HDD gecrasht, wat nu?!

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Full Stack Software Ontwikkelaar gezocht! Voor een bedrijf in de regio van Ermelo zijn wij op zoek naar een Software Ontwikkelaar die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van SaaS applicatie van dit bedrijf. Hierbij ga jij voor- en samenwerken met de klanten van de organisatie, het is hierbij dus van groot belang dat je communicatief vaardig bent en dat je beschikt over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Altijd al in een echt familiebedrijf willen werken? Dan is dit je kans! Het bedrijf waar je komt te

Bekijk vacature »

Full-stack developer

Als Full-stack developer bij KUBUS houd je je bezig met het ontwikkelen van de (web)applicatie en services van BIMcollab. Samen met je SCRUM team werk je aan zowel de front- als de back-end. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein genoeg om als individuele ontwikkelaar invloed uit te kunnen oefenen en echt het verschil te kunnen maken. Ons ontwikkelteam bestaat uit ruim 40 ontwikkelaars, testers, scrum

Bekijk vacature »

Front-end Angular developer

Functie In jouw rol als Front-End developer werk je samen met de backend developers om middels tweewekelijkse sprints het platform naar een hoger niveau te tillen. Hiernaast heb je affiniteit met data en werk je graag samen met het team om de gegevensintegriteit en -beveiliging te waarborgen, om ervoor te zorgen dat de gebruiker wereldwijd de beste SaaS-services heeft. Deze organisatie heeft meer dan 100 mensen in dienst, waarvan er 45 in Nederland werken. Het ontwikkelteam bestaat uit 10 mensen en is verdeeld in 2 scrumteams. Het eerste team bestaat uit Java en Scala ontwikkelaars. Het tweede team, waar jij

Bekijk vacature »

Junior Software Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer .NET, C# voor een gaaf bedrijf in de omgeving van Utrecht! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in de omgeving van Utrecht, zijn wij op zoek naar een Junior Software Developer. Werk jij graag aan verschillende projecten en ga je graag klanten op bezoek? Dan is dit de ideale functie voor jou! Binnen deze functie

Bekijk vacature »

Back-end ontwikkelaar

Functie omschrijving Wil jij meebouwen aan diverse databasesystemen in een klein bedrijf met een platte organisatie? In een team van ruim 10 ontwikkelaars wordt er aan diverse ICT oplossingen gewerkt. Jouw taken hierbij zullen bestaan uit: Het onderhouden en door-ontwikkelen van bestaande databases. Denk hierbij aan schema verbeteringen en performance-tuning. Bij nieuwe ontwikkelingen ga jij ook bezig met het bouwen van het databaseschema. Omdat je in een klein team werkt zal je ook de C# routine verder uitbouwen en ontwikkelen. Ook kan je meedraaien in algemene refactory-, ontwikkel- of testwerkzaamheden. Je zal voornamelijk gebruik maken van de volgende technieken: .NET

Bekijk vacature »

Web Application Developer

Dit ga je doen Samen met het team werk je aan de visualisatie functionaliteiten en hoe dit gebruikt kan worden in een operationele setting; Het ontwerpen, ontwikkelen, onderhouden en leveren van support betreft het Warehouse Management Systeem en de bijbehorende web visualisaties; Je gebruikt hierbijde tools WebGL en ASP.net; Het meewerken in implementatieprojecten; Het leveren van Go-Live Support; Sparren met jouw Amerikaanse collega's. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Web Application Developer. Ze zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van

Bekijk vacature »

C# developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ik ben op zoek naar een back-end developer, die met name kennis & ervaring heeft van de programmeertaal C#. Jij gaat aan de slag bij een topspeler in de logistieke sector, die zich behalve met logistiek, ook bezig houdt met softwareontwikkeling. Welke taken komen hierbij kijken? Je gaat desktop- en webapplicaties onderhouden en optimaliseren, waarin je werkt met o.a. C#, ASP.NET, SQL Server en T-SQL. Je hebt regelmatig klantcontact om de wensen in kaart te brengen en te evalueren over de huidige draaiende applicaties. Je implementeert nieuwe functionaliteiten toe aan

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP

Functie Wij zijn op zoek naar een PHP programmeur voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alblasserdam. Heb jij altijd al willen werken bij een bedrijf dat veilige netwerkverbindingen levert door middel van veilige oplossingen? Lees dan snel verder. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Tevens

Bekijk vacature »

Airport Developer / System engineer

De functie Als onze nieuwe Airport Developer / System Engineer is je doel om uit nieuwbouw- en onderhoudsprojecten maximale waarde te creëren voor Schiphol Group en haar stakeholders. Vanuit je visie en expertise, maar ook (technologische) ontwikkelingen, wetgeving en beleid vertaal je klantwensen naar een gedegen programma van eisen. In de planontwikkelingsfase werk je nauw samen met Plan Ontwikkelaars om je kennis in te brengen ten behoeve van de kwaliteit van het investeringsvoorstel. Je overlegt met diverse partijen, stelt de vraag achter de vraag en verbindt zo de belangen van de luchthaven, proceseigenaar en asseteigenaar om tot een gedragen ontwikkelopgave

Bekijk vacature »

BizTalk/ Azure Developer

Dit ga je doen •Understanding the scope of required functionality, translate them within context of way of working of the team into developed solutions, whilst safeguarding documentation; •Planning based on assigned sprint tasks; •Acting as an expert in estimation techniques and planning; •Understanding your role in the agile process and act in this way; •Facilitating internal communication and effective collaboration; •Working closely with scrum master to handle backlogs and new requests; •Providing information to the third parties about activities and needs for compliance. Hier ga je werken Our client is a leading organization focusing on animal nutrition, offering solutions that

Bekijk vacature »

PHP Developer Symfony

Dit ga je doen Ontwikkelen van Product Informatie Management (PIM) systemen; Werken aan zowel grotere als kleine projecten voor toonaangevende klanten binnen o.a. de retail. Hier ga je werken Als PHP Developer kom je te werken binnen een vooruitstrevende organisatie die Product Informatie Management (PIM) systemen levert aan hun klanten. Hun klanten zijn toonaangevende bedrijven binnen o.a. de retail. De organisatie zit gevestigd in regio Zwolle en bestaat uit zo'n 35 medewerkers, waarvan 30 IT. Je komt te werken binnen één van de zelfsturende development teams welke ieder verantwoordelijk zijn voor hun 'eigen' klanten. Jouw team bestaat uit 6 backend

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een uitdagende werkgever in omgeving Waalwijk zijn wij op zoek naar een enthousiaste softwareontwikkelaar met kennis of ervaring met C# en SQL. In een uitdagende rol als C#.NET Developer werk je samen met een enthousiast en informeel team aan het bouwen van maatwerk software voor variërende klanten. Verder ziet jouw takenpakket er als volgt uit: Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je houdt je bezig met het ontwikkelen

Bekijk vacature »

Senior C# Software Ontwikkelaar te Zaandam

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever heeft als missie om haar klanten op ICT-gebied volledig te ontzorgen. Ze zijn een ICT bedrijf met een verscheidenheid aan ICT oplossingen waaronder Cloud oplossingen en een groot deel van het werk is gericht op software realisatie. Voor de Enterprise-klanten voert het relatief kleine ontwikkelteam waar jij deel uit van kan gaan maken binnen deze organisatie te Zaandam de grootste opdrachten uit. Niet alleen websites en complexe webapplicaties maar ook mobile apps, web services en complete systeemintegraties! Je moet dan denken aan Dynamics, Sharepoint en Salesforce. Je komt hier terecht in een relatief kleine organisatie met ontzettend

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer werk jij samen in een multidisciplinair ontwikkel team met 1-2 Senior .NET developers, twee front-end developers, Data Scientists en één UX designer. Als team werken jullie aan het ontwikkelen van een Cloud based applicatie en aan het stabieler maken van deze applicatie. Ook unit testing gaat erg belangrijk worden in jouw nieuwe functie. Samen met de Senior .NET ontwikkelaar wordt jij verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de API. Jullie werken met veel data en incidenteel komen er ook data vraagstukken en zullen er wat queries gedraaid moeten worden. Dit betekend dat jij veel gaat werken met

Bekijk vacature »

Gezocht: Ervaren VB6 developer met C# ambitie!

Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf is een vooraanstaande softwareleverancier die gespecialiseerd is in het ontwikkelen van software pakketten voor autoschade herstel bedrijven. De software wordt gebruikt door meer dan de helft van alle autoschade herstel bedrijven in Nederland. Het team van professionals is op zoek naar getalenteerde collega developers die hun vaardigheden willen inzetten om het bedrijf te laten groeien. Functieomschrijving Voor dit bedrijf zoek ik een ervaren VB6 / VB.NET developer met interesse om op termijn verder te gaan in C#. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het onderhouden van de bestaande softwarepakketten. Een deel van de code is nog

Bekijk vacature »
Kumkwat Trender

Kumkwat Trender

15/07/2012 14:41:41
Quote Anchor link
Eind januari dit jaar heeft mijn laptop het opgegeven, met een onbekende redenen.

Stand van mijn laptop is: het gaat aan (althans lichtjes branden), maar ik zie geen bios etc. ook via vga en hdmi zie ik geen bios. Ik vermoed dat de moederbord het opgegeven heeft. Normaal hoorde ik een piepje als ik tijdens de bios wat op mijn toetsenbord typte, dit is nu niet meer het geval.

Maar goed, ik wil nog stéééds mijn HDD reden. Ik heb al aardig wat tools gebruikt, maar deze werken niet goed (ik heb spinrite, hdd recon en paar linux tools gebruikt/getest).
Dus mijn vraag luidt: kent er iemand rondom A'dam een plek waar professionals mij kunnen helpen? Mijn budget is max rond de 150 euro, zal toch niet duurder zijn? Het gaat om een schijf van 160 Gb.
Gewijzigd op 15/07/2012 16:24:34 door Kumkwat Trender
 
PHP hulp

PHP hulp

17/05/2024 11:39:39
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

15/07/2012 15:01:28
Quote Anchor link
Ik neem aan dat je al geprobeerd hebt om de de schijf er uit te halen en aan een andere computer te koppelen?
 
Kumkwat Trender

Kumkwat Trender

15/07/2012 15:08:12
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 15/07/2012 15:01:28:
Ik neem aan dat je al geprobeerd hebt om de de schijf er uit te halen en aan een andere computer te koppelen?


Ik heb de schijf niet uit elkaar gehaald. Maar wel uit mijn laptop, lijkt me wel zo logisch als mijn laptop het ook niet meer doet hé.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

15/07/2012 15:30:23
Quote Anchor link
Het was maar een vraag hoor... ;)

Ik zou die schijf ook niet uit elkaar halen, maar als secundaire schijf aan een andere computer hangen.

Er zijn recovery programma's op de markt waarmee je mogelijk (delen van) je data kunt terughalen.

Ik heb iemand anders die bestanden op een memory-card van een fotocamera had gewist deze http://www.piriform.com/recuva laten gebruiken en die heeft alles weer terug kunnen halen. Dus dat programma zou je kunnen gebruiken.

Uiteraard kan ik je geen garanties geven. Succes ermee.
 
Frank WD

Frank WD

15/07/2012 15:31:48
Quote Anchor link
Als ik een HDD heb waar windows op staat en overige gegevens en ik wel de gegevens redden. Die ik altijd het volgende.

- HDD uit de defecte laptop/desktop halen.
- Een externe HDD behuizing er bij pakken of zo speciaal setje om HDD te testen.
- HDD er mee verbinden en in desktop/latop steken.
- HDD na lopen op gegevens die je wilt bewaren.
- HDD formateren.

EDIT:
Als de HDD het nog gewoon doet, waarom wil je dan een data recovery gebruiken. Dit is na mijn weten helemaal niet nodig. Dit natuurlijk wel nodig als je data kwijt bent geraakt door een bijvoorbeeld: Deleten.
En bij een data recovery moet de schijf nog wel herkend worden. Word hij niet herkend door Windows dan word het al een stuk lastige om het zelf te doen.
Gewijzigd op 15/07/2012 15:37:30 door Frank WD
 
Kumkwat Trender

Kumkwat Trender

15/07/2012 16:31:37
Quote Anchor link
Een paar screenshots, om een idee te geven hoe slecht/goed het is:
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

@Ozzie: ik heb dat ook al geprobeerd. Maar met de snelheid van dat tooltje zou het mij 2 jaar duren.. Dus ben er na 1 dag scannen gestopt.

@Frank, ik vermoed dat alleen de boot-loader defect is als ik naar mijn SMART data kijk.
- HDD na lopen op gegevens die je wilt bewaren
is makkelijker gezegd dan gedaan :')
 
Kumkwat Trender

Kumkwat Trender

01/09/2012 20:35:54
Quote Anchor link
Nja, iemand anders die kan helpen?
 
John Berg

John Berg

01/09/2012 21:09:08
Quote Anchor link
Backup terugzetten?
 
Frank WD

Frank WD

01/09/2012 23:06:30
Quote Anchor link
Ja maar Kumkwam, Je wilt gegevens bewaren of terug halen of je wilt het niet.
Als je het wilt terug halen of bewaren zul je er tijd voor moeten in steken.

Dus de opmerking makkelijke gezegd dan gedaan vind ik beetje vreemd.
En daar naast is het maar een 160 gig schijfje, hoezo ben je 2 jaar dan bezig?
ik heb hier net van de week een 2TB schijf in de recovery gehangen. hij heeft 1,6TB van de 1,8TB terug kunnen halen. En dit was in 29uur geklaard.
Dus 2 jaar voor een 160gig is wel erg lang vind je niet? Of heb je een PC die je aan de gang moet houden met een slinger.
 
Yoop Overmaat

Yoop Overmaat

02/09/2012 10:25:33
Quote Anchor link
Datarecovery wordt een duur grapje dat je met een budget van 150 euro niet redt.

Ik heb vaker met dat bijltje gehakt, zelfs stukken geformatteerde schijf zijn terug te halen mits je een windows installatie cd ter beschikking hebt.

Ik vermoed dat je boot.bin beschadigt is doordat je schijf een tik heeft gehad toen je moederbord het opgegeven heeft.

Heb je echter geen installatie cd dan kun je een kloon van je schijf maken met een clonezilla. Het is niet heel moeilijk, pak naast je hdd die je wilt redden nog een 2e schijf & sleutel deze aan een computer & start clonezilla op.

Voer een diskcheck uit & copieer het geheel naar de nieuwe schijf.

Link : http://clonezilla.org/downloads.php

Succes!
 
Kumkwat Trender

Kumkwat Trender

01/02/2013 15:09:56
Quote Anchor link
Naice, bedankt!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.