Hackers

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Android developer

De functie Schiphol is een plek om te reizen, te verblijven en te werken. Door middel van data en technologie richten we op al deze gebieden het leef- en werkklimaat optimaal in en zorgen we voor een slimmere en efficiëntere operatie. Wij ontwikkelen nieuwe producten en diensten vanuit de wensen en behoeften van onze klanten, voorspellen passagier flows en testen digitale oplossingen om rijen en andere pijnpunten in het proces te verminderen. Met slimme feedback van sensortechnologie maken we zelfs data van toiletten en stoelen inzichtelijk en bruikbaar. Het Commercial Platform bestaat uit multidisciplinaire teams met een end-2-end verantwoordelijkheid voor

Bekijk vacature »

PHP Web Developer

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in de omgeving Roosendaal, zijn wij op zoek naar een PHP web developer met een aantal jaar werkervaring. Wil jij graag werken aan in-house software projecten voor diverse klanten? Voel jij je prettige in een klein team developers, waar jouw inbreng enorm gewaardeerd wordt? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je wordt verantwoordelijk voor de ontwikkeling van diverse applicaties. Dit kan de ene keer een online platform voor aanbiedingen zijn, en de andere keer een software pakket dat gebruikt wordt om interne processen te automatiseren. Het zijn stuk voor

Bekijk vacature »

.NET Developer Shared Driving

Bedrijfsomschrijving Onze klant richt zich op het toegankelijker maken van steden, een fantastisch mooi streven. Hoe ze dat doen? Met eigen ontwikkelde software, waarmee vervoersmiddelen gedeeld kunnen worden. Deze inspirerende werkgever maakt een maatschappelijke impact en dat doen ze nu al zo'n 25 jaar! Het bedrijf is gevestigd in het centrum van Rotterdam en kent ongeveer zo'n 90 medewerkers. Het personeel is lekker gewoon gebleven! Iedereen kleedt zich zoals hij of zij dat zou willen en de sfeer is er erg fijn. Een leuke werkgever om voor te werken, en bovendien zijn er voor jou als Software Developer veel mooie

Bekijk vacature »

.NET software developer

Functie omschrijving Voor een gewilde werkgever in omgeving Roosendaal zijn wij op zoek naar een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je krijgt een plekje in het workflow team en je zal betrokken worden bij het bouwen van nieuwe software, en het optimaliseren van bestaande code. Je werkt bij dit bedrijf in een Scrum team waarin je soms klantcontact hebt. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je krijgt een plekje op de in-house IT afdeling. Deze afdeling bestaat uit zo'n 12 collega's, verdeeld over verschillende specialisaties (BI, Beheer, Business software & workflow). De vacature staat open

Bekijk vacature »

Laravel / PHP developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Laravel PHP Developer voor een leuk bedrijf in de omgeving van Amsterdam! Je zult je bezig houden met de volgende werkzaamheden: Je gaat aan de hand van de wensen van klanten software ontwikkelen; Je bent bij het gehele proces betrokken; van A tot Z; Je hebt na de oplevering contact met de klant wanneer zij problemen ervaren; Je denkt mee over het verbeteren van de werkprocessen; Je denkt mee over softwareoplossingen; Je speelt in op de behoefte van de klant; Je houdt je bezig met het verbeteren, aanpassen en vernieuwen van de

Bekijk vacature »

Functioneel Applicatiebeheerder

Wij van CNB zijn op zoek naar een leergierige Functioneel Applicatiebeheerder CNB is de grootste dienstverlener in de markt van bloembollen en vaste planten. In deze markt verricht CNB de volgende diensten: bemiddeling, veilen en het koelen en prepareren van bloembollen. Vanuit ons hoofdkantoor in Lisse werken bijna 100 collega’s dag in dag uit aan de bemiddeling van bloembollen. In Bovenkarspel vindt het koelen en prepareren van de bloembollen plaats. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste Functioneel Applicatiebeheerder die naast een applicatie, ook sfeer kan bouwen! Jij: Vindt het leuk om binnen een klein IT-team aan de slag te

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een organisatie waar je samen met een team werkt aan iets moois en waar je naast hard werken ook hard kunt lachen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Voor een informeel IT-bedrijf in omgeving Wassenaar zijn wij op zoek naar versterking. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als Software Programmeur lees dan snel verder! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Ons programma is voor afgestudeerde enthousiastelingen die het als een uitdaging zien om met een klein dynamisch team bij de grootste bedrijven van Nederland aan de slag te gaan. Tijdens jouw dienstverband word jij begeleid door een talent manager. Het ontwikkelen van jouw talent staat hierbij centraal. Het programma doorloop je met een team van circa 8 Mede- trainees. De eerste maand start je met een fulltime inhouse opleiding. Deze staat geheel in het teken van de werkzaamheden die jij verder in het programma zult uitvoeren. Na deze opleidingsmaand ga je aan de slag in een dynamische omgeving bij

Bekijk vacature »

Back end Node.js developer

Functie Het ontwikkelteam bestaat momenteel uit 5 (back-end) Developers, 2 systeembeheerders, 1 DevOps engineer, 1 Tech Lead en 2 Scrum Masters. Samen wordt er doorontwikkeld aan twee SaaS-platformen die in een hoog tempo doorontwikkeld moeten worden. Omdat innovatie een belangrijk speerpunt binnen de organisatie is, wordt er ook continu naar snellere en slimmere oplossingen te bedenken en realiseren. Als Back-end Developer hou jij je dagelijks bezig met vraagstukken zoals: API-development, high volume datastromen, het ontwikkelen van Bots aan de hand van A.I. Daarnaast denk en werk jij mee aan de onlineapplicaties voor klanten. Er wordt zelfstandig en in teamverband gewerkt

Bekijk vacature »

Delphi developer

Functie Als Delphi developer ga jij aan de slag in een team met twee andere ervaren Delphi programmeurs waaronder de Hoofd programmeur. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor de doorontwikkeling van jullie bestaande applicatie. Daarnaast zijn jullie verantwoordelijk voor het onderhouden van deze applicatie en het oplossen van eventuele bugs. Eisen - HBO werk en denk niveau; - Minimaal één jaar ervaring met Delphi; - Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift; - Jij bent zelfstandig, maar kan ook in team verband werken. Aanbod - €3000,-- €4000,- op basis van jouw kennis en ervaring; - 8% vakantiegeld;

Bekijk vacature »

Senior Developer ERP Dynamics 365

Samengevat: Deze werkgever is een softwarebedrijf. Ben jij een enthousiaste developer? Heb je ervaring met ERP of Dynamic 365 bussines central? Vaste baan: ERP Applicatie Specialist ERP MBO €3.600 - €5.200 Wij houden ons als bedrijf bezig met het leveren en implementeren van het Microsoft Dynamics pakket binnen verschillende industriële sectoren. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Binnen ons open team is er een no-nonsense cultuur. Daarnaast is er veel onderling contact door de korte communicatielijnen. Het team werkt enthousiast samen om een

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Barendrecht! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Binnen deze rol houdt jij je met het volgende bezig: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps

Bekijk vacature »

Back end developer Python, PHP

Functie Jij als full stack ontwikkelaar zult komen te werken samen met 1 PHP ontwikkelaar een PO en een flexibele schil aan ontwikkelaars . Samen ga je ervoor zorgen dat de huidige producten doorontwikkeld worden. De marketplace is geschreven in PHP Laravel en in de front end React. De roostersoftware is ontwikkeld in Python in combinatie met React in de front end. Jij zult voornamelijk (lees 75%) werken aan de roostersoftware. Momenteel ligt de uitdaging in het feit dat de roostersoftware breder schaalbaar moet worden zodat het voor meerdere flexwerkers ingezet kan worden. Verder willen ze financiële koppelingen gaan maken

Bekijk vacature »

Senior Software Developer C++

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Vacature ID: 13342 Introductie Do you want to work for one of the most innovative companies located in the region of Eindhoven. Currently Due to growth we are looking for a Senior Software Developer. Our client is a high-tech company with international roots and can provide you with a challenging opportunity. Functieomschrijving Responsibilities: Design, develop, and maintain high-quality software applications in C++ Collaborate with other engineers, product managers, and stakeholders to understand requirements and develop solutions Write clean, maintainable, and efficient code Conduct thorough testing and debugging to ensure high-quality software Optimize applications for

Bekijk vacature »

PHP/Symfony developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Bergen op Zoom ben je als PHP/Symfony Developer niet alleen bezig met software ontwikkeling. Je bent buiten ontwikkeling ook continu bezig met het zoeken naar nieuwe trends en ontwikkelingen die van waarde kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Techstack: PHP, Symfony & mySQL. Jouw takenpakket ziet er als volgt uit: Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony-framework; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 3 4 5 volgende »

Dennis Messing

Dennis Messing

03/12/2008 11:58:00
Quote Anchor link
Hallo,
Afgelopen nacht zijn al mijn php script door een hacker veranderd. In elk script was onderaan een javascript toegevoegd met daarin een iframe.
Ik heb de helpdesk gebeld met de vraag hoe dat kon.
Volgens de helpdesk zou ik mijn scripts moeten beveiligen.
Oke, maar hoe??
Hoe is het mogelijk dat een of andere Rus of diens computer mijn php bestanden kan overschrijven?
Inmiddels al mijn wachtwoorden veranderd, ftp en sql, maar is dat afdoende?
Volgens de hoster is er geen gebruik gemaakt van ftp.
mijn vraag: hoe kan ik dit in de toekomst voorkomen?
 
PHP hulp

PHP hulp

19/05/2024 06:33:59
 
RvW Of toch niet

RvW Of toch niet

03/12/2008 12:01:00
Quote Anchor link
je scripts beveiligen.
als je al aangeeft dat je niet weet hoe je script weet hoe je ze moet beveiligen.
zou ik me daar maar heel hard in gaan verdiepen!

http://www.phphulp.nl/php/tutorials/8/575/
http://www.phphulp.nl/php/tutorials/3/150/259/
http://www.phphulp.nl/php/tutorials/3/576/
http://www.phphulp.nl/php/tutorials/8/507/
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door RvW Of toch niet
 
Dennis Messing

Dennis Messing

03/12/2008 12:10:00
Quote Anchor link
Oke, waaruit maak je op dat ik niet weet hoe ik script?
een script van mij die bijvoorbeeld alleen bestaat uit het volgende, zou ik niet weten hoe ik het moet beveiligen en toch was deze herschreven...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<?php
if (empty($webkleur)){
echo ' <center> U bent vergeten een kleur te selecteren<br>Daarom maken we voor u een standaard website in de saaie kleur wit...<br> u kunt nog terug door binnen 5 seconden op terug te klikken!<br><br><form>
<input type="button" value="Ga terug" onclick="history.back()" />
</form>
'
;
$webkleur = 'wit';
}


if (empty($naambezoeker)){
echo ' <br><br><br><center> U bent vergeten uw naam in te vullen<br><br>
Klik op terug anders gaat u binnen 5 seconden verder op deze site zonder naam...<br><br><br>
<form>
<input type="button" value="Ga terug" onclick="history.back()" />
</form>'
;

}


echo "$naambezoeker, </br>" ;
echo "we gaan nu speciaal voor u een website bouwen in de kleur $webkleur </br> </br>" ;
echo' Een klein momentje...</br>
<img src="loading.gif" >
      
</form>
      </td>  '
;
?>
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

03/12/2008 12:14:00
Quote Anchor link
Waar komt $webkleur vandaan? $_POST?
 
Dennis Messing

Dennis Messing

03/12/2008 12:18:00
Quote Anchor link
Uit het volgende script:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?php



$tijd
= date("G");
echo '<BODY BGCOLOR="Skyblue"><center><FORM ACTION="kleurinstellen.php">
<big><br><br>'
;
if($tijd < 6)     {         echo 'Goede nacht';     }
elseif($tijd < 12)     {         echo "Goedemorgen!";     }
elseif($tijd < 18)       {         echo "Goedemiddag!";     }
else     {         echo "Goede avond";       }

echo ' en welkom op wesleymessing.nl!</big><br><br>Graag willen we van u weten welke kleur u het mooist vindt.
   <br><br>
<font color= "navy"><INPUT TYPE=RADIO NAME="webkleur" VALUE="blauw">Blauw<BR></font>
<font color= "green"><INPUT TYPE=RADIO NAME="webkleur" VALUE="groen">Groen<BR></font>
<font color= "red"><INPUT TYPE=RADIO NAME="webkleur" VALUE="rood">Rood<BR></font>
<font color= "yellow"><INPUT TYPE=RADIO NAME="webkleur" VALUE="geel">Geel<BR></font>
<font color= "purple"><INPUT TYPE=RADIO NAME="webkleur" VALUE="paars">Paars<BR></font>
Graag ook even uw naam hier invullen<br><br>
<input type="text" name="naambezoeker"  value= "'
.$naambezoeker.'" size="30" maxlength="50">
<br><br>
<INPUT TYPE=SUBMIT VALUE="Ga verder">
</FORM>

</center></BODY>'
;
?>
 
Justin S

Justin S

03/12/2008 12:21:00
Quote Anchor link
Is het geen mogelijkheid om je scripts te beveiligen met een CHMOD
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

03/12/2008 12:22:00
Quote Anchor link
Gewoon een onveilig script / webhosting dus, register_globals staat aan, iets wat al uit staat sinds PHP 4.2.0, ergens rond eind 2000. Sindsdien gebruiken we Predefined Variables zoals $_POST, $_GET en $_SERVER.

Jouw script is dus geen goed voorbeeld, ik kan die $naambezoeker ook vullen door je script aan te roepen met ?naambezoeker=blablabla. Daarnaast draait je Webhoster met oude software/ onveilige instellingen dus leg dit probleem ook maar bij hun neer.

Dan kan jij ondertussen alles herschrijven.
 
Jelle Posthuma

Jelle Posthuma

03/12/2008 12:36:00
Quote Anchor link
Leer bovendien eerst eens programmeren...

Want dingen als dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<font color= "purple"><INPUT TYPE=RADIO NAME="webkleur" VALUE="paars">Paars<BR></font>


Lijkt mij uit een WYSIWYG te komen.

En je zou hierop kunnen letten:
- Codes netjes uitlijnen, zodat je overzicht hebt.
- Variables buiten quotes.
- Controle uitvoeren op binnenkomende en uitgaande waarden.
- Geen oude rotzooi als <font> en <center> enz. gebruiken.

Dat zijn dingen die je je toch beter kan aanleren als je ooit iets wilt doen in de webdesign.
 
Dennis Messing

Dennis Messing

03/12/2008 12:37:00
Quote Anchor link
Oke, ik heb gelijk register globals uit laten zetten, moet nu inderdaad alleen ff mijn scripts aanpassen...:-(

Dus nu is het al een stuk veiliger?
of moet ik nog meer aan beveiliging gaan doen?

Ik heb nooit geen studie gevolgt, heb het mezelf aangeleerd door bestaande pagina's / script te bestuderen en aan te passen zodat het voor mezelf werkt.
Ik zal ook nooit een webdesigner worden, die intensie is er niet.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Dennis Messing
 
Dennis Mertens

Dennis Mertens

03/12/2008 13:00:00
Quote Anchor link
Sowieso moet je HTML altijd lowercase zijn op de waarde na.

Je moet sowieso alle variabelen die uit een formulier komen aanroepen met $_POST['naam'].

Deze controleer je vervolgens op correctheid.

Want dit script stamt idd uit de middeleeuwen.

Toch grappig, ik had niet verwacht ooit zo'n script nog eens te zien.

Dit is niet lullig bedoelt natuurlijk. Als het jou zo is geleerd, weet je immers niet beter.
 
Dennis Messing

Dennis Messing

03/12/2008 13:04:00
Quote Anchor link
Bedankt voor je begrip Dennis, ik ben nu even een stukje script aan het herschrijven, als ik deze straks hier plaats, zou je ( jullie ) dan even kunnen kijken of dat beter is?
 
Dennis Mertens

Dennis Mertens

03/12/2008 13:08:00
Quote Anchor link
Tuulk :)

Share It :)
 
Dennis Messing

Dennis Messing

03/12/2008 14:09:00
Quote Anchor link
Hoe kan ik eigenlijk variabelen meenemen naar een volgende pagina, zoals ik voorheen gebruikte:

op de eerste pagina
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
<FORM ACTION="kleurinstellen.php" method="post">
INPUT TYPE=RADIO NAME="webkleur" VALUE="paars">Paars<BR
<INPUT TYPE=SUBMIT VALUE="Ga verder">
<
/FORM>
?>


en de 2e pagina:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo" $webkleur";
?>



als ik nu op de 2e pagina het volgende bovenaan zet?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
 $webkleur
= $_GET['webkleur'];
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Dennis Messing
 
Dennis Mertens

Dennis Mertens

03/12/2008 15:37:00
Quote Anchor link
Nee via het formulier wordt het een POST variabele.

Nadat je op de submit knop hebt geklikt controleer je met

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
If($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
[
/code]
Of er op de knop is geklikt, in die if-statement kun je de POST variabele ophalen.

En post variabele ziet er zo uit:
[
code][code]<?php
$_POST
['naamvanveld'];
[
/code]

In jouw geval is dat
[code]
[
code]<?php
$_POST
['webkleur'];
[
/code]

Deze kan je gewoon weergeven etc.

de GET variabele gebruik je als je method="get" hebt gebruikt in je form tag
 
--

--

03/12/2008 15:42:00
Quote Anchor link
Dennis Messing schreef op 03.12.2008 14:09:
Hoe kan ik eigenlijk variabelen meenemen naar een volgende pagina, zoals ik voorheen gebruikte:

op de eerste pagina
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
<FORM ACTION="kleurinstellen.php" method="post">
INPUT TYPE=RADIO NAME="webkleur" VALUE="paars">Paars<BR
<INPUT TYPE=SUBMIT VALUE="Ga verder">
<
/FORM>
?>


en de 2e pagina:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo" $webkleur";
?>



als ik nu op de 2e pagina het volgende bovenaan zet?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
 $webkleur
= $_GET['webkleur'];
?>
Alle 3 stukjes die je nu als voorbeeld neemt zijn fout. De eerste is onduidelijk door dat uppercase html, de 2e moet zonder quotes en de derde is een nutteloze kopie van een variabele.
 
Dennis Mertens

Dennis Mertens

03/12/2008 15:50:00
Quote Anchor link
Ik dacht even Dennis Mertens te zien (waarop jij quote), ik denk wat doe ik nou weer fout haha :p

Check :)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<form method="post" action="kleurinstellen.php">
    <input type="radio" name="webkleur" value="paars">Paars<br />
    <input type="submit" value="Ga verder" />
</form>
 
Dennis Messing

Dennis Messing

03/12/2008 16:09:00
Quote Anchor link
Op de volgende pagina heb ik nu het volgende geplaatst, en krijg als output, je raadt het al....


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?
$kleur
= $_GET['webkleur'];

if (empty($kleur)){ echo "kleur komt niet door";
}

else{
         echo "kleur  is $kleur";
    }

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Dennis Messing
 
Stefan lenders

stefan lenders

03/12/2008 16:21:00
Quote Anchor link
wat gebruik je post of get?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<form method="???">
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door stefan lenders
 
Dennis Messing

Dennis Messing

03/12/2008 16:24:00
Quote Anchor link
Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<form method="post" action="kleurinstellen.php">
    <input type="radio" name="webkleur" value="paars">Paars<br />
    <input type="submit" value="Ga verder" />
</form>


edit... moet natuurlijk dan wel overal het zelfde gebruiken....
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Dennis Messing
 
Stefan lenders

stefan lenders

03/12/2008 16:25:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$kleur
= $_POST['webkleur'];

if (empty($kleur)){ echo "kleur komt niet door";
}

else{
         echo "kleur  is $kleur";
    }

?>


dat is je probleem

method= post dan gebruik je $_post
method= get dan gebruik je $_get
 
Dennis Mertens

Dennis Mertens

03/12/2008 16:25:00
Quote Anchor link
Stefan je let niet op hae kerel!!
 

Pagina: 1 2 3 4 5 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.