htmlspecialchars_decode() in PHP 4

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pater

Pater

19/07/2005 23:03:00
Quote Anchor link
Ik heb om mijn website www.mofert.nl een nieuwssyteem in PHP en MySQL. In het nieuwsbericht zitten vaak speciale tekens, zoals trema's accenten en dergelijke. Deze moeten echter in de HTML pagina omgezet zijn in html entities. Echter met de functie htmlentities() worden ook de tags omgezet in html entities. Dit is niet de bedoeling, omdat ik in mijn nieusberichten ook bijvoorbeeld anchors wil zetten, of headers. In PHP 5 zit de functie htmlspecialchars_decode() wat eigenlijk de inversie is van htmlspecialchars. Vanuit mijn host heb ik echter "slechts" ondersteuning voor PHP 4.3.11.

Heeft iemand een idee, hoe ik op een andere manier de < en > om kan zetten van entities naar echte <>'s?
 
PHP hulp

PHP hulp

12/05/2024 17:19:37
 
Tineau

tineau

19/07/2005 23:37:00
Quote Anchor link
misschien kun je eerst de tags die je wilt behouden omzetten naar phpbb tags, dan html specialchars en dan de phpbb tags weer terugzetten? Dit is wel omslachtig :P maar dat had je vast al gezien :)
 
Pater

Pater

20/07/2005 08:10:00
Quote Anchor link
`k Heb nog geen ervaring met phpbb. Hoe gaat dat z'n zijn werk?
 
Han eev

Han eev

20/07/2005 09:37:00
Quote Anchor link
zoek ff op phpbb op dit forum!
 
Pater

Pater

20/07/2005 11:13:00
Quote Anchor link
Hoe kan ik zoeken binnen het forum dan?
 
Pater

Pater

21/07/2005 14:56:00
Quote Anchor link
Ik heb al wat gevonden. Ik zet de tags om met str_replace...
 

21/07/2005 19:13:00
Quote Anchor link
idd, maak gewoon een handmatige functie. ik heb dit gekopieerd uit ipb:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
//---------------------------------------------------------------
    // My do-tags. Converts HTML entities back before converting' em
    //---------------------------------------------------------------

    
    function my_do_tags($t="")
    {

        $t = str_replace( '&gt;', '>', $t );
        $t = str_replace( '&lt;', '<', $t );
        
        return $t;
    }

?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.