Hoe maak ik een pagination met PHP?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ventilatiesysteem Productontwikkelaar HBO WO Verwa

Samengevat: Zij bieden flexibele ventilatiematerialen, geluidsdempers, rookgasafvoer producten en industrieslangen. Ben jij een technisch productontwikkelaar? Heb jij ervaring met het ontwikkelen van nieuwe producten? Vaste baan: Technisch Productontwikkelaar HBO WO €3.000 - €4.000 Zij bieden een variëteit aan flexibele ventilatiematerialen, geluiddempers, rookgasafvoer producten, industrieslangen en ventilatieslangen voor de scheepsbouw. Met slimme en innovatieve materialen zorgen wij voor een gezonde en frisse leefomgeving. Deze werkgever is een organisatie die volop in ontwikkeling is met hardwerkende collega's. Dit geeft goede ontwikkelingsmogelijkheden. De branche van dit bedrijf is Techniek en Engineering. Functie: Voor de vacature als Technisch Productontwikkelaar Ede Gld HBO WO ga

Bekijk vacature »

Master Mz

Master Mz

04/08/2010 05:35:58
Quote Anchor link
Hallo,

*

Groet Mz.
Gewijzigd op 04/08/2010 22:48:23 door Master Mz
 
PHP hulp

PHP hulp

13/05/2024 02:27:18
 
Moe BE

Moe BE

04/08/2010 08:32:53
Quote Anchor link
Je kan de pagina bij houden met een session of $_GET variabele en dan moet je in je query werken met LIMIT? Ik denk dat je hier wel mee aan de slag kunt.

edit: misschien moet je eerst eens bekijken hoe LIMIT werkt, dan zal je al veel duidelijk worden
Gewijzigd op 04/08/2010 08:41:53 door Moe BE
 
Johan Dam

Johan Dam

04/08/2010 08:42:07
Quote Anchor link
je kan file_get_contents("test.txt"); gebruiken om je bestand uit te lezen,

door vervolgens iets te doen als:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$file
= file_get_contents("test.txt");
$file = str_replace("\r\n", "\n", $file);
$lines = explode("\n", $file);
?>


Nu heb je een array met alle regels, je kan er zoveel laten zien als je wilt

door de key op te slaan kan je de volgende pagina weer verder waar je gebleven was,

Klein simpel voorbeeldje:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$start
= $_GET['pagina'];
for($k = $start; $k < count($lines); $k ++){
    echo $lines[$k];
}


$volgende = $k + 1;
$vorige = $start - 1;
?>


p.s. het heet toch pagination ipv paging?
 
Moe BE

Moe BE

04/08/2010 08:51:54
Quote Anchor link
Johan Dam op 04/08/2010 08:42:07:
...
p.s. het heet toch pagination ipv paging?


inderdaad!
 
Master Mz

Master Mz

04/08/2010 09:57:06
Quote Anchor link
*
Gewijzigd op 04/08/2010 22:48:15 door Master Mz
 
Sebastiaan Blaas

Sebastiaan Blaas

04/08/2010 10:07:07
Quote Anchor link
omg
 
Master Mz

Master Mz

04/08/2010 10:08:33
Quote Anchor link
*
Gewijzigd op 04/08/2010 22:48:06 door Master Mz
 
Moe BE

Moe BE

04/08/2010 10:24:54
Quote Anchor link
@Master MZ: We willen hier graag mensen verder helpen als ze met vragen zitten, maar het is niet echt de bedoeling dat anderen jou afgewerkte code gaan afleveren. Tenzij er natuurlijk een vergoeding tegenover staat.
 
Johan Dam

Johan Dam

04/08/2010 10:44:26
Quote Anchor link
Inderdaad, voor een vergoeding wil ik het script helemaal voor je maken.

Maar ik stel toch voor dat je met het geleverde voorbeeld gaat proberen.
Zo heel erg veel extra kennis heb je niet nodig om het uit te bouwen tot wat je wilt.

Verder kan je google gebruiken om die extra kennis toch binnen te halen,
Als het je niet lukt dan kan je hier terecht voor een duwtje in de juiste richting.

Succes!

En PM me maar als die vergoeding het je waard is.
 
Steff   an

Steff an

04/08/2010 10:47:50
Quote Anchor link
Om een array te krijgen met alle regels kan je ook de functie file(..) gebruiken.

Stap je als je dit af hebt over op een database? Het is leuk om op deze manier php te leren, maar wordt in de praktijk maar weinig gebruikt. Stel je bestand bevat 1000 regels, jij leest er 1000 in en geeft er maar 5 weer... een database heeft daar veel "betere" functies voor.
Gewijzigd op 04/08/2010 10:55:05 door Steff an
 
Master Mz

Master Mz

04/08/2010 22:22:12
Quote Anchor link
*
Gewijzigd op 04/08/2010 22:47:57 door Master Mz
 
Aad B

Aad B

04/08/2010 22:37:27
Quote Anchor link
Master Mz is kennelijk een programmerende puber, heeft geen enkel idee van de real world. Gefocussed achter een peeceetje bouwend aan zijn eigen webje maar "weet er nog niet zoveel over". Zou hij bij AH ook alles gratis willen hebben ? Waarschijnlijk doet zijn moeder nog de boodschappen...
Gewijzigd op 04/08/2010 22:38:54 door Aad B
 
Master Mz

Master Mz

04/08/2010 22:40:57
Quote Anchor link
Aad B* Wat je zegt klopt helemaal :)
Gewijzigd op 04/08/2010 22:45:32 door Master Mz
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.