Google Maps probleem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C# .NET Software Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen software development waar je gaat werken voor een jong en flexibel bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Software Developer met ervaring binnen C# .NET die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Verder begeleid je complexe projecten, ben jij iemand die altijd kansen ziet? Dan zoeken wij jou! In deze functie ga jij je bezighouden met: Meedenken in oplossingsrichtingen; Werken aan de architectuur; Het verbeteren van functionaliteiten binnen het dataplatform; Ontwikkelen van nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel Waar ga je aan de

Bekijk vacature »

Magento developer

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als back-end developer fungeer je als het verlengstuk van hun klanten. Technisch complexe zaken pak je met liefde op, en hierin werk je samen met o.a. front-end developers en designers. Klanten verwacht hierin kwaliteit van het hoogste niveau en een proactieve, meedenkende rol bij het maken van zowel technische als strategische keuzes. Ga

Bekijk vacature »

.NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Fullstack of back-end PHP developer

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »

Back end developer PHP

Functie Met een complex en uitgebreid e-commerce platform, een eigen PIM-systeem en eigen scan applicatie – krijg jij dagelijks te zien hoe jouw werk gebruikt wordt door miljoenen gebruikers. En we staan qua development pas in de startblokken, aangezien er nog meerdere projecten op de plank liggen te wachten! Ons huidige development team bestaat uit 8 programmeurs. Er wordt dagelijks gereflecteerd op geschreven code, Scrum taken en kennisdelen onderling is een must. Onze voertaal binnen ons team is Engels, dit omdat wij twee internationale collega’s hebben. Ons huidige “IT Landschap” bestaat voornamelijk uit allerlei losse onderdelen die individueel, maar ook

Bekijk vacature »

Scrum Master

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Scrum master op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je begeleidt twee teams binnen de afdeling Platform Services (PLS). Je helpt mee de devops manier van werken van de teams verder door te ontwikkelen. Je helpt de PO bij het managen van de product backlog; het voorbereiden van

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving Voor de gemeente Amsterdam zijn wij op zoek naar een softwareontwikkelaar Cleopatra. De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van brom- en snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie. Functie

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Barendrecht! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Binnen deze rol houdt jij je met het volgende bezig: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps

Bekijk vacature »

Full Stack C#.NET developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Java (Java EE) Developer

In het kort Werken als Java developer betekent werken aan complexe IT projecten bij onder meer een internationaal containeroverslag bedrijf. Zo sturen we apparaten en eindgebruikers aan d.m.v. onze custom-made software oplossing, die dagelijkse vele duizenden containers verwerkt. Denk aan systemen die volautomatische kranen aansturen en op afstand bedienen, de volledige afhandeling van containernummerherkenning bij het laden en lossen van zeeschepen of het tonen van instructies aan de chauffeurs van ruim 300 straddle carriers. En dat allemaal redundant, robuust en in een dynamische 24/7 omgeving! Jij versterkt ons ontwikkelteam en gaat aan de slag met oa. Java i.c.m. Spring (Boot),

Bekijk vacature »

Java Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Digital Agency

Functie Jij als Front end developer komt te werken in een van de 8 multidisciplinaire teams binnen de organisatie. Deze teams werken op basis van Scrum agile in 2 wekelijkse sprints. De grootte van de teams varieert van 9-14 collega’s en bestaan altijd uit één of meerdere project managers en een project manager. Samen met je team werk je aan verschillende projecten voor uiteenlopende klanten zoals grote multinationals tot het kleine mkb. De stack waarmee gewerkt wordt is voornamelijk Javascript, ES6, Es.next, HTML, CSS, React.js en Node.js. Wat deze organisatie onderscheid is dat ze echt langdurige partnerships aangaan met hun

Bekijk vacature »

Cymer Patch Server Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12919 Introductie This new patch server will be built on Python and Django ReST and GraphQL services with a React frontend, it will consist of several microservices and run on a Kubernetes cluster. It will be supported by several middleware applications such as ElasticSearch, Redis, RabbitMQ, Oracle and Artifactory. Functieomschrijving The Patch Admin team always aim to deliver software at a high quality, we avoid sacrifices here to maintain our velocity. Practically this means that we practice test driven development and perform end-to-end automated testing on our software. This means

Bekijk vacature »
Herbert Foppen

Herbert Foppen

29/12/2008 12:59:00
Quote Anchor link
mensen,
ik heb een website met allemaal 112-meldingen. Nu wil ik deze meldingen met Google Maps tonen (als extraatje op de website).
Ik krijg alleen de adressen er niet goed in.

var addresses = ["adres1 plaats1", "adres2 plaats2"]; gaat goed, maar niet via het ophalen van de adressen uit de database.

Iemand een idee wat ik fout doe??

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN"
    "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml"  xmlns:v="urn:schemas-microsoft-com:vml">
  <head>
    <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=utf-8"/>
    <title>Google Maps: archiefmeldingen 112nwv.nl</title>

    <script src=" http://maps.google.com/?file=api&amp;v=2.x&amp;key=<?php echo $key; ?>"
      type="text/javascript"></script>
    <style type="text/css">
      body {
        font-family: Verdana, Arial, sans serif;
        font-size: 11px;
        margin: 2px;
      }
      table.directions th {
    background-color:#EEEEEE;
      }
      
      img {
        color: #000000;
      }
    </style>
    <script type="text/javascript">
 
    var map;
    var gdir;
    var geocoder = null;
    var addressMarker;

    //var addresses = ["adres1 plaats1", "adres2 plaats2"];
    var addresses = <?php
            $sql
="
    SELECT adres , plaats
    FROM meldingen
    ORDER BY datumtijd DESC"
;

    if($result = mysql_query($query)){
      $adresses = '[';
        while($row = mysql_fetch_assoc($result)){
          $adresses .= '"'.$row['adres']. ' ' .$row['plaats'].'"';
        }

    $adresses = ']';
        }

         ?>
;

    function initialize() {
      if (GBrowserIsCompatible()) {      
        map = new GMap2(document.getElementById("map_canvas"));
        gdir = new GDirections(map, document.getElementById("directions"));
        GEvent.addListener(gdir, "load", onGDirectionsLoad);
        GEvent.addListener(gdir, "error", handleErrors);

        setDirections(addresses, "nl_NL");
      }
    }
    
    function setDirections(addresses, locale) {
        str = "from: ";
        for(i = 0; i < addresses.length; i++)
        {
            if(i == 0)
            {
                str = str + addresses[i] + " "
            }else{
                str = str + " to: " + addresses[i] + " "
            }
        }
        
      gdir.load(str,
                { "locale": locale });
    }

    function handleErrors(){
       if (gdir.getStatus().code == G_GEO_UNKNOWN_ADDRESS)
         alert("No corresponding geographic location could be found for one of the specified addresses. This may be due to the fact that the address is relatively new, or it may be incorrect.\nError code: " + gdir.getStatus().code);
       else if (gdir.getStatus().code == G_GEO_SERVER_ERROR)
         alert("A geocoding or directions request could not be successfully processed, yet the exact reason for the failure is not known.\n Error code: " + gdir.getStatus().code);
      
       else if (gdir.getStatus().code == G_GEO_MISSING_QUERY)
         alert("The HTTP q parameter was either missing or had no value. For geocoder requests, this means that an empty address was specified as input. For directions requests, this means that no query was specified in the input.\n Error code: " + gdir.getStatus().code);

    //   else if (gdir.getStatus().code == G_UNAVAILABLE_ADDRESS)  <--- Doc bug... this is either not defined, or Doc is wrong
    //     alert("The geocode for the given address or the route for the given directions query cannot be returned due to legal or contractual reasons.\n Error code: " + gdir.getStatus().code);
        
       else if (gdir.getStatus().code == G_GEO_BAD_KEY)
         alert("The given key is either invalid or does not match the domain for which it was given. \n Error code: " + gdir.getStatus().code);

       else if (gdir.getStatus().code == G_GEO_BAD_REQUEST)
         alert("A directions request could not be successfully parsed.\n Error code: " + gdir.getStatus().code);
        
       else alert("An unknown error occurred.");
      
    }

    function onGDirectionsLoad(){
      // Use this function to access information about the latest load()
      // results.

      // e.g.
      // document.getElementById("getStatus").innerHTML = gdir.getStatus().code;
      // and yada yada yada...
    }
    </script>

  </head>
  <body onload="initialize()" onunload="GUnload()">
  
  <h2>Google maps route</h2>
  Ik lever zelf de adressen aan in een javascript array!

    <br/>
    <table class="directions">
    <tr><th>Route</th><th>Kaart</th></tr>

    <tr>
    <td valign="top"><div id="directions" style="width: 275px"></div></td>
    <td valign="top"><div id="map_canvas" style="width: 310px; height: 400px"></div></td>

    </tr>
    </table>
  </body>
</html>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Herbert Foppen
 
PHP hulp

PHP hulp

19/05/2024 06:35:46
 
Herbert Foppen

Herbert Foppen

29/12/2008 13:06:00
Quote Anchor link
als ik trouwens helemaal onderaan (rond rg 111) een echo doe van $addresses, dan is deze helemaal leeg!
 
Crispijn -

Crispijn -

29/12/2008 13:11:00
Quote Anchor link
Bouw eens een foutafhandeling in na je query om te kijken of dit allemaal wel netjes gelukt is?
 
Martijn Wieringa

Martijn Wieringa

29/12/2008 13:11:00
Quote Anchor link
Je echo't de output van je javascript ook niet binnen je HTML code.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
var addresses = <?php

    $sql
= "SELECT adres, plaats FROM meldingen ORDER BY datumtijd DESC";

    if($result = mysql_query($query))
    {

        $adresses = '[';

        while($row = mysql_fetch_assoc($result))
        {

            $adresses .= '"'.$row['adres']. ' ' .$row['plaats'].'"';
        }


        $adresses = ']';
    }


    echo $addresses; // Dit ben je vergeten

?>
;
 
Frank -

Frank -

29/12/2008 13:12:00
Quote Anchor link
$sql is wat anders dan $query... Dat wordt geen succes!
 
Herbert Foppen

Herbert Foppen

29/12/2008 13:15:00
Quote Anchor link
pgFrank schreef op 29.12.2008 13:12:
$sql is wat anders dan $query... Dat wordt geen succes!

idd stomme fout, maar daarmee wordt het niet opgelost

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
    var addresses = <?php
    $query
= "SELECT adres, plaats FROM meldingen ORDER BY datumtijd DESC";

    if($result = mysql_query($query))
    {

        $adresses = '[';

        while($row = mysql_fetch_assoc($result))
        {

            $adresses .= '"'.$row['adres']. ' ' .$row['plaats'].'"';
        }

        $adresses = ']';
    }

    echo $addresses;
?>
;
 
TJVB tvb

TJVB tvb

29/12/2008 13:16:00
Quote Anchor link
$sql != $query
Je mist een echo

Op regel 43 staat $adresses = ']'; dat moet volgens mij $adresses .= ']'; zijn.

Ook is het handiger/verstandiger om je logica voor je output te plaatsen.
Dus eerst je gehele php en dan op de plek waar het moet komen alleen
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $adresses; ?>
 
Herbert Foppen

Herbert Foppen

29/12/2008 13:43:00
Quote Anchor link
Ik heb nu dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
    var addresses = <?php
    $query
= "SELECT adres, plaats FROM meldingen ORDER BY datumtijd DESC";

    if($result = mysql_query($query))
    {

        $adresses = '[';

        while($row = mysql_fetch_assoc($result))
        {

            $adresses .= '"'.$row['adres']. ' ' .$row['plaats'].'"';
        }

        $adresses .= ']';
    }

?>
;

en iets verder naar beneden:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
  <h2>Google maps route</h2>
  Ik lever zelf de adressen aan in een javascript array!
<hr>
    <?php
        echo "ff tonen van addresses: ";
        echo $addresses;
    ?>

<hr>
<br />
 
TJVB tvb

TJVB tvb

29/12/2008 13:48:00
Quote Anchor link
En als je wat fout afhandeling van je query doet en controleert of er wel wat in de resultset zit?

Hoe staat verder je error_reporting en display_errors?
 
Herbert Foppen

Herbert Foppen

29/12/2008 13:51:00
Quote Anchor link
TJVB schreef op 29.12.2008 13:48:
Hoe staat verder je error_reporting en display_errors?


ini_set('display_errors', 1);
error_reporting(E_ALL);

Ik denk dat er een typfoutje zat bij de laatste echo...dubbel d moest het zijn. Nu worden wel alle adressen getoond, maar ik denk dat er lege tussen zitten en dat hij daar niet helemaal lekker mee overweg kan ;). Ga ff wat dingen opschonen...
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.