Google Calendar uitlezen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Randstad B.V.- Freelance Senior Fullstack Develope

Startdatum: 01.05.2023 Richttarief: € 75,00 - €85,00 Duur van de opdracht: 1 jaar Uren per week: 40 Werkmodel: Hybride, dinsdag en donderdag aanwezig op kantoor in Diemen en meer wanneer dit nodig is. Functieomschrijving: De ideale kandidaat gaat onderdeel uitmaken van een junior team binnen het foundation domein. Vanuit het foundation domein werkt dit team samen met andere foundation teams en teams uit het online domein (professionals B2B en B2C) voor het bouwen en integreren van HRM functionaliteiten (verlof en benefits) in de persoonlijke portal van Interim Professionals. Er is meer backend werk dan frontend, maar kandidaat moet beiden leuk

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als lead developer wordt jij verantwoordelijk voor een van onze development teams. Samen met de Software Architect bewaak jij de kwaliteit en uitvoering van onze complexe vraagstukken. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het inschatten, designen en ontwikkelen van middelgrote tot grote veranderingen in de software. Ook coördineer jij het proces rondom complexe technische vraagstukken. Verder bestaat jouw takenpakket uit het volgende: – Het aansturen van jouw development team; – Het begeleiden van Junior Software Engineers; – Het maken van technische analyses m.b.t. nieuwe aanvragen en het tijdsbestek inschatten voor de uitvoering hiervan; – Het uitvoeren van de ontwikkeling van

Bekijk vacature »

PHP back-end developer gezocht!

Functie Werk je liever zonder druk en keiharde deadlines maar met de focus op kwaliteit? Dan kom je hier op de juiste plek terecht! In Het team bestaat momenteel uit 12 developers, hiernaast werken er collega’s van front-end, UX maar ook marketing/sales en support. In iedere sprint ontwikkel je samen functionaliteiten met als uitdaging om de klanten de beste gebruikerservaring te bieden. Ze bieden een werkplek waar je jezelf kunt blijven ontwikkelen, en mee te werken aan zowel bestaande als nieuwe mogelijkheden. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar een papiertje) • Je denkt graag mee over

Bekijk vacature »

Full Stack Developer

Ben jij een kei van een full-stack developer? Heb je ambitie om te groeien en jezelf te ontwikkelen binnen een ambitieus bedrijf? Gaat jouw hart sneller kloppen van transpilers of frameworks zoals Angular, Vue of React? Dan ben jij de persoon die wij zoeken! Voor onze opdrachtgever zijn wij op zoek naar een full-stack developer om onderdeel te zijn van een team dat bestaat uit gedreven developers. Ieders met hun eigen specialiteiten en kennis van de projecten en behoeften vanuit de product owners. We zoeken iemand die met zijn/haar huidige competenties en domeinen dit team wil begeleiden, stimuleren en tevens

Bekijk vacature »

.NET Developer C#

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features implementeren; Werken met technieken als C# .NET en (REST) API's webservices; Ontwikkelen van koppelingen middels API's; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken Als C# .NET Developer wordt je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van applicaties voor belangrijkste product van deze organisatie. Dit product is een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je hierbij beheerst is C#. Er

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar C# .NET

Functie omschrijving Startende Software Ontwikkelaar gezocht met kennis van C# .NET! Ben jij net klaar met je opleiding en ben je op zoek naar je eerste echte werkervaring? Of heb jij al enige werkervaring maar ben toe aan iets nieuws? Dan is dit de perfecte kans voor jou! Wij zoeken namelijk een Junior Software Ontwikkelaar die klaar is voor een nieuwe uitdaging bij een leuke werkgeven in de regio Zeist. In deze functie werk jij vaak aan verschillende projecten en ga je bij klanten op bezoek. Ben jij op zoek naar een functie met uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid? Dan is

Bekijk vacature »

SQL Database developer

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »

Freelance JAVA / C# Developer

Functieomschrijving Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar ervaren JAVA of C# Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als lead developer wordt jij verantwoordelijk voor een van onze development teams. Samen met de Software Architect bewaak jij de kwaliteit en uitvoering van onze complexe vraagstukken. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het inschatten, designen en ontwikkelen van middelgrote tot grote veranderingen in de software. Ook coördineer jij het proces rondom complexe technische vraagstukken. Verder bestaat jouw takenpakket uit het volgende: – Het aansturen van jouw development team; – Het begeleiden van Junior Software Engineers; – Het maken van technische analyses m.b.t. nieuwe aanvragen en het tijdsbestek inschatten voor de uitvoering hiervan; – Het uitvoeren van de ontwikkeling van

Bekijk vacature »

Back-end Developer (Permanent position with the em

Bedrijfsomschrijving Dutch specialist in technical installation materials. Functieomschrijving Purpose of the position: Our client is looking for a Back-end Developer who, together with the rest of the energetic and dynamic team, is responsible for the development and management of the website. This not only concerns the development and management of the current website, but also the development of a new Headless Commerce Platform to keep the customer's website Future proof. Within the IT department, there is a real DevOps culture and the commerce team is at the forefront and tries to implement continuous improvements. Most important tasks: ï‚· Designing and

Bekijk vacature »

Software developer - C Sharp

Functie omschrijving Voor een opdrachtgever, met een prachtig kantoor in omgeving Wateringen zijn wij op zoek naar een software ontwikkelaar die graag werkt met C#, JAVA of Oracle. Heb jij interesse in het programmeren en ontwikkelen van software? En heb jij enige ervaring met Oracle databases en PL/SQL? Als software developer werk je met je collega's samen in een leuk en informeel team aan het (her)ontwerpen van bedrijfssystemen. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van REST API's en je onderhoudt applicaties in Oracle PL/SQL en APEX. Vind jij het leuk om in een Agile/Scrum omgeving te werken? Wil jij

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functie omschrijving Als Back-end Developer heb je de eer om als eerste interne developer bij deze organisatie te beginnen. Op dit moment zijn er externe developers, maar daar wil de organisatie verandering in brengen. Op termijn moet de gehele afdeling uit intern personeel bestaan. Je kan je voorstellen dat de eerste interne developer ook de nodige kennis mee moet brengen. Dat klopt. Je gaat je namelijk aan het begin bekommeren over de externe developers en uiteindelijk over je interne collega's. Verder ga je het volgende doen: Het bedenken, beheren en onderhouden van webportalen, API-koppelingen en applicaties; Je bedenkt en werkt

Bekijk vacature »

Junior Software Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer!? Sta jij aan het begin van jouw loopbaan of heb jij misschien al enige ervaring? Vind jij het daarnaast belangrijk om jezelf constant te kunnen ontwikkelen en uitdagen? Lees dan snel verder! Voor een vooraanstaand softwarehuis in Nieuwegein ben ik op zoek naar een Junior Software Developer. De eigenaar van het bedrijf is ervan bewust dat je als junior nog een hoop kan leren, waardoor je de eerste maanden veel begeleiding en diverse trainingen krijgt. Daarna ga je samen met je collega's aan zowel kleine als grote projecten werken.

Bekijk vacature »

Low-code developer

Functie omschrijving Heb jij altijd al een training willen volgen in het buitenland? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alphen ad Rijn zijn wij op zoek naar kandidaten die aan de slag willen als Low Code Developer! Beschik jij over HBO/WO nivo, bij voorkeur Informatica, maar een ander technische opleiding zoals bijv. wiskunde, natuurkunde is ook goed. Heb jij aantoonbare affiniteit met IT en ben jij gedreven, enthousiast, communicatief vaardig en klantgericht? Lees dan snel verder! Je wordt getraind tot een volwaardig Low Code Developer, het traject ziet er als volgt uit: Start 1e week januari, opleiding van 3 weken

Bekijk vacature »

T-SQL Database developer

Functie omschrijving Ben jij een ETL database specialist? Houd jij ervan om te puzzelen met Databases, Query's & Stored procedures? Zoek jij uitdaging, vrijheid en verantwoordelijkheid? Zoek dan niet verder! Wij zijn per direct op zoek naar medior en senior database developers. Je gaat werken voor een relatief klein softwarebedrijf in omgeving Tilburg. Samen met 12 collega's (allemaal techneuten), ga jij je bezig houden met het bouwen en/of onderhouden van database software. Deze software wordt internationaal ingezet voor het automatiseren van logistieke processen. Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je bent in een klein team met developers, verantwoordelijk

Bekijk vacature »
Ramon van Dongen

Ramon van Dongen

12/07/2016 16:38:53
Quote Anchor link
Ha php-ers,

Een hele tijd geleden heb ik een scriptje voor een site gemaakt om een Google Calendar uit te lezen en in de layout van de website weer te geven. Dat werkte via XML perfect... totdat Google besloot dit niet meer toe te staan, ze zeggen omdat er te weinig gebruikt van werd gemaakt.

Jammer, want het was voor de beheerder eenvoudig bij te houden. Is heel handig te synchroniseren met telefoons en andere devices.

Google biedt nu de Google Calendar API aan. https://developers.google.com/google-apps/calendar/quickstart/php
Maar ik kom hier niet echt aan uit.

Het is een openbare agenda dus d.m.v. een iframe het op een website laten zien moet geen probleem zijn.
Met de Google API kom ik op pagina's met uitleg over OAuth 2.0 etc.

Weet iemand of er gewoon een simpele methode is om enkele de agenda uit te lezen?
 
PHP hulp

PHP hulp

21/05/2024 08:57:57
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/07/2016 16:42:59
Quote Anchor link
Waar loop je precies op vast?
 
Ramon van Dongen

Ramon van Dongen

12/07/2016 16:43:36
Quote Anchor link
Ik denk al iets gevonden te hebben.... via http://www.google.com/calendar/ical/{OWNER}/public/basic.ics kan een ics bestand opgevraagd worden. Dan is het enkel het ics bestand omzetten naar variabelen... eens proberen

Toevoeging op 12/07/2016 16:44:57:

- Ariën - op 12/07/2016 16:42:59:
Waar loop je precies op vast?


Hoi Ariën, op het feit dat het van een scriptje van slechts enkele regels (alleen XML uitlezen) nu opeens naar een hele libary gaat. Daarmee kunnen ook agendapunten etc toegevoegd worden.
Het komt op mij over alsof het veel te moeilijk is voor wat ik wil en het dus veel beknopter/simpeler moet kunnen.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/07/2016 16:53:20
Quote Anchor link
Google doet er alles eraan om de veiligheid te verbeteren. Ik weet niet hoe het eerst werkte, maar voorheen was het bij API's vaak een kwestie van een veiligheidscode in een URL meegeven. Dit idee is inmiddels zo achterhaald dat er nu gebruik wordt gemaakt van oAuth, en daar zitten nu eenmaal een hoop stappen in die gevolgd moeten worden om een goede, veilige en betrouwbare inlog mogelijk te maken. Gelukkig zijn daar weer libraries voor in het leven geroepen. Die zorgen ervoor dat je je op een juiste manier autenticeert net zoals je bij Google inlogt voor Youtube, Gmail etc...
 
Ramon van Dongen

Ramon van Dongen

12/07/2016 17:23:02
Quote Anchor link
Dat is ook heel goed dat ze veel waarde hechten aan de veiligheid. Zeker als het mogelijk is met de API om zaken toe te voegen.

Het ging mij gewoon om een openbare agenda uitlezen.

Heb het nu op deze manier gedaan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<?php

$ical
= file('http://www.google.com/calendar/ical/******@gmail.com/public/basic.ics');
$i = 0;
$agenda = array();

foreach($ical AS $line){
    if(trim($line) == 'BEGIN:VEVENT'){
        $i++;
    }
    
    
    if(substr($line,0,8) == 'DTSTART:'){
        $agenda[$i]['begin'] = substr($line,8,4).'-'.substr($line,12,2).'-'.substr($line,14,2).' '.substr($line,17,2).':'.substr($line,19,2).':00';
    }

    
    if(substr($line,0,6) == 'DTEND:'){
        $agenda[$i]['einde'] = substr($line,6,4).'-'.substr($line,10,2).'-'.substr($line,12,2).' '.substr($line,15,2).':'.substr($line,17,2).':00';
    }

    
    if(substr($line,0,9) == 'LOCATION:'){
        $agenda[$i]['locatie'] = str_replace('\\', '',trim(str_replace('LOCATION:','',$line)));
    }

    
    if(substr($line,0,8) == 'SUMMARY:'){
        $agenda[$i]['naam'] = trim(str_replace('SUMMARY:','',$line));
    }
}

?>


In $agenda staat nu alles wat ik nodig heb!

Toevoeging op 12/07/2016 17:32:53:

Correctie, met deze code wordt ook rekening gehouden met de tijdzones:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?php
$ical
= file('http://www.google.com/calendar/ical/*****@gmail.com/public/basic.ics');
$i = 0;
$agenda = array();

foreach($ical AS $line){
    if(trim($line) == 'BEGIN:VEVENT'){
        $i++;
    }
    
    if(substr($line,0,8) == 'DTSTART:'){
        $agenda[$i]['begin'] = strtotime(str_replace('DTSTART:','',$line));
        date_default_timezone_set('Europe/Amsterdam');
        $agenda[$i]['begin'] = date('Y-m-d H:i:s', $agenda[$i]['begin']);
    }

    if(substr($line,0,6) == 'DTEND:'){
        $agenda[$i]['eind'] = strtotime(str_replace('DTEND:','',$line));
        date_default_timezone_set('Europe/Amsterdam');
        $agenda[$i]['eind'] = date('Y-m-d H:i:s', $agenda[$i]['eind']);    
    }

    if(substr($line,0,9) == 'LOCATION:'){
        $agenda[$i]['locatie'] = str_replace('\\', '',trim(str_replace('LOCATION:','',$line)));
    }

    if(substr($line,0,8) == 'SUMMARY:'){
        $agenda[$i]['naam'] = trim(str_replace('SUMMARY:','',$line));
    }
}

?>
Gewijzigd op 12/07/2016 17:33:28 door Ramon van Dongen
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.