Gegevens opvragen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front end developer React

Functie Wij zijn van origine een wordpress bureau, maar sinds 2006 zijn wij dit wel redelijk ontgroeid. Naar mate de jaren verstreken zijn we gegroeid in omvang, maar ook in de complexiteit van opdrachten waarin wij onze klanten kunnen bedienen. Momenteel bestaat onze organisatie uit 4 front end developers, 12 back end developer 3 projectmanagers en een 2 koppig management. Wij zijn een hele informele, bijna familiaire organisatie. Geen strak pak of overhemd, nee gewoon dragen waar jij je prettig bij voelt. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 25 en 30 en wij doen er veel aan om onze hechte

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework. Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Je komt te werken in een klein team van developers, die zich voornamelijk bezighouden met back-end development. Verder staat dit

Bekijk vacature »

C#.NET ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een C#.NET ontwikkelaar. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van dashboards, webapplicaties en apps voor de eigen IOT-oplossingen. Samen met een vooruitstrevend team van ontwikkelaars en engineers krijgen jullie de opdracht om de sensoren in de apparatuur te scannen en vervolgens de data om te zetten in belangrijke inzichten voor de klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Heb jij ideeën over nieuwe technieken die jullie kunnen implementeren? Hier wordt echt naar je geluisterd en gekeken of jouw idee daadwerkelijk ingezet kan worden; Je gaat aan de slag met de

Bekijk vacature »

C# ontwikkelaar

Functie omschrijving Werk jij graag met C# en het .NET framework in een leuk familiebedrijf? Lees dan snel verder! Jouw takenpakket hierbij is: Je gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving (ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de omgeving van Best en is een echt familiebedrijf. Je komt te werken in een klein team van developers, die zich voornamelijk bezighouden met

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer wordt jij onderdeel van ons ICT team. In dit multidisciplinaire team ben jij samen met onze senior .NET ontwikkelaar en medior .NET ontwikkelaar verantwoordelijk voor ons ERP systeem. In dit systeem (Navision) ga jij leren ontwikkelen. Wij bieden jou dan ook een gedegen opleiding aan, samen met de ondersteuning van onze Senior .NET developer. Daarnaast ga jij aan de slag met ons portaal geschreven in Sharepoint. Verder ben jij verantwoordelijk voor EDI verkeer en het ontwikkelen binnen het ERP systeem en andere toepassingen en rapportages. Van jou wordt verwacht dat jij het proces goed leert kennen

Bekijk vacature »

.NET developer WO niveau voor predictive software

Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf uit Den Bosch is om precies te zijn 15 medewerkers groot en ze ontwikkelen (predicitve) planning software. Dit doen zij voor allerlei mooie en bekende organisaties (bierbrouwerijen, gemeentes, oliemaatschappijen en diverse multinationals). Wegens meer en grotere vraag vanuit de klanten komen er nu posities vrij voor onder andere een .NET developer. Het bedrijf is goed met openbaar vervoer te bereiken. Functieomschrijving Je komt hier te werken in een team van 3 .NET developers en bent betrokken bij het gehele ontwikkelproces. Dus van idee naar ontwerp en van ontwikkeling tot testen en implementatie. Bij voorkeur ben je niet

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen development waar je komt te werken binnen een flexibel, jong en ondernemend bedrijf. Lees dan snel verder! Voor deze functie zoeken wij een C# .NET Developer die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Daarnaast begeleid je complexe projecten, wij zoeken iemand die altijd kansen ziet en waarbij het glas altijd half vol is. Voor deze functie zoeken wij een Developer met ervaring op het gebied van .NET die deze organisatie gaat versterken. Binnen de organisatie ga jij je vooral bezighouden met het verbeteren van

Bekijk vacature »

Medior C# Developer

You'll build modern applications for Coolblue's back office. We have a lot of friends, and they crave well-structured data and user-friendly, task-focused applications. How do I become a Medior C# Developer at Coolblue? You regularly participate in brainstorm sessions about user experience, data, and task flow with the UX Designer, Product Owner, and Data Scientists in your team. Besides that you will create disconnected, highly congruent, and testable code that can easily be maintained and is future-proof. Want to become C# Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Working with various types of

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Veel begeleiding en de kans om je verder te ontwikkelen als software developer. Dat kunnen wij jou bieden bij deelname aan deze leuke traineeship. Je krijgt een mentor toegewezen die jou alle kneepjes van het vak leert. Heb jij al wat ervaring als software developer? Daar worden wij heel blij van! Lees snel verder! Bedrijfsprofiel Als software developer neem je deel aan een trainings programma in de omgeving van Haarlem waar je persoonlijk wordt begeleidt, zodat je alle kneepjes van het vak leert. Aan de hand van jouw kennis en ervaring krijg je een persoonlijk opleidingstraject. Je gaat

Bekijk vacature »

Senior Developer Betty Blocks Blauwe Haven Rotterd

Functieomschrijving Voor de Politie zijn wij opzoek naar een Senior Developer Betty Blocks Blauwe Haven Rotterdam. De politieorganisatie heeft jaarlijks te maken met een aanzienlijk aantal politiemedewerkers die vanwege mentale overbelasting niet of beperkt inzetbaar zijn. De Blauwe Haven Rotterdam ondersteunt deze politiemedewerkers in hun herstel en re-integratieproces. De huidige digitale systemen van de Politie bieden onvoldoende ondersteuning in het herstel- en re-integratieproces van politiemedewerkers. Zowel voor de politiemedewerkers als voor de organisatie. Politiemedewerkers worden buitengesloten, waardoor zij eigen regie verliezen. Begeleiders kunnen de voortgang van de medewerkers niet goed monitoren. Management beschikt niet over de mogelijkheid trends te signaleren

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Lasrobotprogrammeur/operator

Heb je interesse in trekkers en beschik je overvlijmscherpse precisie? Solliciteer dan op deze vacature! Als Lasoperator ben je vooral bezig met het maken van nieuwe lasrobotprogramma’s en het optimaliseren van bestaande programma’s, zowel online als offline (incl. het bedienen van de Lasrobots). Daarnaast draag je bij aan een optimaal rendement van de las robots. Verder heb je de volgende werkzaamheden: Het meewerken als operator c.q. Robotlassen niveau 2 (van complexe samenstellingen/halffabricaten), het om- en instellen van de diverse stations van lasmallen (productdragers), het afwerken van laswerk (verwijderen lasspetters en oxiden), het bewaken van de machineplanning (op bewerkingen) incl. de

Bekijk vacature »

Medior PHP developer

Functie Het team bestaat inmiddels uit zo’n 25 collega’s met specialisten op het gebied van development, data(analyse), marketing, infrastructuur en finance. Ze hebben een supermodern pand en bieden hiernaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen er alles aan om jou op te gemak te stellen. Zo kun je je eigen werkplek inrichten naar persoonlijke wensen, maar gaan ze bijvoorbeeld ook jaarlijks met elkaar wintersporten en zijn er andere leuke uitjes. Als onderdeel van één van de scrumteams ga je aan de slag, samen ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van hun business applicatie waar het traffic team dagelijks mee werkt.

Bekijk vacature »

Microsoft Acess Developer

Functieomschrijving Wat ga je doen? Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Software Developer, en komen de volgende kennisgebieden jou niet vreemd voor: MS Acces, C# & SQL? Vind jij het daarnaast leuk om maatwerk software te ontwikkelen voor klanten in een bijzondere branche? Lees dan snel verder! Als developer ben jij samen met een gemotiveerd team van 10 collega’s verantwoordelijk voor het creëren van aangemeten software voor klanten. Je bent klantvriendelijk en oplossingsgericht ingesteld, omdat het essentieel is om de klanten zo goed mogelijk te helpen met hun uitdagingen. Het is mogelijk om vanuit huis je werkzaamheden uit te

Bekijk vacature »
Axel de Mol

Axel de Mol

28/03/2005 15:39:00
Quote Anchor link
Ik ben bezig met een website over vogelgeluiden en ik heb al een scriptje gemaakt om de gegevens over die vogels in een database te zetten zodat ze op het gewenste moment op te vragen. Dat is nu gelukt. Nu wil ik de gegevens in een klein overzichtje hebben waarbij er ook knoppen zijn zodat ik de gegevens later kan bewerken en verwijderen. Alleen ik zit een beetje vast. Ik zal alvast hier het script neerzetten.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php include('header.inc'); ?>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
  //-- maak eerst de connectie met de database!
    $user = "xxx";
    $pass = "xxx";
    $host = "localhost";
    $dbdb = "xxx";

    if (!mysql_select_db($dbdb, mysql_connect($host, $user, $pass)))
    {

        echo "Kan geen verbinding maken met de database.";
        exit();
    }

?>


<!-- bovenkant gegevenstabel -->

<table border="1" width="80%" align="center">
<tr><td colspan="6" align="center"><h2>Vogels</h2></td></tr>
<tr><th>ID</th><th>Naam</th><th>Latijnse naam</th><th>Bewerken</th><th>Verwijderen</th></tr>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php

    //laten zien van gegevens

    while (list($id, $naam, $latnaam) = mysql_fetch_row($result)){
    echo("<td>$id </td><td> $naam </td><td> $latnaam </td>
    <td><a href=\"bewerk_vogel.php?id=$id\">Bewerken</a></td>
    <td><a href=\"verwijder_vogel.php?id=$id\">Verwijder</a></td></tr>\n"
);
   }

?>


</table>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php include('footer.inc'); ?>



Nu heb ik dus het vage idee wat er fout is. Maar ik heb dit scriptje regelrecht uit een boek overgenomen en alleen een beetje aangepast. Dus ik nam aan dat het wel zou werken. Maar dat was dus helaas niet het geval.

Hij maakt verbinding met de database (dat is dus het probleem niet) maar ik heb nergens aan moeten geven welke tabel ik moet selecteren. (tabel heet "vogel") Ook worden een stel variabelen aangegeven waar ik nooit gegevens aan vastgekoppelt heb. Weten jullie misschien hoe ik het op kan lossen. Sorry als de vraag een beetje dom is, maar ik heb nog maar ervaring met mysql.
Gewijzigd op 29/03/2005 09:28:00 door Axel de Mol
 
PHP hulp

PHP hulp

19/05/2024 02:13:14
 
Jelmer -

Jelmer -

28/03/2005 15:44:00
Quote Anchor link
$result wordt nergens gedefineerd. Je voert een query op je database uit.

Doe je trouwens met mysql_query().
Er staan op deze site wel een paar geschikte tutorials daarover.
 
Axel de Mol

Axel de Mol

28/03/2005 15:58:00
Quote Anchor link
hmm... toch niet zo'n geweldig boek dus ;)

naja.. ik zal iig eens de tutorials enzo door gaan lezen nu. Bedankt voor de tips
 
Axel de Mol

Axel de Mol

28/03/2005 16:09:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php

    //laten zien van gegevens

    $sql = "SELECT * FROM vogel";

    while (list($id, $naam, $latnaam) = mysql_query($sql)){
    echo("<td>$id </td><td> $naam </td><td> $latnaam </td>
    <td><a href=\"bewerk_vogel.php?id=$id\">Bewerken</a></td>
    <td><a href=\"verwijder_vogel.php?id=$id\">Verwijder</a></td></tr>\n"
);
   }

?>



Begint dit er al iets meer op te lijken?? Had hier een kleine tutorial gelezen over mysql_query maar dat werkte zo dus nog niet helemaal. Ja, ik weet eigenlijk ook nog niet echt hoe ik het moet implementeren. Moet eens een keer een beter boek gaan kopen.
Gewijzigd op 29/03/2005 09:27:00 door Axel de Mol
 
Jelmer -

Jelmer -

28/03/2005 16:13:00
Quote Anchor link
Je eerst geposte script was prima, naast dat er een
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$sql = "SELECT * FROM vogel";
achti lijntje miste. Maar nu heb je weer te veel verandert.

Zet in het script wat je eerst had gemaakt (1e post) eens:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$result = mysql_query("SELECT * FROM vogel");


/edit: waar? nou bijvoorbeeld net onder of boven "//laten zien van gegevens"
Gewijzigd op 28/03/2005 16:14:00 door Jelmer -
 
Axel de Mol

Axel de Mol

28/03/2005 16:25:00
Quote Anchor link
bedankt :)

het werkt. Wie weet komt er nog meer te staan in die topic want ik ga nu aan het bewerk gedeelte beginnen
 
Axel de Mol

Axel de Mol

28/03/2005 20:45:00
Quote Anchor link
Ik ben er weer niet helemaal uitgekomen. Ik ben een script aan het maken om de gegevens te bewerken die al in de database geplaatst zijn. Alleen het bovenste veld wordt de inhoud weer gegeven (het "naam" gedeelte dus) Graag hulp hierbij ;)


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php include('header.inc') ?>



Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
<?php


  //-- maak eerst de connectie met de database!
    $user = "xxx";
    $pass = "xxx";
    $host = "localhost";
    $dbdb = "xxx";

    if (!mysql_select_db($dbdb, mysql_connect($host, $user, $pass)))
    {

        echo "Kan geen verbinding maken met de database.";
        exit();
    }


    // controleren of de pagina zichzelf heeft aangeroepen
    // via hidden field uit het formulier

if (isset($_POST["bevestiging"])){
    // query samenstellen

        $query="UPDATE vogel SET
            naam = '"
. $_POST["naam"] ."',
            latnaam = '"
. $_POST["latnaam"] ."',
            bericht = '"
. $_POST["bericht"] ."',
            geluidurl = '"
. $_POST["geluidurl"] ."',
            imageurl = '"
. $_POST["imageurl"] ."',
            grafurl = '"
. $_POST["grafurl"] ."'
            WHERE id='"
.$POST["id"] ."'";

            $result = mysql_query($query) or die ("FOUT: " . mysql_error());
            echo("De volgende opdracht is uitgevoerd: <b>$query</b><br>\n");
            if ($result){
            echo ("Record nummer " .$_POST["id"] . " is bijgewerkt</b><br>\n");
            echo ("<a href=\"overzicht.php\">Terug naar het overzicht </a>");
            }
}
else{

    // pagina heeft zichzelf nog niet aangeroepen
    // formulier weergeven om gegevens te verwerken


      $query="SELECT * FROM vogel WHERE id='" . $_GET["id"]."'";
      $result = mysql_query($query) or die ("FOUT: " .mysql_error());
    ?>


<h2>Een vogel bewerken</h2>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
while (list($id, $naam, $latnaam, $bericht, $geluidurl, $imageurl, $grafurl) =
mysql_fetch_row($result)){

 $nm=$naam;
 $lnm=$latnaam;
 $brt=$bericht;
 $gld=$geluidurl;
 $imge=$imageurl;
 $grf=$grafurl;
}

?>


<form action="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo($_SERVER["PHP_SELF"]); ?>
" method="post">
<input type="hidden" name="bevestiging" value="1">
<input type="hidden" name="id" value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo($_GET["$id"]); ?>
">

<table border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" width="100%">
<td>Naam:</td>
<td><input type="text" name="naam" value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo($nm); ?>
" size="30"></td>
<tr>
<td>Latijnse naam:</td>
<td><input type="text" name="latnaam" value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo($ln); ?>
" size="30"></td>
<tr>
<td>URL geluid:</td>
<td><input type="text" name="geluidurl" value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo($gld); ?>
" size="30"></td>
<tr>
<td>URL grafiek:</td>
<td><input type="text" name="grafurl" value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo($grf); ?>
" size="30"></td>
<tr>
<td>URL plaatje:</td>
<td><input type="text" name="imageurl" value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo($imge); ?>
" size="30"></td>
<tr>
<td>Beschrijving vogel:</td>
<td><textarea name="bericht" rows="10" value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo($brt); ?>
" cols="50"></textarea></td>
<tr>
<td><input type="submit" value="Bijwerken">
<input type="Button" value="Terug" onclick="javascript:history.back();"></td>
</table>
</form>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

    //else blok afsluiten
}
?>



Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php include('footer.inc') ?>
Gewijzigd op 29/03/2005 09:26:00 door Axel de Mol
 
Axel de Mol

Axel de Mol

29/03/2005 15:35:00
Quote Anchor link
heeft niemand een idee hoe ik dit op kan lossen. Heb het namelijk nodig voor een werkstuk wat ik graag morgenavond af wil hebben.
 
Joris van Rooij

Joris van Rooij

29/03/2005 15:40:00
Quote Anchor link
Je sluit de rows niet af in de table met </tr>
 
Jelmer -

Jelmer -

29/03/2005 16:01:00
Quote Anchor link
Je moet je uitvoer als het ware betrekken in de while-lus, ander geeft hij alleen de laatste uitvoer.

En oja, echo is niet een functie, echo is gewoon echo (weet het even niet anders te brengen) en gebruik je als
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
echo "hello world";
echo $_GET['page'];
?>


Print() doet het zelfde, maar is wel een functie. Dus dan mag je wel
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php print($brt); ?>
maar zeker niet
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo($brt); ?>
 
- wes  -

- wes -

29/03/2005 16:07:00
Quote Anchor link
// OT \\
// petersons vogelgids? prachtig stukje cabaret van bert visser daarbij :)
 
Axel de Mol

Axel de Mol

29/03/2005 16:32:00
Quote Anchor link
jazeker gebruiken wij petersons ;)

en bedankt voor de tips... ik zal het eens uitproberen.
 
Axel de Mol

Axel de Mol

29/03/2005 16:43:00
Quote Anchor link
nou... van die echo's heb ik prints gemaakt. Bij het gedeelte van weergeven tekst dus. Alleen die while lus moet ik nog even kijken hoe ik dat goed moet implementeren. Dat weet ik dus nog niet helemaal. Ben nog niet zo lang bezig met PHP ;)
 
Axel de Mol

Axel de Mol

30/03/2005 13:17:00
Quote Anchor link
sorry dat ik dit topic iets omhoog krik. Maar het is me niet echt gelukt. Kunnen jullie aanwijzingen geven hoe het te doen??
 
Axel de Mol

Axel de Mol

03/04/2005 14:11:00
Quote Anchor link
graag zou ik nog een antwoord willen hebben op mijn laatste vraag. Zit met een deadline voor dit werkstuk en ik kom er maar niet uit.

En het 2e probleem is dat mijn server plat ligt. Zit me echt niet mee vandaag.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.