hoe lang...

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Java Developer

Als Senior Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde Java professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfs kritische systemen voor onze klanten in regio Noordoost zoals DUO, ING, CJIB en Tendernet. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meetups en doen veel aan kennisdeling. Sogetisten hebben plezier in hun werk en

Bekijk vacature »

SQL beheerder / ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een klant in omgeving Tiel zijn wij op zoek naar een SQL beheerder met affiniteit met technisch applicatiebeheer. Je krijgt een fijne in-house werkplek waar je gaat werken aan diverse projecten. Dit bedrijf doet het beheer van databases voor een aantal bancaire klanten. Op dit momenten hebben zij ruim 1500 databases in beheer. Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat de development afdeling ondersteunen bij het ontwikkelen van MS SQL Scripts. Je zal zowel zelfstandig als in teamverband MS SQL databases installeren & beheren. Je monitort en onderzoekt incidenten en de achterliggende oorzaken. Je

Bekijk vacature »

.NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

IT Infrastructuur Developer

IT Infrastructuur Developer Ben jij (bijna) klaar met je HBO studie in de richting van IT? Opzoek naar een spannende eerste baan, waar je ontzettend veel kan leren? Dan hebben wij de ultieme job voor jou! Voor een goede klant van ons in de financiële dienstverlening zijn wij opzoek naar een Junior Infrastructure Developer. Deze baan is een mooie kans om een sterke start te geven aan jouw carrière binnen de IT! De job Je werkt nauw samen met het Devops team, en zal je voornamelijk bezighouden met het automatiseren van infrastructure componenten. De componenten worden opgevraagd door het DevOps

Bekijk vacature »

Senior Java developer

Dit ga je doen Jouw taken als Senior Java Developer zijn: Het maken van strategische keuzes omtrent de nieuwbouw van applicaties; Het maken van technische ontwerpen; Hands-on mee ontwikkelen met het team (met o.a. Java FX, JDBC, SQL, REST, Jax-RS, JSON, Maven, JUnit en Spring (boot)); Reviewen van code en feedback geven op collega developers; Analyseren en oplossen van bugs/incidenten door het onderlinge verband te kunnen leggen van verschillende losstaande systemen. Hier ga je werken Het bedrijf waar je als Senior Java Developer komt te werken staat internationaal bekend om het testen van bodemstructuren door middel van echotechnieken en beeldherkenning.

Bekijk vacature »

Lead Webdeveloper

As Lead Web Developer at KUBUS you are responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the web application and services of BIMcollab. In your role as lead developer you will naturally search for the optimum between the required implementation time, the performance of the application and a fast go-to-market of features, in line with our automated test and release train. Together with the other senior developers in your team you monitor the architecture of the application and you advise the product owner about necessary refactoring to improve the maintainability of the platform. Our development team

Bekijk vacature »

Java Developer

Java Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

Ervaren C#.NET developer

Functieomschrijving We zijn op zoek naar een ervaren C#.NET programmeur voor een moderne werkgever in de regio Prinsenbeek. Als programmeur zal je bezig zijn met het ontwikkelen van op maat gemaakte webapplicaties voor verschillende klanten, waarbij je ervoor zorgt dat complexe processen zo goed mogelijk worden ondersteund. Je takenpakket omvat onder andere: Werken met databases en dataopslagoplossingen, implementeren van beveiligingsoplossingen en het waarborgen van de beveiliging van applicaties en gegevens, evenals het schrijven van technische documentatie en gebruikershandleidingen. Het ontwikkelen en onderhouden van C#.NET-applicaties. Bijdragen aan het ontwerp en de architectuur van softwaretoepassingen. Het schrijven van hoogwaardige en herbruikbare codes.

Bekijk vacature »

Outsystems Developer Junior

Dit ga je doen Bouwen aan nieuwe en innovatieve applicaties; Maken van koppelingen tussen Outsystems en het bestaande applicatielandschap; Troubleshooting op bestaande software. Hier ga je werken De organisatie is internationale speler binnen de bouwbranche en richt zich op de infrastructuur, zowel boven als onder de grond. Ze zijn ruim 1100 man groot en maken op IT vlak een mooie groei door. Als junior Outsystems Developer kom je te werken op een IT-afdeling van zo'n 25 man groot. Een aantal jaar geleden hebben ze de keuze gemaakt om zich meer te gaan richten op ontwikkeling en door de groei van

Bekijk vacature »

Junior Front-End Developer

Je maakt een vliegende start van je carrière, door meteen mee te bouwen aan de digitale oplossingen van Coolblue. Wat doe je als Junior Front-End Developer bij Coolblue? Als Junior Front-End Developer ben je meteen vanaf de start onderdeel van een development team. Je kijkt veel mee met collega’s en volgt trainingen. Op dat moment komt je wil om te blijven leren naar boven. Daarnaast pak je in de sprints ook je eigen stories op om Coolblue iedere dag een beetje beter te maken. Je sterk analytisch vermogen komt dan goed van pas! Ook Junior Front-End Developer worden bij Coolblue?

Bekijk vacature »

Gezocht: Ervaren VB6 developer met C# ambitie!

Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf is een vooraanstaande softwareleverancier die gespecialiseerd is in het ontwikkelen van software pakketten voor autoschade herstel bedrijven. De software wordt gebruikt door meer dan de helft van alle autoschade herstel bedrijven in Nederland. Het team van professionals is op zoek naar getalenteerde collega developers die hun vaardigheden willen inzetten om het bedrijf te laten groeien. Functieomschrijving Voor dit bedrijf zoek ik een ervaren VB6 / VB.NET developer met interesse om op termijn verder te gaan in C#. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het onderhouden van de bestaande softwarepakketten. Een deel van de code is nog

Bekijk vacature »

Senior Developer ERP Dynamics 365

Samengevat: Deze werkgever is een softwarebedrijf. Ben jij een enthousiaste developer? Heb je ervaring met ERP of Dynamic 365 bussines central? Vaste baan: ERP Applicatie Specialist ERP MBO €3.600 - €5.200 Wij houden ons als bedrijf bezig met het leveren en implementeren van het Microsoft Dynamics pakket binnen verschillende industriële sectoren. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Binnen ons open team is er een no-nonsense cultuur. Daarnaast is er veel onderling contact door de korte communicatielijnen. Het team werkt enthousiast samen om een

Bekijk vacature »

Junior / Medior C# .NET ontwikkelaar in Brabants t

Bedrijfsomschrijving Ben jij een gepassioneerde C# .NET ontwikkelaar met een voorliefde voor hardware? Dan is dit de perfecte kans voor jou! Bij ons bedrijf krijg je de kans om deel uit te maken van een team van sociale en enthousiaste techneuten die er elke dag naar streven om onze eigen ontwikkelde software nog beter te maken. Het team van ongeveer 10 team medewerkers maakt zich hard om de interne processen gestroomlijnd te laten verlopen. Functieomschrijving Als lid van ons hechte en behulpzame team word je betrokken bij diverse projecten. Daarbij krijg je te maken met data-analyses, content en de logistieke

Bekijk vacature »

E-Identity Developer met Projectleider Kwaliteiten

Functieomschrijving Voor de kamer van koophandel zijn we op zoek naar een E-Identity developer met projectleider kwaliteiten. Voor deze opdracht zoekt KVK een Informatieanalist met Technisch Projectleider en ICT developer kwaliteiten, met kennis van E-identity. We zoeken in de breedte en niet specifiek in de diepte qua skillset. Een Junior Projectmanager, een Junior Informatieanalist, een Junior Developer (full stack), een Junior Designer en een Junior ICT architect ineen, met een sterk gevoel van stakeholder management en planning vaardigheden. Door de internationale setting, én de realisatie van ontsluiting van en naar basisregisters toe zijn wij op zoek naar enige ervaring binnen

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn ze op zoek naar een Technische front end developer. Momenteel hun front end back end team gescheiden aan het werk. Hier willen ze verandering in krijgen. Omdat ook veel interne applicaties ontwikkeld worden zoeken ze iemand die hen kan helpen om de interne applicaties te voorzien van de juiste Vue.js componenten. Zodoende willen ze de interactie tussen front end en back end versoepelen en de volgende stap binnen het platform gaan zetten. Deze componenten die jij ontwikkeld zullen in elk project gebruikt worden. Het back end team bestaat momenteel uit 8 ontwikkelaars

Bekijk vacature »
Ozzie PHP

Ozzie PHP

21/02/2013 23:30:10
Quote Anchor link
Zomaar een leuk vraagje. Puur uit nieuwsgierigheid. Ik ben bezig met het maken van een framework en heb zojuist een class afgerond van 250 regels. Best lang vind ik. Nu vraag ik me af... hoe lang (hoeveel regels) zijn jullie langste classes eigenlijk?
 
PHP hulp

PHP hulp

19/05/2024 06:17:48
 
Kees Schepers

kees Schepers

22/02/2013 07:50:22
Quote Anchor link
Op zich is er geen gouden regel voor, maar 250 regels lijkt wel op een code smell. Echter, als je een OS license hanteert en je zet de content van de license bovenaan dan pak je al 30 regels..

Maar goed, ik denk dat als je class 250 regels is, deze eigenlijk al teveel doet. Heb je ook weleens naar de PSR-x standaarden gekeken? https://github.com/php-fig/fig-standards
 
Wouter J

Wouter J

22/02/2013 10:15:16
Quote Anchor link
Ik ben het niet eens met Kees. Het aantal regels heeft geen verband tussen het wel of niet correct zijn van de klasse.

De Kernel van Symfony2 bijv, heeft 771 regels. Maar dat komt niet omdat die teveel doet, maar omdat hij wat functies heeft die veel ruimte in beslag nemen omdat die nou eenmaal niet makkelijk te maken zijn.

Als je de kwaliteit van je script een beetje snel wilt zien (het is natuurlijk nooit 100% goed, sterker nog, het geeft je alleen in inzicht) dan zou ik eerder aanraden tools als PHPloc te gebruiken, veel nuttiger.
 
Kees Schepers

kees Schepers

22/02/2013 10:58:12
Quote Anchor link
Quote:
De Kernel van Symfony2 bijv, heeft 771 regels. Maar dat komt niet omdat die teveel doet, maar omdat hij wat functies heeft die veel ruimte in beslag nemen omdat die nou eenmaal niet makkelijk te maken zijn.


Of terwijl, teveel doet met andere woorden :)

Maar goed, ik zeg ook niet dat het altijd in verband staat met het niet 'correct' zijn van een klasse maar dat het vaak code smell is, er is meestal geen goede reden om een class te maken van een paar honderd regels.

Ik maak zelf ook wel een lange class van een paar honderd regels maar durf daar best van te zeggen dat het beter kan door verantwoordingen op te splitsen.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

22/02/2013 11:05:13
Quote Anchor link
Kees, in dit geval gaat het om een compleet request object waarin functies worden gebruikt om cookie, get, files, post, server en sessie data wordt geset, maar ook om te controleren of deze data aanwezig is en ook om deze data te setten. Daarnaast bevat de class een aantal functies die bijv. controleren welke request_method is gebruikt, of de verbinding secured is etc.

Volgens mij hoort dit allemaal bij de request class, maar uiteindelijk is ie daardoor best lang geworden. Maar ook niet zo heel raar... als je nagaat dat de globals + sessie een eigen set, get en has functie hebben, dan ben je gelijk al 18 functies verder.

Toevoeging op 22/02/2013 11:37:05:

Als ik het commentaar en de witregels overigens niet mee tel, dan is de code 149 regels, waarbij ik ook de regels met } (afsluiting van iedere method) heb meegeteld.

Toevoeging op 22/02/2013 12:45:04:

Ik ga toch maar de class opsplitsen in meerdere classes :)
 
Kris Peeters

Kris Peeters

22/02/2013 16:19:20
Quote Anchor link
Ge moet eens zien naar class.upload.php (ik weet het, je hebt die al gezien).

De constructor staat op lijn 2573; in totaal 5300 lijnen.

Nu ja ... het is nog OOP in PHP4 stijl, sinds php5 zijn er veel nieuwe OOP dingen gekomen.
Je hoeft het überhaut niet te zien als een lichtend voorbeeld.


Maar ik vind het wel handig om 1 bestand te hebben, dat ik kan downloaden en includen; waarvan ik weet dat het over 5 jaar nog perfect zal werken.
 
Wouter J

Wouter J

22/02/2013 16:22:12
Quote Anchor link
Quote:
Ik ga toch maar de class opsplitsen in meerdere classes :)

Zou ik niet doen, wat wil je dan gaan opsplitsen?
 
Chris -

Chris -

22/02/2013 16:56:47
Quote Anchor link
De grootte van een class zegt lang niet altijd of er een overkill is, of het snel is of dat er wat anders mee aan de hand is. Dat ligt letterlijk aan de inhoud van de class. Hier een class liggen van 769; action class. Geen overkill, er moet alleen veel data worden verwerkt en het is niet altijd even handig om daar weer 20 andere classes voor te gebruiken.

Als je ergens 750 regels voor nodig heb, kun je het ook verspreiden over 3 classes met ieder 250 regels, maar misschien draait dat toch weer langzamer dan die ene class ;-)

Het ligt er gewoon aan wat voor class het is, hoe diep ga je hem splitsen.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

22/02/2013 18:25:57
Quote Anchor link
Wouter J op 22/02/2013 16:22:12:
Quote:
Ik ga toch maar de class opsplitsen in meerdere classes :)

Zou ik niet doen, wat wil je dan gaan opsplitsen?

Hij kan wel iets gesctructureerder. Ik kan bijv. alle data in een aparte glass stoppen die ik kan aanroepen met een functie getData(), en ik kan functies die specifiek bij de browser of server horen in een aparte class zetten. Daar wordt het geheel wel wat overzichtelijker van.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.