Inheritance

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C#.NET-developer - JUNIOR

Functie omschrijving Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Brielle zijn wij op zoek naar een junior developer. Werk jij graag met de volgende tools & technieken? C#, .NET, ASP.NET, MVC en SQL? Kijk dan snel of dit iets voor jou is! Als programmeur bij een productiebedrijf zal je voornamelijk nieuwe software schrijven maar ook bestaande software verbeteren. Verder werk je veel samen in back end projecten met leuke collega's. Bedrijfsprofiel Met een team van ruim 130 personen staan ze elke dag weer klaar om IT en Business te combineren door het ontwikkelen van producten op maat. Er zijn 3 teams,

Bekijk vacature »

IoT Software Developer PHP

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in Breda, zijn wij op zoek naar een IoT software developer met kennis van PHP. In deze rol wordt je verantwoordelijk voor het vernieuwen van het multimedia platform van een super tof bedrijf in Breda. Je gebruikt PHP als programmeerlaag, en bent in staat om de helicopterview te pakken / projectmatig te werken. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je gaat aan de slag met de ontwikkeling en vernieuwing van het "intern" ontwikkelde multimedia platform. Je neemt de lead in het moderniseren van het platform door het deels opnieuw op te zetten of

Bekijk vacature »

C# .NET Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Arnhem gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Als C# .NET Developer binnen dit bedrijf houd je je niet alleen bezig met het verbeteren van

Bekijk vacature »

Software developer (Python)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en houden ze zo nu en dan pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Je hebt in je werk oog voor kwaliteit, risico’s en het klantbelang. Communicatie met

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een uitdagende werkgever in omgeving Waalwijk zijn wij op zoek naar een enthousiaste softwareontwikkelaar met kennis of ervaring met C# en SQL. In een uitdagende rol als C#.NET Developer werk je samen met een enthousiast en informeel team aan het bouwen van maatwerk software voor variërende klanten. Verder ziet jouw takenpakket er als volgt uit: Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je houdt je bezig met het ontwikkelen

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

.NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Senior Lead Front End Developer

Functieomschrijving Voor Stichting Waternet zijn wij op zoek naar een senior Lead Front End Developer. Binnen het DevOps team Online zijn we op zoek naar een Senior Lead Front End developer met kennis van toegankelijkheid. Deze developer zal zich bezighouden met development van webpaginas die in verbinding staan met systemen uit het back office. Taken Ontwerpen, ontwikkelen, implementeren, documenteren en beheren van webapplicaties in een Azure-omgeving Debuggen, analyseren en oplossen van problemen in de OTAPomgevingen Je participeert in het DevOpsTeam Online voor het verder uitwerken en implementeren van gebruikerswensen Je bent betrokken bij toegankelijkheid audits en het implementeren van WCAG

Bekijk vacature »

Front-end developer wanted! (Angular, React, Vue.j

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET ontwikkelaar start jij in een multidisciplinair team met 7 ontwikkelaars. Dit team is verdeeld onder Front-end ontwikkelaars en backend developers. De backend developers werken voornamelijk aan desktop applicaties in combinatie met backend systemen. Hier ga jij dus ook mee aan de slag! Hierbij wordt voornamelijk gebruik gemaakt van C# .NET, WPF, UWP, XAML en MVVM. WPF, UWP, .NET Core, Azure Devops en Entity Framework. WPF en UWP worden dan ook voornamelijk gebruikt voor de user interface van de desktop applicatie. Het development team is dan ook erg gedreven m.b.t. het ontwikkelen van vooruitstrevende en innovatieve horeca automatiseringsoplossingen.

Bekijk vacature »

PHP developer (Laravel, Docker, Gitlab-CI)

Functie Het IT-team bestaat momenteel uit 4 ontwikkelaars. Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. Een groot deel van de systemen is gebouwd met behulp van het Laravel framework en PHP (minimaal 7.2), Docker voor lokaab gebruik en Gitlab-CI voor het deployen

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een organisatie waar je samen met een team werkt aan iets moois en waar je naast hard werken ook hard kunt lachen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Voor een informeel IT-bedrijf in omgeving Wassenaar zijn wij op zoek naar versterking. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als Software Programmeur lees dan snel verder! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed

Bekijk vacature »

Ervaren C#.NET programmeur

Functieomschrijving Voor een moderne werkgever in regio Prinsenbeek zijn wij op zoek naar een ervaren C#.NET programmeur die graag de uitdaging aangaat. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van maatwerk webapplicaties voor diverse klanten, waarbij complexe processen optimaal worden ondersteund. Verder ziet jouw takenpakket er als volgt uit: Ontwikkelen en onderhouden van C#.NET-applicaties; Schrijven van hoogwaardige, herbruikbare codes; Schrijven van technische documentatie en gebruikershandleidingen; Bijdragen aan het ontwerp en de architectuur van softwaretoepassingen; Troubleshooten en oplossen van bugs in softwaretoepassingen; Werken met databases en dataopslagoplossingen; Implementeren van beveiligingsoplossingen en het waarborgen van de beveiliging van applicaties en gegevens. Bedrijfsprofiel

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een gewaardeerde werkgever in regio Oosterhout zijn wij op zoek naar een back-end developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om

Bekijk vacature »
Lord Gaga

Lord Gaga

15/02/2016 18:03:26
Quote Anchor link
Hallo,

Omdat ik deze situatie nogal vaak tegenkom heb ik besloten toch maar te vragen hoe dit nou precies zit:
Wanneer gebruik je inheritance en wanneer geef je informatie mee via bijv. de constructor?

Ik snap dat deze vraag nogal onduidelijk is dus probeer ik het wat te verduidelijken via onderstaande pseudo code.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
class Gem
{
    private String color = "red";
    private Event onPickUp;
    
    public Gem(String color, Event onPickUp)
    {
        this.color = color;
        this.onPickUp = onPickUp;
    }
}

Gem gem_1 = new Gem("red", Event.PlusOnePoint);
Gem gem_2 = new Gem("blue", Event.PlusTenPoints);


In bovenstaande voorbeeld is er dus 1 class en vanuit deze class kun je meerdere edelstenen aanmaken, elke edelsteen heeft een andere kleur en een andere callback.

Maar wat ook mogelijk is, is het volgende:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
class abstract Gem
{
    public Gem()
    {
    }
    
    public void onPickUp()
    {
    }
}

class RedGem extends Gem
{
    public void onPickUp()
    {
        points++;
    }
}

class BlueGem extends Gem
{
    public void onPickUp()
    {
        points += 10;
    }
}

Gem gem_1 = new RedGem();
Gem gem_2 = new BlueGem();


Het voorbeeld is misschien een beetje simpel, maar ik hoop dat jullie mijn bedoeling snappen.

Alvast bedankt voor de hulp!
Gewijzigd op 15/02/2016 18:04:08 door Lord Gaga
 
PHP hulp

PHP hulp

19/05/2024 03:20:41
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

15/02/2016 20:13:31
Quote Anchor link
Overerving of inheritance gebruik je minder dan de meeste mensen in het begin verwachten. Je gebruikt het vaak als je een bestaande class niet meer wilt veranderen of voor objecten die in veel "smaken" vervaardigd kunnen worden met meerdere custom methods. Een aardig voorbeeld is de BaseController waar al heel wat functionaliteit in zit om views te genereren en modals aan te roepen. Welke en wannéér deze views of modals aangeroepen moeten worden is echter in iedere controller weer anders. Een ideale situatie om een basecontroller te extenden.

Informatie meegeven aan een functie (Een constructor is ook een functie) gebruik je veel, het liefst zo veel mogelijk. Stel dat je een User object hebt en data uit dit object voor de output in de view wilt gebruiken. Je geeft dan het User object gewoon mee aan de view. Als je ook nog even een email wilt genereren waarin wat data moet komen te staan dat uit het User object komt dan geef je dus het User object ook gewoon even door aan je Mailer class.

Wel moet je even letten waarvoor een constructor bedoeld is. Initialisatie van je (te instantiëren) object. De properties voorzien van een waarde dus.

Wat hier op aansluit is Dependency Injection. Zeker de moeite waard om te lezen.
 
Wouter J

Wouter J

15/02/2016 20:20:18
Quote Anchor link
Vaak is inheritance niet het antwoord. In de OO introducties wordt vaak veel te gemakkelijk over inheritance gesproken, waar deze dingen eigenlijk via een andere manier opgelost moesten worden. (bijv. het veelgebruikte "Admin extends User" verhaaltje).

In het algemeen mag je aannemen dat je bij data objecten (Gem in jouw geval) geen inheritance moet gebruiken. Data objecten bevatten namelijk alleen data, geen logic. Inheritance kun je het beste alleen toepassen in gevallen dat gedrag van een object veranderd. Omdat data objecten geen gedrag hebben kunnen ze deze ook niet anders hebben dat hun parent/child.

Als we naar je tweede voorbeeld gaan zien we dat er een duidelijk probleem ontstaat: Onze data objecten bevatten logica. Dit maakt het geheel veel moeilijker. Stel nu bijv. dat we moeilijkere criteria krijgen voor het opwaarderen van punten (bijv. mag alleen +10 als de slijper zijn werk goed heeft gedaan, mag alleen als de huidige valuta boven een bepaalde waarde zit, etc.). Je kan je indenken dat ons mooie data object ineens een bende van logica gaat worden.

Je kunt deze logica dus het beste opsplitsen naar een andere class, bijv. GemPointsCalculator:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
interface GemPointsCalculator
{
    public int pointsForGem(Gem gem);
}

class SimpleGemPointsCalculator implements GemPointsCalculator
{
    public int pointsForGem(Gem gem)
    {
        switch (gem.color()) {
            case 'red':
                return gem.points() + 1;

                break;
            case 'blue':
                return gem.points() + 10;

                break;
        }
    }
}


Nu gaat deze class op gegeven moment ook veel logica bevatten. In dat geval moet je het waarschijnlijk nog meer opsplitsen, waardoor elke Gem zijn eigen GemPointsCalculator krijgt en een algemene calculator die deze dan kan aanroepen.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
class RedGemPointsCalculator implements ColeredGemPointsCalculator
{
    public string[] supportingColors()
    {
        return ['red'];
    }

    public int pointsForGem(Gem gem)
    {
        return gem.points() + 1;
    }
}
// ...
 
Lord Gaga

Lord Gaga

15/02/2016 20:37:49
Quote Anchor link
Bedankt voor de reacties!

Ik denk dat ik het een beetje beter begrijp dan voorheen. :P

In dit geval was de Gem class een simpel voorbeeld.
Waar ik in de praktijk mee bezig ben zijn enkele JavaScript spelletjes, en deze spelletjes bevatten natuurlijk elk onderdelen die in elk spelletje aanwezig zijn:

- De mainloop (voor game logic en renderen van entities)
- Scenes (voor menu's, verschillende levels, etc.)
- Entities (de objecten in de spelletjes)

Op dit moment twijfel ik dus over de 2 aanpakken in mijn openingspost, maak ik gebruik van:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
var game = new Game(
{
    onUpdate: function()
    {
    },
    onRender: function()
    {
    }
});


of toch van inheritance (pseudocode):

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
class abstract Game
{
    public void update()
    {
    }
    
    public void render()
    {
    }
}


En hoe doe ik dit met de andere objecten? (Scene, Entity, AssetLoader, etc.)

Wanneer ik naar verschillende JavaScript frameworks kijk, zie ik dat vooral de eerste manier vaak wordt toegepast, maar toch twijfel ik. (Ik weet dat ik beter gebruik kan maken van een bestaand framework maar ik wil het toch onder de knie krijgen dit zelf te kunnen.)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.