Groter wordende array

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Network Engineer (f/m/d) in Heidelberg

Network Engineer (f/m/d) The IT Services team operates and supports the IT infrastructure and services at EMBL headquarters in Heidelberg and at the laboratory’s sites in Barcelona and Rome. As part of IT Services, the Network team is responsible for managing and developing the network infrastructure in our data centres, on campus, and to our external network providers. As a leading scientific institution with highly data-intensive research, extensive data flows at and between the laboratory’s six sites and to the Internet, EMBL is connected to national and international scientific networks using state-of-the-art technologies from vendors including Cisco, Extreme Networks and

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

C# developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ik ben op zoek naar een back-end developer, die met name kennis & ervaring heeft van de programmeertaal C#. Jij gaat aan de slag bij een topspeler in de logistieke sector, die zich behalve met logistiek, ook bezig houdt met softwareontwikkeling. Welke taken komen hierbij kijken? Je gaat desktop- en webapplicaties onderhouden en optimaliseren, waarin je werkt met o.a. C#, ASP.NET, SQL Server en T-SQL. Je hebt regelmatig klantcontact om de wensen in kaart te brengen en te evalueren over de huidige draaiende applicaties. Je implementeert nieuwe functionaliteiten toe aan

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Junior Fullstack Developer

Functie omschrijving Heb jij je universitair diploma Informatica afgerond en ben jij op zoek naar een startersfunctie waar jouw ontwikkeling in een hoog vaandel staat? Voor een softwarebedrijf in Amsterdam zijn wij op zoek naar een Junior Fullstack Developer. Je begint met een op maat gemaakte training om de kennis bij te spijkeren die jij nog mist. Uiteraard leer je het meeste tijdens je werk, maar de training geeft je hiervoor alvast de juiste handvatten. Je kunt het volgende verwachten! Jij ontwikkelt in technieken als Java, Javascript en SQL. Je werkt hierbij volgens de Agile/Scrum methode; Na het afronden van

Bekijk vacature »

Senior Java Ontwikkelaar

Dit ga je doen Werken aan uiteenlopende interne projecten voor grote (internationale) organisaties; Ontwikkelen van diverse (web)applicaties en platformen met technieken als Java, Azure en ASP.NET; Complexe vraagstukken tackelen met jouw expertise en ervaring; Waar nodig help jij je collega's om samen tot de juiste oplossing te komen. Hier ga je werken Als Java Developer kom je te werken bij een internationale organisatie in regio Amsterdam die zich richt op procesoptimalisatie door middel van zeer complexe IT oplossingen. Dit doen zij op het allerhoogste niveau met vestigingen over heel de wereld en met een groot aantal aansprekende, maatschappelijk betrokken klanten.

Bekijk vacature »

Full stack Javascript ontwikkelaar

Functie Benieuwd hoe jouw dag eruit ziet? Je komt binnen rond een uur of 10 en dat start je met de morning call. Dit doen we vanaf het hoofdkantoor of op het lab, ligt eraan welk project je mee bezig bent. Na de call en het verdelen van de tickets ga je met je team aan de slag. Rond een uur of 12 is er een goede lunch en ga je smiddags weer lekker door met je werk. De ene keer maak jij een game voor een groot merk om de interactie tussen product en eindgebruiker te vergroten. De andere

Bekijk vacature »

Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Samenwerken in een team van 10 collega's; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als Developer kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven. De

Bekijk vacature »

Medior/senior Back-end developer wanted!

Functie Because of the growth within the company, we are looking for reinforcement in the devlopmenttean. As a back-end developer you build the company software that helps us with the primary processes. A fun (internal) project in which you continuously develop the software! You will work in a small team, we have daily stand-ups and a scrum session every fortnight, led by our Scrum Master. During these sessions, you get the opportunity to present your ideas and discuss them with your fellow developers and the Product Owner. Within the development teams, we use Trello, Gitlab, Jiira, Confluence and Boockstack. They

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer Games

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met hardware en wil jij kleuren binnen een Qt framework? Spreek jij de talen C en of C ++? Dan ben ik wellicht opzoek naar jou! Voor een super gave opdrachtgever in omgeving Delft is er namelijk plek voor een nieuwe kracht! Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke game industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen en buitenland? Je zult in een team, samen met vier ontwikkelaars, de mooiste

Bekijk vacature »

Front-end developer (HTML, CSS, SASS, JavaScript)

Functie Momenteel zijn we voor ons Digital team op zoek naar een (medior) Front-end developer. Samen met je collega’s werk je in een Agile/Scrum omgeving aan de ontwikkeling van onze webapplicaties, websites en andere oplossingen. Je draagt bij aan een sterk ontwikkelproces waarin kwaliteit voorop staat. Hiervoor ben je niet alleen bezig met eigen code maar ook code reviews van andere collega’s. Ben jij graag op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in je vakgebied en wil je deze toepassen voor diverse projecten? Dan komen wij graag met je in contact! Eisen • HBO werk- en denkniveau • Minimaal 2

Bekijk vacature »

C# Developer

Dit ga je doen Je gaat aan de slag in het websites team of portals team waarin je je bezighoudt met concept & design, implementatie en ook een stukje bugfixing en onderhoud; Je werkt met je team volgens de Scrum werkwijze; Zo adviseer je ook de PO & Scrum Master over de technische architectuur, koppelingen en integratie met externe systemen en API’s; Je blijft op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van C# / .NET en deelt deze kennis binnen de organisatie. Hier ga je werken Onze klant is een internationale organisatie gevestigd in de

Bekijk vacature »

Software Developer Java

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Senior Developer Betty Blocks Blauwe Haven Rotterd

Functieomschrijving Voor de Politie zijn wij opzoek naar een Senior Developer Betty Blocks Blauwe Haven Rotterdam. De politieorganisatie heeft jaarlijks te maken met een aanzienlijk aantal politiemedewerkers die vanwege mentale overbelasting niet of beperkt inzetbaar zijn. De Blauwe Haven Rotterdam ondersteunt deze politiemedewerkers in hun herstel en re-integratieproces. De huidige digitale systemen van de Politie bieden onvoldoende ondersteuning in het herstel- en re-integratieproces van politiemedewerkers. Zowel voor de politiemedewerkers als voor de organisatie. Politiemedewerkers worden buitengesloten, waardoor zij eigen regie verliezen. Begeleiders kunnen de voortgang van de medewerkers niet goed monitoren. Management beschikt niet over de mogelijkheid trends te signaleren

Bekijk vacature »

Software developer - C Sharp

Functie omschrijving Voor een opdrachtgever, met een prachtig kantoor in omgeving Wateringen zijn wij op zoek naar een software ontwikkelaar die graag werkt met C#, JAVA of Oracle. Heb jij interesse in het programmeren en ontwikkelen van software? En heb jij enige ervaring met Oracle databases en PL/SQL? Als software developer werk je met je collega's samen in een leuk en informeel team aan het (her)ontwerpen van bedrijfssystemen. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van REST API's en je onderhoudt applicaties in Oracle PL/SQL en APEX. Vind jij het leuk om in een Agile/Scrum omgeving te werken? Wil jij

Bekijk vacature »
Kay Kay

Kay Kay

11/09/2010 17:32:23
Quote Anchor link
Ik ben er al heel lang mee bezig.. nu moet het alleen nog makkelijker zodat het dynamisch uitgebreid kan worden, alleen lukt mij dat niet.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
<?php
$array
= array();
$n = 0;
foreach($num_array as $nummer)
{


    foreach($smsNummers[$nummer] as $char)
    {

        if($n == 0)
            $array[] = array($char);
        if($n == 1)
        {

            for($i=0; $i<count($smsNummers[$num_array[0]]); $i++)
            {

                $array[$i][1][] = array($char);
            }
        }

        if($n == 2)
        {

            for($i=0; $i<count($smsNummers[$num_array[0]]); $i++)
            {

                for($j=0; $j<count($smsNummers[$num_array[1]]); $j++)
                {

                    $array[$i][1][$j][1][] = array($char);
                }
            }
        }

        if($n == 3)
        {

            for($i=0; $i<count($smsNummers[$num_array[0]]); $i++)
            {

                for($j=0; $j<count($smsNummers[$num_array[1]]); $j++)
                {

                    for($k=0; $k<count($smsNummers[$num_array[2]]); $k++)
                    {

                        $array[$i][1][$j][1][$k][1][] = array($char);
                    }
                }
            }
        }
    }

    $n++;
}

?>


Wie o wie..
 
PHP hulp

PHP hulp

18/05/2024 20:27:47
 
Mark L

Mark L

11/09/2010 18:18:08
Quote Anchor link
Mag ik vragen wat het precies doet en wat het oplevert.
Zou je een uitleg van je code willen geven en ook een uitleg van je vraag...
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

11/09/2010 19:12:08
Quote Anchor link
Het is simpelweg een "foutieve" omslachtige manier om een multidimensionale array uit te lezen en er weer 1 op te bouwen.

Lijkt me handiger als je een preg_match erover heen haalt
 
Kay Kay

Kay Kay

11/09/2010 19:45:24
Quote Anchor link
Ik lees niks uit hoor? Het doel was om telefoonnummers om te zetten naar woorden. Dit is dus gelukt op mijn manier, maar het kan nu maar tot 8 cijfers (zonder 06) en het uitbreiden met $n moet dynamisch gebeuren dus.. Alles wat dan extra gebeurd moet automatisch vind ik.

Hier de hele code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
<?php
$smsNummers
= array(
array('0'),
array('1'),
array('a', 'b', 'c'),
array('d', 'e', 'f'),
array('g', 'h', 'i'),
array('j', 'k', 'l'),
array('m', 'n', 'o'),
array('p', 'q', 'r', 's'),
array('t', 'u', 'v'),
array('w', 'x', 'y', 'z')
);


if(!isset($_GET['nr']))
    $input = "46744524";
else
    $input = $_GET['nr'];

if(!ctype_digit($input)) die();


//elk nummer apart
$num_array = str_split($input);
$aantal_num = count($num_array);

//echo count($smsNummers[$num_array[0]]);

$array = array();
$n = 0;
foreach($num_array as $nummer)
{


    foreach($smsNummers[$nummer] as $char)
    {

        if($n == 0)
            echo $char."<br />";
            $array[] = array($char);
        if($n == 1)
        {

            for($i=0; $i<count($smsNummers[$num_array[0]]); $i++)
            {

                echo $array[$i][0].$char."<br />";
                $array[$i][1][] = array($char);
            }
        }

        if($n == 2)
        {

            for($i=0; $i<count($smsNummers[$num_array[0]]); $i++)
            {

                for($j=0; $j<count($smsNummers[$num_array[1]]); $j++)
                {

                    echo $array[$i][0].$array[$i][1][$j][0].$char."<br />";
                    $array[$i][1][$j][1][] = array($char);
                }
            }
        }

        if($n == 3)
        {

            for($i=0; $i<count($smsNummers[$num_array[0]]); $i++)
            {

                for($j=0; $j<count($smsNummers[$num_array[1]]); $j++)
                {

                    for($k=0; $k<count($smsNummers[$num_array[2]]); $k++)
                    {

                        echo $array[$i][0].$array[$i][1][$j][0].$array[$i][1][$j][1][$k][0].$char."<br />";
                        $array[$i][1][$j][1][$k][1][] = array($char);
                    }
                }
            }
        }

        if($n == 4)
        {

            for($i=0; $i<count($smsNummers[$num_array[0]]); $i++)
            {

                for($j=0; $j<count($smsNummers[$num_array[1]]); $j++)
                {

                    for($k=0; $k<count($smsNummers[$num_array[2]]); $k++)
                    {

                        for($l=0; $l<count($smsNummers[$num_array[3]]); $l++)
                        {

                            echo $array[$i][0].$array[$i][1][$j][0].$array[$i][1][$j][1][$k][0].$array[$i][1][$j][1][$k][1][$l][0].$char."<br />";
                            $array[$i][1][$j][1][$k][1][$l][1][] = array($char);
                        }
                    }
                }
            }
        }

        if($n == 5)
        {

            for($i=0; $i<count($smsNummers[$num_array[0]]); $i++)
            {

                for($j=0; $j<count($smsNummers[$num_array[1]]); $j++)
                {

                    for($k=0; $k<count($smsNummers[$num_array[2]]); $k++)
                    {

                        for($l=0; $l<count($smsNummers[$num_array[3]]); $l++)
                        {

                            for($m=0; $m<count($smsNummers[$num_array[4]]); $m++)
                            {

                                echo $array[$i][0].$array[$i][1][$j][0].$array[$i][1][$j][1][$k][0].$array[$i][1][$j][1][$k][1][$l][0].$array[$i][1][$j][1][$k][1][$l][1][$m][0].$char."<br />";
                                $array[$i][1][$j][1][$k][1][$l][1][$m][1][] = array($char);
                            }
                        }
                    }
                }
            }
        }

        if($n == 6)
        {

            for($i=0; $i<count($smsNummers[$num_array[0]]); $i++)
            {

                for($j=0; $j<count($smsNummers[$num_array[1]]); $j++)
                {

                    for($k=0; $k<count($smsNummers[$num_array[2]]); $k++)
                    {

                        for($l=0; $l<count($smsNummers[$num_array[3]]); $l++)
                        {

                            for($m=0; $m<count($smsNummers[$num_array[4]]); $m++)
                            {

                                for($o=0; $o<count($smsNummers[$num_array[5]]); $o++)
                                {

                                    echo $array[$i][0].$array[$i][1][$j][0].$array[$i][1][$j][1][$k][0].$array[$i][1][$j][1][$k][1][$l][0].$array[$i][1][$j][1][$k][1][$l][1][$m][0].$array[$i][1][$j][1][$k][1][$l][1][$m][1][$o][0].$char."<br />";
                                    $array[$i][1][$j][1][$k][1][$l][1][$m][1][$o][1][] = array($char);
                                }
                            }
                        }
                    }
                }
            }
        }

        if($n == 7)
        {

            for($i=0; $i<count($smsNummers[$num_array[0]]); $i++)
            {

                for($j=0; $j<count($smsNummers[$num_array[1]]); $j++)
                {

                    for($k=0; $k<count($smsNummers[$num_array[2]]); $k++)
                    {

                        for($l=0; $l<count($smsNummers[$num_array[3]]); $l++)
                        {

                            for($m=0; $m<count($smsNummers[$num_array[4]]); $m++)
                            {

                                for($o=0; $o<count($smsNummers[$num_array[5]]); $o++)
                                {

                                    for($p=0; $p<count($smsNummers[$num_array[6]]); $p++)
                                    {

                                        echo $array[$i][0].$array[$i][1][$j][0].$array[$i][1][$j][1][$k][0].$array[$i][1][$j][1][$k][1][$l][0].$array[$i][1][$j][1][$k][1][$l][1][$m][0].$array[$i][1][$j][1][$k][1][$l][1][$m][1][$o][0].$array[$i][1][$j][1][$k][1][$l][1][$m][1][$o][1][$p][0].$char."<br />";
                                        $array[$i][1][$j][1][$k][1][$l][1][$m][1][$o][1][$p][1][] = array($char);
                                    }
                                }
                            }
                        }
                    }
                }
            }
        }
    }

    echo "<br />";
    $n++;
}

?>

Voorbeeld: http://dragy.nl/numbertoword.php
Gewijzigd op 11/09/2010 19:45:51 door Kay Kay
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

11/09/2010 19:50:26
Quote Anchor link
Dan zal je je moeten verdiepen in recursie
 
Kay Kay

Kay Kay

11/09/2010 20:17:47
Quote Anchor link
Ik zal eens kijken... denk wel dat dit een vrij lastige is.. Heb wel eens vaker recursieve functies gemaakt

Toevoeging op 12/09/2010 00:09:55:

Raadseltje is opgelost door een vriend die wat slimmer blijkt te zijn:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
<?php
$smsNummers
= array(
array('0'=>null),
array('1'=>null),
array('a'=>null, 'b'=>null, 'c'=>null),
array('d'=>null, 'e'=>null, 'f'=>null),
array('g'=>null, 'h'=>null, 'i'=>null),
array('j'=>null, 'k'=>null, 'l'=>null),
array('m'=>null, 'n'=>null, 'o'=>null),
array('p'=>null, 'q'=>null, 'r'=>null, 's'=>null),
array('t'=>null, 'u'=>null, 'v'=>null),
array('w'=>null, 'x'=>null, 'y'=>null, 'z'=>null)
);

$input = 46744524;
$num_array = str_split($input);
$aantal_num = count($num_array)-1;

$previous = '';
$results = array();
for($i = $aantal_num; $i >= 0; $i--)
{

    $new = array();
    $current = $smsNummers[$num_array[$i]];
    if(empty($results))
        $new = array_keys($current);
    else
        foreach(array_keys($current) as $prefix)
            foreach($results as $suffix)
                $new[] = $prefix.$suffix;
    $results = $new;
    foreach($current as $char => $row)
        $current[$char] = $previous;

    $previous = $current;

}


print_r($results); // alles als string
print_r($previous); //multi-dimensional array
?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.