In admin ook foto's en mappen toevoegen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Joeri de Groot

Joeri de Groot

28/08/2008 16:57:00
Quote Anchor link
Beste Forummers,

Vanochtend vond ik een geweldig script van Arjan, te vinden op http://www.phphulp.nl/php/scripts/9/668/. Dit script is erg handig, alleen in de admin kun je wel foto's en mappen verwijderen, maar geen foto's en mappen uploaden/aanmaken.
De broncode van de admin staat ongeveer halverwege op http://www.phphulp.nl/php/scripts/9/668/, gepost door Arjan.

Arjan zelf zegt dat het zo makkelijk is dat iedereen dat zelf moet doen, maar ik zoek en probeer nu echt al vanaf vanochtend, maar het lukt gewoon niet. Iemand enig idee hoe je mappen kan aanmaken en foto's kan uploaden in de admin??

ALvast mijn dank !
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joeri de Groot
 
PHP hulp

PHP hulp

19/05/2024 06:38:18
 
Joeri de Groot

Joeri de Groot

29/08/2008 12:17:00
Quote Anchor link
Beste Allemaal,

Ik weet dat bumpen niet is toegestaan, maar ik maak dit fotoboek voor mijn geestelijk gehandicapte broertje die morgen jarig is. Dit stond op zijn lijstje, dus dan is het wel zo leuk als ik het op zijn verjaardag kan "geven"...

Wil iemand mij aub helpen??
 
Jacco Engel

Jacco Engel

29/08/2008 12:20:00
Quote Anchor link
Je geloofwaardigheid is niet echt hoog voor je bumpreden wat mij betreft :

Quote:
Joeri schreef op 28.08.2008 11:52
Helemaal top!! Precies wat ik zocht!!
Ik smeek jullie alleen om de "20 regels" waarmee je zelf online kan uploaden online te zetten. Dit script is namelijk voor mijn oma die zelf een fotoboek wil bijhouden, maar die kan natuurlijk niet met ftp enzo. Zelf kom ik er echt niet uit, ben nu al 1,5 uur tevergeefs aan het zoeken en proberen...

Weet iemand AUB de oplossing???

Albvast bedankt!!


Uit de commentlist van het script.....
 
W W

W W

29/08/2008 13:26:00
Quote Anchor link
Beetje jammer.
 
- -

- -

29/08/2008 13:29:00
Quote Anchor link
Hm, nee. Dit vind ik niet kunnen...
 
KrissCross

KrissCross

29/08/2008 15:13:00
Quote Anchor link
Joeri schreef op 29.08.2008 12:17:
Ik weet dat bumpen niet is toegestaan, maar ik maak dit fotoboek voor mijn geestelijk gehandicapte broertje die morgen jarig is. Dit stond op zijn lijstje, dus dan is het wel zo leuk als ik het op zijn verjaardag kan "geven"...

Volgens mij wil iedereen in je familie een online fotoboek :)
En tja, had je misschien iets eerder moeten beginnen?
 
Hipska BE

Hipska BE

29/08/2008 15:16:00
Quote Anchor link
Als je weet dat bumpen niet mag, DOE HET DAN NIET!
 
Gerben Jacobs

Gerben Jacobs

29/08/2008 15:43:00
Quote Anchor link
Plaatse de code maar waar je de hele ochtend mee bezig bent geweest..
 
Joeri de Groot

Joeri de Groot

29/08/2008 15:46:00
Quote Anchor link
Dit is de code v.d. admin:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
204
205
206
207
208
209
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN">
<html>
<head>
<title>Test</title>

<style type="text/css">
html, body {
    font: 12px verdana,arial,sans-serif;
    height: 100%;
    text-align: justify;
}

img.centreren {
    vertical-align:middle;
    margin: 5px;
    border: 0px;
}

img.thumbs {
    vertical-align:middle;
    border: 0px;
    margin: 10px;
    border: 1px solid black;
}

img.groot {
    vertical-align:middle;
    border: 0px;
}
</style>

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-15">

</head>
<body>

<?php
echo '<h1>Admin</h1>';

include('configuratie.php');
include('functies.php');

//Als er een map opgegeven is in de $_GET parameters kijken we of die leeg is en zorgen ervoor dat er geen misbruik van ons script gemaakt kan worden.
if(isset($_GET['map']) && !empty($_GET['map']))
{

    $map = str_replace(array(".", "\\", ":"), " ", $_GET['map']).'/';
}
else{
    $map = $beginmap.'/';
}


//Die get variabele halen we uit elkaar zodat we alle losse mappen hebben in een array.
$mappen = arraySchoonmaken(explode('/', $map));
$aantal = count($mappen)+1;

if($mappen[0] != $beginmap)
{

    echo 'Ey kappen nou! Je maakt hem kapot!';
    exit();
}


//Dit gedeelte snap ikzelf niet eens meer... vraag mij niet wat ik hier doe en hoe en waarom ik dat doe. Het doet iets en het werkt. Ik denk dat we het daar maar bij moeten laten.
for($z = 1; $z < $aantal; $z++)
{

    $temp = NULL;
    for($y = 0; $y < $z; $y++)
    {

        if($mappen[$y] == $beginmap)
        {

            $temp .= $mappen[$y];
        }
else{
            $temp .= '/'.$mappen[$y];
        }
    }

    echo ' >> <a href="?map='.$temp.'">'.ucfirst($mappen[$z-1]).'</a>';
}

echo '<hr>';

if(@$dir = opendir($map))
{

    while (false !== ($file = readdir($dir)))
    {

        //Standaard krijgen we een . en een .. te zien, die willen we niet hebben.
        if ($file != "." && $file != "..")
        {

            //Als $file een bestand is is...
            if(is_file($map.$file))
            {

                //... halen we de extensie eruit en checken of dat een jpeg is.
                $bestandsgegevens     = getimagesize($map.$file);
                $extensie             = $bestandsgegevens['mime'];
            
                if($extensie == 'image/jpeg' || $extensie == 'image/gif' || $extensie == 'image/png')
                {

                    //Toevoegen aan de bestanden array!
                    $bestanden[] = $file;
                }                        
            }

                
            //Als $file een map is...    
            if(is_dir($map.$file))
            {

                //... kijken we eerst of het niet onze thumbs of thumbsgroot map is.
                if($file != 'thumbs' && $file != 'thumbsgroot')
                {

                    //Toevoegen aan de directories array!
                    $directories[] = $file;
                }                
            }
        }
    }

    closedir($dir);
}
else{
    //Wat doe je! Je maakt hem kapot! Bel 112!!!!1111oneoneoneone
    echo '<p>Sorry, er gaat iets mis met het uitlezen van de directory!</p>';
}


if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{

    if(isset($_POST['verwijderenfoto']))
    {

        foreach($_POST['verwijderenfoto'] as $fotonr)
        {

            if(file_exists($map.$bestanden[$fotonr]))
            {

                unlink($map.$bestanden[$fotonr]);
                
                if(file_exists($map.'thumbs/'.$bestanden[$fotonr]))
                {

                    unlink($map.'thumbs/'.$bestanden[$fotonr]);
                }

                
                if(file_exists($map.'thumbsgroot/'.$bestanden[$fotonr]))
                {

                    unlink($map.'thumbsgroot/'.$bestanden[$fotonr]);
                }

                
                unset($bestanden[$fotonr]);
            }
        }
    }

    
    if(isset($_POST['verwijderendirectory']))
    {

        foreach($_POST['verwijderendirectory'] as $dirnr)
        {

            if(file_exists($map.$directories[$dirnr].'/thumbs/'))
            {

                remove_directory($map.$directories[$dirnr].'/thumbs/');
            }

            
            if(file_exists($map.$directories[$dirnr].'/thumbsgroot/'))
            {

                remove_directory($map.$directories[$dirnr].'/thumbsgroot/');
            }

            
            remove_directory($map.$directories[$dirnr]);
            unset($directories[$dirnr]);
            
            echo '<p>Verwijderd!</p>';
        }
    }
}


//Als de directories array niet leeg is gaan we die eerst laten zien zodat mensen verder kunnen.
if(!empty($directories))
{

    echo '<form action="" method="post">';
    foreach($directories as $key => $directory)
    {

        echo '<input type="checkbox" name="verwijderendirectory[]" value="'.$key.'"><img src="afbeeldingen/folder.gif" class="centreren"><a href="?map='.$map.$directory.'">'.ucfirst($directory).'</a><br>';
    }

    
    echo '<br><input type="submit" name="Wissen" value="Wissen"></form>';
    echo '<hr>';
}



if(!empty($bestanden))
{

    echo '<form action="" method="post">';
    foreach($bestanden as $fotonr => $key)
    {

        //Okay.. wat als er geen thumbsmap is?
        if(!is_dir($map.'thumbs/'))
        {

            //Dan maak je die natuurlijk!
            mkdir($map.'thumbs/',0777);
        }

        
        //Okay... wat als er geen thumbnail is?
        if(!file_exists($map.'thumbs/'.$bestanden[$fotonr]))
        {

            //Dan maak je die natuurlijk!
            thumbnail($map,'thumbs/', $bestanden[$fotonr],$breedte_klein,$hoogte_klein);
        }

        
        //De thumbnail bestaat... wat moet ik doen?
        if(file_exists($map.'thumbs/'.$bestanden[$fotonr]))
        {

            //Jeetje man, kan je helemaal niks zelf? Laat die foto dan zien mafkees!
            echo '<input type="checkbox" name="verwijderenfoto[]" value="'.$fotonr.'"><a href="?map='.substr_replace($map,"",-1).'&amp;foto='.($fotonr+1).'" style="border: 0px;"><img src="'.$map.'thumbs/'.$bestanden[$fotonr].'" class="thumbs"></a><br>';
        }
    }
    
    echo '<br><input type="submit" name="Wissen" value="Wissen"></form>';
}


?>

</body>
</html>
 
Hipska BE

Hipska BE

29/08/2008 15:53:00
Quote Anchor link
En wat heb jij daar aan geprobeert deze hele morgen?
 
--

--

29/08/2008 15:57:00
Quote Anchor link
Gehandicapten en bejaarden misbruiken om je script goed te krijgen.. Bah.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door --
 
Joeri de Groot

Joeri de Groot

29/08/2008 15:59:00
Quote Anchor link
Ik heb gezocht naar upload scripts en scripts om een directory aan te maken, maar het lukt me niet om deze hierin te krijgen. Zelf schrijven is voor mij geen optie.

Bij dit script bijv. :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21

<?php  
if(!empty($HTTP_POST_VARS['submit']))
{

    if(!file_exists("bestanden")){ mkdir("bestanden/", 0777); }
    move_uploaded_file($HTTP_POST_FILES['userfile']['tmp_name'], "bestanden/".
 $HTTP_POST_FILES['userfile']['name']);
    @
chmod($HTTP_POST_FILES['userfile']['name'], 0777);
    echo "Bestand uploaden gelukt";
}

else
{
?>

<form enctype="multipart/form-data" action="<?=$HTTP_SERVER_VARS['PHP_SELF'] ?>" method="post">
Upload dit bestand: <input name="userfile" type="file">
<input type="submit" value="Upload!" name="submit">
</form>

<?
}
?>

staat de map al ingesteld in het script. Dat is niet de bedoeling.
Het is de bedoeling dat iemand zelf in een tekstvak de naam kan typen, dat vervolgens een map met deze naam wordt gemaakt, en daarna de bestanden die geupload worden in die map terecht komen...
Tevens zou ik graag meerdere bestanden tegelijk kunnen uploaden...

Alvast bedankt
 
Hipska BE

Hipska BE

29/08/2008 16:02:00
Quote Anchor link
een tekstvak kan je toch wel maken? Want zelf dat zie ik niet staan in je uploadscriptje..
 
--

--

29/08/2008 16:07:00
Quote Anchor link
Joeri schreef op 29.08.2008 15:59:
Het is de bedoeling dat iemand zelf in een tekstvak de naam kan typen, dat vervolgens een map met deze naam wordt gemaakt, en daarna de bestanden die geupload worden in die map terecht komen...
Tevens zou ik graag meerdere bestanden tegelijk kunnen uploaden...

Alvast bedankt
Wat wil je nou dan? Wat bedoel je met dat 'alvast bedankt'? Dat je zit te wachten totdat iemand het klaar heeft?

Laat ik je uit die droom helpen. Gebeurt niet.
 
Wolfje

wolfje

29/08/2008 18:39:00
Quote Anchor link
hoe zielig, gehandicapten en bejaarden gebruiken om je foto album te 'laten' maken
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.