getallen in tabel optellen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Niels

Niels

25/12/2007 16:49:00
Quote Anchor link
hey,

Ik heb een tabel waar hits worden opgeslaan zodat ik kan zien hoeveel keer iets bekeken is. nu heb ik dus voor elk item een rij met hits.

Wat ik nu zou willen is het totaale aantal hits te bekomen. dus van elke rij de hits bij elkaar opgeteld. Alleen weet ik echt niet hoe ik dat gemakkelijk zou kunnen doen.

Iemand een idee?
 
PHP hulp

PHP hulp

17/05/2024 07:39:19
 
Pepijn de vos

pepijn de vos

25/12/2007 16:53:00
 
Niels

Niels

25/12/2007 17:17:00
Quote Anchor link
hmm ik denk wel zoiets ja maar als ik dit doe:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$query
= "SELECT hits, SUM(hits) FROM album GROUP BY hits";
$results = mysql_query($query) or die(mysql_error());
$num_rows2 = mysql_num_rows($results);
while ($row = mysql_fetch_array($results)) {
echo $row['SUM(hits)'];
echo '<br>';
}

?>

dan krijg ik alle rijen onder elkaar, maar nu zou ik die dus noeg moeten kunnen bij elkaar optellen?

EDIT: heb het gevonden GROUP BY hits mag niet hits zijn!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Niels
 
Joren de Wit

Joren de Wit

25/12/2007 18:40:00
Quote Anchor link
Als je alle rijen bij elkaar wil optellen, laat je de GROUP BY natuurlijk weg. Lees ook eens deze tutorial over het gebruik van GROUP BY:

GROUP BY: Het juiste gebruik ervan
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.