gastenboek doet het niet...

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Niels

Niels

03/09/2008 09:49:00
Quote Anchor link
Ik heb hier een super simpel gastenboek, en nog wil het niet werken...

Wanneer ik in de database handmatig gegevens ga invoeren, geeft hij deze wel perfect weer, maar wanneer ik dit via het formulier ga doen, lukt het me niet!

Ik heb al uren naar dat scherm zitten staren en ik vind maar geen error...

Ziet iemand wel de fout?

Mijn ganse code kan je terugvinden op:

http://www.plaatscode.be/21568

Bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

19/05/2024 11:57:34
 
- -

- -

03/09/2008 09:56:00
Quote Anchor link
$HTTP_** vars zijn oud, gebruik hiervoor $_SERVER.

Ten tweede, je zal nooit weten wat er fout gaat als je geen foutafhandeling in je script verwerkt :)

Zie:
http://www.phphulp.nl/php/tutorials/8/575/ en http://phphulp.nl/php/tutorials/3/576/
 
Jacco Engel

Jacco Engel

03/09/2008 09:58:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
if ($HTTP_POST_VARS["Toevoegen"] == "Toevoegen") {
        if ($spam == 16844) {
        mysql_query("INSERT INTO `gastenboek` (`tekst`, `naam`, `datum`) VALUES ('".$HTTP_POST_VARS['tekst']."', '".$HTTP_POST_VARS['naam']."', NOW())");
}
}

?>

Vervangen door :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST") {
        if ($spam == 16844) {
        if(mysql_query("INSERT INTO gastenboek (tekst, naam, datum) VALUES ('".$_POST['tekst']."', '".$_POST['naam']."', NOW())"))
        {

            echo "Het toevoegen van het bericht is gelukt" ;
        }

        else
        {
            echo "Het toevoegen van een bericht is niet gelukt om de volgende reden :<br /><br /><br />".mysql_error();
        }
}
}

?>
 
Lode

Lode

03/09/2008 09:58:00
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.