INSERT INTO NULL

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET developer

Functie Heb jij veel kennis van ASP.NET Webforms en wil jij juist de overstap maken naar ASP.NET Core? Wij zijn per direct op zoek naar een ervaren .NET Webdeveloper die met ons samen ons platform wilt herschrijven van ASP.NET Webforms naar ASP.NET Core. Voor jou de unieke kans om met ons samen te innoveren en kennis op te doen van de nieuwste technieken binnen de Microsoft Stack. Wij hebben een development team met 10 IT specialisten bestaande uit onder andere 4 backend .NET developers en twee front-end developers. Wij zijn continu bezig om ons als team en bedrijf te blijven

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET developer begint jouw dag na een bak koffie met een stand up. De vorderingen worden tijdens de stand up besproken en de doelen worden opgesteld waar jullie als team in de volgende sprint naartoe gaan werken. Onze backend is geschreven in .NET Core en onze Front-end in Angular. Bij ons ga jij dan ook Fullstack aan de slag. Jij wordt hier opgeleid om zelfstandig te kunnen programmeren en applicaties te kunnen implementeren. Er wordt op projectbasis gewerkt, dit bied leuke uitdagingen omdat elke klant een andere visie heeft over de applicatie die wij maken. Je gaat

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als ervaren Software Engineer wordt jij verantwoordelijk voor het bedenken en ontwikkelen van technische (maatwerk) oplossingen voor onze klanten en dit samen met de klant af te stemmen. Jij wordt o.a. verantwoordelijk voor de doorontwikkeling het software pakket welke voor ons enorm belangrijk is. Dit pakket zorgt er namelijk voor dat wij complete productielijnen kunnen aansturen en monitoren. Daarnaast heb jij actief contact met onze hoofdvestiging om het software achter een van onze systemen te verbeteren en te herschrijven. Momenteel zijn onze C# applicaties geschreven met o.a. Winforms. Echter hebben wij de actieve ambitie om dit te gaan herschrijven

Bekijk vacature »

Senior Airport Developer ( System engineer)

De functie Nice to know (you) De nieuwe A-pier wordt de duurzaamste van Schiphol. Als deze af is ligt er 4000 vierkante meter zonnepanelen op het dak. En de toiletten? Die spoelen door met regenwater. we gaan ervoor: het creëren van de meest duurzame en hoogwaardige luchthavens ter wereld. een toekomstbestendig en duurzaam Schiphol. Daar werken we elke dag hard aan in team Development & Sustainability. Jij bent regisseur, expert én aanjager van de ontwikkeling van Schiphol. Connecting your world Hoe maak je de ambities en doelstellingen van Schiphol concreet in een project? De waarde voor Schiphol naar eisen die

Bekijk vacature »

.NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Team Lead Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Als Team Lead Java Developer draag een grote verantwoordelijk je stuurt ontwikkelaars aan en staat dagelijks in contact met jou ICT Manager. De team Bestaat uit front-end en backend systemen. Je ben in staat op hoog niveau de technische vak te bepalen en ook te bewaren. Je dag zie er als volgt uit, ontwikkelen van nieuwe en bestaande applicaties, het uitvoeren van processen en analyses en het beschrijven van functioneel ontwerpen. Ook zal samen met jouw Tester applicaties gaan testen door middel van peer reviews en het leveren van support aan gebruikers

Bekijk vacature »

PHP developer

Functie omschrijving Voor een klein bedrijf in de buurt van Nieuwegein zijn wij per direct op zoek naar een talentvolle PHP developer. Er wordt veel ruimte geboden voor eigen initiateven, waardoor je een mooie stempel kan drukken op jouw eigen werkzaamheden (zowel operationeel als strategisch). Het bedrijf heeft middels externe programmeurs een multimedia platform ontwikkeld, maar willen geleidelijk de ontwikkeling naar binnen halen. Om die reden zoeken zij een communicatieve interne PHP developer die graag meebouwt aan het succesvolle product. Je gaat de volgende werkzaamheden verrichten: Platform beheren en programmeren (PHP, MySQL, JQuery, Javascript, XML & HTML); Communicatie en aansturing

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een ambitieuze werkgever in regio Tilburg waar jij volledig de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je gaat projecten gedurende het hele proces begeleiden. Je sluit aan bij afspraken met klanten om hun processen helder te krijgen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt aan nieuwe softwareoplossingen die de logistieke processen verbeteren of vernieuwen; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Outsystems Developer Junior

Dit ga je doen Bouwen aan nieuwe en innovatieve applicaties; Maken van koppelingen tussen Outsystems en het bestaande applicatielandschap; Troubleshooting op bestaande software. Hier ga je werken De organisatie is internationale speler binnen de bouwbranche en richt zich op de infrastructuur, zowel boven als onder de grond. Ze zijn ruim 1100 man groot en maken op IT vlak een mooie groei door. Als junior Outsystems Developer kom je te werken op een IT-afdeling van zo'n 25 man groot. Een aantal jaar geleden hebben ze de keuze gemaakt om zich meer te gaan richten op ontwikkeling en door de groei van

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Developer

Functie omschrijving Jelling IT zoekt ervaren PHP developer! Voor een organisatie in de regio Rhenen zijn wij op zoek naar een ervaren PHP developer die gaat functioneren als een verlengstuk van de klant. Jij bent iemand die technisch complexe zaken met enthousiasme aanvliegt. Je bent in staat om aan meerdere projecten te werken en werkt graag met de nieuwste technieken. In deze functie werk je veel samen met front-end developers en stel je alles in het werk om grote verschillen voor de klanten teweeg te brengen. Verder ben jij iemand die graag zichzelf uitdaagt en die altijd de beste wilt

Bekijk vacature »

Full Stack C#.NET developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Automotive Angular

Functie Als Senior Front end developer kom je te werken in een team van 11 developers. 9 van de 11 focussen zich op back end, welke is geschreven in Java, en 2 op de front end waarbij er gebruik wordt gemaakt van Typescript en Angular. De focus in deze rol ligt op 2 aspecten; doorontwikkeling van de eigen tooling en gebruik van de tooling t.b.v. klantprojecten. Momenteel zijn ze in de afrondende fase van een project waarbij ze het gehele verkoopproces van nieuwe auto’s anders ingeregeld hebben voor een grote dealer in Nederland. Waarbij Auto’s normaliter pas verkocht werden in

Bekijk vacature »

Frontend Developer - Leeuwarden

Als Frontend Developer bouw jij mee aan het onderwijs van de toekomst! In een scrum team werken met jonge en enthousiaste collega’s, moderne technieken, ruimte voor eigen ontwikkeling en op een proactieve wijze kunnen meewerken aan innovatie binnen het onderwijs. Magister is het state-of-the-art softwarepakket dat scholen in het voortgezet onderwijs op alle fronten ontzorgt. Van leerlingenadministratie tot het ondersteunen van individuele leerlijnen, van toegang tot digitaal lesmateriaal tot het plannen van het lesrooster. In de Magister app bedient Magister ruim 2,5 miljoen gebruikers waarvan, dagelijks meer dan 600.000 unieke. Hiermee is Magister de absolute marktleider in onderwijsland. Wat vragen

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer (Vue.js)

Functie Als Front-end developer ben je uiteindelijk overkoepelend aan de slag voor de 3 ontwikkelteams die ieder aan een specifiek product werken. In samenwerking met de UX-designer en de huidige Front-end developer zorg je voor gebruiksvriendelijke software. Lijkt het jou interessant om complexe problemen op te lossen en feautures naar een hoger niveau te tillen? En vind je het niet erg om oudere delen van de applicaties te refactoren i.c.m. het toevoegen van nieuwe functionaliteiten? Dan komen wij graag met je in contact. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar papieren, maar naar denkniveau, motivatie en zelfredzaamheid)

Bekijk vacature »

Anaplan Developer

Dit ga je doen What are you going to do: Picking up Stories: Design planning had, how are we going to build it in Anaplan; Talking to the end user to build a forecasting model; Having contact with the data team about which data is needed; Being able to convert an Excel sheet into a 3, 4 or 5 dimensional modeling environment; Giving knowledge sessions about Anaplan; Solving incidents; Making instructional videos on how teams should read forecasts; Writing blogs about forecasting. Hier ga je werken We are looking for an Anaplan Builder to deliver end-to-end solutions within a big

Bekijk vacature »
Mr.Moe

Mr.Moe

22/04/2009 10:10:00
Quote Anchor link
Hallo ik zit namelijk met het volgende.

ik wil mijn gegevens in een database krijgen aan de hand van een formulier. Het formulier laat me vrij om niet alle velden te moeten invullen.

Ik ga bv mijn naam ophalen. $naam = $_POST['naam'];
dus $naam = Moe of $naam = ''

ok nu wil ik dit in mijn database steken. Als de naam is ingevuld, geen probleem. Als de naam een lege string is, zou ik er graag NULL zien staan. Niet de string NULL, maar NULL van dit is een leeg veld.

Hoe kan ik dit doen?

Hopelijk is het duidelijk genoeg.
 
PHP hulp

PHP hulp

19/05/2024 01:45:27
 

22/04/2009 10:14:00
Quote Anchor link
if (empty($_POST['naam'])){

$naam = "NULL";

}

else

{

$naam = $_POST['naam'];

}
 
Mr.Moe

Mr.Moe

22/04/2009 10:17:00
Quote Anchor link
Als ik dat doe, komt er in mijn db NULL te staan als string.
 
TJVB tvb

TJVB tvb

22/04/2009 10:19:00
Quote Anchor link
Je moet dan ook $naam = NULL; gebruiken
 

22/04/2009 10:20:00
Quote Anchor link
Oh oke (gebruik in prencipe nooit null..)
 
Mr.Moe

Mr.Moe

22/04/2009 10:23:00
Quote Anchor link
$naam = NULL (al geprobeerd) Hoe schrijf ik dit dan in mijn query?

$query = "INSERT INTO tblnaam (naam) VALUES ('$naam')";

Als ik het zo doe blijft het veld leeg en komt er geen NULL (van ik ben leeg) te staan.
 
Dennis Mertens

Dennis Mertens

22/04/2009 10:38:00
Quote Anchor link
Gebruik een CASE (of IF-)statement in de INSERT query. Dit kan gewoon met (My)SQL.
 
TJVB tvb

TJVB tvb

22/04/2009 10:40:00
Quote Anchor link
Je moet dan zorgen dat die '$naam' veranderd in $naam. Verder is het niet verstandig om je variabelen buiten je quotes te halen.
 
Mr.Moe

Mr.Moe

22/04/2009 10:43:00
Quote Anchor link
@Dennis: Hoe doe je dit dan juist, want dit lukt me niet.
 
- SanThe -

- SanThe -

22/04/2009 10:52:00
Quote Anchor link
NULL is een sql-waarde, dus daar moeten géén quotes omheen staan.
 
Jelmer -

Jelmer -

22/04/2009 11:11:00
Quote Anchor link
Je zou er ook een functie voor kunnen maken, a la
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php
function value_or_null($value)
{

    $value = trim($value);
    
    if($value == '') // geen empty(), omdat je dan niet meer '0' in kan vullen
        return 'NULL';
    else
        return sprintf("'%'", mysql_real_escape_string($value));
}


$query = '
    INSERT INTO antwoorden (
        vraag_1,
        vraag_2,
        vraag_3
    ) VALUES (
        '
. value_or_null($_POST['vraag_1']) . ',
        '
. value_or_null($_POST['vraag_2']) . ',
        '
. value_or_null($_POST['vraag_3']) . '
    )'
;
?>
 
Dennis Mertens

Dennis Mertens

22/04/2009 12:20:00
Quote Anchor link
http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/case-statement.html

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?
mysql_query("
    INSERT INTO antwoorden
    (vraag)
    VALUES (
        CASE
            WHEN '"
.$value."' == '' THEN
                NULL
            ELSE
                '"
.$value."'
        END CASE
"
);
[
/code]
 
Mr.Moe

Mr.Moe

22/04/2009 12:41:00
Quote Anchor link
danke allemaal.
 
Dennis Mertens

Dennis Mertens

22/04/2009 13:11:00
Quote Anchor link
Wat heb je nu gebruikt dan? :)
 
Mr.Moe

Mr.Moe

22/04/2009 17:05:00
Quote Anchor link
Ik heb die functie van Jelmer gebruikt, deze werkt voor wat het moet doen. Maar het uiteindelijke script werkt nog steeds niet.

Echt vreemd, er moet via een query 1 record worden opgehaald, dit om te zien of de ingevoerde gegevens kloppen. in de tabel waar dit wordt uitgehaald zijn echter nog andere velden, deze zijn van het het type tinyint. Als deze al ingevuld zijn met een 0, werkt de query niet. Als deze nog niet ingevuld zijn (dus NULL) werkt de query wel. echt vreemd.

*edit: het ligt niet aan bovenstaande, lees nieuwe post

groeten

Moe
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mr.Moe
 
Mr.Moe

Mr.Moe

22/04/2009 17:25:00
Quote Anchor link
Alvast sorry voor de bump.

Gelieve Niet Bumpen::
Twee of meer keer achter elkaar in een topic posten heet bumpen. Bumpen is pas na 24 uur toegestaan en kan een reden zijn voor de admins en moderators om een topic te sluiten. Gebruik indien nodig de Afbeelding knop om je tekst aan te passen.

SanThe.



Het probleem helemaal omschreven.
ik ben bezig met het vernieuwen van een website, voor mijn stage. Deze website heeft users, maar die zitten niet in een db, enkel in een .txt file. Dus ik heb deze users uitgelezen om deze in een db te steken. dit is echter gelukt. Omdat we met een nieuwe website zitten, zou ik ze graag even opnieuw laten verifieren, dit ook om te zien of ze nog intresse hebben. Echter kan er niet geverifieerd worden op dit moment.
Op dit moment lukt het verifieren pas nadat ik eerst de user heb 'geediteert' in de db. Staat tussen haakjes omdat ik helemaal niets verander ofzo, druk enkel op start. Dit is natuurlijk niet de bedoeling he.

Aan wat kan dit liggen?

groeten,

Thomas
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mr.Moe
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.