Geldsommen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ervaren PHP developer gezocht!

Functie Het team bestaat inmiddels uit zo’n 25 collega’s met specialisten op het gebied van development, data(analyse), marketing, infrastructuur en finance. Ze hebben een supermodern pand en bieden hiernaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen er alles aan om jou op te gemak te stellen. Zo kun je je eigen werkplek inrichten naar persoonlijke wensen, maar gaan ze bijvoorbeeld ook jaarlijks met elkaar wintersporten en zijn er andere leuke uitjes. Als onderdeel van één van de scrumteams ga je aan de slag, samen ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van hun business applicatie waar het traffic team dagelijks mee werkt.

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

C#.NET developer

Functie Het development team bestaat momenteel uit vijf backend C#/.NET ontwikkelaars. Op dit moment zit één ontwikkelaar dedicated op de mobiele applicatie. Als team werk je samen aan het zelf ontwikkelde software platform. Dit bestaat uit zowel apps als websites. Om het systeem door meer dan honderdduizenden gebruikers wordt gebruikt is het bijna vanzelfsprekend dat de kwaliteit van het product hoog moet liggen. Het systeem bestaat uit drie projecten. Je werkt dus aan deze drie projecten waarbij de focus op z’n tijd verschuift. De technieken die worden toegepast zijn o.a. .NET Core, Xamarin, C# en MVC. Je zal dus met

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving PHP Software Developer gezocht! Voor een organisatie in de regio Zeist die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in een scrumteam aan de ontwikkeling van een medicatiebewakingssysteem; Meedenken over de mogelijkheden en onmogelijkheden van projecten;

Bekijk vacature »

Back end developer PHP

Functie Heb jij altijd al eens bij een bedrijf willen werken waar jij géén nummertje bent, die alleen maar uitvoerend werk doet? Dan zou je hier perfect passen! Tuurlijk, je werkt aan projecten voor grote of kleine bedrijven… Het enige verschil hier is, jouw mening telt hier écht. Jouw inbreng wordt gewaardeerd, serieus genomen en gebruikt. En vergeet niet, je werkt niet alleen aan deze projecten. Er werken in totaal ruim 25 developers en designers, onderverdeeld over 3 development teams. Voornamelijk bestaande uit Medior en Senior developers, die samen voor een inspirerende en ambitieuze omgeving zorgen. Hun visie is namelijk

Bekijk vacature »

Software Developer PHP

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Voor een opdrachtgever in de regio van Geldrop ben ik op zoek naar een Software Developer PHP. Jij krijgt een rol met veel verantwoordelijkheid in een groeiende organisatie. In deze functie werkt je voornamelijk remote en op een vast moment kom je met het team samen, om samen te werken en nieuwe doelen te bepalen. Wat ga je doen? Je wordt verantwoordelijk voor de interne applicatie; Je zorgt voor de doorontwikkeling van de applicatie: zowel back-end, front-end; De basis van het werk betreft front-end technieken; Periodiek bepaal je samen met

Bekijk vacature »

Front-end React developer

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Team Lead Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Als Team Lead Java Developer draag een grote verantwoordelijk je stuurt ontwikkelaars aan en staat dagelijks in contact met jou ICT Manager. De team Bestaat uit front-end en backend systemen. Je ben in staat op hoog niveau de technische vak te bepalen en ook te bewaren. Je dag zie er als volgt uit, ontwikkelen van nieuwe en bestaande applicaties, het uitvoeren van processen en analyses en het beschrijven van functioneel ontwerpen. Ook zal samen met jouw Tester applicaties gaan testen door middel van peer reviews en het leveren van support aan gebruikers

Bekijk vacature »

Medior Mobile Developer iOS Amsterdam

Functie What will you be doing as Mobile Developer? As an iOS app developer you will work in a multidisciplinary team of app developers, web developers and designers. You will work on world-class apps that will be used by thousands of people. There is a lot of room for self-development on a technical and personal level. Together with the rest of the team you develop in the newest techniques and you go for the best quality. We work with Kotlin Multiplatform Mobile to develop hybrid apps and we guarantee quality with peer reviews, unit testing and we use a CI/CD.

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET Core developer wordt jij onderdeel van ons team met drie breed ontwikkelde software engineers en een flexibele schil met zes ervaren freelancers. Jij gaat mee in de visie van onze organisatie om als IoT partner in deze branche specifieke markt “het” platform te blijven innoveren en deze ook steeds slimmer te maken. Wij hopen dan ook zeker dit in de toekomst te kunnen realiseren met bijvoorbeeld Artificial Intelligence. De architectuur van ons platform is opgemaakt uit een deel eigen protocol, een interface laag en een laag welke de protocollen van derde partijen vertaald naar het eigen

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

SQL ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een gave werkgever in regio Breda zijn wij per direct op zoek naar een SQL ontwikkelaar/ functioneel consultant. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Je test de ontwikkelde oplossingen om er zeker van te zijn dat deze voldoen aan de functionele specificaties en de behoeften van de organisatie; Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Je stelt op

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Veel begeleiding en de kans om je verder te ontwikkelen als software developer. Dat kunnen wij jou bieden bij deelname aan deze leuke traineeship. Je krijgt een mentor toegewezen die jou alle kneepjes van het vak leert. Heb jij al wat ervaring als software developer? Daar worden wij heel blij van! Lees snel verder! Bedrijfsprofiel Als software developer neem je deel aan een trainings programma in de omgeving van Haarlem waar je persoonlijk wordt begeleidt, zodat je alle kneepjes van het vak leert. Aan de hand van jouw kennis en ervaring krijg je een persoonlijk opleidingstraject. Je gaat

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP Developer ga jij aan de slag met uitdagende software projecten. Jij gaat in deze functie software applicaties ontwikkelen. Deze software projecten zijn heel divers, en deze organisatie maakt software, van A tot Z. Klanten kunnen in elke sector werkzaam zijn, van profit tot non-profit. Deze software bouw je vooral in PHP en specifiek Laravel. Dit framework kent dus geen geheimen voor jou. De software die jij gaat ontwikkelen is heel divers, van urenregistratiesystemen tot compleet geautomatiseerde tools. In deze veelzijdige functie ga jij je zeker niet vervelen, elke dag bestaat weer uit nieuwe uitdagingen. Bedrijfsprofiel Deze

Bekijk vacature »
Sietsko Bos

Sietsko Bos

27/06/2016 14:26:38
Quote Anchor link
Hallo,
ik ben bezig met een geldsommen script.

Ik krijg een aantal variabelen door via een html formulier zoals:

maximaal bedrag van de producten
prijs afronden op: 001, 002, 005, 010, 020, 050, 100 en 200 cent
betalen met: 001, 002, 005, 010, 020, 050, 100, en 200 cent

Wat is mijn bedoeling:

stel de instelling is:
maximaal bedrag: 2 euro
afronden op: 005 cent
betalen met: 020, 050, 100 en 200 cent.

ik maak een random bedrag aan voor een product, bijvoorbeeld een tandenborstel voor 1,25 euro.
Ik loop nu door de array van betalen met en vergelijk als het random bedrag lager is dan het te betalen bedrag.
De eerste in dit geval is dus de 2 euro munt en die wordt dan als image geplaatst, tot zover gaat het goed.

Maar wat nu als ik wil betalen met 1 euro en 50 cent, of met 1 euro en 1 van 20 cent en 1 van 10 cent
Ik ben al een poosje aan het denken hoe ik dat kan fixen.

Ik wil dan dus de benodigde images van de 1 euro, 20 cent en de 10 cent laten zien.

Iemand enig idee?

Ward:
Titel aangepast.
Gewijzigd op 27/06/2016 14:43:42 door Ward van der Put
 
PHP hulp

PHP hulp

20/05/2024 12:50:35
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

27/06/2016 14:45:29
Quote Anchor link
Maak een herhaalde lus (loop) waarin je de hoogst mogelijke munt steeds aftrekt van het restantbedrag totdat het restantbedrag 0 is.
 
Sietsko Bos

Sietsko Bos

27/06/2016 15:14:24
Quote Anchor link
Ik hoef niet op nul uit te komen, even nog een verduidelijken.

Image tandenbordstel Prijs: 1,25 betalen met: image 1 euro munt je krijgt terug 5 cent
image 20 eurocent
image 10 eurocent

Bedoel dat ik nu ook een lus kan maken totdat ik onder de 0 kom?
Hier de foreach die ik nu gebruik.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php
foreach ($muntgeld as $munten) {
            
    // zet het muntgeld naar 2 digits
    $munten = number_format ((float) $munten / 100, 2, '.', '');
            
    // haal de . uit het muntbedrag
    $munten = str_replace(".","", $munten);
            
    // haal de . uit de random prijs
    $vergelijkmet = str_replace(".","", $inhoud['prijs']);
            

    // is het muntbedrag groter dan de random prijs
    if ($munten > $vergelijkmet) {
                
         // zet het image voor de munt
         $munt = "../images/geld_images/".$munten.".png";
                
         // we hebben een munt gevonden, stop met zoeken
         break;
    }
}
Gewijzigd op 27/06/2016 15:20:02 door Sietsko Bos
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

27/06/2016 15:22:55
Quote Anchor link
Maar € 1,25 betaal je toch met 3 munten van achtereenvolgens € 1, € 0,20 plus € 0,05?

Zit er een specifieke combinatie van munten in de portemonnee of zijn die eindig? In het eerste geval heb je een pool met bekende combinaties van bruikbare munten, in het tweede geval is betalen veel eenvoudiger. Dat is een ontwerpbeslissing.

Of je onder 0 kunt uitkomen, is afhankelijk van of je wisselgeld wilt ondersteunen: als je € 1,25 betaalt met een munt van € 2, dan krijg je normaliter € 0,50 + € 0,20 + € 0,05 terug. Dat is ook een ontwerpbeslissing.
 
Sietsko Bos

Sietsko Bos

27/06/2016 15:43:29
Quote Anchor link
Ward van der Put op 27/06/2016 15:22:55:
Maar € 1,25 betaal je toch met 3 munten van achtereenvolgens € 1, € 0,20 plus € 0,05?


Dat klopt, maar ik wil dus dat er uitgerekend word wat je terugkrijgt als je betaald met 1, 0,20, en 0,10.

Ik heb het nu wil zo dat je met een munt van 2 euro betaald dat hij die munt ook laat zien.
Heb alleen geen idee hoe het zo te maken dat het script ook kiest voor 1, 0,20 en 0,10

Er zijn geen specifieke combinaties, ik wil eigenlijk random laten beslissen welke munten ik mee betaal, maar wel zo dat het betaalbedrag hoger is dan het te betalen bedrag zodat je altijd geld terug krijgt.
Gewijzigd op 27/06/2016 15:45:58 door Sietsko Bos
 
- SanThe -

- SanThe -

27/06/2016 18:12:02
Quote Anchor link
Geen idee wat je precies wilt, maar misschien heb je hier iets aan.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php
$EuroMunten
        = array(1,2,5,10,20,50,100,200);
$TeBetalen        = rand(1,1000);
$IkBetaalMet    = array_fill(0,count($EuroMunten),0);
$RekenHulp        = 0;

do
{
    $key    = rand(0,count($EuroMunten)-1);
    $munt    = $EuroMunten[$key];
    if(($munt + $RekenHulp) <= $TeBetalen)
    {

        $RekenHulp += $munt;
        $IkBetaalMet[$key]++;
    }
        
}
while($TeBetalen != $RekenHulp);

echo 'Te betalen €'.number_format($TeBetalen/100, 2, '.', '');
echo '<br/><br/>';
foreach($IkBetaalMet as $key => $value)
{

    if($IkBetaalMet[$key] > 0) echo $IkBetaalMet[$key].' x €'.number_format($EuroMunten[$key]/100, 2, '.', '').' = €'.number_format($IkBetaalMet[$key]*$EuroMunten[$key]/100, 2, '.', '').'<br/>';
}

?>
 
Sietsko Bos

Sietsko Bos

27/06/2016 18:35:35
Quote Anchor link
Dankje - SanThe - voor je reactie,

Het is niet helemaal wat ik zoek.
Ik zal proberen om wat duidelijker te zijn.
Hier een link van hoe het resultaat nu is - https://nl.pinterest.com/pin/367043438363828494/

Het eerste artikel is nu 80 cent die wordt nu betaald met een euro, maar het is de bedoeling dat er bijvoorbeeld ook betaald wordt met 0,50 en 2 x 0,20

Het derde artikel wordt betaald met 2 euro, maar zou ook kunnen zijn 1 van 1 euro en 1 van 0.10 of 0.20 of 0.50

Het lukt me wel om de eerste munt te kiezen die hoog genoeg is maar niet met meerdere munten.

Hopelijk is het zo iets duidelijker?
 
- SanThe -

- SanThe -

27/06/2016 18:38:35
Quote Anchor link
Je wilt altijd de hoogste munten hebben?

Oh, wat irritant, als je ergens op klikt moet je inloggen/aanmelden.
Ik kan dus niks bekijken.
Gewijzigd op 27/06/2016 18:43:30 door - SanThe -
 
Sietsko Bos

Sietsko Bos

27/06/2016 19:00:26
Quote Anchor link
Niet altijd de hoogste munt, maar wel het aantal munten hoger dan het te betalen bedrag.
Bedrag van 1,45 zou de ene keer betaald kunnen worden met 1 x 1 euro en 1 x 0.50 maar de andere keer met een 2 euro munt of met 1 x 1 euro en en 3x 0.20 dit mag/moet juist variabel zijn.


Hier een linkje die wel werkt: http://www.juf-milou.nl/geldsommen.jpg
Gewijzigd op 27/06/2016 19:03:51 door Sietsko Bos
 
- SanThe -

- SanThe -

27/06/2016 19:14:03
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
<?php
$EuroMunten
        = array(1,2,5,10,20,50,100,200);
$RetourMunten    = array_fill(0,count($EuroMunten),0);

$TeBetalen        = rand(1,150);
do
{
    $IkBetaalMet    = $EuroMunten[rand(0,count($EuroMunten)-1)];
}
while($IkBetaalMet < $TeBetalen);

$RetourBedrag    = $IkBetaalMet - $TeBetalen;

$RekenHulp        = 0;
$key            = count($EuroMunten);
do
{
    $key--;
    do
    {
        $munt    = $EuroMunten[$key];
        if(($munt + $RekenHulp) <= $RetourBedrag)
        {

            $RekenHulp += $munt;
            $RetourMunten[$key]++;
        }
    }
while($RetourBedrag >= ($RekenHulp + $munt));        
}
while($RetourBedrag != $RekenHulp);

echo 'Te betalen €'.number_format($TeBetalen/100, 2, '.', '').'<br/>';
echo 'Ik betaal met €'.number_format($IkBetaalMet/100, 2, '.', '').'<br/>';
echo '<br/>';
foreach($RetourMunten as $key => $value)
{

    if($RetourMunten[$key] > 0) echo $RetourMunten[$key].' x €'.number_format($EuroMunten[$key]/100, 2, '.', '').' = €'.number_format($RetourMunten[$key]*$EuroMunten[$key]/100, 2, '.', '').'<br/>';
}

?>
 
Sietsko Bos

Sietsko Bos

27/06/2016 19:20:34
Quote Anchor link
Ik krijg nog steeds het precieze bedrag, dit is juist niet de bedoeling omdat er uitgerekend moet worden hoeveel geld je terug krijgt. Een bedrag van 6.60 zou dus moeten geven:

3 x 2.00 + 1 x 0.50 + 1 x 0.20

of

4 x 2.00

of

2 x 2.00 + 2 x 1.00 + 1 x 0.50 + 1 x 0.20

Het is dus de bedoeling dat de ene munt in de afbeelding wordt vervangen door meerdere.
Gewijzigd op 27/06/2016 19:22:14 door Sietsko Bos
 
- SanThe -

- SanThe -

27/06/2016 19:22:15
Quote Anchor link
Nou snap ik je niet meer.
Je wilde toch wat je retour krijgt.
 
Sietsko Bos

Sietsko Bos

27/06/2016 19:30:07
Quote Anchor link
Oeps mijn fout, moet je na het veranderen wel je bestand uploaden :p
Maar is nog niet wat ik nodig heb.

In jou script krijg je om te betalen altijd 1 munt (dat heb ik nu ook) zie afbeelding http://www.juf-milou.nl/geldsommen.jpg , dit zouden meerdere moeten worden.
Wat je terug krijgt van het betaalde bedrag moet uitgerekend worden door een leerling, dus dat hoeft niet terug te komen in het script.
 
- SanThe -

- SanThe -

27/06/2016 19:37:21
Quote Anchor link
Moet ik even over nadenken.
Want 30 cent betaal je bv. met 1 euro maar niet met 2 x 50 cent. ;-)

Ik ga nu eerst even wat eten.
Gewijzigd op 27/06/2016 19:38:06 door - SanThe -
 
Sietsko Bos

Sietsko Bos

27/06/2016 19:42:29
Quote Anchor link
Inderdaad en 2x 0.20 of 1 x 1.00 of 1 x 0.50 zou wel kunnen, daar zat ik dus ook over te peinzen hoe dat op te lossen. Het is de bedoeling dat het papiergeld ook nog erbij komt maar ik denk als het muntgeld werkt dat ik het papiergeld er ook wel bij kan inbouwen.

Gelukkig is nu wel duidelijk wat de bedoeling is.

Wel grappig, zie dat je uit ZH komt daar ben ik morgen ook weer :-)
Oh dit heeft niks met het script te maken haha

Eet smakelijk.
Gewijzigd op 27/06/2016 21:18:48 door Sietsko Bos
 
- SanThe -

- SanThe -

27/06/2016 22:26:22
Quote Anchor link
Zoiets misschien?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
<?php
# Dit array kun je aanvullen als je wilt
$EuroMunten        = array(1,2,5,10,20,50,100,200);
$IkBetaalMet    = array_fill(0,count($EuroMunten),0);

$TeBetalen        = rand(1,end($EuroMunten));
do
{    $IkBetaal    = $EuroMunten[rand(0,count($EuroMunten)-1)];
}
while($IkBetaal < $TeBetalen);

echo 'Te betalen €'.number_format($TeBetalen/100, 2, '.', '').'<br/>';
echo 'Ik betaal €'.number_format($IkBetaal/100, 2, '.', '').'<br/>';
echo '<br/>';

$IkBetaalMet    = array_fill(0,count($EuroMunten),0);
$RekenHulp        = 0;
$teller            = 0;
do
{    $key    = rand(0,count($EuroMunten)-1);
    $munt    = $EuroMunten[$key];
    if(($munt + $RekenHulp) <= $IkBetaal and $munt > ($IkBetaal - $TeBetalen))
    {
    $RekenHulp += $munt;
        $IkBetaalMet[$key]++;
    }

    $teller++;
    if($teller == 1000)
    {
    $IkBetaalMet    = array_fill(0,count($EuroMunten),0);
        $RekenHulp        = 0;
        $teller            = 0;
    }
}
while($IkBetaal != $RekenHulp);
foreach($IkBetaalMet as $key => $value)
{
    if($IkBetaalMet[$key] > 0) echo $IkBetaalMet[$key].' x €'.number_format($EuroMunten[$key]/100, 2, '.', '').' = €'.number_format($IkBetaalMet[$key]*$EuroMunten[$key]/100, 2, '.', '').'<br/>';
}

echo '<br/>';
?>
Gewijzigd op 27/06/2016 22:39:27 door - SanThe -
 
Sietsko Bos

Sietsko Bos

27/06/2016 22:44:07
Quote Anchor link
Even snel gekeken, en lijkt goed te zijn.
Ik zal het morgen of overmorgen eens in mijn script verwerken en kijken hoe het gaat.

Dank je voor je hulp :)
 
Sietsko Bos

Sietsko Bos

01/07/2016 14:41:20
Quote Anchor link
Vandaag had ik weer tijd om hier mee verder te gaan.
Het script werkt echt goed alleen....

Is het mogelijk om het script zo aan te passen op een totaal aantal muntjes of briefgeld wat je kan gebruiken?
Dus bijvoorbeeld:

maximaal 4 muntjes
maximaal 1 briefje + maximaal 2 muntjes
maximaal 2 briefjes

Zou je hier nog eens naar willen kijken, want ik was al aan het puzzelen maar kom er gewoon niet uit.
 
- SanThe -

- SanThe -

01/07/2016 15:29:18
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
<?php
$maxMunten
        = 3;
$maxBiljetten        = 1;
# Dit array kun je aanvullen als je wilt
$EuroMunten        = array(1,2,5,10,20,50,100,200,500,1000);
$IkBetaalMet    = array_fill(0,count($EuroMunten),0);
$TeBetalen        = rand(1,end($EuroMunten));
do
{    $IkBetaal    = $EuroMunten[rand(0,count($EuroMunten)-1)];
}
while($IkBetaal < $TeBetalen);
if($maxMunten == 0)
{
    $maxMunten = 1;
}

if($IkBetaal > 200 and $maxBiljetten == 0)
{
    $maxBiljetten = 1;
}


echo 'Te betalen €'.number_format($TeBetalen/100, 2, '.', '').'<br/>';
echo 'Ik betaal €'.number_format($IkBetaal/100, 2, '.', '').'<br/>';
echo '<br/>';

$IkBetaalMet    = array_fill(0,count($EuroMunten),0);
$RekenHulp        = 0;
$teller            = 0;
do
{    $key    = rand(0,count($EuroMunten)-1);
    $munt    = $EuroMunten[$key];
    if(($munt + $RekenHulp) <= $IkBetaal and $munt > ($IkBetaal - $TeBetalen))
    {
    $RekenHulp += $munt;
        $IkBetaalMet[$key]++;
    }

    $teller++;
    if($teller == 1000 or array_sum(array_slice($IkBetaalMet,0,8)) > $maxMunten or array_sum(array_slice($IkBetaalMet,8)) > $maxBiljetten)
    {
    $IkBetaalMet    = array_fill(0,count($EuroMunten),0);
        $RekenHulp        = 0;
        $teller            = 0;
    }
}
while($IkBetaal != $RekenHulp);
foreach($IkBetaalMet as $key => $value)
{
    if($IkBetaalMet[$key] > 0) echo $IkBetaalMet[$key].' x €'.number_format($EuroMunten[$key]/100, 2, '.', '').' = €'.number_format($IkBetaalMet[$key]*$EuroMunten[$key]/100, 2, '.', '').'<br/>';
}

echo '<br/>';
?>

$maxMunten en $maxBiljetten kan je zelf aanpassen.
Gewijzigd op 01/07/2016 15:53:02 door - SanThe -
 
Sietsko Bos

Sietsko Bos

02/07/2016 08:49:13
Quote Anchor link
Geweldig van je snelle reactie, dank je ik ga dit van de week eens proberen in te bouwen en dan laat ik weten hoe het allemaal werkt :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.