Idee: Formulier controle

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior/senior front end developer

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn we op zoek naar versterking in het development team. Als back-end developer bouw je aan de bedrijfssoftware die ons helpt bij de primaire processen. Een leuk (intern) project dus waarbij je de software continu doorontwikkeld! Je werkt in een klein team, we hebben dagelijks stand-ups en iedere twee weken een scrum-sessie, begeleid door onze Scrum Master. Hierin krijg je uitgebreid de kans om je ideeën te presenteren, en te overleggen met je mede-ontwikkelaars en de Product Owner. Binnen de ontwikkelteams gebruiken we Trello, Gitlab, Jiira, Confluence en Boockstack. Hiernaast werken ze met

Bekijk vacature »

Medior Front-end Developer

Bij Getnoticed doen wij wat we leuk vinden, websites bouwen en online marketing. Voor veel van onze klanten doen we dan ook allebei. Wel zo fijn om campagnes te draaien voor conversiegerichte websites die in eigen beheer zijn. In onze vestiging in Nederweert zit onze development afdeling en worden de websites gebouwd. Op dit moment zijn we op zoek naar jou: dé Medior Front-end Developer die net als wij, het hoofd boven het maaiveld durft uit te steken! In het kort Even een paar punten die omschrijven wat deze toffe baan inhoudt: Het uitwerken van designs tot functionele layouts Je

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Full Stack Software Ontwikkelaar gezocht! Voor een bedrijf in de regio van Ermelo zijn wij op zoek naar een Software Ontwikkelaar die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van SaaS applicatie van dit bedrijf. Hierbij ga jij voor- en samenwerken met de klanten van de organisatie, het is hierbij dus van groot belang dat je communicatief vaardig bent en dat je beschikt over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Altijd al in een echt familiebedrijf willen werken? Dan is dit je kans! Het bedrijf waar je komt te

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP / Laravel developer zal je in een klein team terecht komen. Wij zijn op zoek naar een echte specialist, iemand die de balans weet te vinden tussen techniek en perfectie. In de aankomende jaren wilt dit bedrijf flink groeien en daarom zijn ze op zoek naar jou! Wat ga je doen? Je draagt bij aan het ontwikkelen en onderhouden van bestaande webapplicaties die boordevol functionaliteit zitten. Deze applicaties worden gebruikt door de organisatie zelf en ook door de klanten. Inmiddels wordt er gewerkt met Laravel 8 en zijn er diverse koppelingen naar externe leveranciers. Verder zal

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Angular

Functie Er zijn momenteel 5 SCRUM-teams waarvan drie gefocust zijn op DevOps en de huidige projecten en twee op innovatie van de platformen. Jij zal onderdeel worden van het innovatie Scrum team. De 2 multidisciplinaire innovatie teams bestaan momenteel uit 14 werknemers. Jij als senior Front end developer wordt onderdeel van onze innovatieteams. De innovatieteams houden zich bezig met het door ontwikkelen van de huidige producten en denken na over nieuwe functionaliteiten. Binnen de rol van Front end developer krijg je veel vrijheid en kan je je dag zelf indelen. Dingen waar jij je dagelijks mee bezig zult houden is

Bekijk vacature »

Social Media Specialist

Social Media Specialist locatie: Rotterdam (Zuid Holland) Wij zoeken op korte termijn een nieuwe collega, een social media specialist/ adviseur sociale media (24 uur), voor ons sprankelende team Communicatie van CJG Rijnmond. Onze focus ligt op het informeren en binden van onze in- en externe klanten en stakeholders en het versterken van onze naamsbekendheid en zichtbaarheid. Dat doen we in nauwe samenwerking met elkaar. Over de functie Ons team bestaat uit 7 communicatieprofessionals met ieder een eigen expertise. Als lid van het online team ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen, uitvoeren en analyseren van onze socialemediastrategie. Ook stel je campagnes

Bekijk vacature »

Junior Outsystems developer

Functie Als junior Outsystems developer wordt jij onderdeel van een multidisciplinair team van 23 software engineers. Ons team werkt agile en termen als Continuous Integration en Continuous Delivery zijn bij ons dagelijkse koek. Wij werken aan uitdagende en afwisselende projecten met als doel onze klanten een totaal oplossing aan te bieden. Als junior Outsystems developer krijg jij bij ons de kans om jezelf te ontwikkelen naar een volwaardige ervaren en gecertificeerde Outsystems developer. Jij een team met ervaren mensen (10+ ervaring) om je heen. Zo heb jij niet het gevoel dat jij meteen in het diepe wordt gegooid en uiteraard

Bekijk vacature »

Senior Java Ontwikkelaar

Dit ga je doen Werken aan uiteenlopende interne projecten voor grote (internationale) organisaties; Ontwikkelen van diverse (web)applicaties en platformen met technieken als Java, Azure en ASP.NET; Complexe vraagstukken tackelen met jouw expertise en ervaring; Waar nodig help jij je collega's om samen tot de juiste oplossing te komen. Hier ga je werken Als Java Developer kom je te werken bij een internationale organisatie in regio Amsterdam die zich richt op procesoptimalisatie door middel van zeer complexe IT oplossingen. Dit doen zij op het allerhoogste niveau met vestigingen over heel de wereld en met een groot aantal aansprekende, maatschappelijk betrokken klanten.

Bekijk vacature »

Gezocht: Ervaren VB6 developer met C# ambitie!

Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf is een vooraanstaande softwareleverancier die gespecialiseerd is in het ontwikkelen van software pakketten voor autoschade herstel bedrijven. De software wordt gebruikt door meer dan de helft van alle autoschade herstel bedrijven in Nederland. Het team van professionals is op zoek naar getalenteerde collega developers die hun vaardigheden willen inzetten om het bedrijf te laten groeien. Functieomschrijving Voor dit bedrijf zoek ik een ervaren VB6 / VB.NET developer met interesse om op termijn verder te gaan in C#. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het onderhouden van de bestaande softwarepakketten. Een deel van de code is nog

Bekijk vacature »

IT Manager team PaaS

TenneT is hard groeiende om haar ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Lead PaaS die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je wordt de Teammanager (Lead) van een nieuw team binnen de afdeling Basic van Information Technology and Facilities (ITF) van TenneT. Het team heet Platform as a Service. Hier wordt elke dag in een goede sfeer met zijn allen hard gewerkt om vanuit IT

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Senior Cobol Applicati

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 7 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Functieomschrijving: In de applicatie ETM zijn nu de inningsvoorzieningen voor ongeveer 25 aangifte- en aanslagmiddelen opgenomen. ETM is een extern aangeschafte service en het huidige contract met leverancier Oracle loopt af op 31-12-2022. Het programma uitfaseren ETM heeft als doel om vervanging te realiseren waarmee alle nu in gebruik zijnde ETM ondersteuning wordt overgenomen in nieuwe Inningsvoorzieningen om de continuïteit van de inningsprocessen te waarborgen. Eén van de inningsvoorzieningen die voor het einde van 31-12-2022

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Functie As a Senior .NET developer you will work in our Research & development team. Our team consists of 17 colleagues! We are currently busy setting up a completely new architecture for a new product. We use VS2022 and .NET 6.0 for our new product. Your function is therefore mainly backend oriented. Since we develop measuring equipment for the chemical industry, it is also very important to develop high-quality software for its control. You are also responsible for designing, implementing and testing new features. For this position its also very important to ensure future-proof and sustainable architecture. Eisen - A

Bekijk vacature »

Senior PHP developer

Functie Jouw werkzaamheden zullen grotendeels bestaan uit het in teamverband ontwerpen, vernieuwen en door ontwikkelen van het systeem. Het is echt back-end werk (bijvoorbeeld het doorontwikkelen van een API) en dit moet je dan ook liggen. Ze zijn niet persee gebonden aan talen of tools maar gebruiken graag de technieken die het beste aansluiten op de gegeven oplossing. Voor nieuwe (versies van) componenten maken ze veelal gebruik van Go(lang). Bij aanpassingen aan bestaande onderdelen gebeurt dit in PHP en C++. Het team is heel divers, er hangt een relaxte sfeer en ze organiseren regelmatig leuke music nights, game nights e.d.

Bekijk vacature »

Low-code developer

Functie omschrijving Heb jij altijd al een training willen volgen in het buitenland? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alphen ad Rijn zijn wij op zoek naar kandidaten die aan de slag willen als Low Code Developer! Beschik jij over HBO/WO nivo, bij voorkeur Informatica, maar een ander technische opleiding zoals bijv. wiskunde, natuurkunde is ook goed. Heb jij aantoonbare affiniteit met IT en ben jij gedreven, enthousiast, communicatief vaardig en klantgericht? Lees dan snel verder! Je wordt getraind tot een volwaardig Low Code Developer, het traject ziet er als volgt uit: Start 1e week januari, opleiding van 3 weken

Bekijk vacature »

Freelance Fullstack Java Developer

Functieomschrijving Voor een opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar ervaren Fullstack JAVA Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid hebben

Bekijk vacature »
Robert Deiman

Robert Deiman

05/12/2008 11:47:00
Quote Anchor link
Ik ben bezig met een nieuwe manier van formulieren controleren, waarbij je in de name van het veld beperkingen kan stellen. Het is de bedoeling dat je niets meer aan de controle hoeft aan te passen, maar dat je door het maken van de form op de manier zoals nodig voor de controle al je formulier kan laten controleren.

Ik heb het al een beetje werkend, maar ben er net aan begonnen. Mijn vraag aan jullie: Zien jullie hier wat in, kunnen jullie er wat mee en misschien wel het belangrijkst, is het op deze manier mogelijk?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
<?php
ini_set('display_errors', 1);
error_reporting(E_ALL);
?>


<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="en" lang="en">
<head>
    <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=utf-8" />
    <meta http-equiv="content-language" content="nl-en" />
    <meta name="title" content="" />
    <title>Input Form</title>


</head>
<body>
    <form  action="" method="post">
        <input type="text" name="text[naam][2]" />
        <input type="text" name="text[straat][5]" />
        <input type="text" name="text[personal]" />
        
        <input type="submit" name="submit" />
    </form>

<?php    
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST'){
    $errors = array();
    foreach($_POST['text'] as $input_naam => $value){
        if(is_array($value)){
            foreach($_POST['text'][$input_naam] as $length => $input){
                if(empty($input)){
                    $errors[$input_naam][] = 'empty';
                    }

                elseif(strlen($input) < $length){
                    $errors[$input_naam][] = 'short';
                    $errors[$input_naam][] = $length;
                    }
                }
            }
        }
    }

    
if(!empty($errors)){
    foreach($errors as $key => $value){
        if($errors[$key][0] == 'short'){
            echo $key.' moet uit minimaal '.$errors[$key][1].' tekens bestaan.<br />';
            }

        elseif($errors[$key][0] == 'empty'){
            echo 'U heeft geen waarde ingevuld bij '.$key;
            }
        }
    }

?>

</body>
</html>


Hetgeen wat er nu in de code slechts gebeurt is voor de genoemde velden (allemaal type text) controleren op de lengte, of ze wel ingevuld zijn (bij een opgegeven minimale lengte betekend dit voor de textvelden ook dat ze ingevuld MOETEN worden)
Bij het textveld waarbij geen lengte is ingevuld hoeft er ook niets ingevuld te worden.

Vast bedankt voor het meedenken.
Robert
 
PHP hulp

PHP hulp

19/05/2024 05:19:57
 
PHP Newbie

PHP Newbie

05/12/2008 12:07:00
Quote Anchor link
Ik zie eigenlijk niets in deze manier, aangezien een bezoeker dus alleen maar de veldnaam hoeft aan te passen om de gegevens anders te laten valideren.

Ik kan die 2 gewoon naar een 5 veranderen en vise versa, dan is volgens php de controle goed, maar toch staan er niet de waarden in zoals bedoeld.
 
Aaa Trump

aaa Trump

05/12/2008 12:17:00
Quote Anchor link
Lijkt me ook niet echt veilig ha?
 
Robert Deiman

Robert Deiman

05/12/2008 12:21:00
Quote Anchor link
Oké, ik wist niet dat ze ook zomaar de veldnamen konden aanpassen.. (voor een gemiddelde bezoeker is dat al niets natuurlijk) Dan is dit niet handig om te doen.
 
Dennis Mertens

Dennis Mertens

05/12/2008 12:40:00
Quote Anchor link
Lijkt mij inderdaad niet veilig.
Juist omdat ik het formulier op mijn computer kan zetten met een action naar jouw pagina.

Wat je eventueel wel kunt doen is een array maken met daarin de eisen waaraan een bepaald veld moet voldoen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<?php
$aPosts
= Array(
    'name' => Array(
        'type' => 'string',
        'minLength' => 4,
        'maxLength' => 12),
    'email' => Array(
        'type' => 'email'),
    'age' => Array(
        'type' => 'int',
        'minNumber' => 10,
        'maxNumber' => 100)
);


ForEach($_POST AS $sKey => $sValue)
{

    if(Array_Key_Exists($sKey, $aPosts))
    {

        Switch($aPosts[$sKey]['type'])
        {
            case
'string':
                // Check op de lengtes etc. etc.
            break;
            case
'int':
                // Nummer controleren
            break;
            case
'email':
                // Email check
            break;
        }
    }
}

?>


Nu ik het zo bekijk is dit zo geack nog niet (vind ik) :)

Ik ga er eens goed naar kijken :p

Robert_Deiman schreef op 05.12.2008 12:21:
Oké, ik wist niet dat ze ook zomaar de veldnamen konden aanpassen.. (voor een gemiddelde bezoeker is dat al niets natuurlijk) Dan is dit niet handig om te doen.
Ik ga naar jouw site. Ik vul het formulier in en krijg een foutmelding, huh :S Waarom te lang?
Ik kijk in de bron-code, aha, lengte in de naam van het veld.

Ik kopieer je hele form en plaats deze in een nieuwe html bestand die ik gewoon op mijn computer zet. Vervolgens zet ik in plaats van 5 daar gewoon 20 neer, zet de action goed, zodat hij wel naar jouw site gaat. En ik kan invullen :)

Zo kun je ook 'vaak' een ander geslacht invullen. Vaak kun je bij profielen site's alleen man of vrouw selecteren. Als je nou een html bestand aan maakt met een form erin en je maakt daar gewoon een input text-field van met dezelfde naam (sex of geslacht of weet ik veel wat) kun je alles invullen.

Daarom altijd server-side checken of het wel echt m of v is of 0 of 1 of wat dan ook.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Dennis Mertens
 
PHP Newbie

PHP Newbie

05/12/2008 14:01:00
Quote Anchor link
Je kunt natuurlijk wel een array van eigenschappen maken. Aan de hand van die array genereer je het formulier en aan de hand van diezelfde array valideer je je formulier. Voorbeeldje:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
<?php
    $formulier
= array(
                    'action' = '#',
                    'method' = 'post',
                    'elementen' = array
                                    (
                                        array('naam', 'text', 20),
                                        array('email', 'text', null)
                                    )
                );

    
    if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
    {

        foreach($_POST as $key => $value)
        {

            if(strlen($value) > $formulier['elementen'][$key][2])
            {

                $errors[$key] = 'De string is te lang';
            }
        }
    }

    
    echo '<form method="'.$formuliee['method'].'" action="'.$formulier['action'].'">';
    
        foreach($formulier['elementen'] as $elementen)
        {

            if($element[0] == 'text' || $element[0] == 'password')
            {

                echo '<input type="'.$element[0].'" name="'.$element[1].'"'.(($element[2] != null) ? ' maxlength="'.$element[2].'"' : '').' />';
            }
        }

    
    echo '</form>';
        
?>


Heb het niet getest, maar het geeft wel een indruk van wat ik bedoel.
 
Robert Deiman

Robert Deiman

09/12/2008 07:42:00
Quote Anchor link
Ik bedenk me net dat je het ook anders kan doen. Ik maak nu voor verzenden al die array aan, die kan je ook aanmaken na verzenden en in PHP. Dan komt het wel redelijk in de buurt van wat php_newbie aangeeft.

Dan is het natuurlijk wel veilig. Het idee was om gebruikers voor het formulier zo weinig mogelijk aanpassingen te laten doen. Het idee van newbie is wel een goede, dat is best verder uit te werken.
 
Barman V

Barman V

09/12/2008 08:13:00
Quote Anchor link
Ik heb hiervoor mijn eigen klasse geschreven, die ik voor elk project meeneem.

Dus met ->addTextfield(, ->addTextarea(, ->addButton(, enz enz bouw ik mijn formulier. In elke methode geef ik de eigenschappen aan van het inputveld. Een textfield kan verplicht zijn, maar ook kan ik meesturen of het een numeriek veld moet zijn, of bijv een emailadres, een decimaal of een postcode, enz.
Zo kan een button een imagebutton zijn, maar ook een submitbutton of een normale button.

Door middel van een handig geintegreerde validatiefunctie check ik in een keer al mijn formuliervelden (inclusief beveiliging).

Op deze manier maak ik met zeer weinig code een (complex) formulier.
 
Robert Deiman

Robert Deiman

09/12/2008 09:28:00
Quote Anchor link
@Barman

Dat is dit principe ook he, ik heb nu het formulier er nog "hard" in staan, maar die gaat uiteindelijk wel worden gegenereerd. Ik had alleen de array (waarden) meegegeven in de name van het veld, maar dat is eigenlijk onzin. De naam van het veld is al uniek eigenlijk. Dus je kan controle heel simpel inbouwen. Had ik niet goed over nagedacht.
 
Hipska BE

Hipska BE

09/12/2008 11:56:00
Quote Anchor link
Dit is niet zo'n ideale manier voor controle met php, maar wel als je het zou toepassen in JS.

Een JS scriptje overloopt dan automatisch alle form velden en maakt zelf de nodige validators aan. Tijdens het typen zie jij dan ook of je een veld correct invult.

in PHP zou je het toch weer dubbel moeten beveiligen en voegt het niet veel extra toe.
 
Dennis Mertens

Dennis Mertens

09/12/2008 12:16:00
Quote Anchor link
Yepz. Een JS scriptje eronder is mooi en handig. Maar sowieso server side controleren.

En dan vind ik mijn scriptje zo geack nog niet.
 
Robert Deiman

Robert Deiman

09/12/2008 12:57:00
Quote Anchor link
@Hipska

Waarom is het niet handig in PHP? Je kan met een array (zoals newbie ook had gemaakt) heel eenvoudig een formulier maken. Koppel dit aan een database met verschillende typen (numeriek e.d.) en je php controle kan zo worden opgebouwd aan de hand van jou opgegeven waarden. Ideaal om te controleren lijkt mij.
 
Barman V

Barman V

10/12/2008 07:57:00
Quote Anchor link
Hipska schreef op 09.12.2008 11:56:
Dit is niet zo'n ideale manier voor controle met php, maar wel als je het zou toepassen in JS.

Een JS scriptje overloopt dan automatisch alle form velden en maakt zelf de nodige validators aan. Tijdens het typen zie jij dan ook of je een veld correct invult.

in PHP zou je het toch weer dubbel moeten beveiligen en voegt het niet veel extra toe.
Grappig dat je altijd nog rekening moet houden met de mensen die javascript (soms) uit hebben staan. Misschien dat je het alleen bedoeld in deze situatie, maar serverside controleren is eigenlijk altijd een must.
 
PHP Newbie

PHP Newbie

10/12/2008 08:11:00
Quote Anchor link
Een zend login-formulier, inclusief validatie:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<?php
class LoginForm extends Zend_Form
{
    public function __construct($options = null)
    {

        $this->addElementPrefixPath('MyValid', 'controllers/helpers/', Zend_Form_Element::VALIDATE);
        parent::__construct($options);
        $this    ->setName('login');

        $gebruikersnaam = new Zend_Form_Element_Text('gebruikersnaam');
        $gebruikersnaam    ->setLabel('Gebruikersnaam')
                        ->
setRequired(true)
                        ->
addFilter('StringTrim')
                        ->
addValidator('NotEmpty', true, array('messages' =>     array(
                                                                                    'isEmpty' => 'Geef een gebruiksnaam op',
                                                                                )));

 
        $wachtwoord = new Zend_Form_Element_Password('wachtwoord');
        $wachtwoord    ->setLabel('Wachtwoord')
                    ->
setRequired(true)
                    ->
addFilter('StringTrim')
                    ->
addValidator('NotEmpty', true, array('messages' =>    array(
                                                                                'isEmpty' => 'Geef een wachtwoord op',
                                                                            )));

 
        $submit = new Zend_Form_Element_Submit('submit');
        $submit    ->setLabel('Login');
        
        $this    ->addElements(array($gebruikersnaam, $wachtwoord, $submit));
    }
}

?>


Aan te roepen door:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
        $form
= new LoginForm();
        $this->view->form = $form;
        
        if ($this->_request->isPost())
        {

            $formData = $this->_request->getPost();
            
            if(!$form->isValid($formData))
            {

                $form->populate($formData);
            }

            else
            {
?>


Misschien kun je daar wat mee. Dan moet je wel met classes gaan werken en kom je er niet meer met een array I guess..
 
Dennis Mertens

Dennis Mertens

10/12/2008 08:30:00
Quote Anchor link
Mooi voorbeeld, alleen jammer van het Engels en Nederlands door elkaar.
 
Marien xD

Marien xD

10/12/2008 10:16:00
Quote Anchor link
Of gebruik gewoon FormHandler. Ik heb het 1 keer gebruikt en wil niet anders meer. Gewoon object georienteerd een formulier definieren en niets meer.

Kijk eens op www.formhandler.net :)
 
Robert Deiman

Robert Deiman

10/12/2008 10:29:00
Quote Anchor link
Uiteindelijk is het mijn bedoeling om met 'n eigen script (daar leer ik weer van he!) vanuit een database ('t cms werkt op een centrale database) formulieren laat genereren. Klanten kunnen zo eenvoudig zelf hun contactformulier en dergelijke aanmaken. Wij maken hem nu zelf elke keer aan, en als er velden toegevoegd moeten worden doen wij dat ook. (op zich niet erg, maar het is zo weinig werk vaak dat er niets voor wordt gerekend) Daarom was ik met een dergelijk systeem bezig.
 
PHP Newbie

PHP Newbie

10/12/2008 12:44:00
Quote Anchor link
Dennis Mertens schreef op 10.12.2008 08:30:
Mooi voorbeeld, alleen jammer van het Engels en Nederlands door elkaar.


De classes en functies zijn engels, aangezien het Zend framework gewoon engels is, maar ik wil mijn nederlandse bezoeker natuurlijk wel de woorden "gebruikersnaam" en "wachtwoord" laten zien en niet "Username" en "password".
 
Dennis Mertens

Dennis Mertens

10/12/2008 13:00:00
Quote Anchor link
Dat snap ik maar ik zie ook variabele in het Nederlands.
 
PHP Newbie

PHP Newbie

10/12/2008 16:53:00
Quote Anchor link
Dennis Mertens schreef op 10.12.2008 13:00:
Dat snap ik maar ik zie ook variabele in het Nederlands.


Het is natuurlijk niet echt handig om het formulier element gebruikersnaam in de variabele $username te zetten he...
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.