Image gallery &PHP

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Traineeship ICT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar een ontwikkelaar ter versterking van het huidige developers team. Heb jij altijd al willen werken voor een bedrijf, dat veilige netwerkverbindingen levert, door middel van veilige oplossingen, die door middel van de nieuwste technologieën ontwikkelt zijn? Stop dan nu met zoeken! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten

Bekijk vacature »

PHP Developer (junior functie)

Functie omschrijving Ben jij een starter en wil je werken bij een jong en leuk bedrijf? Lees dan verder! Wij zijn op zoek naar een PHP Developer binnen een junior functie. Binnen dit bedrijf gaat het om persoonlijke aandacht en ontwikkeling! Je komt te werken voor een leuk communicatiebureau die alles op het gebied van online en offline communicatie doet. Dit doen zij voor verschillende branches, waardoor je aan diverse soorten projecten mag werken, dit maakt deze baan erg leuk! Daarbij werk je aan een door hun zelf ontwikkeld framework welke goed leesbaar is. Je maakt voor bedrijven op maat

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Je bent verantwoordelijk voor de warehouse applicatie die een integratie heeft met de PLC laag; Je ontwikkelt in C#/.Net; Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van interfaces en het visualiseren van componenten; Je denkt mee over het design voor business oplossingen; Je bent verantwoordelijk voor het testen van de gebouwde oplossing. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Software Developer. Ze zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van de warehouses. Op dit moment wordt er nog gebruik

Bekijk vacature »

Python Developer

Dit ga je doen Als Python Developer ben je verantwoordelijk voor: Het ontwikkelen van Stuurprogramma's in Python zodat er verbindingen kunnen worden gelegd tussen besturingssystemen en (AV) hardware; Het testen en debuggen van Stuurprorgamma's; Het communiceren met noodzakelijke partijen in gevallen waar extra technische details nodig zijn om een Stuurprogramma te ontwikkelen of problemen op te lossen; Het maken van de nodige technische documentatie (in het Engels); Het participeren in een Scrum/Agile omgeving. Hier ga je werken Deze internationale organisatie is wereldwijd een succesvol producent en leverancier van professionele AV hard- en software. Klanten gebruiken de producten o.a. voor het

Bekijk vacature »

Senior Mobile Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Mobile Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Software Developer PHP JavaScript Python HBO SQL

Samengevat: Wij zijn een softwarebedrijf voor Autodealers. Ben jij een Medior of Senior Software Developer? Heb je ervaring met PHP, JavaScript of Python? Vaste baan: Java.Developer Software HBO €3.000 - €5.200 Bij ons op de werkvloer is er een positieve en informele sfeer. Naast een goede begeleiding en een enthousiaste klantenkring biedt deze werkgever een prettige omgeving met zeer afwisselende werkzaamheden. Houd jij van aanpakken en denk je dat je deze uitdaging aankunt? Dan zoeken wij jou! Zij werken voor grote klanten. Zij doen omvangrijke projecten die we bij deze werkgever op kantoor realiseren (geen detachering). Zij werken met state-of-the-art

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je aan de slag met het door ontwikkelen van de interne software. Zij maken gebruik van een CRM, wat door de hele organisatie gebruikt wordt. Andere taken: Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen; Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen; Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties; Deelnemen aan overleggen met het development team; Bij interesse is er de mogelijkheid om junioren te gaan begeleiden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er

Bekijk vacature »

Back end Node.js developer

Functie Het ontwikkelteam bestaat momenteel uit 5 (back-end) Developers, 2 systeembeheerders, 1 DevOps engineer, 1 Tech Lead en 2 Scrum Masters. Samen wordt er doorontwikkeld aan twee SaaS-platformen die in een hoog tempo doorontwikkeld moeten worden. Omdat innovatie een belangrijk speerpunt binnen de organisatie is, wordt er ook continu naar snellere en slimmere oplossingen te bedenken en realiseren. Als Back-end Developer hou jij je dagelijks bezig met vraagstukken zoals: API-development, high volume datastromen, het ontwikkelen van Bots aan de hand van A.I. Daarnaast denk en werk jij mee aan de onlineapplicaties voor klanten. Er wordt zelfstandig en in teamverband gewerkt

Bekijk vacature »

Front-end developer

Functie Jij komt te werken in een team van 5 developers. het product is continue in beweging. Nieuwe en bestaande klanten vragen om vaak nieuwe features. Hierin ben jij zeer belangrijk om te zorgen dat de functionaliteiten goed opgezet worden op technisch vlak. Designs krijg je aangeleverd van een externe partij zodat jij je primair kan focussen op de techniek! Je hebt daarbij alle vrijheid om je eigen creativiteit toe te passen en mee te denken over de gebruikte technieken. Het gezamenlijke doel is een product dat functioneel zeer gebruiksvriendelijk is en het bedrijfsproces van de gebruikers versneld en kwalitatief

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Het team bestaat uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers met passie voor hun vak. De consultants en ontwikkelaars werken volgens de Design Thinking methode waarbij de eerste stappen van ontwerp en ontwikkeling zullen samenkomen in een proof of concept. Nadat is vastgesteld dat de oplossing voldoet aan de belangrijkste behoeftes worden producten of services gevalideerd door middel van korte iteraties. Hiermee zorgen ze ervoor dat het werk voldoet aan de technische vereisten en gebruikersbehoefte. Door het inzetten van de nieuwste technologieën die toekomstbestendig zijn weten ze klanten omver te blazen. Ook geven en organiseren ze veel

Bekijk vacature »

Applicatieontwikkelaar Java EE

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving De afdeling IV –

Bekijk vacature »

Embedded Developer C++

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een leuke uitdaging als Embedded Developer, zoek dan niet verder! Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een Embedded Developer die graag met Embedded Devices werkt. Je zult verantwoordelijk worden voor het ontwikkelen en onderhouden van diverse producten. Jouw specialisatie ligt op het vlak van software, hardware en back-end. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer start jij in een development team met één Senior .NET developer en één junior .NET developer. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor het schrijven van software voor onze toonaangevende Automatiseringssystemen. Jij gaat aan de slag met de onderhoud van de kernsoftware, ondersteund de software van derden door het gebruik van onze webservices en als team zijn jullie verantwoordelijk voor het ontwikkelen van onze backend oplossingen. Wij maken op dit moment veel gebruik van .NET met ASP.NET. Komend kwartaal gaan wij wel gedeeltelijk overstappen naar .NET Core. Verder werken wij ook met SOAP, REST, JSON, HTML5, CSS3

Bekijk vacature »
Johan Steel

Johan Steel

28/04/2020 22:41:00
Quote Anchor link
Beste forum leden,

Graag zou ik van jullie kennis gebruik maken. Ik probeer een image gallery op te zetten en ben al behoorlijk ver gekomen (al zeg ik hetzelf :-)). Gelukkig is er een hoop te vinden op het internet omtrent dit onderwerp.

Maargoed, toch loop ik helaas vast en mijn hoop is dat iemand van het forum mij kan helpen. Ik probeer in een tabel 3 plaatjes per rij weer te geven en dat lukt ook. Het probleem is dat het dezelfde plaatjes zijn :-(. De rij die hieronder ontstaat, laat wel een nieuw plaatje zien, maar spuugt deze ook weer drie keer uit. En zo gaat het door, totdat het zoekresultaat volledig is uitgespuugt. Mijn vraag: hoe zorg ik er in onderstaande code voor dat er drie unieke plaatjes per rij worden weergegeven?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<?php
              if(isset($_POST['submit-search'])){
                $morph1=$_POST['morph1'];
                $sql1 = "SELECT * FROM dataset2 WHERE morph LIKE '$morph1'ORDER BY full_name ASC ";
                $result1 =  mysqli_query($conn, $sql1);
                $queryResult1 = mysqli_num_rows($result1);

                if($queryResult1 > 0){
                 while($row = mysqli_fetch_assoc($result1)){
                      echo"
                            <div><tr><td>
                              <img src='images/"
.$row['photo_id'].".jpg'><br>
                              <b>"
.$row['common_name']."</b><br>
                              <i>("
.$row['full_name'].")</i><br>
                              </td></div>

                              <div><td>
                              <img src='images/"
.$row['photo_id'].".jpg'><br>
                              <b>"
.$row['common_name']."</b><br>
                              <i>("
.$row['full_name'].")</i><br>
                              </td></div>

                              <div><td>
                              <img src='images/"
.$row['photo_id'].".jpg'><br>
                              <b>"
.$row['common_name']."</b><br>
                              <i>("
.$row['full_name'].")</i><br>
                              
                              </td></tr></div>"
;

          }
          }
          }

          ?>


Alvast bedankt!

Johan
 
PHP hulp

PHP hulp

16/05/2024 11:02:21
 
Bart Smulders

Bart Smulders

28/04/2020 22:56:28
Quote Anchor link
Beste Johan,
Nummer 1 is dat jou script vatbaar is voor injection.

Nummer 2 is dat je $row['photo_id'] er ook 3x in zet wat door het gebruik van je While dan ook vermenigvuldigd wordt tot deze op het einde is gekomen.

Bij je query kan je limit gebruiken waardoor je het resultaat begrenst op 3.
$sql1 = "SELECT * FROM dataset2 WHERE morph LIKE '$morph1'ORDER BY full_name ASC LIMIT 3 ";

Dan krijg je

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?php
  if(isset($_POST['submit-search'])){
                 // Eerst user input controleren anders injection
                $morph1=$_POST['morph1'];

                $sql1 = "SELECT * FROM dataset2 WHERE morph LIKE '$morph1'ORDER BY full_name ASC LIMIT 3 ";
                $result1 =  mysqli_query($conn, $sql1);
                $queryResult1 = mysqli_num_rows($result1);

                if($queryResult1 > 0){
                 while($row = mysqli_fetch_assoc($result1)){
               echo"
<div>
    <tr>
         <td>
             <img src='images/"
.$row['photo_id'].".jpg'>
             <b>"
.$row['common_name']."</b> \r\n
             <i>("
.$row['full_name'].")</i> \r\n
        </td>
   </tr>
</div>
"
;      

          }
          }
          }

?>


En indien je de gegevens niet telkens in een nieuwe div wil tonen kan het ook zo

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<?php
 if(isset($_POST['submit-search'])){
                 // Eerst user input controleren anders injection
                $morph1=$_POST['morph1'];

                $sql1 = "SELECT * FROM dataset2 WHERE morph LIKE '$morph1'ORDER BY full_name ASC LIMIT 3 ";
                $result1 =  mysqli_query($conn, $sql1);
                $queryResult1 = mysqli_num_rows($result1);

                if($queryResult1 > 0){
                 while($row = mysqli_fetch_assoc($result1)){
      
$MijndatabaseGegevens[]=$row;
          }

echo'<div>';
foreach($MijndatabaseGegevens as $item){
    echo"
     <tr>
         <td>
             <img src='images/"
.$item['photo_id'].".jpg'>
             <b>"
.$item['common_name']."</b> \r\n
             <i>("
.$item['full_name'].")</i> \r\n
        </td>
   </tr>
   "
;
}
    

echo'</div>';                    
          }
          }


?>
Gewijzigd op 28/04/2020 23:05:13 door Bart Smulders
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/04/2020 22:58:38
Quote Anchor link
Logisch, want zit in een iteratie waar je een dezelfde item gebruikt.

Pas je HTML in de loop aan om een enkel item te tonen. Met de modulo-operator kan je kijken of het aantal deelbaar is door drie, zodat je dan een nieuwe rij kan starten.

Overigens hoef je geen tabellen te gebruiken. CSS is krachtig genoeg om te bereiken wat je wilt. Voornamelijk is 'flexbox' het magische woord.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

29/04/2020 02:20:34
Quote Anchor link
- Ariën - op 28/04/2020 22:58:38:
Met de modulo-operator kan je kijken of het aantal deelbaar is door drie, zodat je dan een nieuwe rij kan starten.

Of gewoon wat divjes floaten in een container?

- Ariën - op 28/04/2020 22:58:38:
Overigens hoef je geen tabellen te gebruiken. CSS is krachtig genoeg om te bereiken wat je wilt. Voornamelijk is 'flexbox' het magische woord.

Of dat dus inderdaad.
 
Johan Steel

Johan Steel

29/04/2020 11:04:21
Quote Anchor link
Gents,

Dank voor jullie snelle antwoord!

@Bart, scherp je opmerking over injection, thanks! Het limieteren van de query werkt, echter aangezien de resultaten variabel zijn en veelal meer dan 3, niet toepasbaar in dit geval.

@Ariën, Flexbox was de gouden tip! Veel dank.

@Thomas, dank voor het meedenken.

Nu verder stoeien met de layout en flexbox.

Groet,

Johan
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

29/04/2020 11:16:49
Quote Anchor link
Fijn dat het lukt. Laat je de oplossing ook even weten?
 
Johan Steel

Johan Steel

29/04/2020 11:54:07
Quote Anchor link
Ik ben er nog mee aan het stoeien, qua layout. Maar de oplossing is in ieder geval:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
              .container{
                width:60%;
                height:100%;
                margin-left: auto;
                margin-right: auto;
                background-color:white;
                font-size: 13px;

                display: flex;
                flex-wrap: wrap;
                flex-direction: row;
                justify-content: space-evenly;
            

              }

        </style>
      </head>

 <section class="container">

          <?php
              if(isset($_POST['submit-search'])){
                $morph1=$_POST['morph1'];
                $sql1 = "SELECT * FROM dataset2 WHERE morph LIKE '$morph1'ORDER BY full_name ASC ";
                $result1 =  mysqli_query($conn, $sql1);
                $queryResult1 = mysqli_num_rows($result1);

                if($queryResult1 > 0){
                 while($row = mysqli_fetch_assoc($result1)){
                      echo"   <div>
                              <img src='images/"
.$row['photo_id'].".jpg'><br>
                              <b>"
.$row['common_name']."</b><br>
                              <i>("
.$row['full_name'].")</i><br>
                              </div>"
;

          }
          }
          }

          ?>

</section>

  </body>
</html>


Toevoeging op 29/04/2020 22:33:01:

Nog even terugkomend op bovenstaande code, weet iemand misschien waarom de HTML code in de <div> niet goed werkt? De <br> werkt wel, maar alles is vet? Een class attribute in het <div> element maken werkt helaas ook niet (wat wel handig zou zijn voor de image gallery). Wat doe ik verkeerd?

Groet, Johan
Gewijzigd op 12/05/2020 17:02:15 door - Ariën -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/05/2020 16:56:01
Quote Anchor link
Oef, ik zie SQL-injection in $morph1!!!! (waarom genummerd?)

Geen idee waarom je output vetgedrukt is. Ik denk dat je een overrulende styling hebt?
 
Johan Steel

Johan Steel

12/05/2020 17:13:26
Quote Anchor link
Hi Ariën,

Dank voor je reactie! Inmiddels heb ik bovenstaand zelf uitgevogeld, het probleem zat hem in de haakjes ' ipv ". Echt zo`n beginners dingetje, zal niet nogmaals gebeuren :-)

Wat betreft de injectie, dank voor de tip. Ik wil eerst de code werkend hebben en ga daarna met de veiligheid aan de slag.

Ik heb nog wel een andere vraag, maar om een hele lange draad met verschillende topics te voorkomen, zal ik een nieuwe openen.

Groet,

JOhan
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/05/2020 17:24:34
Quote Anchor link
Nee, veiligheid zou ik niet als laatste doen als ik jouw was.
Doe dat dan liever direct of zet het hoog op je lijst.

Hoe meer je niet beveiligd hebt, hoe zeerder het doet als je iets vergeet.
Gewijzigd op 12/05/2020 17:26:23 door - Ariën -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.