Gastenboek

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Front-end Developer Magento 2/Wordpress

Voor het aantrekkelijk houden en steeds vernieuwen van de huidige websites en webshops en het meedenken in de marketing zijn wij per direct op zoek naar een ervaren Front-end developer met gedegen kennis van Magento 2 (webshops) en Wordpress (websites). Wat bieden wij jou Mooi salaris! Meteen op contract bij de opdrachtgever! Gezellig, Kempisch bedrijf! 35 uur per week! Auto van de zaak! Wie ben jij Van een front-end developer verwachten wij: Een afgeronde Bachelor ICT opleiding met profiel ICT & Media Design. Dat je in het bezit bent van een Magento 2 professional front-end developer certificaat; Je hebt ruime

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Front-end developer (React)

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als C# ontwikkelaar ben jij de spin in het web bij deze organisatie. Jij begeleidt en traint de field engineers die bij de klanten machines leveren en installeren. Daarnaast ondersteun jij de field engineers als zij bij de klant vastlopen bij het installeren van de machine m.b.t. software matige vragen. Jouw doel is dan ook om de technische kennis van de field engineers door middel van training zoveel mogelijk uit te breiden. Dit om ervoor te zorgen dat zij zelfstandiger software matige problemen kunnen oplossen. Ook ben jij verantwoordelijk voor het bedenken van software oplossingen voor klanten en dit

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Dit ga je doen Software development met behulp van C# .NET en / of PHP, je mag zelf kiezen waar jij je in wil specialiseren Meedenken over het nieuwe pakket, waar moet het aan voldoen? Unit-, integratie- en diverse andere tests schrijven en uitvoeren Nauw samenwerken met je IT collega's zoals Testers, Developers, DevOps Specialisten en Architecten Jezelf ontwikkelen met behulp van trainingen en cursussen Hier ga je werken Onze klant, een grote speler in de medische sector, is op zoek naar een enthousiaste junior (of meer ervaren) Software Developer die klaar is voor een nieuwe stap in zijn of

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving .NET developer met ervaring gezocht! Voor een softwarebedrijf in de regio Veenendaal zijn wij op zoek naar een .NET developer met een aantal jaar ervaring. Jij bent zowel zelfstandig als in teamverband verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verbeteren van bestaande producten. Verder ben je bezig met nieuwbouw van websites, webapplicaties en mobiele applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Je werkt hierbij nauw samen met andere developer, productmanagers en productspecialisten om zo mooie producten te creëren. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken is een snelgroeiende softwareleverancier en allround dienstverlener. Deze organisatie heeft zowel klanten die

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP / Laravel developer zal je in een klein team terecht komen. Wij zijn op zoek naar een echte specialist, iemand die de balans weet te vinden tussen techniek en perfectie. In de aankomende jaren wilt dit bedrijf flink groeien en daarom zijn ze op zoek naar jou! Wat ga je doen? Je draagt bij aan het ontwikkelen en onderhouden van bestaande webapplicaties die boordevol functionaliteit zitten. Deze applicaties worden gebruikt door de organisatie zelf en ook door de klanten. Inmiddels wordt er gewerkt met Laravel 8 en zijn er diverse koppelingen naar externe leveranciers. Verder zal

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functieomschrijving In deze uitdagende functie als Software Developer ga je de volgende taken uitvoeren: Maatwerk back-end software programmeren; API koppelingen bouwen; Software optimaliseren voor klanten; Bouwen maatwerk applicaties; Werken met Microsoft stack zoals C#, .NET (Core) en Entity framework; Bedrijfsprofiel Je gaat werken bij een klein softwareontwikkelingsbureau, die maatwerk software bouwt voor klanten door heel Nederland. Dit doen zij al meer dan 20 jaar. Het is van oorsprong een familiebedrijf, opgezet door de eigenaar, die er nog steeds werkt. Het team bestaat vooral uit back-end developers en één systeembeheerder. Je krijgt veel kans om jezelf te ontwikkelen en krijgt tevens

Bekijk vacature »

Functioneel applicatiebeheerder - SOP-SYS-SAM

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Functioneel Applicatiebeheerder voor het financiele domein op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je gaat samenwerken in een team van circa 15 functioneel applicatiebeheerders en gaat onderdeel uitmaken van een DevOps team. Met dit team ga je applicaties (laten) ontwikkelen en beheren. Hierbij concentreer je je vooral op

Bekijk vacature »

C# .NET Software Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen software development waar je gaat werken voor een jong en flexibel bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Software Developer met ervaring binnen C# .NET die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Verder begeleid je complexe projecten, ben jij iemand die altijd kansen ziet? Dan zoeken wij jou! In deze functie ga jij je bezighouden met: Meedenken in oplossingsrichtingen; Werken aan de architectuur; Het verbeteren van functionaliteiten binnen het dataplatform; Ontwikkelen van nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel Waar ga je aan de

Bekijk vacature »

PHP Developer

Dit ga je doen Je werkt nauw samen met het websitebureau aan de ontwikkeling en optimalisering van het internationale platform; Je ziet nieuwe webshops op en voert optimalisaties door; Je bouwt aan technische, functioneel en commercial resultaat; Je vindt het leuk om zelfstandig binnen een internationale organisatie te werken, maar krijgt ook energie om samen met collega's te werken. Hier ga je werken Voor een bedrijf in de regio Rotterdam zijn wij opzoek naar een PHP Developer. Je wordt onderdeel van het communicatieteam en gaat je bezighouden met het optimaliseren van de website van dit internationale bedrijf. Je schakelt veel

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie Middels Scrum en sprints bouw jij in deze functie mee aan complexe webapplicaties en ons SaaS platform. Hierbij hoort ook architectuur tot een van je taken. Daarnaast ben je één van de leden van het Scrum team. Dat betekent dat je naast je kerntaken ook in contact staat met de product owner. Oftewel, je bent bij het gehele ontwikkelproces betrokken. Tools die hierbij gebruikt worden zijn o.a. PHP, Symfony en Git. Eisen • Minimaal HBO werk- en denkniveau • Minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring met PHP • Kennis en ervaring Symfony (Laravel is pré) & Lando • Kennis van

Bekijk vacature »

Back-end Software Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende development functie bij een klein gespecialiseerd softwarebedrijf? Wil jij graag hybride werken (combi tussen thuis + kantoor), loop jij warm voor maatwerk software en voel jij je prettig in een informele cultuur? Zoek dan niet verder! Reageer direct! Voor een gewilde werkgever in omgeving Tilburg zoeken wij een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je gaat werken voor een klein softwarebedrijf dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling van integratiesoftware. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: In een klein team met 4 ontwikkelaars houd jij je bezig met afwisselende

Bekijk vacature »

Ervaren PHP developer gezocht!

Functie Het team bestaat inmiddels uit zo’n 25 collega’s met specialisten op het gebied van development, data(analyse), marketing, infrastructuur en finance. Ze hebben een supermodern pand en bieden hiernaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen er alles aan om jou op te gemak te stellen. Zo kun je je eigen werkplek inrichten naar persoonlijke wensen, maar gaan ze bijvoorbeeld ook jaarlijks met elkaar wintersporten en zijn er andere leuke uitjes. Als onderdeel van één van de scrumteams ga je aan de slag, samen ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van hun business applicatie waar het traffic team dagelijks mee werkt.

Bekijk vacature »
Nicky de maeyer

nicky de maeyer

10/07/2012 10:47:13
Quote Anchor link
hey

ik hen in php een simpel gastenboek aan het ontwerpen nu alles werkt(denk ik). maar het script geeft 1 fout weer:
mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in

en had deze code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
    mysql_connect("", "", "");
    mysql_select_db("");
    $query= "SELECT naam, bericht, tijdstip FROM berichten ORDER BY tijdstip DESC";
    $resultaat = mysql_query($query);
    $rij = mysql_fetch_array($resultaat);
    while ($rij) {
        $datum= date ("d F Y - h:i:s", $rij["tijdstip"]);
        ?>


alvast bedankt.
Volgende keer even je databasegegevens uit je topic halen, of wil je ongewenste gasten in je database?[/modedit]
Gewijzigd op 15/07/2012 11:39:45 door Roel -
 
PHP hulp

PHP hulp

19/05/2024 06:34:07
 
Wouter J

Wouter J

10/07/2012 10:59:02
Quote Anchor link
Nou, dan gaan we debuggen. Eerst even de foutmelding vertalen:
Quote:
mysql_fetch_array() verwacht dat de parameter een query resource is, maar het is een boolean

Eerst wat begrippen: Parameter = variabele die je aan een functie meegeeft; Resource = iets wat mysql_query terug geeft wat we moeten fetchen; Boolean = waarde om aan te geven of iets goed is (true) of fout (false).

We verwachten dus dat mysql_query een resource teruggeeft, maar dat geeft hij niet. Hoe kan dat? Laten we even in de documentatie kijken wat zegt die over return values (waarde die teruggegeven worden)?
Quote:
For SELECT, SHOW, DESCRIBE, EXPLAIN and other statements returning resultset, mysql_query() returns a resource on success, or FALSE on error.
(...)

mysql_query() will also fail and return FALSE if the user does not have permission to access the table(s) referenced by the query.

(even een irrelevant stukje weggelaten)

Hmm, hij geeft dus een resource (resultset) terug als het goed is gegaan en false (een boolean) als het fout is gegaan. Er gaat dus waarschijnlijk iets fout met de query.

Maar wat? Tja, daar kunnen we alleen achter komen door verder te debuggen. En dat mag jij doen :) Stappen:
- Bouw foutafhandeling in (dit hoort de fundering van je script te zijn). Een goed voorbeeld vind je hier: http://github.com/WouterJ/sql-boilerplate/tree/mysql
- Vertaal de error die je krijgt en kijk wat er mis is met je query
- Voer je query uit in PHPMyAdmin
- Minimaliseer je query en bouw hem opnieuw op, waar gaat het mis?
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

10/07/2012 11:03:03
Quote Anchor link
En haal je database-gegevens even uit je post....
 
Bart V B

Bart V B

10/07/2012 11:07:02
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
//$rij = mysql_fetch_array($resultaat); deze lijn weg..
while( $rij = mysql_fetch_assoc( $resultaat ) ) {
        $datum= date ("d F Y - h:i:s", $rij['tijdstip']);
}

?>
Gewijzigd op 10/07/2012 11:07:22 door Bart V B
 
Nicky de maeyer

nicky de maeyer

14/07/2012 21:56:51
Quote Anchor link
Oke mercie mannen, het was dus een simpele typ fout. dit is nu ook mijn eerste php script. Maar zit nog met een probleem. nu comuniseert hij wel met de database om te publiceren. Maar wat het formulier moet verwerken en in het database zetten doet hij nu ook niet. Hoe kan ik deze fout verbeteren???? (geeft geen foutmelding)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
 if ($_POST["naam"] == "") $naam = "Anoniem";
 else $naam = $_POST["naam"];
 
if ($_POST["bericht"] == "") {
      header("Location: gastenboek.php");
      exit(0);
 }


$bericht = $_POST["bericht"];
 $tijdstip = time();
 $query = "INSERT INTO berichten (naam, bericht, tijdstip) VALUES ('" . $naam . "', '" . $bericht . "', " . $tijdstip . ")";

mysql_connect("localhost", "naam", "wachtwoord");
 mysql_select_db("webleren");
 mysql_query($query);

header("Location: gastenboek.php");
 exit(0);
 ?>


alvast bedankt.
 
Kumkwat Trender

Kumkwat Trender

14/07/2012 22:12:32
Quote Anchor link
Waarom gebruik je exit? Is nergens voor nodig als je header location ervoor gebruikt.

Ik heb het ook een beetje handiger in elkaar gezet, alstu:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<?php

$host
        = 'localhost';
$db_user    = 'user';
$db_pass    = 'pass';
$database    = 'webleren';

function
_insert($str) {
   return mysql_real_escape_string($str);
}



if($_SERVER['REQUEST_METHOD']=="POST") {
    if(!isset($_POST['naam']))
        $naam    = 'Anoniem';
    else
        $naam    = htmlspecialchars($_POST['naam']);

    if(empty($_POST['bericht']))
        header('Location: gastenboek.php');

    $bericht    = $_POST['bericht'];


    $query = "INSERT INTO `berichten` (`naam`, `bericht`, `tijdstip`) VALUES ('"._insert($naam)."','"._insert($bericht)."', CURTIME())";

    mysql_connect($host, $db_user, $db_pass);
    mysql_select_db($database);
    mysql_query($query);

    header('Location: gastenboek.php');
}

?>


Edit: puntkomma vergeten.
Gewijzigd op 14/07/2012 22:14:07 door Kumkwat Trender
 
Nicky de maeyer

nicky de maeyer

14/07/2012 22:34:25
Quote Anchor link
dankje wel alles werkt nu zoals het zou moeten. bedankt
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

15/07/2012 09:36:13
Quote Anchor link
Na header is mij altijd verteld om juist wel een exit te gebruiken; het script hoeft immers niet verder te gaan.

In het script van Kumkwat:
waarom op regel 22 variabele kopiëren?
In een query beter geen ` gebruiken; gebruik geldige namen voor tabel/velden en je hebt ze niet nodig. Had TS overigens ook niet in zijn code staan.
Mis foutafhandeling van de query.
 
Bart V B

Bart V B

15/07/2012 11:13:58
Quote Anchor link
Quote:
Waarom gebruik je exit? Is nergens voor nodig als je header location ervoor gebruikt.

Omdat je dan zeker ervan bent dat het script echt niet meer verder loopt.
Die exit hoeft niet perse, maar is wel netter. :)
 
Nicky de maeyer

nicky de maeyer

17/07/2012 12:59:33
Quote Anchor link
hier even het script dat ik heb gemaakt voor www.dinotales.be

het gastenboek werkt probeer maar uit.

http://www.dinotales.net78.net/gastenboek.php
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.