httacces mod_rewrite

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Java developer

Als Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze klanten. Geen werkdag is hetzelfde, je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfskritische systemen. Een voorbeeld hiervan is een cliënt-volgsysteem bij Reclassering Nederland. Andere klanten waar wij onder andere voor werken: KPN, Philips, Nationale-Nederlanden, Kamer van Koophandel, ABN AMRO, Bovemij, Arval en de Politie. Werken bij Sogeti Nieuwe ontwikkelingen volgen we op de voet en delen we binnen de

Bekijk vacature »

Software programmeur

Functieomschrijving Voor een uitdagende werkgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een Full Stack C#.NET programmeur. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van apps, webapplicaties en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere developers en engineers om de sensoren in machines te scannen en vervolgens de data om te zetten in management informatie voor de klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Je gaat aan de slag met de volgende technologieën en frameworks: C#, JS frameworks, HTML, TypeScript, SQL & C++, CSS. Geen ervaring met één van deze technologieën is dan ook geen enkel probleem! Deze werkgever biedt

Bekijk vacature »

Back-end Developer (Permanent position with the em

Bedrijfsomschrijving Dutch specialist in technical installation materials. Functieomschrijving Purpose of the position: Our client is looking for a Back-end Developer who, together with the rest of the energetic and dynamic team, is responsible for the development and management of the website. This not only concerns the development and management of the current website, but also the development of a new Headless Commerce Platform to keep the customer's website Future proof. Within the IT department, there is a real DevOps culture and the commerce team is at the forefront and tries to implement continuous improvements. Most important tasks: ï‚· Designing and

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gorinchem zijn wij op zoek naar versterking. Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met de back end werken! Bedrijfsprofiel Onze

Bekijk vacature »

PHP Developer - Draag bij aan de maatschappij!

Bedrijfsomschrijving Wil jij als applicatieontwikkelaar deel uitmaken van een gedreven ontwikkelteam en werken aan innovatieve producten? Dan hebben wij dé uitdaging voor jou! Wij zijn op zoek naar een enthousiaste collega die samen met ons de technische ondergrond van onze producten verder wil ontwikkelen met behulp van PHP. Met jouw expertise geef je de finishing touch aan onze producten om jezelf steeds opnieuw weer te verrassen. Functieomschrijving Bij ons staan innovatie en creativiteit centraal. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste PHP ontwikkelaar die nieuwe ideeën en inzichten kan inbrengen en daarmee zichzelf en het team verder kan laten groeien.

Bekijk vacature »

SAP ABAP Developer

Dit ga je doen Software ontwikkeling met behulp van o.a. ABAP, Sapscript en Smartforms Maatwerk development op SAP ECC 6.0, in de toekomst S/4 HANA Samenwerken met Business Analisten die functioneel en technisch ontwerpen aanleveren Testen van opgeleverde software Bugfixing Ondersteuning van eindgebruikers Hier ga je werken Onze klant, een internationaal gevestigd productiebedrijf dat mensen blij maakt, is ter versterking op zoek naar een ABAP Developer voor hun SAP team. Het team van 4 mensen verzorgt de ontwikkeling van maatwerk voor de SAP omgeving waar wordt gewerkt met modules SD, FI/CO, PM en MM. Momenteel draait het bedrijf op SAP

Bekijk vacature »

C# developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ik ben op zoek naar een back-end developer, die met name kennis & ervaring heeft van de programmeertaal C#. Jij gaat aan de slag bij een topspeler in de logistieke sector, die zich behalve met logistiek, ook bezig houdt met softwareontwikkeling. Welke taken komen hierbij kijken? Je gaat desktop- en webapplicaties onderhouden en optimaliseren, waarin je werkt met o.a. C#, ASP.NET, SQL Server en T-SQL. Je hebt regelmatig klantcontact om de wensen in kaart te brengen en te evalueren over de huidige draaiende applicaties. Je implementeert nieuwe functionaliteiten toe aan

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Moordrecht zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel of dit iets voor jou is! Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Laat dan snel wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Digital Agency

Functie Jij als Front end developer komt te werken in een van de 8 multidisciplinaire teams binnen de organisatie. Deze teams werken op basis van Scrum agile in 2 wekelijkse sprints. De grootte van de teams varieert van 9-14 collega’s en bestaan altijd uit één of meerdere project managers en een project manager. Samen met je team werk je aan verschillende projecten voor uiteenlopende klanten zoals grote multinationals tot het kleine mkb. De stack waarmee gewerkt wordt is voornamelijk Javascript, ES6, Es.next, HTML, CSS, React.js en Node.js. Wat deze organisatie onderscheid is dat ze echt langdurige partnerships aangaan met hun

Bekijk vacature »

PHP Developer

Als PHP Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn. Wat doe je als PHP Developer bij Coolblue? Als PHP Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Hoewel je een PHP Developer bent, sta je open om C# of Typescript in te zetten of te leren. Ook PHP Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen pure PHP code schrijven. Samenwerken met de klantreiziger om onze klanten

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar .NET te Zaandam

Bedrijfsomschrijving Je komt hier terecht bij een door-en-door softwarebedrijf, waarbinnen meerdere SaaS pakketten worden ontwikkelt voor diverse sectoren. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld de logistieke en medische branche. Deze organisatie kenmerkt zich door de hoge mate van complexiteit in de applicaties, wat betekent dat jij je hier niet zal gaan vervelen. Integendeel: Jij gaat hier elke dag ontzettend veel leren en je in razend tempo ontwikkelen als C# .Net Developer met focus op back-end. Het team bestaat uit ongeveer 20 personen personen, waarvan het grootste deel zich richt op software development. De sfeer is informeel en professioneel. De producten

Bekijk vacature »

Back-end developer (Magento2)

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als back-end developer fungeer je als het verlengstuk van hun klanten. Technisch complexe zaken pak je met liefde op, en hierin werk je samen met o.a. front-end developers en designers. Klanten verwacht hierin kwaliteit van het hoogste niveau en een proactieve, meedenkende rol bij het maken van zowel technische als strategische keuzes. Ga

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Programmeren in .NET, Javascript & C# en ontwikkelen in Web Services, Windows Services en MS SQL Server; Zelfstandig verbanden maken Analyseren, testen, bugs fixen, reviewen en rapporteren; Juiste prioriteiten stellen en verantwoordelijkheid nemen; Op architectuur niveau meedenken; Af en toe klanten bezoeken. Hier ga je werken Voor onze relatie zijn wij opzoek naar een .NET ontwikkelaar met minimaal 3 jaar werkervaring. Je komt te werken in een groeiend bedrijf met betrokken collega's die zorgen voor een familiaire sfeer op de werkvloer. Als .NET ontwikkelaar word jij vanaf de eerste werkdag betrokken bij het gehele ontwikkelproces. De

Bekijk vacature »

Front end developer binnen de consultancy

Functie Je komt in een team met ambitieuze developers die de passie voor Front-End met jou delen. Samen ga je aan de slag met leuke en leerzame opdrachten. Het team heeft een eigen budget en financiën en zij bepalen zelf hoe dat besteed en investeert wordt. Je gebruikt tools als JavaScript, Node.js, React, Angular, Typescript en Vue.js wanneer je werkt aan de opdrachten. Daarnaast zul je veel leren van je collega’s en gezamenlijk een leuke tijd doorbrengen tijdens activiteiten zoals wintersport, hackatons en conferentiebezoeken. Je krijgt niet alleen de mogelijkheid Front-End te ontwikkelen, maar ook vooral jezelf. Dit kan behaald

Bekijk vacature »
Rick kem

rick kem

26/12/2017 23:13:57
Quote Anchor link
Hallo,

Er zullen genoeg topics hier over aangemaakt zijn, maar het lukt me nog steeds niet.

Heb al verschillende dingen geprobeerd,

Probleem:
Ik heb een pagina systeem daarmee bedoel ik; x aantal berichten per pagina.

als ik nu naar userlist.php?page=4 ga, werkt het wel!

Maar als ik dit dus met httacces wil doen userlist/4

werkt het niet.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
ErrorDocument 404 /error.php
Options +FollowSymlinks
Options +Indexes
<Files .htaccess>
deny from all
</Files>
<Files ~ "\.log$">
    Order allow,deny
    Deny from all
</Files>
<ifModule mod_php5.c>
    php_value zlib.output_compression 16386
    php_value register_globals off
    php_value session.use_trans_sid 0
</ifModule>
<ifModule mod_rewrite.c>
RewriteEngine on
# Uncomment the line below if the site doesn't work and you have mod_rewrite installed.
# RewriteBase /
RewriteEngine On
RewriteRule    ^userlist/([A-Za-z0-9-]+)/?$ userlist.php?id=$1    [NC,L]
</ifModule>


dit is het laatste wat ik geprobeerd hebt.


Hoor het graag !
 
PHP hulp

PHP hulp

18/05/2024 14:16:08
 
Ivo P

Ivo P

26/12/2017 23:50:08
Quote Anchor link
afhankelijk van hoe je server op gezet is, kan er voor userlist een / staan:

probeer eens:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
RewriteRule    ^/?userlist/([0-9]+)/?$ userlist.php?id=$1    [NC,L]


(en aangezien je aan het einde een getal verwacht, zou ik niet op letters gaan matchen.)
 
Rick kem

rick kem

27/12/2017 08:08:46
Quote Anchor link
Helaas werkt dit ook niet
Quote:
Notice: Undefined index: id in C:\wamp64\www\userlist.php on line 126

lijn 113 t/m 126
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
$eachPage = 20;

                    if(isset($_GET['id'])){
                        
                        $page = $_GET['id'];
                    }else{
                        $page = 1;
                    }
                    
                    $calc = $eachPage * $page;
                    $start = $calc - $eachPage;
                    $sql = $connect->runQuery("SELECT * FROM users ORDER BY points DESC Limit $start, $eachPage");
                    echo $page;
                    echo $_GET['id'];
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

27/12/2017 10:15:35
Quote Anchor link
.htaccess

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
Options -Indexes
Options +FollowSymLinks
ErrorDocument 404 /index.php
DirectoryIndex index.php

<IfModule mod_rewrite.c>

    RewriteEngine on

    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME}/index.html !-f
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME}/index.php !-f
    RewriteRule ^(.*)$ index.php/?id=$1 [L]

</IfModule>


PHP:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
echo '<pre>';
var_dump($_GET);
echo '</pre>';
?>


Output als ik deze opvraag: http://localhost/phphulp/1
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
array(1) {
  ["id"]=>
  string(2) "1"
}
Gewijzigd op 27/12/2017 10:16:28 door Jan Koehoorn
 
Rick kem

rick kem

27/12/2017 18:30:45
Quote Anchor link
Quote:
array (size=0)
empty


dat krijg ik als antwoord

en als ik via rankinglist.php?id=2 ga dan krijg ik
Quote:
array (size=1)
'id' => string '2' (length=1)
Gewijzigd op 27/12/2017 18:34:58 door rick kem
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

27/12/2017 18:49:08
Quote Anchor link
Volgens mij gebruik je _quote_ verkeerd, want je quote niemand.

Wat doe je precies om die output te krijgen?
 
Rick kem

rick kem

27/12/2017 18:52:22
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
Options -Indexes
Options +FollowSymLinks
ErrorDocument 404 /index.php
DirectoryIndex index.php

<IfModule mod_rewrite.c>

    RewriteEngine on

    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME}/index.html !-f
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME}/index.php !-f
    RewriteRule ^userlist/(.*)$ userlist.php?id=$1

</IfModule>


dit is me httacces bestand

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php
echo '<pre>';
var_dump($_GET);
echo '</pre>';
?>

                    <?php
                    $eachPage
= 20;

                    if(isset($_GET['id'])){
                        if($_GET['id'] == '0'){
                            $page = 1;
                        }
else{
                            $page = $_GET['id'];
                        }
                    }
else{
                        $page = 1;
                    }

                    
                    $calc = $eachPage * $page;
                    $start = $calc - $eachPage;
                    $sql = $connect->runQuery("SELECT * FROM users ORDER BY points DESC Limit $start, $eachPage");
                    if($connect->NumRows($sql) == 0){
                    ?>


dit is wat ik wil, en dan aanroepen met site/userlist/1 of site/userlist/2

alleen werkt het niet, de output is zoals hierboven vermeld.

als ik site/userlist.php?id=1 doe, werkt het wel dus het probleem zal n de httaccess file zitten.

alvast wederom bedankt!
Gewijzigd op 27/12/2017 18:52:47 door rick kem
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

27/12/2017 19:02:06
Quote Anchor link
htaccess:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
Options -Indexes
Options +FollowSymLinks
ErrorDocument 404 /index.php
DirectoryIndex index.php

<IfModule mod_rewrite.c>

    RewriteEngine on

    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME}/index.html !-f
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME}/index.php !-f
    RewriteRule ^userlist/(.*)$ userlist.php?id=$1

</IfModule>


userlist.php:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
echo '<pre>';
var_dump($_GET);
echo '</pre>';

$eachPage = 20;

if (isset($_GET['id'])) {
    if ('0' == $_GET['id']) {
        $page = 1;
    }
else {
        $page = $_GET['id'];
    }
}
else {
    $page = 1;
}


var_dump($page);
?>


Output:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
array(1) {
  ["id"]=>
  string(2) "1/"
}
string(2) "1/"


Toevoeging op 27/12/2017 19:05:14:

Het is dus mogelijk, dat er een extra slash aan $_GET['id'] zit vastgeplakt, waardoor je query misschien niet werkt.
 
Rick kem

rick kem

27/12/2017 19:06:34
Quote Anchor link
C:\wamp64\www\rankinglist.php:115:
array (size=0)
empty
C:\wamp64\www\rankinglist.php:130:int 1

Dit is mijn output.
Heb het bestand inmiddels aangepast naar rankinglist lijn 115 tot 130 zijn die lijnen die je hierboven gaf.
 
Jacco Engel

Jacco Engel

28/12/2017 08:46:03
Quote Anchor link
Quote:
C:\wamp64\www\rankinglist.php:130:int 1


Quote:
RewriteRule ^userlist/(.*)$ userlist.php?id=$1


Zoek de verschillen. Kleine hint, userlist.php is niet het zelfde als rankinglist.php
Gewijzigd op 28/12/2017 08:46:25 door Jacco Engel
 
Rick kem

rick kem

28/12/2017 09:14:54
Quote Anchor link
Jacco Engel op 28/12/2017 08:46:03:
Quote:
C:\wamp64\www\rankinglist.php:130:int 1


Quote:
RewriteRule ^userlist/(.*)$ userlist.php?id=$1


Zoek de verschillen. Kleine hint, userlist.php is niet het zelfde als rankinglist.php


Dat weet ik, maar had al aangegeven dat ik de naam veranderd had naar rankinglist.

Toevoeging op 28/12/2017 21:08:00:

Helaas nog geen oplossing... iemand iets?
 
Ivo P

Ivo P

29/12/2017 14:42:29
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
RewriteRule ^userlist/(.*)$ userlist.php?id=$1


je zegt hier: herschrijf alles wat begint met userlist/ en waar eventueel nog wat achter staat,
tot userlist.php?id=X waarbij X is "alles wat na userlist/ stond"

Je wilt echter alleen de cijfers hebben, niet eventuele slashes. (en ook geen letters etc).

Als je zeker weet dat er hooguit 1 slash achter het getal stond en er ook zeker een getal stond en de optie "leeg" niet van toepassing is:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
RewriteRule ^userlist/(\d+)/?$ userlist.php?id=$1

(/? maakt de / optioneel)


Als het getal ook kan ontbreken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
RewriteRule ^userlist/(\d*)/?$ userlist.php?id=$1

(* accepteert ook 0 cijfers, de + wil minimaal 1 cijfer)

Als er achter de / ook nog meer kan staan, zoals userlist/123/foo/bar
dan de $ weglaten.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
RewriteRule ^userlist/(\d+)/? userlist.php?id=$1

(de $ gaf het einde van de string aan)


Als het id ook uit letters of andere tekens mag bestaan (maar niet uit een /):
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
RewriteRule ^userlist/([^/]+)/?$ userlist.php?id=$1


probeer maar wat
 
Rick kem

rick kem

29/12/2017 19:57:43
Quote Anchor link
ik heb even een andere apache server geinstalleerd, en daar werkt het wel meteen. raar maar bedankt voor de hulp!
 
Ivo P

Ivo P

29/12/2017 20:58:58
Quote Anchor link
Dan is het wellicht verstandig om de config-bestanden van beide installaties te vergelijken. Apache is niet zo heel verschillend.
Het verschil zal liggen in meegeladen modules (maar aangezien het wel een beetje werkte, zal mod_rewrite aanwezig zijn geweest)
of in iets mbt. de trailing slashes of een andere definitie van de document root (een / wel of niet aan het begin).

Op termijn is "dan installeer je Apache opnieuw" niet een optie, als de ene keer de url rewriting wel/niet werkt en de andere keer een of andere virutal hosts setting niet/wel.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.