[html] bb-code

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET developer

Functie Als .NET developer start jij in een development team met één Senior .NET developer en één junior .NET developer. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor het schrijven van software voor onze toonaangevende Automatiseringssystemen. Jij gaat aan de slag met de onderhoud van de kernsoftware, ondersteund de software van derden door het gebruik van onze webservices en als team zijn jullie verantwoordelijk voor het ontwikkelen van onze backend oplossingen. Wij maken op dit moment veel gebruik van .NET met ASP.NET. Komend kwartaal gaan wij wel gedeeltelijk overstappen naar .NET Core. Verder werken wij ook met SOAP, REST, JSON, HTML5, CSS3

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Developer

Functieomschrijving PHP Developer met brede ervaring gezocht! Ben jij een Full Stack PHP Developer met brede ervaring die toe is aan een volgende stap? Lees dan snel verder! Voor onze eindklant in de regio Nunspeet zijn wij op zoek naar een ervaren PHP Developer die het IT Team van deze organisatie gaat versterken. Wij zoeken een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die er voor gaat zorgen dat deze innovatieve organisatie de volgende stap gaat maken. Om deze functie goed uit te kunnen voeren moet je communicatief goed zijn en in staat zijn om zelfstandig problemen op te lossen. Daarnaast bestaat

Bekijk vacature »

Senior Lead Front End Developer

Functieomschrijving Voor Stichting Waternet zijn wij op zoek naar een senior Lead Front End Developer. Binnen het DevOps team Online zijn we op zoek naar een Senior Lead Front End developer met kennis van toegankelijkheid. Deze developer zal zich bezighouden met development van webpaginas die in verbinding staan met systemen uit het back office. Taken Ontwerpen, ontwikkelen, implementeren, documenteren en beheren van webapplicaties in een Azure-omgeving Debuggen, analyseren en oplossen van problemen in de OTAPomgevingen Je participeert in het DevOpsTeam Online voor het verder uitwerken en implementeren van gebruikerswensen Je bent betrokken bij toegankelijkheid audits en het implementeren van WCAG

Bekijk vacature »

Front-end developer gezocht

Functie Je komt in een team met ambitieuze developers die de passie voor Front-End met jou delen. Samen ga je aan de slag met leuke en leerzame opdrachten. Het team heeft een eigen budget en financiën en zij bepalen zelf hoe dat besteed en investeert wordt. Je gebruikt tools als JavaScript, Node.js, React, Angular, Typescript en Vue.js wanneer je werkt aan de opdrachten. Daarnaast zul je veel leren van je collega’s en gezamenlijk een leuke tijd doorbrengen tijdens activiteiten zoals wintersport, hackatons en conferentiebezoeken. Je krijgt niet alleen de mogelijkheid Front-End te ontwikkelen, maar ook vooral jezelf. Dit kan behaald

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Ridderkerk zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel of dit iets voor jou is! Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Laat dan snel wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Als Java Developer ben je verantwoordelijk voor: Het ontwikkelen van nieuwe en bestaande webservices; Het uitbreiden van functionaliteiten binnen de producten- en dienstenportefeuille; Het werken aan gegevensuitwisseling met bijvoorbeeld SOAP; Testen van frameworks met gebruik van UNIT en Selenium. Hier ga je werken De organisatie waar je komt te werken is een semi-overheidsinstelling, gesitueerd in Utrecht en zorgt voor een goede samenwerking tussen verschillende overheidsinstanties. Het is een familiaire club die gaat voor kwaliteit en langdurige relaties. Zo zorgen zij ervoor dat er op grote schaal vertrouwelijke informatie tussen verschillende overheidsinstellingen wordt uitgewisseld. Hun werk zorgt

Bekijk vacature »

Als Lead PHP developer bijdragen aan het onderwijs

Functie Als Lead PHP developer zet je samen met het team en de andere lead developers de technische lijnen uit als het gaat om het ontwikkelen van de applicaties en bepaal je samen met de PO waar elke sprint aan gewerkt zal worden. Je kunt op basis van een user story een goede aanpak formuleren en een planning opstellen, en andere hierin meenemen. Wanneer je team code schrijft verwacht je degelijke oplossingen, bij voorkeur gebruik makend van Domain Driven Design. Je ziet toegevoegde waarde in het beoordelen van het werk van collega’s om zo samen te streven naar hoge kwaliteit

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Binnen de functie van Front-end developer werk je mee aan uitdagende klantprojecten. In teamverband werk je aan de voorkant van onze state-of-the-art portaal oplossingen en apps. Dit alles gebeurt in een multidisciplinaire omgeving waarbij je de ruimte hebt om te sparren, je ideeën scherp te stellen, en waar je met de benodigde kennis en ervaring om je heen altijd terecht kunt bij je collega’s voor vragen en ondersteuning. Meestal werk je vanuit ons kantoor maar we bieden ook alle faciliteiten om thuis te kunnen werken. Voor sommige projecten ga je mee naar de klant, wellicht zelfs in het buitenland!

Bekijk vacature »

API Developer Red Hat Fuse

Dit ga je doen Als API Developer zal je verantwoordelijk zijn voor het: het maken van API's en het correct laten draaien van de API's op het platform. Hierdoor kom je in aanraking met Red Hat Fuse, Springt Boot, 3Scale, Red Hat SSO, Openshift en Azure DevOps; zorgen voor de kwaliteit van de ontwikkeling, integratie en prestaties van de API's; zorgen voor een stabiel integratieplatform. Hier ga je werken Deze organisatie is een toonaangevende speler in de vastgoedbranche en telt momenteel ruim 500 medewerkers. Met meer dan 150 applicaties staat er een complex applicatielandschap dat hoofdzakelijk op OpenShift, Azure en

Bekijk vacature »

PHP Web Developer

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in de omgeving Roosendaal, zijn wij op zoek naar een PHP web developer met een aantal jaar werkervaring. Wil jij graag werken aan in-house software projecten voor diverse klanten? Voel jij je prettige in een klein team developers, waar jouw inbreng enorm gewaardeerd wordt? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je wordt verantwoordelijk voor de ontwikkeling van diverse applicaties. Dit kan de ene keer een online platform voor aanbiedingen zijn, en de andere keer een software pakket dat gebruikt wordt om interne processen te automatiseren. Het zijn stuk voor

Bekijk vacature »

Python (Django) developer - Remote in The Netherla

Functie Together with your team, consisting of a senior, 2 mediors and one junior developer, you will work on their software in an Agile-based approach. You have an eye for quality, risk, and customer interest. Communication with your colleagues and, where necessary, with customers, plays an important role in achieving a successful result. As a person, you are smart, get things done, and are result-oriented. There is a lot of independence within the development team, apart from the stand-up (10:00 am) and occasional pair-programming sessions. Techniques they use include Python, Django, MySQL, Mercurial, Ubuntu Linux, Nginx. In terms of front-end

Bekijk vacature »

Teamlead PHP Developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de buurt van Middelburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde teamlead PHP developer met affiniteit met Symfony/Laravel. Een enthousiast persoon die het ontwikkelteam komt versterken met het aanpakken van uitdagende projecten. Ben jij op zoek naar een uitdaging waar je de tijd en ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen en je eigen IT-team aan te sturen? Lees dan snel verder! Die ga je doen: Bijdragen aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de PHP based applicaties; Ontwikkeling en beheer van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Gezocht: Ervaren VB6 developer met C# ambitie!

Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf is een vooraanstaande softwareleverancier die gespecialiseerd is in het ontwikkelen van software pakketten voor autoschade herstel bedrijven. De software wordt gebruikt door meer dan de helft van alle autoschade herstel bedrijven in Nederland. Het team van professionals is op zoek naar getalenteerde collega developers die hun vaardigheden willen inzetten om het bedrijf te laten groeien. Functieomschrijving Voor dit bedrijf zoek ik een ervaren VB6 / VB.NET developer met interesse om op termijn verder te gaan in C#. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het onderhouden van de bestaande softwarepakketten. Een deel van de code is nog

Bekijk vacature »

Front-End Developer

Als Front-End Developer bij Coolblue verbeter je de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Wat doe je als Front-End Developer bij Coolblue? Als Front-end Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Je krijgt energie van het bedenken van creatieve oplossingen en presenteert dit graag binnen het team. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Front-end Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te

Bekijk vacature »
Arjan Schuurman

Arjan Schuurman

24/11/2008 16:03:00
Quote Anchor link
Hoi allen,

Wanneer ik een tekst toevoeg aan mijn pagina zorg ik dat hij al door de htmlspecialchars wordt heen gehaald. Nu wil ik door middel van [html][/html] zorgen dat die beveiliging eraf gaat, dat heb ik zo gedaan:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
function BbHtml ($string) {
     $string = trim($string);
    $string = str_replace("&amp;", "&", $string);
    $string = str_replace("&quot;", "\"", $string);
    $string = str_replace("&#039;", "'", $string);
    $string = str_replace("&lt;", "<", $string);
    $string = str_replace("&gt;", ">", $string);
    return $string;
}

?>


Dat werkt opzich goed, als ik alleen de functie met de tekst aanroep. Maar wanneer ik met eregi_replace de functie wil gebruiken, gaat hij wel door de functie heen, maar wordt er niets aangepast.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
eregi_replace("\\[html\\]([^\\[]*)\\[/html\\]", BbHtml("\\1"),$ret);
?>


Hopelijk kan een van jullie mij uit de brand helpen.

Edit: Ik zei dat ik gebruik maakte van htmlentities, ik bedoelde htmlspecialchars.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Arjan Schuurman
 
PHP hulp

PHP hulp

17/05/2024 10:17:56
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

24/11/2008 17:23:00
Quote Anchor link
Waarom met eregi_*? Ik zou preg_* gebruiken...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$regexp
= "#\[html\](.*?)\[\/html\]#";
$string = preg_replace($regexp, BbHtml("\\1"), $string);
?>
 
Emmanuel Delay

Emmanuel Delay

24/11/2008 18:09:00
Quote Anchor link
Kijk hier eens http://be2.php.net/preg_replace
Naar de post van 21-Jun-2008 08:09
 
Arjan Schuurman

Arjan Schuurman

24/11/2008 18:21:00
Quote Anchor link
Omdat preg niet op meerdere regels kan worden toegepast bleek in de praktijk..
 
Arjan Schuurman

Arjan Schuurman

28/11/2008 15:46:00
Quote Anchor link
bump
 
GaMer B

GaMer B

28/11/2008 15:54:00
Quote Anchor link
Je moet dan ook wel de s en i modifier gebruiken. De 's' modifier is voor het matchen op meerdere regels en de 'i' modifier is voor de case-insensivity.
 
Arjan Schuurman

Arjan Schuurman

30/11/2008 13:23:00
Quote Anchor link
Kijk, hij pakt de regex wel, de [html] bb-code verdwijnt letterlijk, ik houd een de html codes over. Maar dat is allemaal met die &gt; en &lt; dus ik dacht, ik schrijf een functie om die weer om te zetten in 'plain html' te zetten. Ik heb gechecked, als ik de return weghaal, dan laat hij niets zien. Zet ik de return terug, dan gaat de tekst de functie door, maar hij vervangt niets..

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
function BbHtml ($string) {
    $string = trim($string);
    $string = str_replace("&amp;", "&", $string);
    $string = str_replace("&quot;", "\"", $string);
    $string = str_replace("&#039;", "'", $string);
    $string = str_replace("&lt;", "<", $string);
    $string = str_replace("&gt;", ">", $string);
    return $string;
}

?>
 
--

--

30/11/2008 13:32:00
 
Jelmer -

Jelmer -

30/11/2008 13:50:00
Quote Anchor link
Je moet bij je regexp de e-modifier meegeven (e van eval) waardoor de vervangende string als PHP code wordt uitgevoerd. Uiteraard moet je de PHP code, de aanroep naar de functie BbHtml, dan ook als string meegeven.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$regexp
= "#\[html\](.*?)\[\/html\]#e";
$string = preg_replace($regexp, "BbHtml('\\1')", $string);
?>


(sneller) alternatief is preg_replace_callback, maar dan moet je even opletten dat je het tweede element van de array die de callback-functie als argument krijgt neemt :)
 
Jelmer -

Jelmer -

30/11/2008 13:50:00
Quote Anchor link
koud
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jelmer -
 
Jelmer -

Jelmer -

30/11/2008 13:50:00
Quote Anchor link
hier
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jelmer -
 
Arjan Schuurman

Arjan Schuurman

30/11/2008 13:59:00
Quote Anchor link
Bedankt Jelmer! Hij doet t nu perfect, als ik vragen mag, heb je toevallig een aanrader als tut over regex voor mij? Ik heb in het verleden een poging gedaan, maar ik vind het zo ongrijpbaar..
 
--

--

30/11/2008 14:39:00
Quote Anchor link
Is het niet handiger om gewoon de functie van PHP te gebruiken die ik je net gaf?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.