gebruiker actief

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Oracle Apex developer

Bedrijfsomschrijving My client is a technology company based in Den Bosch, the Netherlands. They specialize in providing innovative software solutions to clients, and they are currently looking for an experienced Oracle Apex developer to join the IT team. Functieomschrijving As an Oracle Apex developer, you will be responsible for designing, developing, and maintaining web-based applications using Oracle Apex. You will work closely with project managers, business analysts, and other developers to ensure that clients' needs are met and that the software solutions are of the highest quality. Responsibilities: Design, develop, and maintain Oracle Apex applications. Work with project managers and

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Backend Developer Scrummaster .NET

Samengevat: Deze werkgever is een ambitieus internetbedrijf met een passie voor digitale communicatie. Ben jij geschikt als Backend Developer? Heb je ervaring met .NET platform? Vaste baan: Backend Developer / SCRUM Master Scrum HBO WO €3.800 - €6.000 Deze werkgever is een innovatief bedrijf met enthousiaste mensen die jarenlang ervaring hebben met het ontwikkelen internet- en intranetoplossingen. Wij houden van korte lijnen en open en eerlijke communicatie. Wij zetten graag onze jarenlange ervaring in om perfect werkende oplossingen te ontwikkelen. Wij ondersteunen dienstverlenende organisaties bij het ontwikkelen en realiseren van een effectief, adaptief communicatieplatform. Je ontwikkelt met ons de meest

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Developer

Functieomschrijving PHP Developer met brede ervaring gezocht! Ben jij een Full Stack PHP Developer met brede ervaring die toe is aan een volgende stap? Lees dan snel verder! Voor onze eindklant in de regio Nunspeet zijn wij op zoek naar een ervaren PHP Developer die het IT Team van deze organisatie gaat versterken. Wij zoeken een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die er voor gaat zorgen dat deze innovatieve organisatie de volgende stap gaat maken. Om deze functie goed uit te kunnen voeren moet je communicatief goed zijn en in staat zijn om zelfstandig problemen op te lossen. Daarnaast bestaat

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag in één van de 5 IT teams van dit bedrijf. Jullie werken op basis van interne klantprojecten aan voornamelijk webapplicaties. Dit betekent dat jij continu uitgedaagd wordt en veelal met verschillende soorten projecten bezig bent. Het gave is dan ook dat jullie als team samen bekijken welke technieken het beste passen bij het project waar jullie verantwoordelijk voor zijn. Zo kan het zijn dat jij als .NET developer gaat werken aan een project, maar dat jullie als team liever gebruik maken van Haskell of F# om de klus te klaren.

Bekijk vacature »

Front-end developer (Vue.js) gezocht!

Functie Als Front-end developer is het jouw doel om efficiënte en effectieve frontend code te ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden die goed aansluit bij de functionele behoefte vanuit de klant. Je zorgt voor optimale SEO-resultaten, sitespeed en frontend security. You build it, you run it, you own it! Je maakt deel uit van een DevOps Scrum team en werkt samen met back-end developers, test-engineers, interaction designers en een projectmanager. Er zijn verschillende groepen Scrum teams. Een roadmap team is jouw ‘’thuisbasis’’, daar wordt gewerkt aan doorontwikkeling van bestaande omgevingen voor een aantal klanten. Hiernaast zijn er projectteams waar nieuwe omgevingen worden

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Capelle ad Ijssel Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Een deel van jouw werkzaamheden: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps en Power BI.

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Ontwerpen en bouwen van nieuwe functionaliteiten binnen de complexe omgeving; Proactief de processen kwalitatief en efficient inrichten; Opzetten van Unit Tests; Code Reviews; Regie nemen voor innovatieve projecten; Landschap beheren en de bijbehorende ketens hierbij in het oog houden. Hier ga je werken De organisatie is actief binnen de financiele branche en heeft een IT afdeling van circa 450 man. De organisatie voorziet de maatschappij binnen de financiele dienstverlening en is gedurende de jaren een onmisbare schakel geworden. Het is een high profile organisatie waar ze veel te maken hebben met veranderingen voortkomend uit maatschappelijke ontwikkelingen,

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Angular

Functie Er zijn momenteel 5 SCRUM-teams waarvan drie gefocust zijn op DevOps en de huidige projecten en twee op innovatie van de platformen. Jij zal onderdeel worden van het innovatie Scrum team. De 2 multidisciplinaire innovatie teams bestaan momenteel uit 14 werknemers. Jij als senior Front end developer wordt onderdeel van onze innovatieteams. De innovatieteams houden zich bezig met het door ontwikkelen van de huidige producten en denken na over nieuwe functionaliteiten. Binnen de rol van Front end developer krijg je veel vrijheid en kan je je dag zelf indelen. Dingen waar jij je dagelijks mee bezig zult houden is

Bekijk vacature »

Full stack ontwikkelaar Laravel, Vue.js

Functie Als ontwikkelaar binnen deze organisatie hou jij je voornamelijk met lopende projecten voor de verschillende klanten. Zo bouw je de ene dag aan prijsschifting systemen en de andere dag onderzoek je crawlers en stel je ze zo in dat de data goed binnen komt binnen het systeem. Daarnaast bouw je mee aan dashboards en ben je dus constant bezig met het verbeteren van het platform. Er is een vaste werkwijze, zo werken ze met Trello kaarten en onderverdelen ze deze aan het begin van iedere week onder de developers. Dit wordt door de lead developer gedaan, maar in samenspraak

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen aan de software dat beschikbaar is op de substations; Ontwikkelen in C++, C, Python en JavaScript. Daarnaast op een Embedded Linux omgeving, opgebouwd met containers en DevOps; Meewerken aan cyber security (OWASP); Uitvoeren/bouwen van geautomatiseerde testen in samenwerking met de Quality Specialist; Vertalen van wensen van de klanten/business naar werkbare/duurzame oplossingen. Hier ga je werken Als Software Ontwikkelaar kom je te werken bij een organisatie gericht op de (internationale) energiemarkt, waar wordt gewerkt voor het verwerven en verwerken van realtime, high quality data. Er wordt gewerkt vanuit het hart van de substations en direct voor

Bekijk vacature »

Medior/senior Python developer

Functie Bedrijven komen bij deze organisatie om technische vraagstukken op te lossen en hierin ook tot oplossingen te komen waar ze zelf misschien niet aan gedacht hadden. Jij gaat vanuit je ervaring dus niet alleen hands-on aan de slag met het ontwikkelen, maar zult ook zeker adviseren en proactief meedenken met de klant. Er zijn meerdere lange en/of korte projecten en het type klanten is heel uiteenlopend. Zo kun je terecht komen in een multidisciplinair scrumteam waarin je als Python developer meewerkt, of juist voor een kleiner (Greenfield) project aan de slag gaan waarin je veel breder bezig bent. Door

Bekijk vacature »

Back-end Developer (Permanent position with the em

Bedrijfsomschrijving Dutch specialist in technical installation materials. Functieomschrijving Purpose of the position: Our client is looking for a Back-end Developer who, together with the rest of the energetic and dynamic team, is responsible for the development and management of the website. This not only concerns the development and management of the current website, but also the development of a new Headless Commerce Platform to keep the customer's website Future proof. Within the IT department, there is a real DevOps culture and the commerce team is at the forefront and tries to implement continuous improvements. Most important tasks: ï‚· Designing and

Bekijk vacature »

Back end developer Digital Agency

Functie Wij zijn van origine een wordpress bureau, maar sinds 2006 zijn wij dit wel redelijk ontgroeid. Naar mate de jaren verstreken zijn we gegroeid in omvang, maar ook in de complexiteit van opdrachten waarin wij onze klanten kunnen bedienen. Momenteel bestaat onze organisatie uit 4 front end developers, 12 back end developer 3 projectmanagers en een 2 koppig management. Wij zijn een hele informele, bijna familiaire organisatie. Geen strak pak of overhemd, nee gewoon dragen waar jij je prettig bij voelt. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 25 en 30 en wij doen er veel aan om onze hechte

Bekijk vacature »
Ivo K

Ivo K

28/09/2008 10:41:00
Quote Anchor link
Ik heb nu een inlogscript en dat werkt allemaal, maar nu wil ik ook hebben dat als er bijvoorbeeld 3 mensen zijn ingelogd dat je dat op de site kunt zien

weet een van jullie hoe dat moet ?

alvast bedankt
 
PHP hulp

PHP hulp

18/05/2024 23:13:29
 
Douwe

Douwe

28/09/2008 10:43:00
Quote Anchor link
Zonder jouw script kunnen we niks...
 
Ivo K

Ivo K

28/09/2008 10:47:00
Quote Anchor link
ok, hier is het

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
<?php

include("config.php");
include("header.php");
include("menu.php");

if($_SESSION['logged_in'] == true)
{

echo 'You are already logged in!';
}

else
{
$_SESSION['logged_in'] = false;

if(isset($_POST['pass']) AND isset($_POST['name']))
{


$name = addslashes($_POST['name']);
$pass = addslashes($_POST['pass']);
$query = 'SELECT * FROM users WHERE name = "'.$name.'"';
$sql     = mysql_query($query);
$true     = mysql_num_rows($sql);

if(!$true)
{

echo 'Username doesn\'t exist!';
die ();
}

while($res = mysql_fetch_array($sql))
{

$username = $res['name'];
$password = $res['pass'];
$userid        = $res['userid'];
}


$err = '';

if($username != $name)
{

$err .= 'Username isn\'t correct! <br>';
}

elseif($password != $pass)
{

$err .= 'Password isn\'t correct! <br>';
}

else
{
$_SESSION['username'] = $name;
$_SESSION['logged_in'] = true;
$_SESSION['member_id'] = $userid;

echo 'Logged in '.$_SESSION["username"].'! <br>';
}


echo $err;
}

else
{
?>

<p class='login'>
<form method='post'>
Username: <div class='username'><input type='text' name='name' /></div><br />
Password: <div class='password'><input type='password' name='pass' /></div><br />
<input type='submit' value='login' />
</p>
<form>

<?
}
}

?>
 
Joshi

joshi

29/09/2008 16:19:00
Quote Anchor link
misschien moet je hiernaast bij php scripts daar staan heel veel scripts en vast ook wel één voor een cookie maken voor aantal leden.
Als het nog steeds niet lukt meld het even dan zoek ik even voor je!
 
Ivo K

Ivo K

29/09/2008 16:44:00
Quote Anchor link
hoeft niet hoor, ik heb zelf al iets gevonden;

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
//login.php

//als je ingelogd bent;


$update_query   = "UPDATE users SET online = 'true' WHERE name = ".$name;
$update_sql     = mysql_query($update_query);



//logout.php

//als je uitgelogd bent;


$update_query   = "UPDATE users SET online = 'false' WHERE name = ".$name;
$update_sql     = mysql_query($update_query);

?>
 
RvW Of toch niet

RvW Of toch niet

29/09/2008 16:53:00
Quote Anchor link
Ivo schreef op 29.09.2008 16:44:
hoeft niet hoor, ik heb zelf al iets gevonden;


script ziet er leuk uit maar wat als iemand nou niet uitlogt ? maar gewoon ze browser afsluit ?!
 
Ivo K

Ivo K

29/09/2008 17:10:00
Quote Anchor link
sessions sluiten ook wanneer de browser afsluit

Edit:

werkt niet mn idee !
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Ivo K
 
The Ultimate

The Ultimate

29/09/2008 17:43:00
Quote Anchor link
Ja, dit vind ik zelf ook wel een interessante vraag. Zit zelf namelijk met hetzelfde probleem. Ik had eenzelfde soort oplossing bedacht als Ivo, maar dan als extratje nog een tijdscheck. Echter inderdaad: als iemand niet uitlogt blijft ie staan tot de volgende inlogt.

Wie weet hoe je alle sessies(namen) uit kunt lezen en echoen?
 
Ivo K

Ivo K

29/09/2008 17:57:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<script>
function loguit
{
document.write("<?php mysql_query('UPDATE users SET online = "false" WHERE id = 1'); ?>");
}
</script>
<body onunload='loguit();'>


Deze manier werkt wel... maar het is wel onveilig omdat ik zo de query prijsgeef voor de beetje hacker...

iemand ideeen om dat te voorkomen?

Edit:


Is veilig ! :)
door het
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php staat de query niet in de broncode!

[
/edit]
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Ivo K
 
The Ultimate

The Ultimate

29/09/2008 18:06:00
Quote Anchor link
Mooi, dan ga ik dit script ook eens even uitproberen...

EDIT:
Script werkt bij mij niet...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door The Ultimate
 
Eddy E

Eddy E

29/09/2008 18:31:00
Quote Anchor link
Logisch, want bij het inladen van de functie (dus het javascript printen in de html) wordt de php-code al uitgevoerd.
EERST php uitvoeren
DAN HTML printen == javascript neerzetten
ALS LAATSTE (optioneel) eventueel uitvoeren van javascript (maar php-tijd is al lang voorbij!).

Dus bovenstaande werkt niet.
Wat je wel kan doen is op die plek (javascript) een extra pagina aanroepen, en die zal je uitloggen.
Rabobank telebankieren doet dat ook zo.
 
The Ultimate

The Ultimate

29/09/2008 18:37:00
Quote Anchor link
Inderdaad Eddy: dit script voort zichzelf al uit zodra je de pagina herlaadt.

Echter dat idee van die extra pagina zie ik niet zo zitten. Zo omslachtig, moet toch makkelijker kunnen.

Ik denk dat ik gewoon 2 scriptjes maak:
- een script maak dat bij het betreden van een pagina de tijd in 'lastOnline' refresht;
- en een scriptje dat deze tijd vergelijkt met de daadwerkelijke tijd.

Echt lekker werkt dit helaas ook niet want als iemand wel online is, maar zijn pagina al een tijd niet heeft gerefresht of niet een andere pagina heeft bezocht wordt ondanks dat hij online is toch als offline weergegeven...

Het moet kunnen: phphulp beschikt ook over een dergelijk script (alle betere fora overigens).
 
Arian Stolwijk

Arian Stolwijk

29/09/2008 19:02:00
Quote Anchor link
Ivo schreef op 29.09.2008 16:44:
hoeft niet hoor, ik heb zelf al iets gevonden;

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
//login.php

//als je ingelogd bent;


$update_query   = "UPDATE users SET online = 'true' WHERE name = ".$name;
$update_sql     = mysql_query($update_query);



//logout.php

//als je uitgelogd bent;


$update_query   = "UPDATE users SET online = 'false' WHERE name = ".$name;
$update_sql     = mysql_query($update_query);

?>


Zoiets kan je gewoon gebruiken, maar je moet dat per per pageload doen. Als iemand 5 min geen nieuwe pagina heeft geladen, is hij offline...

Misschien is het handigste nog wel dat je gewoon een kolom (DATETIME) in de leden tabel maakt, met de laatste pageload. Dan kan je simpel met een SELECT QUERY selecteren welke leden de laatste 5 minuten een pagina hebben geladen.
 

29/09/2008 19:31:00
Quote Anchor link
Ivo schreef op 29.09.2008 17:57:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<script>
function loguit
{
document.write("<?php mysql_query('UPDATE users SET online = "false" WHERE id = 1'); ?>");
}
</script>
<body onunload='loguit();'>


Deze manier werkt wel... maar het is wel onveilig omdat ik zo de query prijsgeef voor de beetje hacker...

iemand ideeen om dat te voorkomen?

Edit:


Is veilig ! :)
door het
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php staat de query niet in de broncode!

[
/edit][/quote]
Wat gebeurt er als ik javascript uit heb staan? Ja, dan werkt het niet...
 
Zero XT

Zero XT

30/09/2008 15:50:00
Quote Anchor link
met ajax kan je dit regelen. En wanneer javascript uitgeschakeld is checken op de datum met een sql query + Interval van 5 min.

Zo heb ik dat op mn eigen site ook.
 
Ivo K

Ivo K

30/09/2008 16:48:00
Quote Anchor link
Ok, wat is dan het handigste ?

- in PHP per pageload.
- met AJAX
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.