Htaccess werkt niet :(

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior PHP developer met ambities tot Software Arc

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren PHP developer die zichzelf graag bezighoudt met zaken als architectuur en de algehele verbetering van structuren en standaarden. Het is eigenlijk meer operationeel als uitvoerend omdat je bezig gaat met zaken als het verder uitrollen en verbeteren van testautomatisering, codereviews, tickets en de doorloop hiervan en architectuurkeuzes. Mocht je hiernaast ook wat DevOps kennis meenemen is dit mooi meegenomen! Vanwege het kleine team maar de wereldwijde impact die zij leveren is er veel focus op kwaliteit. In deze functie werk je aan één van hun belangrijkste applicaties. Hierin werk je nauw

Bekijk vacature »

Front-end developer (medior/senior)

Functie Het team bestaat uit een architect, fullstack developers, app developers, de product owner en projectmanager. Eenieder draagt vanuit zijn discipline bij aan een complete oplossing voor de klant. Uiteraard zul je hierin nauw samenwerken met je collega’s. Jij wordt verantwoordelijk voor de front-end implementatie en fungeert als lead op dit gebied binnen het team. Je kunt helder formuleren, ideeën uitdragen en overbrengen aan je collega’s. Qua technische stack is het vooral van belang dat je ervaren bent met Angular, HTML5, CSS en TypeScript. Verder is ervaring in NgRx, Bootstrap, BEM en Cypress een pré, evenals affiniteit met UX/UI Design!

Bekijk vacature »

Developer Full Stack

Functie omschrijving Developer gezocht! Ben jij een enthousiaste developer die graag wil bijdragen aan ontwikkelingen binnen een mooie organisatie? Solliciteer dan snel. Wij zijn op zoek naar een Full Stack Developer uit de regio Nijkerk die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van een SaaS applicatie. Je moet beschikken over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal aangezien je samen met de klant gaat werken. Bedrijfsprofiel Je komt te werken binnen een echt familiebedrijf dat al sinds 1925 actief is binnen de FMCG branche. Het bedrijf heeft 40 medewerkers en er heerst een platte communicatiestructuur waarbij

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor onze opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij opzoek naar een software programmeur die goed kan schrijven in de talen C of C++ en die het leuk vind om te werken met Linux! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf wil de klanten een volledige oplossing kunnen bieden, waarbij ze een

Bekijk vacature »

C# .NET Developer IoT SQL Server

Samengevat: Wij ontwikkelen innovatieve oplossingen om apparaten en bezittingen op een eenvoudige en flexibele manier te beveiligen. Ben jij een C# .NET developer? Heb jij ervaring met C# en SQL server? Vaste baan: C# .NET Developer IoT HBO €3.200 - €4.500 Deze werkgever is gespecialiseerd in hoogwaardige GSM/GPRS alarm- en telemetrietechnologie. Met een eigen productlijn en klantspecifieke ontwikkelingen biedt deze werkgever oplossingen om op afstand te meten, melden, loggen en aansturen, ook op plaatsen zonder stroomvoorziening. Onze producten worden gekarakteriseerd door flexibiliteit in de configuratie, betrouwbaarheid en een extreem laag stroomverbruik. Zij werken voor MKB klanten. Deze werkgever heeft veel

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Functie Als Senior .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag in ons Research & development team. Ons team bestaat uit 17 collega’s! Wij zijn momenteel druk bezig met het opzetten van een geheel nieuwe architectuur voor een nieuw product. Hierbij maken wij o.a. gebruik van VS2022 en .NET 6.0. Jouw functie is dan ook voornamelijk backend georiënteerd bij ons. Aangezien wij meetapparatuur ontwikkelen voor de chemische industrie is het ook erg belangrijk om kwalitatief hoogwaardige software te ontwikkelen voor de besturing hiervan. Verder ben jij verantwoordelijk voor het designen, implementeren en testen van nieuwe features. Ook zorg jij voor toekomstbestendige

Bekijk vacature »

Productontwikkelaar Food

Wat ga je doen Als Productontwikkelaar Food ga je nieuwe producten ontwikkelen en bestaande producten verbeteren. Je bent hierbij betrokken bij het gehele proces: van productconcept naar proefreceptuur, het realiseren va het product (op kleine schaal) en het testen van producten in een productieomgeving. Verder: Bewaak je de status van verschillende fases van productontwikkeling en lever je tijdig de benodigde data aan Ben je bezig met de optimalisatie van oude en nieuwe recepturen Begeleid of organiseer je proefsessies (sensorisch onderzoek) in het team en/of bij klanten Onderhoud je contacten met de klanten, leveranciers van grondstoffen e.a. externe partijen Houd je

Bekijk vacature »

C# developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als C# Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the Year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Functieomschrijving We are looking for a dutch native speaker In deze uitdagende functie ga je werken als onderdeel van het development team, in de functie van C#.NET Developer, Je gaat maatwerk software bouwen voor diverse klanten. Ook optimaliseer je bestaande software en bouw je API koppelingen. Je bent vooral met back-end development bezig. Je krijgt veel vrijheid in deze functie en je krijgt de kans om mee te denken in bedrijfsprocessen. Deels thuiswerken is geen enkel probleem! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van

Bekijk vacature »

Low Code Developer voor o.a. overheidsprojecten!

Bedrijfsomschrijving Wil jij ook behoren tot de specialist in Low Code? Dan zou ik zeker aanraden om verder te lezen. Deze organisatie is ooit opgericht door twee studenten en is inmiddels uitgegroeid tot een serieuze werkgever met een groot aanzien op Low Code projecten. De sfeer is echter niet veranderd, er heerst een informele sfeer met een open deuren beleid, en hierin mag de eigen bar natuurlijk niet ontbreken. Momenteel maakt deze organisatie een flinke groei door en hier kan jij natuurlijk niet bij ontbreken. Daarom ben ik op zoek naar Low Code Developers met een degelijke technische achtergrond. Kennis

Bekijk vacature »

Java (Java EE) Developer

In het kort Werken als Java developer betekent werken aan complexe IT projecten bij onder meer een internationaal containeroverslag bedrijf. Zo sturen we apparaten en eindgebruikers aan d.m.v. onze custom-made software oplossing, die dagelijkse vele duizenden containers verwerkt. Denk aan systemen die volautomatische kranen aansturen en op afstand bedienen, de volledige afhandeling van containernummerherkenning bij het laden en lossen van zeeschepen of het tonen van instructies aan de chauffeurs van ruim 300 straddle carriers. En dat allemaal redundant, robuust en in een dynamische 24/7 omgeving! Jij versterkt ons ontwikkelteam en gaat aan de slag met oa. Java i.c.m. Spring (Boot),

Bekijk vacature »

Software Developer C++ en Perl

Ben je een slimme en enthousiaste universitair opgeleide bèta die graag bij een relatief klein softwarebedrijf wil werken waar de sfeer goed is en eigen inbreng gewaardeerd wordt? Wij, IntelliMagic in Leiden, ontwikkelen technisch hoogwaardige software op het gebied van IT infrastructuur performance analytics. Het type software zorgt voor intellectueel interessante uitdagingen. We ontwerpen de producten zelf en verkopen deze als off-the-shelf software aan grote bedrijven in Europa en de VS. Wij zoeken een ervaren C++ software engineer met kennis van Perl voor een van onze ontwikkelteams. Werkzaamheden Samen met de andere ontwikkelaars specificeren, ontwerpen en implementeren van nieuwe functionaliteit

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Front-end developer Consultancy in teamverband wer

Functie Het team bestaat uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers. Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren Front-end of Fullstack developer die samen met de consultants aan de slag gaat om de business requirements te vertalen naar technische oplossingen. Los van het finetunen van extenties, help je bij het configureren van bijvoorbeeld een mobiel bankieren app. Hierin ben je van A tot Z betrokken en zie je bijvoorbeeld ook toe op de uitvoering van testen. Je expertise wordt optimaal benut en je krijgt verschillende kansen om deze uit te breiden door met verschillende innovatieve technologieën aan

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Voor een bedrijf in Den Bosch zoek ik een PHP Developer, die al wat werkervaring heeft. Jij gaat aan de slag met de verdere professionalisering van de interne applicaties en software. In de functie ga je verder: Verdere ontwikkeling eigen CRM systeem, vooral middels PHP; Bouwen van verschillende API's & koppelingen; Meedenken om de software/applicaties te verbeteren/optimaliseren; Aan de slag met de interne tooling. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er werken ruim 70 medewerkers, verdeeld over verschillende afdelingen. De afdeling Development bestaat uit vijf collega's, onder

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Wessel Johnson

Wessel Johnson

01/09/2007 18:17:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben al een tijdje bezig met m'n site en ik gebruik dus htaccess, dat werkte allemaal prima op mn localhost. Dus ik probeerde het online, en het werkte niet. Het bestand stond WEL in de lijst met bestanden van m'n site. Als htaccess niet werkt krijg ik meestal een melding. Nu dus niet. Mijn vraag: moet ik een of ander bestand configureren of "aanzetten" zodat dit werkt of is er iets goed min (zal vast niet)?

Alvast bedankt,
Wessel

Edit:

Online site: http://www.wesselb.nl
Geen commentaar op de layout aub, dat komt later ;)

Htaccess:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
RewriteEngine On
RewriteBase /
RewriteRule ^~(.*)$ index.php?p_id=$1

Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Wessel Johnson
 
PHP hulp

PHP hulp

09/05/2024 18:29:16
 
Joren de Wit

Joren de Wit

01/09/2007 19:08:00
Quote Anchor link
Kijk eens naar deze tutorial en controleer of de instellingen goed staan...
 
Martijn

Martijn

01/09/2007 19:11:00
Quote Anchor link
Met .htaccess heb je een webserver nodig die Apache gebruikt. Dit kun je controleren door het volgende scriptje even te uploaden en hem daarna te openen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?PHP echo phpinfo(); ?>


Want volgens mij kan dat wel eens de oorzaak zijn.

EDIT: ^--- wat hij zei :D
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Martijn
 
Wessel Johnson

Wessel Johnson

01/09/2007 19:23:00
Quote Anchor link
@Blanche, Martijn
Ik heb het geleerd van die tut XD en de instellingen op mn server staan goed, ik heb geen idee waar het aan zou kunnen liggen.

Voor de PHPINFO: http://www.wesselb.nl
 
Terence Hersbach

Terence Hersbach

01/09/2007 19:28:00
Quote Anchor link
@martijn, als je met de webdeveloper toolbar in firefox werkt kan je zien bij de response headers dat het de volgende server betreft:
Server: Apache/2.0.53 (Fedora)

@wesselB, heb je al vaker htaccess gebruikt op die server?
 
Wessel Johnson

Wessel Johnson

01/09/2007 19:31:00
Quote Anchor link
Nee, dit is de eerste keer
 
Wessel Johnson

Wessel Johnson

02/09/2007 13:02:00
Quote Anchor link
Iemand een idee?

(Ik van iets gehoord dat het met de config van mn site heeft te maken)
 
PHP Newbie

PHP Newbie

02/09/2007 13:30:00
Quote Anchor link
escape dat golfje eens
 
Wessel Johnson

Wessel Johnson

02/09/2007 13:46:00
Quote Anchor link
Zal ik proberen.

PS: het werkte wel op mn loclahost :S

Edit:

werkt niet.. =S
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Wessel Johnson
 
Bart Waarom verplicht

Bart Waarom verplicht

02/09/2007 14:52:00
Quote Anchor link
Misschien staat allowoverwrite niet goed in de httpd.conf.
Kan je wel andere dingen doen met je htaccess?
 
Rien van Hulten

Rien van Hulten

02/09/2007 14:58:00
Quote Anchor link
Ik heb hier ook een keer last van gehad. Waarschijnlijk heb je een onjuiste RewriteBase. Zet dit maar eens in je .htaccess, waarbij je rootdir zelf nog moet veranderen (de goede rootdir vind je in je phpinfo()).

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
RewriteBase /~rootdir/
 
Wessel Johnson

Wessel Johnson

03/09/2007 07:18:00
Quote Anchor link
@M-D
Waar kan ik de httpd.conf wijzigen op mn site, nog nooit gedaan, alleen op localhost? XD

@Rien
Zal ik even naar gaan kijken, moet nu naar school. Alvast bedankt, want dit kan het zijn. :)

Edit:
typo
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Wessel Johnson
 
Wessel Johnson

Wessel Johnson

03/09/2007 19:38:00
Quote Anchor link
@Rien
Waar zou ik dan moeten kijken in phpinfo(); ik kan het niet vinden :(

PS: /./ Als rootdir werkt niet.

Edit:
Ahh cmon ;) M'n vorige post was in de ochtend en nu is het avond :| Das een halve dag, toch :D


Edit:
Weer een edit. Dat komt ervan als je niet mag bumpen =P

Ik heb ergens gelezen dat ik het moet ontgrendelen ofzo op mn site in de httpd.conf, maar ik heb geen idee waar die staat. Vervolgens moest ik mn server opnieuw opstarten met een command, en dat weet ik al helemaal niet.
Dus ik blijf maar hopen dat iemand snel met de goude tip komt :-)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Wessel Johnson
 
- SanThe -

- SanThe -

03/09/2007 19:44:00
Quote Anchor link
Niet Bumpen.
Bumpen::
Twee of meer keer achter elkaar in een topic posten heet bumpen. Bumpen is pas na 24 uur toegestaan en kan een reden zijn voor de admins en moderators om een topic te sluiten. Gebruik indien nodig deAfbeelding knop om je tekst aan te passen.
 
Wessel Johnson

Wessel Johnson

04/09/2007 15:59:00
Quote Anchor link
Woehoe, ik denk dat ik de oplossing voel!

Ik dacht, laat ik die .htaccess maar zitten en een eigen 404 page gaan maken. Wat bleek nou, ddar had je ook .htaccess voor nodig. Dus ik voer dat keurig netjes in, en wat bleek nou. Het werkte WEL online!!!

Dus iemand heeft de oplossing:
Rien:
Ik heb hier ook een keer last van gehad. Waarschijnlijk heb je een onjuiste RewriteBase. Zet dit maar eens in je .htaccess, waarbij je rootdir zelf nog moet veranderen (de goede rootdir vind je in je phpinfo()).

Alleen nou weet ik niet hoe ik aan m'n rootdir moet komen :( Je zou me heel gelukkig maken als je dan wist :)

groeten, Wessel
 
Joren de Wit

Joren de Wit

04/09/2007 16:05:00
Quote Anchor link
Controleer dan of de rewrite module wel geactiveerd is (te checken via phpinfo()) en of je AllowOverride instellingen in je httpd.conf wel goed staan.
 
Wessel Johnson

Wessel Johnson

04/09/2007 16:09:00
Quote Anchor link
In de phpinfo() staat dat de module is geactiveerd, en ik heb geen idee hoe ik in de httpd.conf moet komen. Misschien dat je me daarmee wilt helpen?
 
Wessel Johnson

Wessel Johnson

05/09/2007 07:28:00
Quote Anchor link
Iemand die de oplossing heeft?
Zo niet, dan zal ik jullie hiermee ook niet meer lastigvallen :|
 
Wessel Johnson

Wessel Johnson

05/09/2007 17:04:00
Quote Anchor link
Iemand nog??

Ik word er echt doodziek van dat het niet werkt, ben er al 5 dagen mee aan het kloten. Kan iemand me plzplz helpen??
 
Manaus

Manaus

05/09/2007 17:17:00
Quote Anchor link
RewriteEngine On
RewriteBase /
RewriteRule ^~(.*)$ index.php?p_id=$1

moet je die ~ niet escapen?:P
 
Winston Smith

Winston Smith

05/09/2007 17:32:00
Quote Anchor link
Je bent al een keertje gewaarschuwd voor bumpen, en vervolgens bump je nog twee keer achter elkaar. Hardleers?

Verder kan je eens kijken in de documentatie van Apache zelf, zoek maar op mod_rewrite en dan kom je er wel. Ik neem aan dat Engels geen probleem voor je is?

Edit:
Overigens krijg ik nu een Internal Server Error op je website, dus er klopt iets nog niet helemaal ;) Controleer de error logs als je daarbij kan. Overigens kan je waarschijnlijk niet in de httpd.conf (indien je hosting huurt, wel als je zelf host maar dan had je waarschijnlijk wel geweten wat httpd.conf is en waar te vinden).
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Winston Smith
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.