Id uit link halen ?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Kevin

Kevin

08/11/2006 11:40:00
Quote Anchor link
Ik had een vraag en die luid als volgt:

Ik vroeg me af hoe je een id of naam uit de link kan halen en zo in de pagina kan zetten.
Om het te verduidelijke een voorbeeldje:
http://www.zomaareenpagina.nl/index.php?p=id

Nu wil ik dus id in de php pagina zien te krijgen hoe doe je dit of is dit uberhoubt wel mogelijk ??

Alvast bedankt Kèvin
ben php beginner
 
PHP hulp

PHP hulp

17/05/2024 11:14:19
 
Robert Deiman

Robert Deiman

08/11/2006 11:43:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo $_GET['id'];
?>
 
Jelle -

Jelle -

08/11/2006 11:44:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $_GET['p']; ?>


Maar je moet het eigenlijk eerst controleren

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php

if(isset($_GET['p']) && is_numeric($_GET['p'])){
    echo $_GET['p'];
}


?>
 
Robert Deiman

Robert Deiman

08/11/2006 11:47:00
Quote Anchor link
Jordy schreef op 08.11.2006 11:44:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $_GET['p']; ?>


Maar je moet het eigenlijk eerst controleren

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php

if(isset($_GET['p']) && is_numeric($_GET['p'])){
    echo $_GET['p'];
}


?>


Dat klopt, controle is heel belangrijk bij waarden die je uit een URL wilt halen. Omdat je een beginner bent, zoals je zelf al zei heb ik even commentaarregels toegevoegd


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
// isset($_GET['id']:
// als de id is geset in de url (dus de url ziet er aan het eind zo uit: ?id=waarde
// is_numeric($_GET['id']
// geeft false terug wanneer het id in de url geen numerieke waaarde heeft

if(isset($_GET['id']) && is_numeric($_GET['id'])){
// als de id in de url bestaat, en numeriek is geeft die de id weer
    echo $_GET['id'];
}


?>

Moet je wel kunnen begrijpen zo denk ik.
 
Kevin

Kevin

08/11/2006 11:50:00
Quote Anchor link
Super bedankt allemaal :D en lekker snel zeg
Bedankt dus!!

Groet Kèvin
 
Kevin

Kevin

08/11/2006 12:03:00
Quote Anchor link
Het is gelukt dus allemaal bedankt voor de tips :)en de hulp :)
Groet kèvin
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.