Gastenboekbeheer fouten

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ervaren C#.NET programmeur

Functieomschrijving Voor een moderne werkgever in regio Prinsenbeek zijn wij op zoek naar een ervaren C#.NET programmeur die graag de uitdaging aangaat. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van maatwerk webapplicaties voor diverse klanten, waarbij complexe processen optimaal worden ondersteund. Verder ziet jouw takenpakket er als volgt uit: Ontwikkelen en onderhouden van C#.NET-applicaties; Schrijven van hoogwaardige, herbruikbare codes; Schrijven van technische documentatie en gebruikershandleidingen; Bijdragen aan het ontwerp en de architectuur van softwaretoepassingen; Troubleshooten en oplossen van bugs in softwaretoepassingen; Werken met databases en dataopslagoplossingen; Implementeren van beveiligingsoplossingen en het waarborgen van de beveiliging van applicaties en gegevens. Bedrijfsprofiel

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Roosendaal, ontwikkel je als PHP Developer niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het continu inspelen op nieuwe trends en ontwikkelingen m.b.t software development. Naast het bouwen van webapplicaties, ontwikkelen zij ook webshops en websites voor gave opdrachtgevers! Wat ga je doen? Het schrijven van schone en efficiënte codes volgens het Symfony framework; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony-framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die zijn gebouwd met het Symfony framework; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de

Bekijk vacature »

Typescript Developer / Cloud platform

Dit ga je doen (Door)Ontwikkelen van het cloud platform; (Door)Ontwikkelen van microservices; Bouwen van nieuwe functionaliteiten; Verbeteringen aandragen voor het cloud platform; Sparren met de business. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Eindhoven, levert een compleet dienstenpakket op het gebied van IT. Zij pakken verschillende (complexe) vraagstukken van grote organisaties op. De sfeer intern is gezellig en informeel. Men houdt van hard werken maar gezelligheid door middel van een borrel of gezamenlijke lunch komt er veel voor. Als Typescript ontwikkelaar word je onderdeel van het team gericht op de (door)ontwikkeling van hun eigen cloud platform welke wordt

Bekijk vacature »

Junior PHP (Laravel) Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Laravel Developer! Sta je aan het begin van je carrière en ben je op zoek naar een leuke baan? Lees dan verder! Voor een softwarebedrijf in omgeving van Schiphol zijn wij op zoek naar een ervaren PHP (Laravel) Developer. Je gaat je bezighouden met het ontwikkelen van innovatieve bedrijfsapplicaties. Samen met het team, bestaande uit designers en developers, maak je mooie oplossingen voor bedrijven in diverse branches. Je zorgt dat de opgeleverde websites perfect werken en de klant meer dan tevreden is. Je kunt rekenen op een afwisselende baan met leuke

Bekijk vacature »

(Junior) PHP Ontwikkelaar bij een retail bedrijf i

Bedrijfsomschrijving Ben jij een ervaren PHP ontwikkelaar met een passie voor retail en ICT? Wil jij werken in een team dat zich bezighoudt met het ontwikkelen van uitdagende applicaties voor een groot retailbedrijf in Delft? Dan zijn zij op zoek naar jou! Functieomschrijving Als PHP Ontwikkelaar werk je in een team aan de ontwikkeling van applicaties die door de gehele organisatie worden gebruikt. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen, testen en implementeren van deze applicaties. Je werkt hierbij nauw samen met andere ontwikkelaars, projectmanagers en stakeholders binnen de organisatie. Je taken bestaan onder andere uit: Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Ervaren .NET Developer gezocht! Wij zoeken een ervaren .NET developer die aan de slag gaat voor een softwarebedrijf in de regio Rhenen. In deze rol ben jij zowel zelfstandig als in teamverband verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verbeteren van bestaande producten. Daarnaast houdt jij je bezig met de nieuwbouw van websites, webapplicaties en mobiele applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Je werkt hierbij nauw samen met andere developer, productmanagers en product specialisten om mooie producten te creëren. Bedrijfsprofiel Waar kom je te werken? Je komt te werken voor snelgroeiende softwareleverancier en allround dienstverlener. Klanten van deze

Bekijk vacature »

Senior Mobile Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Mobile Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Python (Django) developer - Remote in The Netherla

Functie Together with your team, consisting of a senior, 2 mediors and one junior developer, you will work on their software in an Agile-based approach. You have an eye for quality, risk, and customer interest. Communication with your colleagues and, where necessary, with customers, plays an important role in achieving a successful result. As a person, you are smart, get things done, and are result-oriented. There is a lot of independence within the development team, apart from the stand-up (10:00 am) and occasional pair-programming sessions. Techniques they use include Python, Django, MySQL, Mercurial, Ubuntu Linux, Nginx. In terms of front-end

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Ontwerpen en bouwen van nieuwe functionaliteiten binnen de complexe omgeving; Proactief de processen kwalitatief en efficient inrichten; Opzetten van Unit Tests; Code Reviews; Regie nemen voor innovatieve projecten; Landschap beheren en de bijbehorende ketens hierbij in het oog houden. Hier ga je werken De organisatie is actief binnen de financiele branche en heeft een IT afdeling van circa 450 man. De organisatie voorziet de maatschappij binnen de financiele dienstverlening en is gedurende de jaren een onmisbare schakel geworden. Het is een high profile organisatie waar ze veel te maken hebben met veranderingen voortkomend uit maatschappelijke ontwikkelingen,

Bekijk vacature »

Sportieve Junior C#.NET developer gezocht!

Bedrijfsomschrijving Wil jij werken aan webapplicaties bij de marktleider binnen de branche? Voor een klant in de buurt van Oosterhout ben ik op zoek naar een Fullstack .NET developer. Dit bedrijf bestaat bijna 10 jaar en is inmiddels uitgegroeid tot marktleider in Nederland en heeft tevens kantoren in meerdere landen in Europa. Dit bedrijf bouwt webapplicaties waarbij internationaal enkele honderdduizenden deelnemers, soms tegelijk, een beroep doen op de realtime data uit deze applicaties. Dit brengt erg veel technische uitdaging met zich mee. Ze ontwikkelen nieuwe applicaties maar ook bestaande applicaties worden uitgebreid en verbeterd. Hier kan jij een onderdeel van

Bekijk vacature »

C++ Developer

Functieomschrijving Ben jij als software engineer toe aan een nieuwe uitdaging? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor het maken van de procesbesturingsoftware gebruiken onze projectteams een in C++ en C# geschreven tool. Dit is een gedistribueerd object framework wat alle kernfuncties biedt voor een procesautomatisering. Verder zullen jouw werkzaamheden o.a. bestaan uit: Analyseren van vragen en wensen van gebruikers en deze vertalen naar een functioneel ontwerp; Ontwerpen, programmeren en testen van productaanpassingen; Implementeren van nieuwe productreleases in de projectteams; Continu toetsen van het effect van nieuwe releases op andere tools en processen; Inzichtelijk maken van voortgang omtrent softwarewerkzaamheden,

Bekijk vacature »

C# developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ik ben op zoek naar een back-end developer, die met name kennis & ervaring heeft van de programmeertaal C#. Jij gaat aan de slag bij een topspeler in de logistieke sector, die zich behalve met logistiek, ook bezig houdt met softwareontwikkeling. Welke taken komen hierbij kijken? Je gaat desktop- en webapplicaties onderhouden en optimaliseren, waarin je werkt met o.a. C#, ASP.NET, SQL Server en T-SQL. Je hebt regelmatig klantcontact om de wensen in kaart te brengen en te evalueren over de huidige draaiende applicaties. Je implementeert nieuwe functionaliteiten toe aan

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

React developer Inhouse cloudplatform

Functie De functie: Als front-end developer kom je te werken naast 2 andere front-end/React developers, waaronder één senior. Een hele mooie kans dus om in korte tijd veel nieuwe kennis en ervaring op te doen. Ze hebben momenteel veel werk hierin en daarom willen ze het team graag uitbreiden. Het is van belang dat je, zeker gezien het vele thuiswerken, in ieder geval al een aantal projecten hebt gedaan in React. Taken waar je aan kunt denken zijn het ontwikkelen van client-applicaties o.b.v. HTML5, React en andere open standaarden. Ook ben je nauw betrokken bij het implementeren van designs o.b.v.

Bekijk vacature »

Full stack developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Eric

Eric

04/02/2008 19:55:00
Quote Anchor link
Hallo,
Ik heb een gastenboek geprogrammeerd in php mbv sql en dat werkt. Nu wilde ik ook een beheerpagina maken, met bij elk bericht een knop 'verwijder' en dan de functie erbij dat het bijbehorende bericht verwijderd wordt.
Ik kom er echter niet uit. Ik heb al verschillende errors gehad, maar bij de code zoals ik hieronder heb neergezet, krijg ik:

Parse error: syntax error, unexpected $end in C:\Xampp\htdocs\gastenboekbeheer.php on line 54

Voordat ik de reactie krijg "haakjes tellen", dit heb ik gedaan, en daar ligt het volgensmij niet aan.
Kan iemand mij helpen?

Hier de code van de beheerpagina:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
<?php
$mysql_user
= "";
$mysql_pass = "";
$mysql_host = "localhost";
$mysql_dbn = "gastenboek";

if (!@mysql_select_db($mysql_dbn, @mysql_connect($mysql_host, $mysql_user, $mysql_pass)))
{

    echo "database connectie mislukt!";
    
    exit();
}


elseif (isset ($_POST["verwijderen"]))
{

        echo "gelukt, waarde: ". $_POST["verwijderen"];
}


else
{
    echo "<h1>Gastenboek</h1>";
    
    echo "<p>Voeg een <a href=\"" . $_SERVER['PHP_SELF'] . "?show=add\">nieuw bericht</a> toe aan het gastenboek.</p>";
    
    $sql = "SELECT id,naam,email,bericht,DATE_FORMAT(datum, '%d.%m.%Y') as show_datum FROM reunisten_gastenboek ORDER BY datum DESC";
    
    $res = mysql_query($sql);
    $srv = $_SERVER['PHP_SELF'];
    
    if (mysql_num_rows($res) >= 1)
    {

        while ($row = mysql_fetch_array($res))
           {

            $row['email'] = htmlentities($row['email']);
            $row['naam'] = nl2br(htmlentities($row['naam']));
            $row['bericht'] = nl2br(htmlentities($row['bericht']));
            $row['id'] = nl2br(htmlentities($row['id']));
    
            echo "<p><fieldset><a href=\"mailto:" . $row['email'] . "\">" . $row['naam'] . "</a> schreef op <i>" . $row['show_datum'] . "</i>: <br />";
            echo $row['bericht'] . "</fieldset></p>";
            
            $idknop = $row['id'];
            
            echo <<<EOD
              <form action="$srv" method="post">
            <
input type="submit" name="verwijderen" value="$idknop" />
            <
/form>
              EOD;
        }
    }

    else
        echo "<p>Er zijn nog geen gastenboek berichten toegevoegd.</p>";
}

?>


Eric
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Eric
 
PHP hulp

PHP hulp

15/05/2024 09:00:47
 
Joren vh

joren vh

04/02/2008 19:58:00
Quote Anchor link
je bent een } vergeten op regel 51 dus je sluit met andere woorden de else niet.

je code word dus zo

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
<?php
$mysql_user
= "";
$mysql_pass = "";
$mysql_host = "localhost";
$mysql_dbn = "gastenboek";

if (!@mysql_select_db($mysql_dbn, @mysql_connect($mysql_host, $mysql_user, $mysql_pass)))
{

    echo "database connectie mislukt!";
    
    exit();
}


elseif (isset ($_POST["verwijderen"]))
{

        echo "gelukt, waarde: ". $_POST["verwijderen"];
}


else
{
    echo "<h1>Gastenboek</h1>";
    
    echo "<p>Voeg een <a href=\"" . $_SERVER['PHP_SELF'] . "?show=add\">nieuw bericht</a> toe aan het gastenboek.</p>";
    
    $sql = "SELECT id,naam,email,bericht,DATE_FORMAT(datum, '%d.%m.%Y') as show_datum FROM reunisten_gastenboek ORDER BY datum DESC";
    
    $res = mysql_query($sql);
    $srv = $_SERVER['PHP_SELF'];
    
    if (mysql_num_rows($res) >= 1)
    {

        while ($row = mysql_fetch_array($res))
           {

            $row['email'] = htmlentities($row['email']);
            $row['naam'] = nl2br(htmlentities($row['naam']));
            $row['bericht'] = nl2br(htmlentities($row['bericht']));
            $row['id'] = nl2br(htmlentities($row['id']));
    
            echo "<p><fieldset><a href=\"mailto:" . $row['email'] . "\">" . $row['naam'] . "</a> schreef op <i>" . $row['show_datum'] . "</i>: <br />";
            echo $row['bericht'] . "</fieldset></p>";
            
            $idknop = $row['id'];
            
            echo <<<EOD
              <form action="$srv" method="post">
            <
input type="submit" name="verwijderen" value="$idknop" />
            <
/form>
              EOD;
        }
    }
}

    else {
        echo "<p>Er zijn nog geen gastenboek berichten toegevoegd.</p>";
}

?>


edit:

zie ook dat de else niet geopent werd.

Edit:

Volgens mij heb je een esle te veel :$ want de kleuren kloppen niet :$
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door joren vh
 
Eric

Eric

04/02/2008 20:12:00
Quote Anchor link
En ik maar roepen dat de haakjes kloppen (A)

Maarrrr...nog steeds dezelfde error..
En volgensmij kloppen alle if elseif en else dingen wel...waar volgens jou niet dan??
 
Joren vh

joren vh

04/02/2008 20:35:00
Quote Anchor link
Zie niets meer mis. Kan je niet meer verder helpen. Sorry !
 
PHP Newbie

PHP Newbie

04/02/2008 20:43:00
Quote Anchor link
Vergeet Joren's code. Het probleem zit hem in die EOD. Maak daar gewoon het volgende van:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
            echo '<form action="'.$srv.'" method="post">
                    <input type="submit" name="verwijderen" value="'.$idknop.'" />
                  </form>';
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door PHP Newbie
 
Joren vh

joren vh

04/02/2008 20:45:00
Quote Anchor link
@PHP Newbie

Je opent die laatste else dan toch niet !!!!!
 
PHP Newbie

PHP Newbie

04/02/2008 20:50:00
Quote Anchor link
Een else hóéft niet geopend te worden met een accolade. Het is wel netter en overzichtelijker om het te doen, maar het is niet verplicht.
 
Joren vh

joren vh

04/02/2008 21:12:00
Quote Anchor link
Ow dat wist ik niet, excuus !
 
PHP Newbie

PHP Newbie

04/02/2008 21:19:00
Quote Anchor link
Dat geldt overigens voor alle statements, maar dat levert nogal eens fouten op. Je kunt ze dus beter gewoon plaatsen.
 
Eric

Eric

04/02/2008 21:42:00
Quote Anchor link
Ok bedankt!
2 vraagjes dan...
Op de knop komt nu het nummer van het bericht. Logisch, maar eigenlijk wil ik op elke knop de tekst 'verwijderen' maar dan wel aan elke knop een aparte $idknop. Hoe doe ik dit?

Ook probeer ik nu de query uit te laten voeren, en heb ik bovenin (waar de code staat die hij uit moet voeren als er geklikt is) de volgende code geplaatst:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$sql
= "REMOVE FROM 'reunisten_gastenboek' WHERE 'id' = '$idknop'";
        $result = mysql_query($sql)
            or die("Fout bij uitvoeren query");

?>


Hij voert echter nu de query niet uit, of er gaat in ieder geval iets mis, want hij geeft 'fout bij uitvoeren query'.
Het zal wel iets simpels zijn, maar ik ben nog niet zo'n expert op php-gebied.
 
PHP Newbie

PHP Newbie

04/02/2008 23:25:00
Quote Anchor link
$sql = "DELETE FROM reunisten_gastenboek WHERE id = '".$idknop."'";
 
Eric

Eric

05/02/2008 17:55:00
Quote Anchor link
Bedankt voor de reactie. Hij voert nu wel een query uit, maar er gebeurt helemaal niks. Hij verwijdert niks. Wat is er nu nog fout???
Hier dan nog mijn gehele code tot nu toe:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
<?php
$mysql_user
= "";
$mysql_pass = "";
$mysql_host = "localhost";
$mysql_dbn = "gastenboek";

if (!@mysql_select_db($mysql_dbn, @mysql_connect($mysql_host, $mysql_user, $mysql_pass)))
{

    echo "database connectie mislukt!";
    
    exit();
}


elseif (isset ($_POST["verwijderen"]))
{

    
        $sql = "DELETE FROM reunisten_gastenboek WHERE id = '" . $idknop . "'";
        $result = mysql_query($sql)
            or die("Fout bij uitvoeren query");
            
       $res = mysql_query($sql);

if (!empty($res))
    {

        echo "<h1>Bericht verwijderd</h1>";
    
        echo "<p>Het bericht is verwijderd. Ga nu naar <a href=\"" . $_SERVER['PHP_SELF'] . "\" title=\"Berichten overzicht\">het berichten overzicht</a>.";
    }
}

else
{
    echo "<h1>Gastenboek beheer</h1>";
    
    $sql = "SELECT id,naam,email,bericht,DATE_FORMAT(datum, '%d.%m.%Y') as show_datum FROM reunisten_gastenboek ORDER BY datum DESC";
    
    $res = mysql_query($sql);
    $srv = $_SERVER['PHP_SELF'];
    
    if (mysql_num_rows($res) >= 1)
    {

        while ($row = mysql_fetch_array($res))
           {

            $row['email'] = htmlentities($row['email']);
            $row['naam'] = nl2br(htmlentities($row['naam']));
            $row['bericht'] = nl2br(htmlentities($row['bericht']));
            $row['id'] = nl2br(htmlentities($row['id']));
    
            echo "<p><fieldset><a href=\"mailto:" . $row['email'] . "\">" . $row['naam'] . "</a> schreef op <i>" . $row['show_datum'] . "</i>: <br />";
            echo $row['bericht'] . "</fieldset></p>";
            
            $idknop = $row['id'];
            
            echo '<form action="'.$srv.'" method="post">
                    <input type="submit" name="verwijderen" value="'
.$idknop.'" />
                  </form>'
;
        }
    }

    else
    {
        echo "<p>Er zijn nog geen gastenboek berichten toegevoegd.</p>";
        }
}

?>
 
Eric

Eric

12/02/2008 21:42:00
Quote Anchor link
Ik heb inmiddels nog van alles geprobeerd, maar nog steeds kom ik er niet uit. De code is nu gebaseerd op een andere database, maar wie haalt voor mij die ene fout er uit, waardoor ik wel netjes een 'uitgevoerd' bericht krijg, maar de database onaangepast is gebleven...

Code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
<?php
$mysql_user
= "";
$mysql_pass = "";
$mysql_host = "localhost";
$mysql_dbn = "jbw_nieuw";

if (!@mysql_select_db($mysql_dbn, @mysql_connect($mysql_host, $mysql_user, $mysql_pass)))
{

    echo "database connectie mislukt!";
    
    exit();
}


elseif (isset ($_POST["verwijderen"]))
{

    
        $sql = "DELETE FROM jbw_gastenboek WHERE id = '" . $idknop . "'";
        $result = mysql_query($sql)
            or die("Fout bij uitvoeren query");
            
       $res = mysql_query($sql);

if (!empty($res))
    {

        echo "<h1>Bericht verwijderd</h1>";
    
        echo "<p>Het bericht is verwijderd. Ga nu naar <a href=\"" . $_SERVER['PHP_SELF'] . "\" title=\"Berichten overzicht\">het berichten overzicht</a>.";
    }
}

else
{
    echo "<h1>Gastenboek beheer</h1>";
    
    $sql = "SELECT id,naam,email,bericht,DATE_FORMAT(datum, '%d.%m.%Y') as show_datum FROM jbw_gastenboek ORDER BY datum DESC";
    
    $res = mysql_query($sql);
    $srv = $_SERVER['PHP_SELF'];
    
    if (mysql_num_rows($res) >= 1)
    {

        while ($row = mysql_fetch_array($res))
           {

            $row['email'] = htmlentities($row['email']);
            $row['naam'] = nl2br(htmlentities($row['naam']));
            $row['bericht'] = nl2br(htmlentities($row['bericht']));
            $row['id'] = nl2br(htmlentities($row['id']));
    
            echo "<p><fieldset><a href=\"mailto:" . $row['email'] . "\">" . $row['naam'] . "</a> schreef op <i>" . $row['show_datum'] . "</i>: <br />";
            echo $row['bericht'] . "</fieldset></p>";
            
            $idknop = $row['id'];
            
            echo '<form action="'.$srv.'" method="post">
                    <input type="submit" name="verwijderen" value="'
.$idknop.'" />
                  </form>'
;
        }
    }

    else
    {
        echo "<p>Er zijn nog geen gastenboek berichten toegevoegd.</p>";
        }
}

?>


Ik hoop dat iemand kan helpen!
 
Jimmy Arts

jimmy Arts

12/02/2008 21:45:00
Quote Anchor link
$sql = "DELETE FROM jbw_gastenboek WHERE id = '" . $idknop . "'";
$result = mysql_query($sql)
or die("Fout bij uitvoeren query");

$res = mysql_query($sql);

waarom voer je de query 2x uit?

En een delete query kan niet vol of leeg terug komen, je moet het dus checken met mysql_affected_rows()
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door jimmy Arts
 
Antoine

antoine

12/02/2008 21:49:00
Quote Anchor link
ziet er netjes uit, maar ik heb hetzelfde probleem:S
 
Eric

Eric

12/02/2008 21:49:00
Quote Anchor link
jimmy schreef op 12.02.2008 21:45:
$sql = "DELETE FROM jbw_gastenboek WHERE id = '" . $idknop . "'";
$result = mysql_query($sql)
or die("Fout bij uitvoeren query");

$res = mysql_query($sql);

waarom voer je de query 2x uit?

En een delete query kan niet vol of leeg terug komen, je moet het dus checken met mysql_affected_rows()


En hoe zou dat stukje er dan uit moeten zien??? (ken de affected_rows term niet...)
 
Jimmy Arts

jimmy Arts

12/02/2008 21:53:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
elseif (isset ($_POST["verwijderen"]))
{
    
        $sql = "DELETE FROM reunisten_gastenboek WHERE id = '" . $idknop . "'";
        $result = mysql_query($sql)
            or die("Fout bij uitvoeren query");
            
        $check = mysql_affected_rows($result);

if ($check != 0)
    {
        echo "<h1>Bericht verwijderd</h1>";
    
        echo "<p>Het bericht is verwijderd. Ga nu naar <a href=\"" . $_SERVER['PHP_SELF'] . "\" title=\"Berichten overzicht\">het berichten overzicht</a>.";
    }
}

Probeer dat eens
 
Eric

Eric

12/02/2008 22:29:00
Quote Anchor link
Ik heb het geprobeerd, maar krijg nu het volgende probleem:

Warning: mysql_affected_rows(): supplied argument is not a valid MySQL-Link resource in ....
(met een verwijzing naar de regel $check = mysql_affected_rows($result);

(de database naam stond nog verkeerd, maar dat kan het nu ook niet meer zijn...)
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

12/02/2008 22:38:00
Quote Anchor link
mysql_affected_rows gewoon zonder argument aanroepen.
 
Eric

Eric

12/02/2008 22:40:00
Quote Anchor link
Als ik dat doe krijg ik na het indrukken van een verwijderknop een leeg scherm, en staat het bericht nog steeds in de db...
 
Jimmy Arts

jimmy Arts

12/02/2008 22:47:00
Quote Anchor link
Weet je zeker dat er iets in $idknop komt te staan?
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.