Image upload werkt niet via cronjob

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ontwikkelaar Identity & Access Management

Dit ga je doen Als Identity & Access Management Ontwikkelaar zorg jij er voor dat studenten, medewerkers en docenten de juiste benodigdheden op het juiste moment kunnen gebruiken; Het juist opslaan van onderzoeksdata en het openbaar beschikbaar stellen van publicaties (Open Access); Studenten, collega's en wetenschappers ondersteunen; Agile en Scrum werken; Technisch Applicatiebeheer; Ontwikkelen in One Identity Manager en VB.NET. Hier ga je werken Als Ontwikkelaar kom je terecht in een hecht team die zich richt op wetenschappelijke informatie en ICT. Jij bent degene die er voor zorgt dat alle informatie, uit diverse onderzoeken, bij de juiste personen terecht komt.

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer

Functie Je maakt deel uit van een DevOps Scrum team en werkt samen met back-end developers, test-engineers, interaction designers en een projectmanager. Er zijn verschillende groepen Scrum teams. Een roadmap team is jouw ‘’thuisbasis’’, daar wordt gewerkt aan doorontwikkeling van bestaande omgevingen voor een aantal klanten. Hiernaast zijn er projectteams waar nieuwe omgevingen worden gebouwd, of grote complexe wijzigingen worden doorgevoerd op bestaande omgevingen. Je kunt (afhankelijk van jouw wensen en doelen) dus afwisselend werken in beide teams. Hiernaast participeer je in het Chapter Front-end development waar gezamenlijk kennis en ervaring wordt gedeeld. Als Front-end developer is het jouw doel

Bekijk vacature »

C++ Ontwikkelaar

Functieomschrijving Ben jij als software ontwikkelaar toe aan een nieuwe uitdaging? Dan zoeken wij jou! Voor het maken van de procesbesturingssoftware gebruiken onze projectteams een in C++ en C# geschreven tool. Dit is een gedistribueerd object framework wat alle kernfuncties biedt voor een procesautomatisering. Verder zullen jouw werkzaamheden o.a. bestaan uit: Ontwerpen, programmeren en testen van product aanpassingen; Analyseren van vragen en wensen van gebruikers en deze vertalen naar een functioneel ontwerp; Inzichtelijk maken van voortgang omtrent softwarewerkzaamheden, o.a. door middel van SCRUM; Continu toetsen van het effect van nieuwe releases op andere tools en processen; Implementeren van nieuwe product

Bekijk vacature »

JAVA Programmeur

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving We zoeken per direct enthousiaste software engineers die ons team komen versterken.We werken in DevOps teams met een sterk gevoel voor verantwoordelijkheid. Er wordt nauw samengewerkt met ons Business analyse team (BAT), met onze uitvoerende medewerkers en met de DevOps teams onderling binnen het domein. Het liefst hebben we veel en vaak interactie met onze interne en externe eindgebruikers om zo de juiste dingen te maken. We werken multidisciplinair in een dynamische omgeving. Achtergrond opdracht De Businesseenheid Examens is verantwoordelijk voor de logistiek van de staatsexamens Voortgezet (speciaal) onderwijs, Nederlands als 2e taal en schoolexamens. In het kader

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Front end developer React Sportgames

Functie Als Front end developer ga jij aan de slag bij een gave en bekende organisatie op het gebied van sportgames. Jij gaat aan de slag in een scrumteam met 6 developers die gepassioneerd en actief bezig zijn om spelers kwalitatieve en mooie spelervaringen aan te bieden. Als scrumteam werken ze in drie wekelijkse sprints en begin je iedere ochtend met een stand-up. Als Front end developer werk jij bij deze organisatie voornamelijk met Javascript, html, css en React. Er wordt veel gebruikt gemaakt ook van C#, Docker en Kubernetes. Het team hecht veel waarde aan het leveren van hoogwaardige

Bekijk vacature »

Junior full stack developer

Functie Als full stack developer binnen onze organisatie ga jij je bezig houden met het bouwen van de user experience van de webapplicaties. Je bent verantwoordelijk voor het vertalen van concepten, briefings en designs naar werkende functionaliteit. Hierbij zorg je ervoor dat applicaties betrouwbaar, veilig en toekomstbestendig zijn en een goede architectuur hebben en behouden. Verder denk je actief na- en mee over nieuwe ontwikkelingen en functionaliteiten om zo elke dag de klantervaring weer te verbeteren. Dit doe je natuurlijk niet alleen maar in een development team. Het team bedraagt momenteel 4 man bestaande uit 2 devops engineers en 2

Bekijk vacature »

Front-end developer (Angular)

Functie Het team bestaat uit een architect, fullstack developers, app developers, de product owner en projectmanager. Eenieder draagt vanuit zijn discipline bij aan een complete oplossing voor de klant. Uiteraard zul je hierin nauw samenwerken met je collega’s. Jij wordt verantwoordelijk voor de front-end implementatie en fungeert als lead op dit gebied binnen het team. Je kunt helder formuleren, ideeën uitdragen en overbrengen aan je collega’s. Qua technische stack is het vooral van belang dat je ervaren bent met Angular, HTML5, CSS en TypeScript. Verder is ervaring in NgRx, Bootstrap, BEM en Cypress een pré, evenals affiniteit met UX/UI Design!

Bekijk vacature »

PHP Developer - medior functie

Functieomschrijving Ben jij innovatief en wil jij je kennis graag delen met jouw nieuwe collega's? Lees dan snel verder! Voor een leuke opdrachtgever in de omgeving van Roosendaal zoeken wij een Symfony developer. Of je nou junior, medior of senior bent, je krijgt hier alle vrijheid en verantwoordelijkheid om jouw eigen loopbaan te ontwikkelen. Je gaat je hier bezig houden met en inspelen op de actualiteiten van jouw vakgebied. Techstack: Symfony, PHP, mySQL. Kennis van Svelte is helemaal mooi meegenomen. Bedrijfsprofiel Al sinds '99 is dit webbureau actief. De kernwaarden binnen het bedrijf zijn integer, dienstbaar en deskundig. Je komt

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functieomschrijving Voor dit leuke softwarre bedrijf in de omgeving Vught zijn we per direct op zoek naar een C#/.NET Developer. Is development jouw passie en doe je dit graag met C#/.NET? Lees dan snel verder! Jou werkzaamheden zullen zijn: Zorgen voor de optimalisatie van de huidige software en het automatiseren van bedrijfsprocessen. Naar aanleiding van de wensen van de klant ga je, met je collega's op zoel naar passende oplossingen en je werkt dit uit tot een mooi eindproduct. Je gaat webshops, websites en webapplicaties ontwikkelen door middel van ASP.NET, C# en MVC Framework. Bedrijfsprofiel Deze opdrachtgever houdt zich bezig

Bekijk vacature »

React developer Inhouse cloudplatform

Functie De functie: Als front-end developer kom je te werken naast 2 andere front-end/React developers, waaronder één senior. Een hele mooie kans dus om in korte tijd veel nieuwe kennis en ervaring op te doen. Ze hebben momenteel veel werk hierin en daarom willen ze het team graag uitbreiden. Het is van belang dat je, zeker gezien het vele thuiswerken, in ieder geval al een aantal projecten hebt gedaan in React. Taken waar je aan kunt denken zijn het ontwikkelen van client-applicaties o.b.v. HTML5, React en andere open standaarden. Ook ben je nauw betrokken bij het implementeren van designs o.b.v.

Bekijk vacature »

PHP developer (Laravel, Docker, Gitlab-CI)

Functie Het IT-team bestaat momenteel uit 4 ontwikkelaars. Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. Een groot deel van de systemen is gebouwd met behulp van het Laravel framework en PHP (minimaal 7.2), Docker voor lokaab gebruik en Gitlab-CI voor het deployen

Bekijk vacature »

Java developer (remote)

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij als Java ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 ontwikkelaars binnen onze organisatie waarbij jij de brug slaat tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je jouw taken op voor de dag. Hieronder een aantal taken die jij zal uitvoeren: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden

Bekijk vacature »

Medior/Senior Software Developers gezocht in de Ra

Functie Op dit moment staan er posities open voor de volgende functies: Front-end, Back-End & Fullstack software developer. Als Front-End software developer werk je met JavaScript en de bijbehorende technologieën zoals TypeScript, Angular, React, Vue en Svelte. Als Back-End software developer ben je bezig in NodeJS en doe je dit met behulp van AWS, NoSQL, REST en GraphQL. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten met een gemiddelde duur van anderhalf jaar. Hier werk je in een team met andere IT’ers aan het ontwikkelen en verbeteren van software. Je wordt begeleid door een accountmanager die fungeert als jouw aanspreekpunt. Het team

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als SQL database developer? Dit bedrijf bouwt applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren. Ter uitbreiding van het development team zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. Wil jij werken voor een groeiende werkgever in regio Breda waar jij de ruimte en tijd krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je houdt je bezig met het creëren en bouwen van MS SQL server databases; Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van logistieke processen; Je gaat projecten vanaf het begin tot het

Bekijk vacature »
Ferdi R

Ferdi R

11/08/2015 21:21:35
Quote Anchor link
Hoi, waar kan het aan liggen als de image niet via de cronjob upload? als ik de pagina handmatig aanroep werkt het wel.
 
PHP hulp

PHP hulp

19/05/2024 06:16:31
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

11/08/2015 21:33:41
Quote Anchor link
Ik zie niet hoe het uploaden van afbeeldingen via een cron zou moeten verlopen?

Via gesimuleerde browser-requests?
Via FTP?
?

Je hebt waarschijnlijk een script dat de upload afhandelt? Zit hier logging / debugging in?

Zorg dat je informatie hierover ontvangt, anders blijf je in het duister tasten.
 
Ferdi R

Ferdi R

11/08/2015 21:40:56
Quote Anchor link
Het zijn afbeeldingen met informatie die elke 5 minuten verandert. Ik maak gebruik van het pad:

/usr/local/bin/php -q -f /home/*uw gebruikersnaam*/domains/*uw domeinnaam*/public_html/cronjob_bestand.php >/dev/null 2>&1

Dit adviseert mijn hoster en adviseert ook om geen gebruik te maken van Wget.

Maar waar kan het meer aan liggen dat de image via de browser/handmatig wel werkt en via de cron niet? Cmod?
 
Bart V B

Bart V B

11/08/2015 21:50:16
Quote Anchor link
Code! Relevante code willem we zien. :)
Anders word het heel veel gokwerk.
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

11/08/2015 21:51:42
Quote Anchor link
">/dev/null 2>&1"
En op die manier krijg je ook geen foutmeldingen te zien als er wat fout gaat. Anders worden deze heel netjes gemaild.
 
Ferdi R

Ferdi R

11/08/2015 21:59:01
Quote Anchor link
Dit is de code die ik gebruik, handmatig werkt het perfect en via de cron wordt allen de gegevens in de database toegevoegd alleen geen image geüpload.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
        $bui
= $src;  
        $naam = $dag.'-'.$tijd.'.png';
        $pad = '/home/gebruiker/domains/domein.nl/public_html/images/radarimg/'.$naam;
        $doel = $naam;
        
        $bui = imagecreatefrompng($bui);
        $back = imagecreatefrompng('ned-groot.png');

        imagecopyresampled($back, $bui, 0, 0, 565, 490, 1280, 720, 1380, 730); //1051

        imagepng($back, $pad);
        imagedestroy($back);

        $insert = "INSERT INTO regen_radar (doel, tijd, datum, datumtijd) VALUES
        ('"
.$doel."', '".$tijd."', '".$dag."', '".$datetime."')";
        mysqli_query($DBconn, $insert)or die(mysqli_error());
?>
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

11/08/2015 22:05:44
Quote Anchor link
Waar komt $src vandaan? Waar komt $tijd vandaan? Waar komt $DBconn vandaan? En zo verder.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

11/08/2015 22:09:11
Quote Anchor link
Roep dat ding eens via de shell aan als je shell access hebt? Mogelijk draait PHP dan onder een andere user en kan ie niet schrijven naar die directories (ofzo).

En ja, wat Ben zegt :s.

EDIT: en er zit totaal geen logging/debugging in... Schrijf eens wat informatie weg naar een logbestand... Als dit logbestand leeg blijft dan ben je wss al warm ;-).
Gewijzigd op 11/08/2015 22:10:59 door Thomas van den Heuvel
 
Ferdi R

Ferdi R

11/08/2015 22:18:58
Quote Anchor link
Ik heb geen toegang tot de shell, hier de hele code.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
<?php
ini_set( 'display_errors', 1 );
error_reporting( E_ALL | E_STRICT );

include 'config.php';

    $sql = "SELECT tijd, datum, datumtijd FROM regen_radar ORDER by datumtijd DESC";

    if(!$res = mysqli_query($DBconn, $sql))
    {

        trigger_error(mysqli_error().'<br />In query: '.$sql);
    }

    elseif(mysqli_num_rows($res) == 0)
    {

        $hoogstetijd = 0;
    }

    else
    {
        $row = mysqli_fetch_assoc($res);
        
        if($row['tijd'] == '')
        {

            $hoogstetijd = 0;
        }

        else
        {
            $hoogstetijd = $row['tijd'];
        }
    }


    $json = file_get_contents('http://api.bron.nl/?key=xxxxx');
    $obj = json_decode($json, true);
    
    $src = $obj['map_types']['actueel']['Images'][10]['Src'];
    $tij = $obj['map_types']['actueel']['Images'][10]['Label'];
    $dat = $obj['map_types']['actueel']['Images'][10]['Time'];
    

    
    $datetime = date('Y-m-d H:i:s', strtotime($dat));
    $dag = date('Y-m-d', strtotime($dat));
    $tijd = str_replace(':', '', $tij);

    //echo $tijd;
    
    if($tijd > $hoogstetijd)
    {

        $bui = $src;
        $naam = $dag.'-'.$tijd.'.png';
        $pad = '/home/gebruiker/domains/domein.nl/public_html/images/radarimg/'.$naam;
        $doel = $naam;
        
        $bui = imagecreatefrompng($bui);
        $back = imagecreatefrompng('ned-groot.png');

        imagecopyresampled($back, $bui, 0, 0, 565, 490, 1280, 720, 1380, 730); //1051

        imagepng($back, $pad);
        imagedestroy($back);

        $insert = "INSERT INTO regen_radar (doel, tijd, datum, datumtijd) VALUES
        ('"
.$doel."', '".$tijd."', '".$dag."', '".$datetime."')";
        mysqli_query($DBconn, $insert)or die(mysqli_error());
    }

    else
    {
        //echo 'nog niet';
    }
?>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/08/2015 22:23:46
Quote Anchor link
/usr/local/bin/php -q -f /home/*uw gebruikersnaam*/domains/*uw domeinnaam*/public_html/cronjob_bestand.php >> /home/*uw gebruikersnaam*/domains/*uw domeinnaam*/public_html/log.txt

Even je output loggn, en dus niet in het /dev/null/ 'zwarte gat' gooien.
 
- SanThe -

- SanThe -

11/08/2015 22:23:48
Quote Anchor link
De include gaat waarschijnlijk niet werken omdat het volledige path mist.
Hierdoor zal $DBconn niet bestaan.
De trigger_error() wordt niet gezien door dit: >/dev/null 2>&1
 
Ferdi R

Ferdi R

11/08/2015 22:34:29
Quote Anchor link
De include gaat wel goed omdat het bestand in de public map staat. Als je het bestand weer in een map verder zet moet je meestal het gehele pad gebruiken maar nu gaat het wel goed want de gegevens worden gewoon in de database gevoerd, alleen de image wordt niet geüpload naar de map.

Ik zal een proberen om het te uploaden naar de map images.
 
- SanThe -

- SanThe -

11/08/2015 22:37:37
Quote Anchor link
Thomas van den Heuvel op 11/08/2015 22:09:11:
Mogelijk draait PHP dan onder een andere user en kan ie niet schrijven naar die directories (ofzo).
 
Ferdi R

Ferdi R

11/08/2015 22:44:56
Quote Anchor link
Dankje Aar,

Ik heb gedaan wat je zei met de log.txt en er stond in dat hij de file ned-groot.png niet kon vinden, nu heb ik deze afbeelding het hele pad meegegeven en het werkt nu.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.