imagecopyresampled werkt nog niet optimaal.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET developer

Functie Als .NET developer wordt jij onderdeel van ons ICT team. In dit multidisciplinaire team ben jij samen met onze senior .NET ontwikkelaar en medior .NET ontwikkelaar verantwoordelijk voor ons ERP systeem. In dit systeem (Navision) ga jij leren ontwikkelen. Wij bieden jou dan ook een gedegen opleiding aan, samen met de ondersteuning van onze Senior .NET developer. Daarnaast ga jij aan de slag met ons portaal geschreven in Sharepoint. Verder ben jij verantwoordelijk voor EDI verkeer en het ontwikkelen binnen het ERP systeem en andere toepassingen en rapportages. Van jou wordt verwacht dat jij het proces goed leert kennen

Bekijk vacature »

Microsoft Acess Developer

Functieomschrijving Wat ga je doen? Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Software Developer, en komen de volgende kennisgebieden jou niet vreemd voor: MS Acces, C# & SQL? Vind jij het daarnaast leuk om maatwerk software te ontwikkelen voor klanten in een bijzondere branche? Lees dan snel verder! Als developer ben jij samen met een gemotiveerd team van 10 collega’s verantwoordelijk voor het creëren van aangemeten software voor klanten. Je bent klantvriendelijk en oplossingsgericht ingesteld, omdat het essentieel is om de klanten zo goed mogelijk te helpen met hun uitdagingen. Het is mogelijk om vanuit huis je werkzaamheden uit te

Bekijk vacature »

Java Developer (Training And Simulation)

Wat jij doet Je zou onze Java Developer zijn en nauw samenwerken met je Product Owner, Software System Engineer, Scrum Master en andere Developers. Samen draag je bij aan een multidisciplinair en zelf organiserend Agile team. De rol is zeer afwisselend en bestaat uit, maar is zeker niet beperkt tot: de-risk en prototype onbewezen simulatietechnologieën; simulatiekaders ontwikkelen voor gebruik door andere teams; je bent goed in het begrijpen van ingewikkelde ideeën; heeft de mogelijkheid om nauw samen te werken met grote internationale klanten, leveranciers en overheden om onze oplossingen, vastleggingsvereisten, enz. te definiëren en te presenteren. Ben jij het? Wij

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Qua type opdrachten is er echt een verscheidenheid aan afnemers, zo werken ze met grote multinationals, maar ook met startups. Zo kom je te werken in een gevarieerde omgeving en kan je ook schakelen tussen verschillende culturen. De projecten variëren van greenfield projecten tot langdurige ontwikkeltrajecten. Hier wordt alleen maar gewerkt met aan front end projecten. Daarom maakt het onze partner niet uit waar jij kennis van hebt, als je maar gedegen kennis hebt van Javascript frameworks, Unit testing en ook bekend bent met de scrum methodiek. Eisen Minimaal 4 jaar relevante werkervaring Kennen en ervaring van Javascript frameworks

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP

Functie Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als PHP developer en zoek je een leuke platte organisatie? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Capelle aan den IJssel dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen PHP, JAVA en Node.js. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn

Bekijk vacature »

Lead developer (PHP, Symfony, DDD)

Functie Als Lead developer zorg je ervoor dat het team (bestaande uit zowel junior als ervaren developers) in staat is om de kwaliteit van de software (en code) verder te verhogen. In samenwerking met het team, de product owner en de andere lead developers zet je technische lijnen uit en bepaal je de prioriteiten per sprint. Lijkt het jou interessant om complexe problemen op te lossen en bijvoorbeeld een nieuwe applicatiestructuur in Symfony op te zetten? Dan komen wij graag met je in contact. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar papieren, maar naar denkniveau, motivatie en

Bekijk vacature »

Senior Software Developer C++

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Vacature ID: 13342 Introductie Do you want to work for one of the most innovative companies located in the region of Eindhoven. Currently Due to growth we are looking for a Senior Software Developer. Our client is a high-tech company with international roots and can provide you with a challenging opportunity. Functieomschrijving Responsibilities: Design, develop, and maintain high-quality software applications in C++ Collaborate with other engineers, product managers, and stakeholders to understand requirements and develop solutions Write clean, maintainable, and efficient code Conduct thorough testing and debugging to ensure high-quality software Optimize applications for

Bekijk vacature »

Node.js developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als senior .NET ontwikkelaar en aankomend lead developer ben jij in één van de drie development teams verantwoordelijk voor het volgende: • Jij hebt een oogpunt op modernisering en bent verantwoordelijk voor de technische staat en architectuur van de applicatie; • Jij bent verantwoordelijk voor het reviewen van de technische haalbaarheid van verschillende onderwerpen; • Jij bent verantwoordelijk voor een goede aansluiting binnen het multidisciplinaire team en de bijbehorende taken; • Jij bent verantwoordelijk voor het aandragen van verbetervoorstellen en ontwikkelstandaarden in zowel de techniek als architectuur; • Jij bent meewerkend voorman en ondersteunt en coacht jouw team op

Bekijk vacature »

Applicatieontwikkelaar Java EE

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving De afdeling IV –

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

PHP Back-end Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Starter Werklocatie: Nijmegen Vacature ID: 13633 Introductie OUr client develop websites, webshops, and digital environments that are used by many visitors daily. They are seeking an experienced PHP-Developer Back-end to join the team. If you're looking for a position where you can tackle challenging, innovative, and multidisciplinary ICT projects and make a difference, this vacancy might be for you! Functieomschrijving As a PHP developer, you'll develop websites and digital environments used by many visitors daily. You'll work as a back-end developer and want to continuously develop in this field. You can work independently and efficiently,

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Web Application Developer

Dit ga je doen Samen met het team werk je aan de visualisatie functionaliteiten en hoe dit gebruikt kan worden in een operationele setting; Het ontwerpen, ontwikkelen, onderhouden en leveren van support betreft het Warehouse Management Systeem en de bijbehorende web visualisaties; Je gebruikt hierbijde tools WebGL en ASP.net; Het meewerken in implementatieprojecten; Het leveren van Go-Live Support; Sparren met jouw Amerikaanse collega's. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Web Application Developer. Ze zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van

Bekijk vacature »

PHP Developer

Als PHP Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn. Wat doe je als PHP Developer bij Coolblue? Als PHP Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Hoewel je een PHP Developer bent, sta je open om C# of Typescript in te zetten of te leren. Ook PHP Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen pure PHP code schrijven. Samenwerken met de klantreiziger om onze klanten

Bekijk vacature »
Martijn Zant

Martijn Zant

17/12/2013 21:20:10
Quote Anchor link
Goedenavond Iedereen,

Ik heb een vraagje over mij php script. Ik wil op mijn website de mogelijkheid aanbieden dat bezoekers hun profielfoto kunnen uploaden. Hierbij wil ik dat bezoekers hun foto kunnen snijden uit een (te) grote foto.
Het volgende javascript gebruik ik om de snijvlakte te bepalen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
function getSizes(im,obj)
    {
        var x_axis = obj.x1;
        var x2_axis = obj.x2;
        var y_axis = obj.y1;
        var y2_axis = obj.y2;
        var thumb_width = obj.width;
        var thumb_height = obj.height;
        alert(x_axis);
        alert(x2_axis);
        alert(y_axis);
        alert(y2_axis);
        alert(thumb_width);
        alert(thumb_height);
        if(thumb_width > 0)
            {
                if(confirm("Do you want to save image..!"))
                    {
                        $.ajax({
                            type:"GET",
                            url:"ajax_image.php?t=ajax&img="+$("#image_name").val()+"&w="+thumb_width+"&h="+thumb_height+"&x1="+x_axis+"&y1="+y_axis,
                            cache:false,
                            success:function(rsponse)
                            
                                {
                                    //$("#photoimg").hide();
                                    $("#thumbs").html("");
                                    $("#thumbs").html("<img src='uploads/"+rsponse+"' style='max-width:450px'/>");
                                    
                                }
                        });
                    }
            }
        else
            alert("Please select portion..!");
    }

$(document).ready(function () {
    $('img#photo').imgAreaSelect({
        aspectRatio: '2.25:1',
        onSelectEnd: getSizes
    });
});


Nu wil ik dit gaan verwerken en doe dit in het volgende php script
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
<?php

require_once 'db.php';
$nummer_project = 1;

$basic_width = $_SESSION['basic_width'];
$basic_height = $_SESSION['basic_height'];

$t_width = 450;    //  thumbnail width
$t_height = (($t_width/$basic_width)*$basic_height);    //  thumbnail height

$ratio_x = $t_width / $basic_width;
$ratio_y = $t_height / $basic_height;

$new_name = "header".$nummer_project.".jpg"; // Thumbnail image name

$path = "uploads/";
if(isset($_GET['t']) and $_GET['t'] == "ajax")
    {

        extract($_GET);
        $snijden_vanaf_x = ceil($x1 * $ratio_x);
        $snijden_vanaf_y = ceil($y1 * $ratio_y);
        $snijlengte_x = ceil($w * $ratio_x);
        $snijlengte_y = ceil($h * $ratio_y);
                
        $nimg = imagecreatetruecolor($snijlengte_x,$snijlengte_y);
        $im_src = imagecreatefromjpeg($path.$img);
        imagecopyresampled($nimg,$im_src,0,0,$snijden_vanaf_x,$snijden_vanaf_y,980,435,$snijlengte_x,$snijlengte_y);
        
        
        imagejpeg($nimg,$path.$new_name,100);
        echo $new_name;
        exit;
    }

    
    ?>

Nu krijg ik wel de kleine foto alleen deze is helemaal zwart. Weet iemand waar het dan fout (kan) gaan?

Als er meer toelichting nodig is hoor ik dit graag!

Alvast bedankt!

Gelieve in het vervolg bij code de [code][/code]-tags gebruiken.[/modedit]
Gewijzigd op 18/12/2013 11:57:36 door Martijn Zant
 
PHP hulp

PHP hulp

16/05/2024 14:05:51
 
Kris Peeters

Kris Peeters

18/12/2013 11:17:24
Quote Anchor link
lijn 17: $path = "wuploads/";

lijn 28: $("#thumbs").html("<img src='uploads/"+rsponse+"' style='max-width:450px'/>");

Ik veronderstel dat je die wuploads op lijn 17 moet veranderen naar uploads

-----

De error die je klrijgt, is dat imagecreatefromjpeg het pad $path.$img niet kan vinden.
Gewijzigd op 18/12/2013 11:23:40 door Kris Peeters
 
Martijn Zant

Martijn Zant

18/12/2013 11:57:10
Quote Anchor link
Bedankt voor je reactie.

Echter is die w een klein foutje dat door het weghalen van de hele link komt.

Oorspronkelijk staat de w er niet.

Wat zou verder de fout kunnen zijn dat ik een zwarte afbeelding krijg?
 
Kris Peeters

Kris Peeters

18/12/2013 12:17:25
Quote Anchor link
Bij mij komt meestal geen zwarte afbeelding meer.

Maar het lijkt me dat de berekening niet klopt.
Wanneer de berekening getallen levert die buiten de grenzen van de image komen, ontstaat de fout.

$snijden_vanaf_x en $snijden_vanaf_y hebben niets te maken met de ratio. Die gegevens zijn het punt (x, y) van de source. Dus gewoon de top en left waar de gebruiker de cursor zet als eerste punt.

Die variabelen moet je anders noemen. Zorg dat bij elke variabele duidelijk is of het eindresultaat een source of destination waarde is. Nu is het verwarrend.

----
- Vertel eens wat die vaste waarden zijn. 450; 980; 435
- $_SESSION['basic_width'] en $_SESSION['basic_height'] worden bij het uploaden gevuld zeker? Wat voor waarden zijn dat?
Vergeet niet dat bovenaan ajax_image.php session_start() moet staan.
elk verzoek moet beginnen met session_start(); ook ajax verzoeken
Gewijzigd op 18/12/2013 12:20:23 door Kris Peeters
 
Martijn Zant

Martijn Zant

18/12/2013 12:48:51
Quote Anchor link
Hey Kris,

Wederom bedankt voor je reactie. Even ter toelichting. Dat ratio zit er in vanwege het volgende proces wat doorlopen wordt:
1) User upload foto
2) De foto wordt verkleint weergegeven met een maximale breedte van 450 px.
3) De user kan in deze foto snijden en verzenden
4) het gesneden gedeelte moet naar ratio worden gesneden uit de oorspronkelijke foto.
5) de nieuwe gesneden foto is nu te zien. (deze foto zal later worden gebruikt als header foto met een breedtje en hoogte van 980 x 435

Zelf heb ik de berekeningen bekeken en denk ik dat het goed is maar ik zal hier nog eens naar kijken.

Eventuele tips over het hierboven beschreven proces zijn welkom natuurlijk .
Gewijzigd op 18/12/2013 13:01:37 door Martijn Zant
 
Kris Peeters

Kris Peeters

18/12/2013 13:37:03
Quote Anchor link
980 x 435; okay, dan moet je dus zeker maken dat de source image groter is dan dat.
Daar moet je al op controleren.
En dan nog moet zien dat de gebruiker een selectie maakt die groter is dan dat.

----

Wacht even. Je verkleint eerst naar 450px; daarna wil je er iets uit snijden dat veel groter is dan dat.
Dat is niet de bedoeling.
Gewijzigd op 18/12/2013 13:54:00 door Kris Peeters
 
Martijn Zant

Martijn Zant

18/12/2013 14:04:23
Quote Anchor link
De foto zelf zal niet verkleint worden opgeslagen maar gewoon op ware grootte.
Vervolgens bij het snijden zal de afbeelding verkleint worden weergegeven.
Vandaar dat ik het ratio bereken hoeveel de afbeelding verkleint is weergegeven. Vervolgens gebruik ik dit ratio om de uiteindelijk snijgrootte te berekenen.

Ik hoop dat dit kan?
 
Kris Peeters

Kris Peeters

18/12/2013 14:19:05
Quote Anchor link
Hier is mijn versie.

Extra bestanden: "jquery.min.js", "imgareaselect-default.css", "imgAreaSelect.js"
(controleer of die juist staan, op lijn 7, 8, 9 van mijn code)

De image bevindt zich ook al in de map uploads, bij mij met de naam "a75oeGx_700b_v1.jpg" (geplukt van 9gag, zie de volledige src van de <img>).
Zorg dat de image (die jij wil gebruiken) overeenkomt met de gegevens in de <img> en in de <input>.


Alles wat niet belangrijk of nodig is voor mij, heb ik weggelaten. Eventueel heb jij die wel nog nodig.

index.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
<?php
session_start();
?>

<input id="image_name" value="a75oeGx_700b_v1.jpg"><br>
<img id="photo" src="http://d24w6bsrhbeh9d.cloudfront.net/photo/a75oeGx_700b_v1.jpg">
<span id="thumbs"></span>
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="imgareaselect-default.css" />
<script src="http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.10.2/jquery.min.js"></script>
<script src="imgAreaSelect.js"></script>
<script>
function getSizes(im, obj) {
  var x_axis = obj.x1;
  var x2_axis = obj.x2;
  var y_axis = obj.y1;
  var y2_axis = obj.y2;
  var thumb_width = obj.width;
  var thumb_height = obj.height;
  if(thumb_width > 0)
    {
      if(1)  // confirm("Do you want to save image..!")
        {
          $.ajax({
            type:"GET",
            url:"ajax_image.php?t=ajax",
            data: {  // object notatie van data die we mee sturen
              img: $("#image_name").val(),
              w: thumb_width,
              h: thumb_height,
              x1: x_axis,
              y1: y_axis
            },
            cache:false,
            success:function(rsponse) {
                //$("#photoimg").hide();
                $("#thumbs").html("");
                $("#thumbs").html("<img src='uploads/" + rsponse + "' style='max-width:450px'/>");
              }
          });
        }
    }
  else
    alert("Please select portion..!");
}
$(document).ready(function () {
    $('img#photo').imgAreaSelect({
        aspectRatio: '2.25:1',
        onSelectEnd: getSizes
    });
});
</script>


ajax_image.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
<?php
session_start();          // niet vergeten!  elk verzoek moet beginnen met session_start(); ook ajax verzoeken
if(isset($_GET['t']) and $_GET['t'] == "ajax") {
  // options:
  $path = "uploads/";
  $dest_w = 980;
  $dest_h = 435;
  $dest_filename = 'header1.jpg';
  // source gegevens lezen
  $source = $path . $_GET['img'];
  list($src_w, $src_h, $type, $attr) = getimagesize($source);
  $crop = array(
    'x' => $_GET['x1'],
    'y' => $_GET['y1'],
    'w' => $_GET['w'],
    'h' => $_GET['h']
  );

  // we forceren de destination width en height naar vaste waarden
  
  $nimg       = imagecreatetruecolor($dest_w, $dest_h);
  $im_src     = imagecreatefromjpeg($source);
  $okay       = imagecopyresampled(
    $nimg,              // resource $dst_image
    $im_src,            // resource $src_image
    0,                  // int $dst_x
    0,                  // int $dst_y
    $crop['x'],         // int $src_x
    $crop['y'],         // int $src_y
    $dest_w,            // int $dst_w
    $dest_h,            // int $dst_h
    $crop['w'],         // int $src_w
    $crop['h']          // int $src_h
  );
  imagejpeg($nimg, $path.$dest_filename, 100);
  echo $dest_filename;
  exit;
}

?>


Moraal:
Je hebt die ratio-berekeningen niet nodig.
De destination width en height worden geforceerd in imagecopyresampled();
de source gegevens moeten al helemaal geen ration meekrijgen bij het lezen van de gegevens. imagecopyresampled rekent dat zelf juist uit.

Wat die sessie betreft ... daar weet ik niet echt wat je van plan bent, en wat het in dit stuk code betekent.
Ik doe er niets mee.
Maar het punt is: als je sessie-gegevens in de Ajax call nodig hebt, moet je de Ajax call ook beginnen met session_start().

Was dit de bedoeling?
Gewijzigd op 18/12/2013 14:52:38 door Kris Peeters
 
Martijn Zant

Martijn Zant

19/12/2013 11:18:21
Quote Anchor link
Bedankt voor je uitleg! Ik ga hier vanavond even naar kijken.

Thanks!
 
Kris Peeters

Kris Peeters

19/12/2013 11:24:25
Quote Anchor link
Nu ik er aan denk,

Die ratio voor de source kan eventueel wel nodig zijn in de berekening, indien de image (waar de gebruiker in moet snijden) verkleind in beeld komt.
Dus als je met css #photo verkleint.

Nu ja, dat lukt je wel.
 
Martijn Zant

Martijn Zant

20/12/2013 15:42:21
Quote Anchor link
Goedemiddag,

Ik heb het geprobeerd alleen ik krijg nog steeds een zwarte afbeelding als resultaat.
Ik mis volgens mij echt iets heel kleins...

Maar wat?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
<?php
session_start();

$nummer_project = 5;

if(isset($_GET['t']) and $_GET['t'] == "ajax")
{
    
    // Options
    $path = "uploads/";
    $dest_w = 980;
    $dest_h = 435;
    
    $dest_filename = "header".$nummer_project.".jpg"; // Thumbnail image name
    
    // Source gegevens lezen

    $source = $path . $_GET['img'];
    list($src_w, $src_h, $type, $attr) = getimagesize($source);
    $t_width = 450;    //  thumbnail width
    $t_height = (($t_width/$basic_width)*$basic_height);    //  thumbnail height
    $ratio_x = $t_width / $src_w;
    $ratio_y = $t_height / $src_h;
    
    $crop = array(
        'x' => ($_GET['x1'] * $ratio_x),
        'y' => ($_GET['y1'] * $ratio_y),
        'w' => ($_GET['w'] * $ratio_x),
        'h' => ($_GET['h'] * $ratio_y)
    );

    // we forceren de destination width en height naar vaste waarden            
    $nimg = imagecreatetruecolor($dest_w,$dest_y);
    $im_src = imagecreatefromjpeg($source);
    $oke = imagecopyresampled(
        $nimg,
        $im_src,
        0,
        0,
        $crop['x'],
        $crop['y'],
        $dest_w,
        $dest_h,
        $crop['w'],
        $crop['h']
    );

    
    imagejpeg($nimg,$path.$dest_filename,100);
    echo $dest_filename;
    exit;
    }

    
    ?>
 
Kris Peeters

Kris Peeters

20/12/2013 15:48:42
Quote Anchor link
Toon ook eens de HTML die de gebruiker te zien krijgt.

Eventueel een copy/paste van de paginabron of zo.

Met ten minste
- alle elementen die jQuery aanspreekt
- met de css van de image waar de gebruiker in snijdt.
Gewijzigd op 20/12/2013 15:57:10 door Kris Peeters
 
Martijn Zant

Martijn Zant

20/12/2013 16:12:55
Quote Anchor link
Hierbij de code van het html gedeelte:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8" />
<link rel="stylesheet" href="../../../_css/cms.css" media="screen" />
<title>test</title>
</head>
<body>
<!--B.o.f. navTop-->
<div id="navTop">
    <div class="wrap">
    Welkom <span style="color:#1958bd"></span>
    </div>

</div>
<!--E.o.f. navTop-->

<div class="wrap" style="margin-top:10px;">
    <div id="adminMenu">
    <nav id="main-menu">
    <ul class="nav-bar">
          <li class="nav-button-home"><a style="padding-left:50px" href="/">Dashboard</a></li>
          <li class="nav-button-project"><a style="padding-left:45px" href="#">Projecten</a></li>
          <li class="nav-button-statistics"><a style="padding-left:40px;" href="#">Mijn statistieken</a></li>
    </ul>
</nav>
    </div>
<div id="mainContent">
    <div id="pageName">
      <div id="iconHome" class="addProject">Project toevoegen</div></div>
<div class="hr"></div>
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="imgareaselect-default.css" />
<script type="text/javascript" src="jquery.min.js"></script>
<script type="text/javascript" src="jquery.imgareaselect.pack.js"></script>
<script type="text/javascript">
function getSizes(im,obj)
    {
        var x_axis = obj.x1;
        var x2_axis = obj.x2;
        var y_axis = obj.y1;
        var y2_axis = obj.y2;
        var thumb_width = obj.width;
        var thumb_height = obj.height;
        
        if(thumb_width > 0)
            {
                if(1)//confirm("Do you want to save image..!"))
                    {
                        $.ajax({
                            type:"GET",
                            url:"ajax_image.php?t=ajax&img="+$("#image_name").val()+"&w="+thumb_width+"&h="+thumb_height+"&x1="+x_axis+"&y1="+y_axis,
                            cache:false,
                            success:function(rsponse)
                            
                                {
                                    //$("#photoimg").hide();
                                    $("#thumbs").html("");
                                    $("#thumbs").html("<img src='uploads/"+rsponse+"' style='max-width:450px'/>");
                                    
                                }
                        });
                    }
            }
        else
            alert("Please select portion..!");
    }

$(document).ready(function () {
    $('img#photo').imgAreaSelect({
        aspectRatio: '2.25:1',
        onSelectEnd: getSizes
    });
});
</script>


<form id="cropimage" method="POST" name="header_submit" enctype="multipart/form-data">
<table width="940" border="1" cellspacing="0" cellpadding="0" class="regTable">
  <tr>
    <td colspan="2"><h2><span>1</span>:Voeg een header foto toe.</h2></td>
  </tr>
  <tr>
    <td><input type="file" name="photoimg" id="photoimg" />
    <input type="hidden" name="image_name" id="image_name" value="" /> * </br>
        </td>
    <td><input class="save"type="submit" name="header_submit" value="Header Foto Uploaden"/>&nbsp;</td>
  </tr>
  <tr>

            
  
<div style="margin:0 auto; width:600px">
<div id="thumbs" style="padding:5px; width:600px"></div>
<div id="thumbs" style="padding:5px;"></div>
<div style="width:600px">
  

  
  
  </tr>
 </table>
<div class="hr"></div>
</form>






<form action="" method="POST" name="project_toevoegen" enctype="multipart/form-data">



En hier de css van default snijden
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
/*
 * imgAreaSelect default style
 */

.imgareaselect-border1 {
    background: url(border-v.gif) repeat-y left top;
}

.imgareaselect-border2 {
    background: url(border-h.gif) repeat-x left top;
}

.imgareaselect-border3 {
    background: url(border-v.gif) repeat-y right top;
}

.imgareaselect-border4 {
    background: url(border-h.gif) repeat-x left bottom;
}

.imgareaselect-border1, .imgareaselect-border2,
.imgareaselect-border3, .imgareaselect-border4 {
    filter: alpha(opacity=50);
    opacity: 0.5;
}

.imgareaselect-handle {
    background-color: #fff;
    border: solid 1px #000;
    filter: alpha(opacity=50);
    opacity: 0.5;
}

.imgareaselect-outer {
    background-color: #000;
    filter: alpha(opacity=50);
    opacity: 0.5;
}

.imgareaselect-selection {  
}
Gewijzigd op 20/12/2013 16:14:56 door Martijn Zant
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.