if empty

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior/senior Back-end developer gezocht!

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn we op zoek naar versterking in het devlopmenttean. Als back-end developer bouw je aan de bedrijfssoftware die ons helpt bij de primaire processen. Een leuk (intern) project dus waarbij je de software continu doorontwikkeld! Je werkt in een klein team, we hebben dagelijks stand-ups en iedere twee weken een scrum-sessie, begeleid door onze Scrum Master. Hierin krijg je uitgebreid de kans om je ideeën te presenteren, en te overleggen met je mede-ontwikkelaars en de Product Owner. Binnen de ontwikkelteams gebruiken we Trello, Gitlab, Jiira, Confluence en Boockstack. Hiernaast werken ze met de

Bekijk vacature »

Full stack Developer / .NET / Angular / Azure

Dit ga je doen Jij gaat je als Full Stack .NET Developer voornamelijk bezighouden met: Het vertalen van concepten naar passende innovatieve en duurzame oplossingen; Het ontwikkelen van bedrijf kritische en gebruiksvriendelijke applicaties voor de internationale markt en intern gebruik; Bouwen aan software om het Internet of Things netwerk te ondersteunen; Het maken en onderhouden van interfaces tussen systemen aan de hand van API's; Het onderhouden en blijven verbeteren van de ontwikkelde software. Hier ga je werken Binnen deze organisatie zal jij als Full Stack .NET Developer een belangrijke rol krijgen en ga je dagelijks de uitdaging aan om maatwerk

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Net afgestudeerd en op zoek naar een leuke baan als developer? Zoek niet verder! Ik heb een functie beschikbaar als back-end developer, bij een leuk familiebedrijf. Je gaat werken met de Microsoft stack en de technieken C# en .NET. Verder maak je gebruik van MVC en Entity framework. SQL kent ook geen geheimen voor jou. Jouw verantwoordelijkheden: Nieuwe maatwerk software bouwen; API koppelingen bouwen; Applicaties en software optimaliseren; Back-end programmeren. Een erg uitdagende functie, met veel vrijheid. Je kan meerdere dagen thuis werken en als je op kantoor werkt wordt de lunch verzorgd. Heb je interesse, reageer dan

Bekijk vacature »

Front end developer binnen de consultancy

Functie Je komt in een team met ambitieuze developers die de passie voor Front-End met jou delen. Samen ga je aan de slag met leuke en leerzame opdrachten. Het team heeft een eigen budget en financiën en zij bepalen zelf hoe dat besteed en investeert wordt. Je gebruikt tools als JavaScript, Node.js, React, Angular, Typescript en Vue.js wanneer je werkt aan de opdrachten. Daarnaast zul je veel leren van je collega’s en gezamenlijk een leuke tijd doorbrengen tijdens activiteiten zoals wintersport, hackatons en conferentiebezoeken. Je krijgt niet alleen de mogelijkheid Front-End te ontwikkelen, maar ook vooral jezelf. Dit kan behaald

Bekijk vacature »

Front-end developer (medior/senior)

Functie Het team bestaat uit een architect, fullstack developers, app developers, de product owner en projectmanager. Eenieder draagt vanuit zijn discipline bij aan een complete oplossing voor de klant. Uiteraard zul je hierin nauw samenwerken met je collega’s. Jij wordt verantwoordelijk voor de front-end implementatie en fungeert als lead op dit gebied binnen het team. Je kunt helder formuleren, ideeën uitdragen en overbrengen aan je collega’s. Qua technische stack is het vooral van belang dat je ervaren bent met Angular, HTML5, CSS en TypeScript. Verder is ervaring in NgRx, Bootstrap, BEM en Cypress een pré, evenals affiniteit met UX/UI Design!

Bekijk vacature »

Oracle Apex developer

Bedrijfsomschrijving My client is a technology company based in Den Bosch, the Netherlands. They specialize in providing innovative software solutions to clients, and they are currently looking for an experienced Oracle Apex developer to join the IT team. Functieomschrijving As an Oracle Apex developer, you will be responsible for designing, developing, and maintaining web-based applications using Oracle Apex. You will work closely with project managers, business analysts, and other developers to ensure that clients' needs are met and that the software solutions are of the highest quality. Responsibilities: Design, develop, and maintain Oracle Apex applications. Work with project managers and

Bekijk vacature »

C#.NET Developer Jr. Functie

Functie omschrijving Bouw jij graag aan applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren? Wij zijn op zoek naar een C#.NET ontwikkelaar in regio Breda die hier graag een steentje aan bijdraagt! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je krijgt veel vrijheid in de keuze van de technieken die je gaat gebruiken. Uiteraard wel binnen de gestelde kaders, en door gebruik te maken van het .NET platform. Je gaat aan de slag met de ontwikkeling van een nieuwe module binnen de WMS suite van dit bedrijf. Deze "carrier" module gaat er voor zorgen dat de selectie van een vervoerder volledig

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer start jij in een development team met één Senior .NET developer en één junior .NET developer. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor het schrijven van software voor onze toonaangevende Automatiseringssystemen. Jij gaat aan de slag met de onderhoud van de kernsoftware, ondersteund de software van derden door het gebruik van onze webservices en als team zijn jullie verantwoordelijk voor het ontwikkelen van onze backend oplossingen. Wij maken op dit moment veel gebruik van .NET met ASP.NET. Komend kwartaal gaan wij wel gedeeltelijk overstappen naar .NET Core. Verder werken wij ook met SOAP, REST, JSON, HTML5, CSS3

Bekijk vacature »

Fullstack Developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in regio Etten-Leur zijn wij op zoek naar een Fullstack Developer met PHP/Laravel ervaring. Je gaat aan de slag met het bouwen van maatwerk software voor klanten die actief zijn in een specifieke markt. Als fullstack developer ben je samen met een enthousiast team van 7 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en innovatie van informatiesystemen voor klanten in een specifieke branche. Verder ondersteun je complexe uitdagingen van klanten. Je brengt hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Ervaring met Laravel is een must. Om de klant zo goed mogelijk te

Bekijk vacature »

Traineeship Fullstack developer (WO, 0 tot 3 jaar

Functie Zoals beschreven ga je vanaf start aan de slag bij een passende opdrachtgever, hierbij kijken ze echt naar jouw wensen, kennis/ervaring maar ook de reisafstand. Momenteel hebben ze meerdere klanten waarbij ze groepen hebben opgezet wat maakt dat er diverse uitdagende kansen liggen. Naast het werken bij de opdrachtgever, en het volgen van de masterclasses, zul je regelmatig met de andere trainees in contact zijn. Niet alleen op professioneel vlak maar juist ook bij de borrels en kwartaaluitjes! Kortom; een jaar lang hard aan jezelf werken in combinatie met gezelligheid en plezier. Spreek dit jou aan? Dan komen we

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

.NET Developer C# VB

Samengevat: Deze werkgever is actief in software voor het matchen van vraag en aanbod van gebruikte auto-onderdelen. Ben jij een .NET Developer? Heb je ervaring met het ontwikkelen (REST) en integreren van webservices? Vaste baan: C# .NET Developer C# VB HBO €2.600 - €6.200 Wij ontwikkelen software om vraag en aanbod van onderdelen van personenauto's bij elkaar te brengen. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. De branche van dit bedrijf is Automotive. Functie: Voor de vacature als .NET Developer Dordrecht HBO ga je

Bekijk vacature »

Machine Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Machine Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Machine Software Developer ben je verantwoordelijk voor: - Je ontwerpt, ontwikkelt en debugt software voor machinebesturingssystemen en complexe landbouwmachines; - Je stelt gebruikersinterfaces op (cabinedisplays); - Op termijn ga je softwareprojecten leiden voor specifieke machines; - Inclusief planning, documentatie en validatie; - Om specificaties te verifiëren

Bekijk vacature »

Starter/junior PHP developer

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een junior PHP developer om het team te versterken. Als back-end developer bouw je de enterprise software die hun bedrijf helpt bij haar primaire processen. Afhankelijk van de omvang van het project werk je in een klein team aan een project. Ze hebben dagelijkse stand-ups en elke twee weken een scrumsessie, begeleid door de Scrum Master, waar je je ideeën kunt presenteren en samen met de Product Owner kunt werken aan het beste product. Ze vertrouwen enorm op hun eigen bedrijfssoftware. Dit geeft hun een groot voordeel ten opzichte van hun concurrentie. Zo

Bekijk vacature »

Junior Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Samenwerken in een team van 10 collega's; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als startende IT-professional kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven.

Bekijk vacature »
Dirk Renes

Dirk Renes

09/04/2011 12:11:11
Quote Anchor link
Ik wil graag if empty toepassen op mijn script, maar het wil maar niet lukken nadat ik er een aantal tutorials heb geprobeerd. Hoe kan ik dit het beste toepassen op dit script?
alvast bedankt.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
<?php
include('database.php');

if(!empty($_POST['submit'])){$klant=$_POST['boerselect'];
$litersmelk = mysql_real_escape_string($_POST['litersmelk']);
$date = mysql_real_escape_string(date("Y-m-d"));
$temperatuur = $t;
$uitbetaald = mysql_real_escape_string('Nee');

                // het uit de database halen van melkprijs
    
                $sql = "SELECT * FROM melkprijs";

                $query = mysql_query($sql);

      
                $row = mysql_fetch_array($query);
                $melkprijs=    $row['melkprijs'];
    
                $totaalprijs= $litersmelk * $melkprijs ;

{

echo "De gegevens zijn succesvol ingevoerd";
header('refresh:2; url=./orders.php');
}


$query1="INSERT INTO leveringen VALUES ('$id','$klant','$date','$litersmelk','$temperatuur','$melkprijs','$totaalprijs','$uitbetaald')";

mysql_query($query1) or die (mysql_error());
mysql_close();
}

?>


<table>
<form action="./orders.php" method="POST">
    <tr>
    <td>Klant</td>
                           
                        <td>
                        <?php
                        include('database.php');
                            $query = "SELECT id FROM members WHERE Operator = 'Boer' ";

                            $uitvoeren = mysql_query($query);

                            echo '<select name ="boerselect">';
                            echo "<option></option>";

                            while($row = mysql_fetch_assoc($uitvoeren))
                            {


                            
                            echo  "<option value =" .$row['id']. ">" .$row['id'].  "</option>";

                            }


                            echo '</select>';

                            mysql_query($query) or die (mysql_error());
                            mysql_close();

                            ?>


                            </td>

       </tr>
    <tr>
    <td>Datum</td><td><?php print(date("d-m-Y"));?> </td>
       </tr>
    <tr>
         <td>melkprijs</td><td>    
                                <?php
                                include('database.php');
                                
                                $sql = "SELECT * FROM melkprijs";
                            
                                $query = mysql_query($sql);
                            
                                  
                                $row = mysql_fetch_array($query);
                                $melkprijs=    $row['melkprijs'];
                                
                                echo "€ $melkprijs";
                                ?>

                        </td>
       </tr>
     <td>Aantal Liters</td><td> <input type="text" name="litersmelk"></td>
       </tr>
    <tr>
    <td>Temperatuur(C)</td><td><?php echo " $t";?><td>
    </tr>
  
     <tr>
   <td colspan="0"><td><input type="reset" name="Submit2" value="Wissen">&nbsp;<input type="submit" name="submit" value="Invoeren"></td>
  </tr>
</form>
</form>
</table>


[\code]
 
PHP hulp

PHP hulp

21/05/2024 02:33:06
 
Gerhard l

gerhard l

09/04/2011 12:15:46
Quote Anchor link
om te kijken of een formulier gepost is doe je met:
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')

niet met if post submit

En om te kijken of een variabele leeg is gebruik ik gewoon
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
if($_POST['iets']){
//ingevu;d
}
else{
//niet ingevuld
}
?>
 
Dirk Renes

Dirk Renes

09/04/2011 12:20:18
Quote Anchor link
Gerhard l op 09/04/2011 12:15:46:
om te kijken of een formulier gepost is doe je met:
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')

niet met if post submit

En om te kijken of een variabele leeg is gebruik ik gewoon
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
if($_POST['iets']){
//ingevu;d
}
else{
//niet ingevuld
}
?>

ik snap de code wel alleen ik zit het het probleem hoe ik dit "$litersmelk = mysql_real_escape_string($_POST['litersmelk']" in een if else zit omdat ik eerst de variable hebt en dan mysql_real_escape_string.
 
- SanThe -

- SanThe -

09/04/2011 12:29:46
Quote Anchor link
Gerhard l op 09/04/2011 12:15:46:
En om te kijken of een variabele leeg is gebruik ik gewoon
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
if($_POST['iets']){
//ingevu;d
}
else{
//niet ingevuld
}
?>

Dit is geen nette manier. Je kijkt nu in feite eigenlijk of $_POST['iets'] true of false is. Gebruik isset() of empty().

mysql_real_escape_string() gebruik je alleen in een query.
 
Jack Sierkstra

Jack Sierkstra

09/04/2011 12:41:11
Quote Anchor link
Je kan $_POST['iets'] ook in een variabel stoppen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php

$iets
= $_POST['iets'];

//vervolgens kan je kijken of er iets in zit met

if ($iets = "") {
// als hij leeg is dan...
}
else{
// Als er iets in staat.. dan verwerken.

echo $iets;
}


?>
Gewijzigd op 09/04/2011 12:42:24 door Jack Sierkstra
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

09/04/2011 12:43:19
Quote Anchor link
nee, dat kan niet. niet onnodig vars kopieren.
 
Dirk Renes

Dirk Renes

09/04/2011 12:54:57
Quote Anchor link
dus als ik het goed begrijp van msql_real_escape_string weg en kan ikgewoon $_post['iets doen']; en hoe zit dat dan als ik hem wil posten in mijn database want, daar heb je die variable toch voor nodig. en hoe zit dit dan met een sql injectie.
 
Wouter J

Wouter J

09/04/2011 13:07:30
Quote Anchor link
Je hebt bijv. gewoon een variabele: $_POST['naam']. Als wilt kijken of deze niet leeg is (!empty) en dan de naam echoëd heb je helemaal niet te maken met SQL injection. SQL injection heeft namelijk alleen met een database te maken. De code zal dan bijv. worden:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
if(!empty($_POST['naam']))
{

  echo $_POST['naam'];
}

else
{
  echo 'Vul je naam in.';
}

?>


Als je naam in de database wilt opslaan, zul je moeten letten op SQL injection:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
if(!empty($_POST['naam']))
{

  $query = "INSERT INTO leden(naam) VALUES('".mysql_real_escape_string($_POST['naam'])."'";
  $result = mysql_query($query, $connectString);
}

else
{
  echo 'Vul je naam in.';
}

?>
 
Dirk Renes

Dirk Renes

09/04/2011 13:15:07
Quote Anchor link
Jack Sierkstra op 09/04/2011 12:41:11:
Je kan $_POST['iets'] ook in een variabel stoppen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php

$iets
= $_POST['iets'];

//vervolgens kan je kijken of er iets in zit met

if ($iets = "") {
// als hij leeg is dan...
}
else{
// Als er iets in staat.. dan verwerken.

echo $iets;
}


?>


bedankt hier heb ik wat aan. ga het gelijk proberen.
 
Jack Sierkstra

Jack Sierkstra

09/04/2011 13:45:35
Quote Anchor link
Dirk Renes op 09/04/2011 13:15:07:
Jack Sierkstra op 09/04/2011 12:41:11:
Je kan $_POST['iets'] ook in een variabel stoppen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php

$iets
= $_POST['iets'];

//vervolgens kan je kijken of er iets in zit met

if ($iets = "") {
// als hij leeg is dan...
}
else{
// Als er iets in staat.. dan verwerken.

echo $iets;
}


?>


bedankt hier heb ik wat aan. ga het gelijk proberen.


Ik heb zelf nog even gekeken naar dit script. maar het is inderdaad niet echt handig wat ik doe. Je kan het beter zo doen.


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php


if ($_POST['iets'] = "") {
// als hij leeg is dan...
}
else{
// Als er iets in staat.. dan verwerken.

echo $_POST['iets'];
}


?>


Bij het vorige script is het in het variabel zetten van $_POST['iets'] niet nodig.
 
- SanThe -

- SanThe -

09/04/2011 14:39:37
Quote Anchor link
Alleen het commentaar van Wouter is zinnig.

@Jack: Dit: $_POST['iets'] = "" is geen vergelijking maar een toekenning.
 
Niels K

Niels K

09/04/2011 14:43:45
Quote Anchor link
@Santhe en anderen..

empty is een functie die naar het schijnt niet altijd het juiste resultaat oplevert. Daarom kan er beter gebruik worden gemaakt van:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

trim($_POST['iets']) != ''

?>


Daarnaast kan (nog) beter controleren met de ctype_* functie en de is_* functies. En niet vergeten strlen.
Hier wordt empty ook 'uitgelegd / afgekraakt': klik

Maar voordat je controleer of je $_POST variabele volstaat aan de door jouw gestelde condities moet hij wel eerst bestaan. Dat moet je controleren met isset.
Gewijzigd op 09/04/2011 14:45:36 door Niels K
 

09/04/2011 15:14:22
Quote Anchor link
Niels Kieviet op 09/04/2011 14:43:45:
@Santhe en anderen..

empty is een functie die naar het schijnt niet altijd het juiste resultaat oplevert. Daarom kan er beter gebruik worden gemaakt van:
(...)


Je moet gewoon kijken wat je wilt. Als het bijvoorbeeld ook niet gelijk aan 0 mag zijn dan is empty gewoon handig.
 
Jack Sierkstra

Jack Sierkstra

09/04/2011 17:49:10
Quote Anchor link
- SanThe - op 09/04/2011 14:39:37:
Alleen het commentaar van Wouter is zinnig.

@Jack: Dit: $_POST['iets'] = "" is geen vergelijking maar een toekenning.


Zou je me kunnen uitleggen waarom dit verkeerd is? Want als ik dit gebruik werkt het (tot nu toe) altijd.

Ik ben gewoon benieuwd waarom dit foutgevoelig is, en waar dat op zou kunnen treden.
 
Wouter J

Wouter J

09/04/2011 17:58:27
Quote Anchor link
De vergelijking die je nu hebt is inderdaad altijd true:
$_POST['iets'] = '' betekend dat je $_POST['iets'] de waarde '' meegeeft, dus helemaal niks. En dit zal altijd kunnen, dus wordt er true weergegeven en klopt de if statement.

$_POST['iets'] == '' is daarin tegen wel te gebruiken. Dit kijkt namelijk of $_POST['iets'] gelijk is aan ''. Dit zal bij een lege string wel werken. (kijk ook eens bij language.operators.comparison)

Maar waarom zou je de PHP functies niet gebruiken? Die hebben ze toch niet voor niks gemaakt. Je kan dus veel beter empty of isset gebruiken.
 
Joris van Rijn

Joris van Rijn

09/04/2011 20:14:35
Quote Anchor link
Karl Karl op 09/04/2011 15:14:22:
Niels Kieviet op 09/04/2011 14:43:45:
@Santhe en anderen..

empty is een functie die naar het schijnt niet altijd het juiste resultaat oplevert. Daarom kan er beter gebruik worden gemaakt van:
(...)


Je moet gewoon kijken wat je wilt. Als het bijvoorbeeld ook niet gelijk aan 0 mag zijn dan is empty gewoon handig.


Hier sluit ik me op aan. In geval van arrays is dit ook heel handig namelijk.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.