INSERT INTO mysterie

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front end developer React Sportgames

Functie Als Front end developer ga jij aan de slag bij een gave en bekende organisatie op het gebied van sportgames. Jij gaat aan de slag in een scrumteam met 6 developers die gepassioneerd en actief bezig zijn om spelers kwalitatieve en mooie spelervaringen aan te bieden. Als scrumteam werken ze in drie wekelijkse sprints en begin je iedere ochtend met een stand-up. Als Front end developer werk jij bij deze organisatie voornamelijk met Javascript, html, css en React. Er wordt veel gebruikt gemaakt ook van C#, Docker en Kubernetes. Het team hecht veel waarde aan het leveren van hoogwaardige

Bekijk vacature »

C++ Ontwikkelaar

Functieomschrijving Ben jij als software ontwikkelaar toe aan een nieuwe uitdaging? Dan zoeken wij jou! Voor het maken van de procesbesturingssoftware gebruiken onze projectteams een in C++ en C# geschreven tool. Dit is een gedistribueerd object framework wat alle kernfuncties biedt voor een procesautomatisering. Verder zullen jouw werkzaamheden o.a. bestaan uit: Ontwerpen, programmeren en testen van product aanpassingen; Analyseren van vragen en wensen van gebruikers en deze vertalen naar een functioneel ontwerp; Inzichtelijk maken van voortgang omtrent softwarewerkzaamheden, o.a. door middel van SCRUM; Continu toetsen van het effect van nieuwe releases op andere tools en processen; Implementeren van nieuwe product

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Jij als front end developer gaat werken binnen de teams van onze klant, uiteraard met alle moderne technieken. Opdrachten worden echt gericht op jouw leerdoelen en jouw behoeftes. Wij hebben een omgeving gecreëerd waarin je echt jezelf kan zijn en waar echt gekeken wordt naar jouw voorkeuren. Maak je een fout? Geen probleem, leer ervan en dan ga weer door. Door de variëteit aan werk kun je in verschillende omgevingen een kijkje nemen en dus jezelf snel ontwikkelen. Eisen Je bent communicatief vaardig en houdt van een dynamische omgeving Je hebt HBO werk- en denkniveau Je hebt gedegen kennis

Bekijk vacature »

Infrastructure Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 12945 Introductie Our client is one of the most innovative companies within the Netherlands. Currently we are looking for an Infrastructure Platform Engineer. Within this role you will be developing the infrastructure. Functieomschrijving Within this role you are responsible in the development of our distributed data and compute platform infrastructure. You will design, develop and implement new features and fixes. Next to this you will integrate and configurate other packages that supports the development of tuning applications within the organisation. You will support customer sites remotely. Design and implement the

Bekijk vacature »

Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Software Developer je verantwoordelijk voor: - Je werkt voortdurend aan oplossingen voor het op afstand bewaken en besturen van oogstmachines; - Het visualiseren van gegevens in rapporten, apps of andere formaten; - Voorspellend machineonderhoud; - Taakplanning; - Je schrijft aangepaste plug-ins om gegevens te importeren of exporteren

Bekijk vacature »

Intern - Junior PHP ontwikkelaar in fris en jong t

Bedrijfsomschrijving Werk jij graag een in fris, flexibel en jong team? Bij ons ben jij vrij om te bepalen waar jij het liefst werkt en op de vrijdag komen wij gezellig bij elkaar op kantoor. Flexibiliteit en vrijheid zijn bij ons de norm en dat geeft jou de ruimte en energie om het beste uit jezelf te halen! Ons team bestaat uit vijf enthousiaste collega's die jou graag ondersteunen in zowel je persoonlijke als professionele ontwikkeling. Met twee ervaren Senior Developers als mentoren ben jij in goede handen. Wij zien onszelf als een vriendengroep die gezamenlijk werken aan iets moois

Bekijk vacature »

SQL database ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij niet bang voor complexe algoritmes? Schikt het schrijven van procedures in T-SQL jouw niet af en heb jij al de nodige informatie in SQL, dan is functie precies wat voor jou! Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat werken aan de complexere projecten waar jij van A tot Z bij betrokken bent. Je gaat zorg dragen voor het ontwerp, de ontwikkeling en het updaten van SQL databases. Dit doe je op basis van T-SQL. Jij bent van start tot finish betrokken bij de projecten die jij leidt. Je houdt contact met klanten en

Bekijk vacature »

Full stack Python developer

Functie Samen met andere collega’s (een product owner, een software manager en een ervaren ontwikkelaar) ga jij onze producten verder ontwikkelen. Jouw verantwoordelijkheden zullen bestaan uit: – Verder wil gaan met de ontwikkeling van onze bestaande producten; nieuwe features! – Meedenkt over de roadmap van onze producten – Als sparringpartner kan optreden op het gebied van development – Zelf ook nieuwe ideeën op tafel durft te leggen en deze van scratch af aan wilt bouwen Hieronder ook een paar voorbeelden van projecten waar we momenteel mee bezig zijn of binnenkort aan willen beginnen: – Real-time interactie creëren in onze web

Bekijk vacature »

Software developer

Werkzaamheden voor jou als software developer Voor een goede relatie in de regio Zwolle (meerdere locaties) zoeken wij een software developer die betrokken is bij de ontwikkelcyclus en verantwoordelijk is voor het testen en keuren van nieuwe en geoptimaliseerde software. In deze functie ben je in de implementatiefase de persoon die risico's beoordeelt en intern oplossingen aanbrengt om risico's te verkleinen. Binnen het ontwikkelteam van de software ben je een belangrijke schakel waar je intensief meewerkt met scrum. Het voorkomen van bugs in de programma's en het bevorderen van gebruiksvriendelijkheid voor eindklanten zijn voor jou een uitdaging en geeft voldoening

Bekijk vacature »

Network Engineer (f/m/d) in Heidelberg

Network Engineer (f/m/d) The IT Services team operates and supports the IT infrastructure and services at EMBL headquarters in Heidelberg and at the laboratory’s sites in Barcelona and Rome. As part of IT Services, the Network team is responsible for managing and developing the network infrastructure in our data centres, on campus, and to our external network providers. As a leading scientific institution with highly data-intensive research, extensive data flows at and between the laboratory’s six sites and to the Internet, EMBL is connected to national and international scientific networks using state-of-the-art technologies from vendors including Cisco, Extreme Networks and

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een echt familiebedrijf in de omgeving van 's-Hertogenbosch ben ik op zoek naar een Software Developer. Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is

Bekijk vacature »

Back-end developer

Dit ga je doen Development d.m.v. XQuery, JSON/XML en REST API's; Ontwikkelen aan een tof en complex zorgplatform; Koppelingen maken met de NoSQL database; Testen en documenteren van de ontwikkelde functionaliteiten; Samenwerking met andere front- en back-end ontwikkelaars. Hier ga je werken Voor een vooruitstrevende organisatie binnen de zorg in Den Haag zijn wij opzoek naar een Back-end Developer die ervaring heeft met o.a.XQuery en Vue.JS of daarin graag zou willen ontwikkelen. Je zal ontwikkelen aan een tof en complex zorgplatform en koppelingen maken met de NoSQL database. Ook het testen en documenteren van de ontwikkelde functionaliteiten behoort tot jouw

Bekijk vacature »

Ervaren Full-Stack PHP Developer

Functieomschrijving Gezocht! Ervaren PHP Developer! Voor een organisatie in de regio Harderwijk zoeken wij een ervaren PHP Developer die het IT team van dit bedrijf gaat versterken. We zijn op zoek naar een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die het innovatieve bedrijf nog een stap verder kan brengen. Voor deze functie zoeken wij iemand die communicatief goed is en die zelfstandig problemen op kan lossen. Je werkt samen met een externe ontwikkelpartij en kunt hun dus uitdagen op het geleverde werk. Het schrijven van concepten aan de AI en hardware kant valt onder je verantwoordelijkheden. Het bedrijf noemt zichzelf een

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Het team bestaat uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers met passie voor hun vak. De consultants en ontwikkelaars werken volgens de Design Thinking methode waarbij de eerste stappen van ontwerp en ontwikkeling zullen samenkomen in een proof of concept. Nadat is vastgesteld dat de oplossing voldoet aan de belangrijkste behoeftes worden producten of services gevalideerd door middel van korte iteraties. Hiermee zorgen ze ervoor dat het werk voldoet aan de technische vereisten en gebruikersbehoefte. Door het inzetten van de nieuwste technologieën die toekomstbestendig zijn weten ze klanten omver te blazen. Ook geven en organiseren ze veel

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar C# .NET

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Amersfoort gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk dataplatform ontwikkelt voor de agrarische sector.

Bekijk vacature »
Afra ca

Afra ca

05/04/2009 14:25:00
Quote Anchor link
Gegroet allen, ben nieuw hier, en zit momenteel met een beetje vreemd probleem. Ben voor havo 5 informatica eind opdracht bezig. Het is een site waarop je quizzen uit verschillende categorieën kunt maken en dergelijke. Maar toen ik aan het afronden was merkte ik dat mijn script om een vraag toe te voegen aan de vragen tabel in de database "quiz" het opeens niet meer deed.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php
//contact zoeken met mysql
    $mysql = mysql_connect("localhost", "username", "wachtwoord") or die ("Fout: geen verbinding met de server");
    //contact zoeken met de database
    mysql_select_db("quiz", $mysql) or die ("Fout: geen contact met database");
    //nummer toewijzen aan vraag
    $query = "SELECT MAX(vraagnummer)+1 as newID FROM vragen;";
    $resultaat = mysql_query($query) or die ("Fout: nieuwe vraaggegevens niet gevonden..");    
    $rij = mysql_fetch_array($resultaat, MYSQL_NUM);
    $newnummer = $rij[0];
    // vraag inserten
    $query = "INSERT INTO vragen (vraagnummer, vraag, antwoord1, antwoord2, antwoord3, antwoord4, categorie) VALUES ('$newnummer', '$_POST[vraag]', '$_POST[antwoord1]', '$_POST[antwoord2]','$_POST[antwoord3]','$_POST[antwoord4]','$_POST[categorie]');";
    //echo $query;  //DEBUGREGEL
    // goede antwoord inserten

    $query = "INSERT INTO antwoorden (vraagnummer, goede_antwoord) VALUES ('$newnummer', $goede_antwoord');";
    //feedback
    $query = "SELECT * FROM vragen WHERE vraagnummer = $newnummer";
    $resultaat = mysql_query($query) or die ("Fout: nieuwe vraaggegevens niet gevonden..");
    
    // deze gegevens in een array plaatsen.
    $rij = mysql_fetch_array($resultaat, MYSQL_NUM);
    
    // mysql verbinding sluiten
    mysql_close($mysql);
?>


We zijn hier wat betreft php en sql redelijk oppervlakkig, dus zal nog heel wat verbeterd kunnen worden, en heb gemerkt dat hier van andere termen worden gebruikt. Bij uitvoer van script geen error, word alleen niks ge"insert", heb de query laten echoën, resultaat van echo in phpmyadmin bij tabblad sql uitgevoerd, en dat werkte prima.

Mijn dank is groot voor jullie medewerking
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Afra ca
 
PHP hulp

PHP hulp

17/05/2024 13:52:31
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

05/04/2009 14:27:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
    // vraag inserten
    $query = "INSERT INTO vragen (vraagnummer, vraag, antwoord1, antwoord2, antwoord3, antwoord4, categorie) VALUES ('$newnummer', '$_POST[vraag]', '$_POST[antwoord1]', '$_POST[antwoord2]','$_POST[antwoord3]','$_POST[antwoord4]','$_POST[categorie]');";
    //echo $query;  //DEBUGREGEL
    // goede antwoord inserten

    $query = "INSERT INTO antwoorden (vraagnummer, goede_antwoord) VALUES ('$newnummer', $goede_antwoord');";
    //feedback
?>


Je hebt wel leuk een $query gemaakt, maar die $query word niet uitgevoerd (mysql_query()) en vervolgens overschreven.

Verder ontbreekt -iedere- controle en ik betwijfel dus ook of je hiermee je eindopdracht gaat halen.
 
Afra ca

Afra ca

05/04/2009 14:32:00
Quote Anchor link
Hmmm, Arjan, daar heb jij zeker een punt, dat was lichtelijk dom van mij. Heb het bij andere scripts wel gedaan......

Het concept controle is nog niet nodig geweest aangezien onze/mijn scripts enorm eenvoudig zijn. Het zou voor mijzelf leuk zijn om het wel te implementeren, maar kon het even niet vinden. Dus mocht je een linkje hebben waar een beschrijving kan vinden van controle gedoe, zeer welkom.

Ik begrijp dat je duidelijk wilt maken dat dit van kinderlijk niveau is, maar je toekomstverwachting is niet zo gewenst als je antwoord. Desalniettemin, mijn dank is groot :)
 
Frank -

Frank -

05/04/2009 14:35:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    $query
= "SELECT MAX(vraagnummer)+1 as newID FROM vragen;";
?>

Deze query mag je NOOIT uitvoeren om een volgend id aan te maken, dat is smeken om problemen. Ga maar eens met 10 man tegelijk een id opvragen, krijg je alle 10 hetzelfde resultaat...

Gebruik een auto_increment, dat is de enige veilige manier om unieke id's aan te maken in MySQL. Je kunt na het aanmaken van het nieuwe record, dus ná de INSERT, met mysql_insert_id() het aangemaakte nummertje opvragen in PHP.

Zie verder de opmerkingen van Arjan, het script is nog niet voor de helft klaar. Vrij logisch dat er dan nog het e.e.a. fout gaat.
 
Jelmer -

Jelmer -

05/04/2009 14:37:00
Quote Anchor link
All the basics & de dingetjes die leuk zijn om te weten: SQL Beginnershandleiding. Daar wordt foutafhandeling ook in besproken, en dingen als prepared statements waar je pluspuntjes voor zou moeten krijgen van je docent :)

PDO heeft trouwens nog een leuk dingetje: het kan exceptions gooien (en daarmee je script stoppen en een handige melding weergeven) wanneer er iets mis gaat. Gebruik je dat, in combinatie met foreign key constraints (relaties in je database definiëren en afdwingen) en MySQL in de juiste modus zetten, dan heb je eigenlijk geen extra code voor foutafhandeling nodig. Echt een aanrader, maar misschien iets te veel voor beginners.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jelmer -
 
Afra ca

Afra ca

05/04/2009 16:28:00
Quote Anchor link
pgFrank schreef op 05.04.2009 14:35:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    $query
= "SELECT MAX(vraagnummer)+1 as newID FROM vragen;";
?>

Deze query mag je NOOIT uitvoeren om een volgend id aan te maken, dat is smeken om problemen. Ga maar eens met 10 man tegelijk een id opvragen, krijg je alle 10 hetzelfde resultaat...

Gebruik een auto_increment, dat is de enige veilige manier om unieke id's aan te maken in MySQL. Je kunt na het aanmaken van het nieuwe record, dus ná de INSERT, met mysql_insert_id() het aangemaakte nummertje opvragen in PHP.

Zie verder de opmerkingen van Arjan, het script is nog niet voor de helft klaar. Vrij logisch dat er dan nog het e.e.a. fout gaat.


Nog een grappig verhaal. Groot deel van m'n systeem komt van iemand anders, was een script drama (als dát nog eens onder jullie ogen zou komen.....), en die had bij aanmaken database niet gebruik gemaakt van auto increment. Ondertussen wel gedaan, dus snap je kritiek ook zeker ;)
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

05/04/2009 16:51:00
Quote Anchor link
INSERT INTO vragen (vraagnummer, vraag, antwoord1, antwoord2, antwoord3, antwoord etc etc etc)

Geeft trouwens aan dat jullie het hoofdstuk normaliseren ook gemist hebben.
 
Afra ca

Afra ca

05/04/2009 17:24:00
Quote Anchor link
Arjan Kapteijn schreef op 05.04.2009 16:51:
INSERT INTO vragen (vraagnummer, vraag, antwoord1, antwoord2, antwoord3, antwoord etc etc etc)

Geeft trouwens aan dat jullie het hoofdstuk normaliseren ook gemist hebben.


En ook daar heb je een punt, Maar zoals ik zei, is mijn systeem gebasseerd (met toestemming) op die van iemand anders, dus valt daar gelukkig weer een verwijt weg.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.