hierdoor krijg je ook de kans om echt de diepte in te gaan en innovatieve technische oplossingen neer te zetten.

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar Centrale Monitoring

Ontwikkelaar centrale Monitoring Functieomschrijving Wil jij een bijdrage leveren aan het onderhoud, opzetten en ontwikkelingen van technologieën van SSC-ICT, een van de grootste ICT-dienstverleners van en voor de Rijksoverheid? Je komt als monitorspecialist te werken bij team Operations Management Services. Dit team werkt aan het stabiliseren en waarborgen van een betrouwbare monitoromgeving voor 7 ministeries. Jij begeleidt het implementatieproces van de te monitoren technologieën, onder andere via management packs, connectoren en API's. Je hebt hiervoor veel contact met interne en externe klanten, die hun wensen op het gebied van monitoring aan jou doorgeven. Je beoordeelt deze wensen en komt met

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Functieomschrijving Junior PHP Developer gezocht! Voor een opdrachtgever in de regio Gelderland zijn wij op zoek naar een Junior PHP Developer die onderdeel gaat worden van het ontwikkelingsteam van deze organisatie. In deze functie ga jij aan de slag met het schrijven van software voor de aansturing van en het managen van windparken en bijbehorende onderdelen. Hiernaast ga jij je bezighouden met het ontwikkelen, testen en onderhouden van diverse webapplicaties. Het team waarin je komt te werken bestaat uit 3 developers, hierdoor krijg je veel verantwoordelijkheid en de kans om jezelf verder te ontwikkelen. Er wordt echter wel van je

Bekijk vacature »
Ocirina Ocirina

Ocirina Ocirina

16/11/2010 18:26:30
Quote Anchor link
Quote:
Goede avond, als eerste hallo allemaal ik ben nieuw!
Ik ben nieuw met php, en ik probeer mijn database te updaten.
Nu werkt het update niet waarom weet ik niet?
Mischien zien jullie foutjes etc? Als ik de waardes $dbid etc echo werkt hij gewoon?
MVG willem
Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
<?php
$submit
= $_POST['submit'];

$user = ($_POST['user']);
$woord = $_POST['woord'];
$nieuwwoord = ($_POST['nieuwwoord']);
$nieuwpassword = md5 ($_POST['nieuwpassword']);

if ($submit)
{


 if ($user&&$woord)
 {
        {

            $connect = mysql_connect("localhost","root","willem") or die("Kan geen verbinding maken met mysql server.");
            mysql_select_db("users") or die("kon geen database selecteren.");

            $query = mysql_query("SELECT * FROM users WHERE user='$user'");
    
            $numrows = mysql_num_rows($query);

                        $dbid = $row['id'];
                        $dbname = $row['name'];
                        $dbuser = $row['user'];
                        $dbwoord = $row['woord'];
                        $dbdate = $row['date'];
                        
            (
"
            UPDATE users
            SET woord = '$nieuwwoord', password = '$nieuwpassword'
            WHERE woord = '$woord'
            "
);
            die ("Woord aangepast.");
        }
 
 
 
 
 
 }

 else
 {
 echo "Vul <b>alles</b> in!";
 }


}




?>

Quote:
<html>
<center>
<p>
<form action='vraag112.php' method='POST'>
<table>
<tr>
<td>
Gebruikersnaam:
</td>
<td>
<input type='text' name='user' value='
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $user ?>
'>
</td>
</tr>
<tr>
<td>
Geheime woord:
</td>
<td>
<input type='text' name='woord' value='
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $woord ?>
'>
</td>
</tr>
<tr>
<td>
Nieuw wachtwoord:
</td>
<td>
<input type='password' name='nieuwpassword'>
</td>
</tr>
<tr>
<td>
Nieuwe geheime woord:
</td>
<td>
<input type='text' name='nieuwwoord' value='
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $nieuwwoord ?>
'>
</td>
</tr>

</table>
<p>
<input type='submit' name='submit' value='Verander'>
</form>
</center>
</html>
Gewijzigd op 16/11/2010 18:32:11 door Ocirina Ocirina
 
PHP hulp

PHP hulp

18/05/2024 21:26:11
 
Niels K

Niels K

16/11/2010 18:42:10
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
<?php

// Importeer database verbinding
include_once 'database.php';

// Controleren of er wat gepost is
if( $_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST' ) {

    // Hier nog wat controles uitvoeren op formulier velden?
    if( trim( $_POST['veld'] ) == '' ) {
        // fouten afhandeling, etc
    }

    // Select $query
    $query =
    "
        SELECT
            veld1,
            veld2,
            veld3,
            etc
        FROM
            users
        WHERE
            user = '"
.mysql_real_escape_string( $_POST['user'] ). "'
    "
;
    
    // Query uitvoeren
    $result = mysql_query( $query );
    
    // Controleren of query gelukt is
    if( !$result ) {
        echo 'Er is een fout opgetreden bij het uitvoeren van de query';
    }

    else {
    
        // Update $query
        $query =
        "
            UPDATE
                users
            SET
                woord = '"
.mysql_real_escape_string( $_POST['nieuwwoord'] ). "',
                password = '"
.md5( $_POST['nieuwpassword'] ). "'
            WHERE
                woord = '"
.mysql_real_escape_string( $_POST['woord'] ). "'
        "
;
        
        // Query uitvoeren
        $result = mysql_query( $query );
        
        // Controleren of query gelukt is
        if( !$result ) {
            echo 'Er is een fout opgetreden bij het uitvoeren van de update query';
        }
    }
}


?>



Dit helpt je denk ik een stuk verder :-) Toch zijn er nog een aantal die fout gaan. en waar je voortaan op moet letten. Sommige dingen heb ik verwerkt in het bovenstaande andere niet

- SQL injection
- Fouten afhandeling
- Formulier controlle
- Controleren van formulier, daar gebruiken we $_SERVER['REQUEST_METHOD'] voor.
- Naam geving van zowel je formulier velden als je database velden?
- Want, wat heeft woord met user te maken?
- Wat moet het script precies doen? Kan je dat omschrijven?
Gewijzigd op 16/11/2010 18:42:25 door Niels K
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

16/11/2010 18:43:13
Quote Anchor link
En waarom lees jij dan niet eerst wat beginners handleidingen over:

- form controle en validatie
- quoten
- script logica
- sql injectie
- het overbodig aamaken van variabelen

kortom, je doet alles fout wat je maar fout kunt doen

ik zie net dat niels je script al redelijkerwijs verbouwd heeft en wel op een zodanige manier dat bijna alle op en aanmerkingen daarin verwerkt zijn
Gewijzigd op 16/11/2010 18:44:54 door Noppes Homeland
 
Ocirina Ocirina

Ocirina Ocirina

16/11/2010 18:46:15
Quote Anchor link
Kijk ik heb een login gemaakt, met registreer pagina.
Nu heb ik dat allemaal werkend. Ik wil nu ook een aanvraag formulier maken. Dit om met de gebruikersnaam en het geheime woord een nieuwe pass en woord in te kunnen stellen.
mvg dankje voor sneller reactie.

Toevoeging op 16/11/2010 18:52:51:

Dankjewel. Hij werkt echt super!!

Toevoeging op 16/11/2010 18:56:04:

Even buitenom.
Quote:
$password = md5 ($password);
$repeatpassword = md5 ($repeatpassword);

zou dan ook:
Quote:
$password = md5 ($_POST['password']);
$repeatpassword = md5 ($_POST['repeatpassword']);
moet zijn? Ik ben trouwens al heel hard bezig met het lezen van boeken over sql en php. mvg
 
Niels K

Niels K

16/11/2010 20:49:21
Quote Anchor link
je kan in je query direct je $_POST vars neer gooien.. Je maakt nu onnodig variabelen aan wat noppes dus bedoeld:)
 
Toby hinloopen

toby hinloopen

16/11/2010 20:59:05
Quote Anchor link
Niels Kieviet op 16/11/2010 20:49:21:
je kan in je query direct je $_POST vars neer gooien.. Je maakt nu onnodig variabelen aan wat noppes dus bedoeld:)


Ja kan direct $_POST vars in je query gooien, maar ik zou het persoonlijk afraden. Persoonlijk haal ik alle benodigde data eenmalig en in 1x uit $_POST en zet ze dan in een variable.

Daarna voer ik de nodige controles op die variables uit en uiteindelijk gooi ik ze in de query.

Zoiets:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<?php
function mysql_quote($str)
{

  return sprintf("'%s'", mysql_real_escape_string($str));
}


if(array_key_exists("id", $_POST)
&&
array_key_exists("title", $_POST))
{

  $id = $_POST["id"]; // eventueel strip_slashes erover.
  $title = $_POST["title"]; // eventueel strip_slashes erover.
  
  if(!is_numeric($id))
    throw new Exception("'id' moet een getal zijn.");

  $id = intval($id);
  
  if(empty($title))
    throw new Exception("'title' mag niet leeg zijn.");
  
  $result = mysql_query(sprintf("UPDATE foo SET title = %s WHERE id = %d LIMIT 1",
      mysql_quote($title), $id));

  // doe iets met $result, zoals een controle of de query gelukt was en of er inderdaad 1 row was aangepast.
}
?>
Gewijzigd op 16/11/2010 21:01:10 door toby hinloopen
 
Ocirina Ocirina

Ocirina Ocirina

16/11/2010 21:05:59
Quote Anchor link
Oke bedankt, maar zouden jullie boeken aanraden om goed php te leren of meer web tuts?
Mvg
 
Jasper DS

Jasper DS

16/11/2010 21:06:29
Quote Anchor link
zoek gewoon op en probeer. :)
 
Niels K

Niels K

16/11/2010 21:10:22
Quote Anchor link
hier op phphulp zijn tutorials te vinden maar ook op, www.phptuts.nl www.w3schools.com www.pfz.nl. etc Kortom veel meer informatie dan dat je het in een boek kan vinden.
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

16/11/2010 21:13:10
Quote Anchor link
Quote:
Ja kan direct $_POST vars in je query gooien, maar ik zou het persoonlijk afraden. Persoonlijk haal ik alle benodigde data eenmalig en in 1x uit $_POST en zet ze dan in een variable.


En dat is nu net niet de bedoeling, je hebt de waarde in de _POST zitten, waarom zal je dan het geheugen extra vervuilen met een variabele waarin dezelfde waarde staat als welke in de _POST zit.

Voor de rest zal ik niet is_numeric gebruiken, die zal merendeels niet strict genoeg zijn voor het uitvoeren van sulks controles

en dan toch nog maar een keer aanhalen dat empty een zinlose functie is.

controles voer je uit met
1. ordinaire vergelijkingen
2. ctype functies
3. preg functies
4. of andere functies zoals inderdaad array_key_exist ed

en nu ziet ik ook nog dat je een intval haalt over iets wat met is_numeric gecontroleerd is, dus daar hebben we gelijk het bewijs dat is_numeric een foute keuze is en dat je daar in feite ctype_digit had moeten gebruiken

en als mysql_quote bedoelt is - en dat is het - om de '' om een string te plaatsen dan ben je in mijn ogen ook niet helemaal goed bezig, die horen in dit geval in de string van het sql statement te staan

Je maakt te veel omwegen om te komen tot een goed resultaat, moeilijk doen als het makkelijker en overzichtelijker kan.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.