isset error werkt niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Low Code Developer voor o.a. overheidsprojecten!

Bedrijfsomschrijving Wil jij ook behoren tot de specialist in Low Code? Dan zou ik zeker aanraden om verder te lezen. Deze organisatie is ooit opgericht door twee studenten en is inmiddels uitgegroeid tot een serieuze werkgever met een groot aanzien op Low Code projecten. De sfeer is echter niet veranderd, er heerst een informele sfeer met een open deuren beleid, en hierin mag de eigen bar natuurlijk niet ontbreken. Momenteel maakt deze organisatie een flinke groei door en hier kan jij natuurlijk niet bij ontbreken. Daarom ben ik op zoek naar Low Code Developers met een degelijke technische achtergrond. Kennis

Bekijk vacature »

Senior Cobol Applicatieontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving In de applicatie ETM

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer wordt jij onderdeel van ons ICT team. In dit multidisciplinaire team ben jij samen met onze senior .NET ontwikkelaar en medior .NET ontwikkelaar verantwoordelijk voor ons ERP systeem. In dit systeem (Navision) ga jij leren ontwikkelen. Wij bieden jou dan ook een gedegen opleiding aan, samen met de ondersteuning van onze Senior .NET developer. Daarnaast ga jij aan de slag met ons portaal geschreven in Sharepoint. Verder ben jij verantwoordelijk voor EDI verkeer en het ontwikkelen binnen het ERP systeem en andere toepassingen en rapportages. Van jou wordt verwacht dat jij het proces goed leert kennen

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Als Java Developer ben je verantwoordelijk voor: Het ontwikkelen van nieuwe en bestaande webservices; Het uitbreiden van functionaliteiten binnen de producten- en dienstenportefeuille; Het werken aan gegevensuitwisseling met bijvoorbeeld SOAP; Testen van frameworks met gebruik van UNIT en Selenium. Hier ga je werken De organisatie waar je komt te werken is een semi-overheidsinstelling, gesitueerd in Utrecht en zorgt voor een goede samenwerking tussen verschillende overheidsinstanties. Het is een familiaire club die gaat voor kwaliteit en langdurige relaties. Zo zorgen zij ervoor dat er op grote schaal vertrouwelijke informatie tussen verschillende overheidsinstellingen wordt uitgewisseld. Hun werk zorgt

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij een team met 12 programmeurs. Jullie zijn verantwoordelijk voor het huidige platform van deze organisatie. Als team werken jullie in tweewekelijkse sprints en starten jullie iedere dag met een stand-up. Jij werkt samen met jouw team aan het uitbreiden van het huidige platform door middel van nieuwe features. Daarnaast zorg jij er samen met jouw team voor dat het platform veilig is en gebruiken jullie de nieuwste technieken om deze veiligheid te waarborgen. Zo maken jullie gebruik van C# .NET, .NET Core, React, Azure, Kubernetes, ASP.NET, MVC. Jij gaat aan het werk in

Bekijk vacature »

Front-end developer E-Commere

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als front-end developer heb je een adviserende rol en sta je aan het eindpunt van alles wat met designs te maken heeft. Je overlegt met klanten en collega’s, en zet je in om ideeen om te zetten tot unieke concepten. Je bent het aanspreekpunt voor de klant en bewaakt tevens de planning. Eisen

Bekijk vacature »

SQL ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een gave werkgever in regio Breda zijn wij per direct op zoek naar een SQL ontwikkelaar/ functioneel consultant. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Je test de ontwikkelde oplossingen om er zeker van te zijn dat deze voldoen aan de functionele specificaties en de behoeften van de organisatie; Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Je stelt op

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Jij als front end developer gaat werken binnen de teams van onze klant, uiteraard met alle moderne technieken. Opdrachten worden echt gericht op jouw leerdoelen en jouw behoeftes. Wij hebben een omgeving gecreëerd waarin je echt jezelf kan zijn en waar echt gekeken wordt naar jouw voorkeuren. Maak je een fout? Geen probleem, leer ervan en dan ga weer door. Door de variëteit aan werk kun je in verschillende omgevingen een kijkje nemen en dus jezelf snel ontwikkelen. Eisen Je bent communicatief vaardig en houdt van een dynamische omgeving Je hebt HBO werk- en denkniveau Je hebt gedegen kennis

Bekijk vacature »

Medior PHP developer

Functie Samen met je development team werk je Agile Scrum en met jullie gezamenlijke kennis en ervaring bepalen jullie samen de beste keuze voor techniek en architectuur. Naast het ontwikkelen van software ben je continue bezig om ook jezelf te ontwikkelen. Ze werken met o.a.: PHP, Laravel, Doctrine, PHP Unit, Behat, React, TypeScript, (My)SQL, Postgress, Redis, ElasticSearch, Docker, Nginx, GIT flow, JIRA, AWS. Eisen • HBO werk- en denkniveau • Je hebt goede kennis en ervaring met PHP • Je bent niet bang voor complexe projecten • Je werkt graag zelfstandig aan applicaties • Je bent altijd nieuwsgierig naar nieuwe

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Junior Front end developer

Functie Als Front end developer binnen onze organisatie ga jij je bezig houden met het bouwen van de user experience van de webapplicaties. Je bent verantwoordelijk voor het vertalen van concepten, briefings en designs naar werkende functionaliteit. Hierbij zorg je ervoor dat applicaties betrouwbaar, veilig en toekomstbestendig zijn en een goede architectuur hebben en behouden. Verder denk je actief na- en mee over nieuwe ontwikkelingen en functionaliteiten om zo elke dag de klantervaring weer te verbeteren. Dit doe je natuurlijk niet alleen maar in een development team. Het team bedraagt momenteel 4 man bestaande uit 2 devops engineers en 2

Bekijk vacature »

VB.NET developer

Functie Het development team waar jij in terecht komt bestaat uit twee ervaren software developers. De directeur/eigenaar is tevens één van deze developers. Jij werkt direct samen met jouw werkgever en kan dan ook veel kennis en ervaring bij dit bedrijf op doen. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor de kantoorapplicatie die deze organisatie aanbied in een niche markt. Het team is op dit moment actief bezig met een migratie waarbij het eindstation eindigt in een C# .NET omgeving. Echter is een deel van de software al geschreven in C# .NET. Hierbij is gebruik gemaakt van C# .NET, CSS, HTML,

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen aan de software dat beschikbaar is op de substations; Ontwikkelen in C++, C, Python en JavaScript. Daarnaast op een Embedded Linux omgeving, opgebouwd met containers en DevOps; Meewerken aan cyber security (OWASP); Uitvoeren/bouwen van geautomatiseerde testen in samenwerking met de Quality Specialist; Vertalen van wensen van de klanten/business naar werkbare/duurzame oplossingen. Hier ga je werken Als Software Ontwikkelaar kom je te werken bij een organisatie gericht op de (internationale) energiemarkt, waar wordt gewerkt voor het verwerven en verwerken van realtime, high quality data. Er wordt gewerkt vanuit het hart van de substations en direct voor

Bekijk vacature »

C# .NET Developer IoT SQL Server

Samengevat: Wij ontwikkelen innovatieve oplossingen om apparaten en bezittingen op een eenvoudige en flexibele manier te beveiligen. Ben jij een C# .NET developer? Heb jij ervaring met C# en SQL server? Vaste baan: C# .NET Developer IoT HBO €3.200 - €4.500 Deze werkgever is gespecialiseerd in hoogwaardige GSM/GPRS alarm- en telemetrietechnologie. Met een eigen productlijn en klantspecifieke ontwikkelingen biedt deze werkgever oplossingen om op afstand te meten, melden, loggen en aansturen, ook op plaatsen zonder stroomvoorziening. Onze producten worden gekarakteriseerd door flexibiliteit in de configuratie, betrouwbaarheid en een extreem laag stroomverbruik. Zij werken voor MKB klanten. Deze werkgever heeft veel

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Kaas stengel

kaas stengel

11/10/2012 16:53:04
Quote Anchor link
Hey,

ik ben net begonnen met HBO informatica en om te oefenen moet ik in xampp dus een formulier maken.
Dit formulier is al gedeeltelijk voorgeschreven dus ik hoef maar een beetje aan te vullen.

Nu stuit ik echter op het volgende probleem:
Wanneer ik na de index op "versturen" druk moet er aan de hand van ingevulde waarden dus aangegeven worden of het goed is gegaan of niet.

Dit is het script die de fout moet aangeven (of juist niet):

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
if (isset($_POST['submit'])) {

if ($_POST['voornaam'] == "") {    $error = "Je bent vergeten om je voornaam in te vullen!<br />";     }
if ($_POST['achternaam'] == "") {   $error .= "Je bent vergeten om je achternaam in te vullen!<br />";   }
if ($_POST['postcode'] == "" ) {    $error .= "Je bent vergeten om je postcode in te vullen!<br />";     }
if ($_POST['tijdschrijft'] == "" ) {    $error .= "Je moet minimaal 1 tijdschrijft aankruisen!";     }
  
             if (!isset($error)) {

       echo "Gegevens zijn succesvol verzonden.";
        
        }
else {
        echo "Gelieve alle formuliervelden netjes in te vullen !<br /><br />";

    }
   }
else {
    echo "U moet eerst het formulier invullen !";
}

?>



Nu geeft hij elke keer "U moet eerst het formulier invullen !" aan. Maakt niet uit hoe ik het formulier invul hij geeft altijd deze melding.
Wat doe ik nou fout?

P.S. ik ben echt nog een COMPLETE leek op dit gebied, heb er echt 0 verstand van.
 
PHP hulp

PHP hulp

02/06/2024 11:15:11
 
Bo Ter Ham

Bo Ter Ham

11/10/2012 16:58:15
Quote Anchor link
Weet je zeker dat de naam van je button wel "submit" is?
anders zou het gewoon moeten werken..
 
Marvin H

Marvin H

11/10/2012 16:59:17
Quote Anchor link
Waarschijnlijk stuur je geen veld vanuit je formulier mee welke een name heeft met "submit"... probeer regel 2 een te vervangen

van

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
if (isset($_POST['submit'])) {
?>


naar

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] === 'POST') {
?>



complete code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<?php
if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] === 'POST') {
    if ($_POST['voornaam'] == "") {    
        $error = "Je bent vergeten om je voornaam in te vullen!<br />";    
    }

    if ($_POST['achternaam'] == "") {  
        $error .= "Je bent vergeten om je achternaam in te vullen!<br />";  
    }

    if ($_POST['postcode'] == "" ) {    
        $error .= "Je bent vergeten om je postcode in te vullen!<br />";    
    }

    if ($_POST['tijdschrijft'] == "" ) {    
        $error .= "Je moet minimaal 1 tijdschrijft aankruisen!";    
    }

  
    if (!isset($error)) {    
    echo "Gegevens zijn succesvol verzonden.";    
    }

    else {
        echo "Gelieve alle formuliervelden netjes in te vullen !<br /><br/>".$error;
    }  
}

else {
    echo "U moet eerst het formulier invullen !";
}

?>
Gewijzigd op 11/10/2012 17:02:27 door Marvin H
 
Kris Peeters

Kris Peeters

11/10/2012 17:00:33
Quote Anchor link
(= antwoord op de eerste post; de rest stond hier nog niet)

Als je submit-knop er zo uit ziet:
<input type="submit" name="submit" value="Verzend">
zal dit wel werken. Ik vermoed dat je die name="submit" niet hebt.

----

Maar, ik zou altijd afraden of dit te gebruiken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
if (isset($_POST['submit'])) {
?>


Ik zou dat altijd vervangen door:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] === 'POST') {
?>


Jij vraagt: "heeft iemand op de knop gedrukt?"
Ik vraag: "Is er een POST formulier verzonden?"

De tweede is beter.
Gewijzigd op 11/10/2012 17:01:27 door Kris Peeters
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

11/10/2012 17:02:32
Quote Anchor link
Het begin moetje

If($_SERVER['REQUET_METHOD']='POST')
{
// jou code

}

Plaatsen

Toevoeging op 11/10/2012 17:03:21:

Sorry moet =="post")
{
}
Zijm
 
Kaas stengel

kaas stengel

11/10/2012 17:05:41
Quote Anchor link
Bedankt voor de snelle reacties!
De submit knop miste inderdaad de name.
Echter nu geeft hij dit:


Notice: Undefined index: voornaam in C:\Program Files (x86)\xampp\htdocs\CollegePHP\panoramix\verwerken3.php on line 4

Notice: Undefined index: achternaam in C:\Program Files (x86)\xampp\htdocs\CollegePHP\panoramix\verwerken3.php on line 5

Notice: Undefined index: postcode in C:\Program Files (x86)\xampp\htdocs\CollegePHP\panoramix\verwerken3.php on line 6

Notice: Undefined index: tijdschrijft in C:\Program Files (x86)\xampp\htdocs\CollegePHP\panoramix\verwerken3.php on line 7
Gelieve alle formuliervelden netjes in te vullen !


En Kris, ik moet het eerst met een submit knop doen om te oefenen maar bedankt voor je input!

Ik heb overigens alleen de submit knop gewijzigd, verder niks. Ik gebruik PPTs van school en wil graag die wijze eerst aanhouden.
Gewijzigd op 11/10/2012 17:07:26 door kaas stengel
 
Marvin H

Marvin H

11/10/2012 17:08:32
Quote Anchor link
@kaas: Plaats je volledige code eens inclusief het formulier...
 
Kaas stengel

kaas stengel

11/10/2012 17:09:18
Quote Anchor link
<table> <form method="post" action="verwerken3.php">
<tr><td>Vul je voornaam in:</td><td> <input type ="text" name="voornaam" size="25">*</td></tr>
<tr><td>Vul je achternaam in:</td><td> <input type ="text" name="achternaam" size="25">*</td></tr>
<tr><td>Vul je telefoonnummer in:</td><td> <input type ="text" name="telefoonnummer" size="25"></td></tr>
<tr><td>Vul je postcode in:</td><td> <input type ="text" name="postcode" size="25">*</td></tr>
</table>
</form>


<FORM METHOD="post" ACTION=“verwerken3.php" >

Ben je een jongen of een meisje:
<INPUT NAME="guide" TYPE="radio" VALUE="jongen">Jongen
<INPUT NAME="guide" TYPE="radio" VALUE="meisje">Meisje<p>

</FORM>


<FORM METHOD="post" ACTION="verwerken3.php">

Kies minimaal 1 tijdschrijft:


<INPUT TYPE="checkbox" NAME="tijdschrift" VALUE="gamez">Stuur mij informatie over het tijdschrijft GAMEZ <br>
<INPUT TYPE="checkbox" NAME="tijdschrift" VALUE="girlz" >Stuur mij informatie over het tijdschrijft GIRLZ <br>
<INPUT TYPE="checkbox" NAME="tijdschrift" VALUE="uitgaan">Stuur mij informatie over het tijdschrijft UITGAAN <br>
<INPUT TYPE="checkbox" NAME="tijdschrift" VALUE="mode">Stuur mij informatie over het tijdschrijft MODE <br>

</FORM>

<FORM METHOD="post" ACTION= "verwerken3.php" >

<INPUT TYPE="submit" name= "submit" VALUE="Verzend het formulier">
<tr><td>Tekstvelden met een * zijn verplicht!</td></tr>


</FORM>
 
Bo Ter Ham

Bo Ter Ham

11/10/2012 17:11:48
Quote Anchor link
Wat je nu doet is vier formulieren maken, terwijl al je textvelden bij hetzelfde formulier horen, toch?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<table> <form method="post" action="verwerken3.php">
<tr><td>Vul je voornaam in:</td><td> <input type ="text" name="voornaam" size="25">*</td></tr>
<tr><td>Vul je achternaam in:</td><td> <input type ="text" name="achternaam" size="25">*</td></tr>
<tr><td>Vul je telefoonnummer in:</td><td> <input type ="text" name="telefoonnummer" size="25"></td></tr>
<tr><td>Vul je postcode in:</td><td> <input type ="text" name="postcode" size="25">*</td></tr>
</table>

Ben je een jongen of een meisje:
<INPUT NAME="guide" TYPE="radio" VALUE="jongen">Jongen
<INPUT NAME="guide" TYPE="radio" VALUE="meisje">Meisje<p>

Kies minimaal 1 tijdschrijft:

<INPUT TYPE="checkbox" NAME="tijdschrift" VALUE="gamez">Stuur mij informatie over het tijdschrijft GAMEZ <br>
<INPUT TYPE="checkbox" NAME="tijdschrift" VALUE="girlz" >Stuur mij informatie over het tijdschrijft GIRLZ <br>
<INPUT TYPE="checkbox" NAME="tijdschrift" VALUE="uitgaan">Stuur mij informatie over het tijdschrijft UITGAAN <br>
<INPUT TYPE="checkbox" NAME="tijdschrift" VALUE="mode">Stuur mij informatie over het tijdschrijft MODE <br>

<INPUT TYPE="submit" name= "submit" VALUE="Verzend het formulier">
<tr><td>Tekstvelden met een * zijn verplicht!</td></tr>

</FORM>

zoiets moet het worden, al moet ik wel zeggen dat dit wel een beetje een zooitje is met die tabellen en formulieren door elkaar heen.
Gewijzigd op 11/10/2012 17:14:11 door Bo Ter Ham
 
Marvin H

Marvin H

11/10/2012 17:11:50
Quote Anchor link
Verstuur je drie verschillende forms in 1x? omdat ik meerdere keren <FORM METHOD="post" ACTION= "verwerken3.php" > tegenkom...
 
Kaas stengel

kaas stengel

11/10/2012 17:18:04
Quote Anchor link
Tja ik weet niet anders dan dat het zo moest, school is niet de duidelijkste namelijk..

En Bo, met jouw code verdwijnt het stukje witregel voor de submit knop waardoor hij dus nogal tegen de tekst erboven staat aangeplakt. Dit moet niet.
 
Marvin H

Marvin H

11/10/2012 17:19:00
Quote Anchor link
@kaas: de opmaak is niet het belangrijkste, je moet eerste testen of het werkt en daarna kan je altijd de opmaak nog beter maken...
 
Kaas stengel

kaas stengel

11/10/2012 17:25:43
Quote Anchor link
Ja, snap ik..
Anyway hij geeft nu dit als ik niks invul:

Notice: Undefined index: tijdschrijft in C:\Program Files (x86)\xampp\htdocs\CollegePHP\panoramix\verwerken3.php on line 7
Gelieve alle formuliervelden netjes in te vullen !

Vul ik overal wat in doet ie dit:

Notice: Undefined index: tijdschrijft in C:\Program Files (x86)\xampp\htdocs\CollegePHP\panoramix\verwerken3.php on line 7
Gelieve alle formuliervelden netjes in te vullen !
 
Marvin H

Marvin H

11/10/2012 17:29:05
Quote Anchor link
verander tijdschrijft eens in tijdschrift :-)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
if ($_POST['tijdschrift'] == "" ) {
?>
Gewijzigd op 11/10/2012 17:30:02 door Marvin H
 
Kaas stengel

kaas stengel

11/10/2012 17:32:56
Quote Anchor link
Wat een domme fout zeg :P
Maar goed hij geeft dan nog dezelfde fout (maar dan niet tijdschrijft :P)
 
Marvin H

Marvin H

12/10/2012 09:14:36
Quote Anchor link
Maak van je checkboxes een "array", door [] achter de name te zetten...

NAME="tijdschrift[]"

in je verwerken3.php doe je dan het volgende:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if (!isset($_POST['tijdschrijft'])) {    
        $error .= "Je moet minimaal 1 tijdschrijft aankruisen!";    
    }

?>
 
Kaas stengel

kaas stengel

14/10/2012 12:42:15
Quote Anchor link
Het werkt nog steeds niet goed, als ik 1 tekstvak invul geeft ie steeds weer een error.
Als ik helemaal niks invul geeft hij geen error maar hij laat ook niet zien wat nog ingevuld moet worden.
Vul ik bv. de voornaam in, geeft hij een error bij de achternaam? Vul ik de achternaam in, geeft hij hetzelfde aan als dat ik helemaal niks invul.

Snap er niks meer van.. hier een voorbeeld van de error:
Notice: Undefined variable: error in C:\Program Files (x86)\xampp\htdocs\CollegePHP\panoramix\verwerken3.php on line 5
Gelieve alle formuliervelden netjes in te vullen !
 
Frank WD

Frank WD

14/10/2012 12:53:45
Quote Anchor link
Kijk hier eens na, er zit formulier afhandeling in. En je kunt beetje zien hoe een formulier er uit ziet als je de goede tags gebruikt.

KLIK
 
Kaas stengel

kaas stengel

14/10/2012 13:54:33
Quote Anchor link
Hey Frank, is dat niet wat te ingewikkeld? Het gaat hier om het eerste formulier die ik ooit maak en volgens mij hoef ik MySQL daar nog niet bij te betrekken (aangezien dat moet met arrays?).

Ik moet eigenlijk heel simpel gewoon hebben dat er wordt aangegeven dat er wat niet is ingevuld en ook precies wat.
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

14/10/2012 14:11:48
Quote Anchor link
Dan sla je dat gedeelte toch over.

Er wordt daar prima uitgelegd hoe de opbouw zou kunnen zijn.
 
Kaas stengel

kaas stengel

14/10/2012 15:44:00
Quote Anchor link
Ik heb het nu bijna goed, ook al is de code nu te uitgebreid eigenlijk en snap ik van de helft niet wat de code doet maar dat even ter zijde.
Als ik nu gegevens niet invul geeft hij de juiste error weer alleen kom(t)en er onder de error(rs) altijd 3 zwarte balletjes te staan. Dit zijn de zelfde balletjes die voor een error komt. Dit zit natuurlijk ergens in de code maar ik weet niet waar.
Dit is mijn code nu:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
<?php

$aErrors
= array();

if ( !isset($_POST['voornaam'])
         or !preg_match( '~^[\w\' -]{2,}$~', $_POST['voornaam'] )
         or trim($_POST['voornaam']) == ''
   ) {
  $aErrors['voornaam'] = 'Je bent vergeten je voornaam in te vullen!';
}


if ( !isset($_POST['achternaam'])
         or !preg_match( '~^[\w\' -]{2,}$~', $_POST['achternaam'] )
         or trim($_POST['achternaam']) == ''
   ) {
  $aErrors['achternaam'] = 'Je bent vergeten je achternaam in te vullen!';
}


if ( !isset($_POST['postcode']) or !preg_match( '~^\d{4} ?[a-zA-Z]{2}$~', $_POST['postcode'] ) ) {
  $aErrors['postcode'] = 'Je bent vergeten je postcode in te vullen!';
}



 if ( isset($aErrors) and count($aErrors) > 0 ) {
        print '<ul class="errorlist">';
        foreach ( $aErrors as $error ) {
          print '<li>' . $error . '</li>';
        }

        print '</ul>';
      }


echo isset($aErrors['voornaam']) ? '<li class="error">' : '<li>';
echo isset($aErrors['achternaam']) ? '<li class="error">' : '<li>';
echo isset($aErrors['postcode']) ? '<li class="error">' : '<li>';
echo isset($aErrors['tijdschrift']) ? '<li class="error">' : '<li>';

if (!isset($error)) {

       echo "Gegevens zijn succesvol verzonden.";

}

?>


Klopt dit een beetje? En zo niet kan iemand het even mooi zetten?

Oh ja, ik heb alleen nog een error code nodig voor het tijdschrift. Dus dat er minimaal 1 aangerkuist moet worden.
Gewijzigd op 14/10/2012 15:45:38 door kaas stengel
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.