isset error werkt niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Airport Developer / System engineer

De functie Als onze nieuwe Airport Developer / System Engineer is je doel om uit nieuwbouw- en onderhoudsprojecten maximale waarde te creëren voor Schiphol Group en haar stakeholders. Vanuit je visie en expertise, maar ook (technologische) ontwikkelingen, wetgeving en beleid vertaal je klantwensen naar een gedegen programma van eisen. In de planontwikkelingsfase werk je nauw samen met Plan Ontwikkelaars om je kennis in te brengen ten behoeve van de kwaliteit van het investeringsvoorstel. Je overlegt met diverse partijen, stelt de vraag achter de vraag en verbindt zo de belangen van de luchthaven, proceseigenaar en asseteigenaar om tot een gedragen ontwikkelopgave

Bekijk vacature »

C# Developer Research and Development - Delft

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Delft Vacature ID: 6307 Introductie C# Developer Research and Development - Delft - Onze klant is één van de meest innovatieve bedrijven in de region van Delft. Op dit moment zijn ze voor het innovatie centrum. In het innovatie centrum wordt gewerkt aan de nieuwste technieken voor navigatie software. R&D / C# / Pattern Recognition / Algorithms / 3d Data / DotNET Functieomschrijving Als C# Developer kom je te werken in een innovatief scrumteam. We ontwikkelen en door ontwikkelen de nieuwste technieken op het gebied van navigatie software. Deze software wordt onder andere

Bekijk vacature »

Full Stack Developer

Ben jij een kei van een full-stack developer? Heb je ambitie om te groeien en jezelf te ontwikkelen binnen een ambitieus bedrijf? Gaat jouw hart sneller kloppen van transpilers of frameworks zoals Angular, Vue of React? Dan ben jij de persoon die wij zoeken! Voor onze opdrachtgever zijn wij op zoek naar een full-stack developer om onderdeel te zijn van een team dat bestaat uit gedreven developers. Ieders met hun eigen specialiteiten en kennis van de projecten en behoeften vanuit de product owners. We zoeken iemand die met zijn/haar huidige competenties en domeinen dit team wil begeleiden, stimuleren en tevens

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Full Stack Software Ontwikkelaar gezocht! Voor een bedrijf in de regio van Ermelo zijn wij op zoek naar een Software Ontwikkelaar die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van SaaS applicatie van dit bedrijf. Hierbij ga jij voor- en samenwerken met de klanten van de organisatie, het is hierbij dus van groot belang dat je communicatief vaardig bent en dat je beschikt over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Altijd al in een echt familiebedrijf willen werken? Dan is dit je kans! Het bedrijf waar je komt te

Bekijk vacature »

Cymer Patch Server Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12919 Introductie This new patch server will be built on Python and Django ReST and GraphQL services with a React frontend, it will consist of several microservices and run on a Kubernetes cluster. It will be supported by several middleware applications such as ElasticSearch, Redis, RabbitMQ, Oracle and Artifactory. Functieomschrijving The Patch Admin team always aim to deliver software at a high quality, we avoid sacrifices here to maintain our velocity. Practically this means that we practice test driven development and perform end-to-end automated testing on our software. This means

Bekijk vacature »

Senior Fullstack developer wanted! (C#, Java, Angu

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

Software Developer C# .NET

Functie omschrijving Software Developer C# .NET gezocht voor een dynamische organisatie! Ben jij net afgestudeerd of toe aan een volgende stap in je maatschappelijke carrière? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Software Developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging en die een organisatie in de regio Houten wil versterken. Je werkt in deze functie aan verschillende projecten en gaat vaak op bezoek bij klanten. In deze functie kun je een grote mate van uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid verwachten. Bedrijfsprofiel Waar kom je te werken? Je komt te werken bij een organisatie dat gespecialiseerd is in

Bekijk vacature »

Software developer - senior

Functie omschrijving Voor een echt softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar versterking voor de afdeling Software Development! Ben jij op zoek naar een werkgever waar meerdere software developers werken aan interessante projecten? Ben jij op zoek naar een werkgever waar je onderdeel wordt van een team dat echt passie heeft voor het ontwikkelen van software? Dan ben je hier aan het juiste adres! Als softwareontwikkelaar kom je terecht bij een onafhankelijk, door kwaliteit gedreven, doortastend en daarbij op een Agile wijze werkend bedrijf. Ben jij een expert in het vertalen van Componenten van Functionaliteit naar Business lagen?

Bekijk vacature »

Junior .NET Developer

Dit ga je doen Als junior .NET Developer lever je met jouw oplossingen direct een bijdrage aan de bedrijfsprocessen van de klanten. Werkzaamheden waar jij je zoal mee bezig houdt zijn; Het ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van de draaiende platforms van de klanten; Softwareontwikkeling middels C#, .NET; Klantcontact om de wensen te bespreken en uit te werken; Optimaliseren van de (huidige) bedrijfsprocessen; De IT-afdeling bestaat uit 30 personen verdeeld over 3 teams. Het team waar je in terecht komt bestaat uit ongeveer tien man. Het is een team wat bestaat uit betrokken collega’s, waar iedereen bereidt is om elkaar te

Bekijk vacature »

Front-end Developer vue.js node.js SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Frontend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf de regio Nieuw Vennep zijn wij opzoek naar een ervaren Front-end Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een SaaS-platform.

Bekijk vacature »

Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Jij komt terecht binnen een informeel team waarin je verantwoordelijk bent voor de backend systemen voor grote klanten als Ziggo en KPN. Als Medior Java developer werk je in teamverband en soms individueel. Gedurende de werkweek zal je veelvuldig sparren met je collega’s voor een goede implementatie van de software. Ben jij een echte Java developer? Ben je geïnteresseerd in de nieuwste technieken en de laatste ontwikkelingen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Eisen Wat wordt er van jou verwacht? • Minimaal HBO/WO denk- en werkniveau; • Analytisch sterk, open

Bekijk vacature »

Medior Front-end Developer

Bij Getnoticed doen wij wat we leuk vinden, websites bouwen en online marketing. Voor veel van onze klanten doen we dan ook allebei. Wel zo fijn om campagnes te draaien voor conversiegerichte websites die in eigen beheer zijn. In onze vestiging in Nederweert zit onze development afdeling en worden de websites gebouwd. Op dit moment zijn we op zoek naar jou: dé Medior Front-end Developer die net als wij, het hoofd boven het maaiveld durft uit te steken! In het kort Even een paar punten die omschrijven wat deze toffe baan inhoudt: Het uitwerken van designs tot functionele layouts Je

Bekijk vacature »

C++ Ontwikkelaar

Functieomschrijving Ben jij als software ontwikkelaar toe aan een nieuwe uitdaging? Dan zoeken wij jou! Voor het maken van de procesbesturingssoftware gebruiken onze projectteams een in C++ en C# geschreven tool. Dit is een gedistribueerd object framework wat alle kernfuncties biedt voor een procesautomatisering. Verder zullen jouw werkzaamheden o.a. bestaan uit: Ontwerpen, programmeren en testen van product aanpassingen; Analyseren van vragen en wensen van gebruikers en deze vertalen naar een functioneel ontwerp; Inzichtelijk maken van voortgang omtrent softwarewerkzaamheden, o.a. door middel van SCRUM; Continu toetsen van het effect van nieuwe releases op andere tools en processen; Implementeren van nieuwe product

Bekijk vacature »

Front-end Developer Magento 2/Wordpress

Voor het aantrekkelijk houden en steeds vernieuwen van de huidige websites en webshops en het meedenken in de marketing zijn wij per direct op zoek naar een ervaren Front-end developer met gedegen kennis van Magento 2 (webshops) en Wordpress (websites). Wat bieden wij jou Mooi salaris! Meteen op contract bij de opdrachtgever! Gezellig, Kempisch bedrijf! 35 uur per week! Auto van de zaak! Wie ben jij Van een front-end developer verwachten wij: Een afgeronde Bachelor ICT opleiding met profiel ICT & Media Design. Dat je in het bezit bent van een Magento 2 professional front-end developer certificaat; Je hebt ruime

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Kaas stengel

kaas stengel

11/10/2012 16:53:04
Quote Anchor link
Hey,

ik ben net begonnen met HBO informatica en om te oefenen moet ik in xampp dus een formulier maken.
Dit formulier is al gedeeltelijk voorgeschreven dus ik hoef maar een beetje aan te vullen.

Nu stuit ik echter op het volgende probleem:
Wanneer ik na de index op "versturen" druk moet er aan de hand van ingevulde waarden dus aangegeven worden of het goed is gegaan of niet.

Dit is het script die de fout moet aangeven (of juist niet):

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
if (isset($_POST['submit'])) {

if ($_POST['voornaam'] == "") {    $error = "Je bent vergeten om je voornaam in te vullen!<br />";     }
if ($_POST['achternaam'] == "") {   $error .= "Je bent vergeten om je achternaam in te vullen!<br />";   }
if ($_POST['postcode'] == "" ) {    $error .= "Je bent vergeten om je postcode in te vullen!<br />";     }
if ($_POST['tijdschrijft'] == "" ) {    $error .= "Je moet minimaal 1 tijdschrijft aankruisen!";     }
  
             if (!isset($error)) {

       echo "Gegevens zijn succesvol verzonden.";
        
        }
else {
        echo "Gelieve alle formuliervelden netjes in te vullen !<br /><br />";

    }
   }
else {
    echo "U moet eerst het formulier invullen !";
}

?>



Nu geeft hij elke keer "U moet eerst het formulier invullen !" aan. Maakt niet uit hoe ik het formulier invul hij geeft altijd deze melding.
Wat doe ik nou fout?

P.S. ik ben echt nog een COMPLETE leek op dit gebied, heb er echt 0 verstand van.
 
PHP hulp

PHP hulp

10/05/2024 02:11:12
 
Bo Ter Ham

Bo Ter Ham

11/10/2012 16:58:15
Quote Anchor link
Weet je zeker dat de naam van je button wel "submit" is?
anders zou het gewoon moeten werken..
 
Marvin H

Marvin H

11/10/2012 16:59:17
Quote Anchor link
Waarschijnlijk stuur je geen veld vanuit je formulier mee welke een name heeft met "submit"... probeer regel 2 een te vervangen

van

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
if (isset($_POST['submit'])) {
?>


naar

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] === 'POST') {
?>



complete code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<?php
if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] === 'POST') {
    if ($_POST['voornaam'] == "") {    
        $error = "Je bent vergeten om je voornaam in te vullen!<br />";    
    }

    if ($_POST['achternaam'] == "") {  
        $error .= "Je bent vergeten om je achternaam in te vullen!<br />";  
    }

    if ($_POST['postcode'] == "" ) {    
        $error .= "Je bent vergeten om je postcode in te vullen!<br />";    
    }

    if ($_POST['tijdschrijft'] == "" ) {    
        $error .= "Je moet minimaal 1 tijdschrijft aankruisen!";    
    }

  
    if (!isset($error)) {    
    echo "Gegevens zijn succesvol verzonden.";    
    }

    else {
        echo "Gelieve alle formuliervelden netjes in te vullen !<br /><br/>".$error;
    }  
}

else {
    echo "U moet eerst het formulier invullen !";
}

?>
Gewijzigd op 11/10/2012 17:02:27 door Marvin H
 
Kris Peeters

Kris Peeters

11/10/2012 17:00:33
Quote Anchor link
(= antwoord op de eerste post; de rest stond hier nog niet)

Als je submit-knop er zo uit ziet:
<input type="submit" name="submit" value="Verzend">
zal dit wel werken. Ik vermoed dat je die name="submit" niet hebt.

----

Maar, ik zou altijd afraden of dit te gebruiken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
if (isset($_POST['submit'])) {
?>


Ik zou dat altijd vervangen door:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] === 'POST') {
?>


Jij vraagt: "heeft iemand op de knop gedrukt?"
Ik vraag: "Is er een POST formulier verzonden?"

De tweede is beter.
Gewijzigd op 11/10/2012 17:01:27 door Kris Peeters
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

11/10/2012 17:02:32
Quote Anchor link
Het begin moetje

If($_SERVER['REQUET_METHOD']='POST')
{
// jou code

}

Plaatsen

Toevoeging op 11/10/2012 17:03:21:

Sorry moet =="post")
{
}
Zijm
 
Kaas stengel

kaas stengel

11/10/2012 17:05:41
Quote Anchor link
Bedankt voor de snelle reacties!
De submit knop miste inderdaad de name.
Echter nu geeft hij dit:


Notice: Undefined index: voornaam in C:\Program Files (x86)\xampp\htdocs\CollegePHP\panoramix\verwerken3.php on line 4

Notice: Undefined index: achternaam in C:\Program Files (x86)\xampp\htdocs\CollegePHP\panoramix\verwerken3.php on line 5

Notice: Undefined index: postcode in C:\Program Files (x86)\xampp\htdocs\CollegePHP\panoramix\verwerken3.php on line 6

Notice: Undefined index: tijdschrijft in C:\Program Files (x86)\xampp\htdocs\CollegePHP\panoramix\verwerken3.php on line 7
Gelieve alle formuliervelden netjes in te vullen !


En Kris, ik moet het eerst met een submit knop doen om te oefenen maar bedankt voor je input!

Ik heb overigens alleen de submit knop gewijzigd, verder niks. Ik gebruik PPTs van school en wil graag die wijze eerst aanhouden.
Gewijzigd op 11/10/2012 17:07:26 door kaas stengel
 
Marvin H

Marvin H

11/10/2012 17:08:32
Quote Anchor link
@kaas: Plaats je volledige code eens inclusief het formulier...
 
Kaas stengel

kaas stengel

11/10/2012 17:09:18
Quote Anchor link
<table> <form method="post" action="verwerken3.php">
<tr><td>Vul je voornaam in:</td><td> <input type ="text" name="voornaam" size="25">*</td></tr>
<tr><td>Vul je achternaam in:</td><td> <input type ="text" name="achternaam" size="25">*</td></tr>
<tr><td>Vul je telefoonnummer in:</td><td> <input type ="text" name="telefoonnummer" size="25"></td></tr>
<tr><td>Vul je postcode in:</td><td> <input type ="text" name="postcode" size="25">*</td></tr>
</table>
</form>


<FORM METHOD="post" ACTION=“verwerken3.php" >

Ben je een jongen of een meisje:
<INPUT NAME="guide" TYPE="radio" VALUE="jongen">Jongen
<INPUT NAME="guide" TYPE="radio" VALUE="meisje">Meisje<p>

</FORM>


<FORM METHOD="post" ACTION="verwerken3.php">

Kies minimaal 1 tijdschrijft:


<INPUT TYPE="checkbox" NAME="tijdschrift" VALUE="gamez">Stuur mij informatie over het tijdschrijft GAMEZ <br>
<INPUT TYPE="checkbox" NAME="tijdschrift" VALUE="girlz" >Stuur mij informatie over het tijdschrijft GIRLZ <br>
<INPUT TYPE="checkbox" NAME="tijdschrift" VALUE="uitgaan">Stuur mij informatie over het tijdschrijft UITGAAN <br>
<INPUT TYPE="checkbox" NAME="tijdschrift" VALUE="mode">Stuur mij informatie over het tijdschrijft MODE <br>

</FORM>

<FORM METHOD="post" ACTION= "verwerken3.php" >

<INPUT TYPE="submit" name= "submit" VALUE="Verzend het formulier">
<tr><td>Tekstvelden met een * zijn verplicht!</td></tr>


</FORM>
 
Bo Ter Ham

Bo Ter Ham

11/10/2012 17:11:48
Quote Anchor link
Wat je nu doet is vier formulieren maken, terwijl al je textvelden bij hetzelfde formulier horen, toch?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<table> <form method="post" action="verwerken3.php">
<tr><td>Vul je voornaam in:</td><td> <input type ="text" name="voornaam" size="25">*</td></tr>
<tr><td>Vul je achternaam in:</td><td> <input type ="text" name="achternaam" size="25">*</td></tr>
<tr><td>Vul je telefoonnummer in:</td><td> <input type ="text" name="telefoonnummer" size="25"></td></tr>
<tr><td>Vul je postcode in:</td><td> <input type ="text" name="postcode" size="25">*</td></tr>
</table>

Ben je een jongen of een meisje:
<INPUT NAME="guide" TYPE="radio" VALUE="jongen">Jongen
<INPUT NAME="guide" TYPE="radio" VALUE="meisje">Meisje<p>

Kies minimaal 1 tijdschrijft:

<INPUT TYPE="checkbox" NAME="tijdschrift" VALUE="gamez">Stuur mij informatie over het tijdschrijft GAMEZ <br>
<INPUT TYPE="checkbox" NAME="tijdschrift" VALUE="girlz" >Stuur mij informatie over het tijdschrijft GIRLZ <br>
<INPUT TYPE="checkbox" NAME="tijdschrift" VALUE="uitgaan">Stuur mij informatie over het tijdschrijft UITGAAN <br>
<INPUT TYPE="checkbox" NAME="tijdschrift" VALUE="mode">Stuur mij informatie over het tijdschrijft MODE <br>

<INPUT TYPE="submit" name= "submit" VALUE="Verzend het formulier">
<tr><td>Tekstvelden met een * zijn verplicht!</td></tr>

</FORM>

zoiets moet het worden, al moet ik wel zeggen dat dit wel een beetje een zooitje is met die tabellen en formulieren door elkaar heen.
Gewijzigd op 11/10/2012 17:14:11 door Bo Ter Ham
 
Marvin H

Marvin H

11/10/2012 17:11:50
Quote Anchor link
Verstuur je drie verschillende forms in 1x? omdat ik meerdere keren <FORM METHOD="post" ACTION= "verwerken3.php" > tegenkom...
 
Kaas stengel

kaas stengel

11/10/2012 17:18:04
Quote Anchor link
Tja ik weet niet anders dan dat het zo moest, school is niet de duidelijkste namelijk..

En Bo, met jouw code verdwijnt het stukje witregel voor de submit knop waardoor hij dus nogal tegen de tekst erboven staat aangeplakt. Dit moet niet.
 
Marvin H

Marvin H

11/10/2012 17:19:00
Quote Anchor link
@kaas: de opmaak is niet het belangrijkste, je moet eerste testen of het werkt en daarna kan je altijd de opmaak nog beter maken...
 
Kaas stengel

kaas stengel

11/10/2012 17:25:43
Quote Anchor link
Ja, snap ik..
Anyway hij geeft nu dit als ik niks invul:

Notice: Undefined index: tijdschrijft in C:\Program Files (x86)\xampp\htdocs\CollegePHP\panoramix\verwerken3.php on line 7
Gelieve alle formuliervelden netjes in te vullen !

Vul ik overal wat in doet ie dit:

Notice: Undefined index: tijdschrijft in C:\Program Files (x86)\xampp\htdocs\CollegePHP\panoramix\verwerken3.php on line 7
Gelieve alle formuliervelden netjes in te vullen !
 
Marvin H

Marvin H

11/10/2012 17:29:05
Quote Anchor link
verander tijdschrijft eens in tijdschrift :-)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
if ($_POST['tijdschrift'] == "" ) {
?>
Gewijzigd op 11/10/2012 17:30:02 door Marvin H
 
Kaas stengel

kaas stengel

11/10/2012 17:32:56
Quote Anchor link
Wat een domme fout zeg :P
Maar goed hij geeft dan nog dezelfde fout (maar dan niet tijdschrijft :P)
 
Marvin H

Marvin H

12/10/2012 09:14:36
Quote Anchor link
Maak van je checkboxes een "array", door [] achter de name te zetten...

NAME="tijdschrift[]"

in je verwerken3.php doe je dan het volgende:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if (!isset($_POST['tijdschrijft'])) {    
        $error .= "Je moet minimaal 1 tijdschrijft aankruisen!";    
    }

?>
 
Kaas stengel

kaas stengel

14/10/2012 12:42:15
Quote Anchor link
Het werkt nog steeds niet goed, als ik 1 tekstvak invul geeft ie steeds weer een error.
Als ik helemaal niks invul geeft hij geen error maar hij laat ook niet zien wat nog ingevuld moet worden.
Vul ik bv. de voornaam in, geeft hij een error bij de achternaam? Vul ik de achternaam in, geeft hij hetzelfde aan als dat ik helemaal niks invul.

Snap er niks meer van.. hier een voorbeeld van de error:
Notice: Undefined variable: error in C:\Program Files (x86)\xampp\htdocs\CollegePHP\panoramix\verwerken3.php on line 5
Gelieve alle formuliervelden netjes in te vullen !
 
Frank WD

Frank WD

14/10/2012 12:53:45
Quote Anchor link
Kijk hier eens na, er zit formulier afhandeling in. En je kunt beetje zien hoe een formulier er uit ziet als je de goede tags gebruikt.

KLIK
 
Kaas stengel

kaas stengel

14/10/2012 13:54:33
Quote Anchor link
Hey Frank, is dat niet wat te ingewikkeld? Het gaat hier om het eerste formulier die ik ooit maak en volgens mij hoef ik MySQL daar nog niet bij te betrekken (aangezien dat moet met arrays?).

Ik moet eigenlijk heel simpel gewoon hebben dat er wordt aangegeven dat er wat niet is ingevuld en ook precies wat.
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

14/10/2012 14:11:48
Quote Anchor link
Dan sla je dat gedeelte toch over.

Er wordt daar prima uitgelegd hoe de opbouw zou kunnen zijn.
 
Kaas stengel

kaas stengel

14/10/2012 15:44:00
Quote Anchor link
Ik heb het nu bijna goed, ook al is de code nu te uitgebreid eigenlijk en snap ik van de helft niet wat de code doet maar dat even ter zijde.
Als ik nu gegevens niet invul geeft hij de juiste error weer alleen kom(t)en er onder de error(rs) altijd 3 zwarte balletjes te staan. Dit zijn de zelfde balletjes die voor een error komt. Dit zit natuurlijk ergens in de code maar ik weet niet waar.
Dit is mijn code nu:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
<?php

$aErrors
= array();

if ( !isset($_POST['voornaam'])
         or !preg_match( '~^[\w\' -]{2,}$~', $_POST['voornaam'] )
         or trim($_POST['voornaam']) == ''
   ) {
  $aErrors['voornaam'] = 'Je bent vergeten je voornaam in te vullen!';
}


if ( !isset($_POST['achternaam'])
         or !preg_match( '~^[\w\' -]{2,}$~', $_POST['achternaam'] )
         or trim($_POST['achternaam']) == ''
   ) {
  $aErrors['achternaam'] = 'Je bent vergeten je achternaam in te vullen!';
}


if ( !isset($_POST['postcode']) or !preg_match( '~^\d{4} ?[a-zA-Z]{2}$~', $_POST['postcode'] ) ) {
  $aErrors['postcode'] = 'Je bent vergeten je postcode in te vullen!';
}



 if ( isset($aErrors) and count($aErrors) > 0 ) {
        print '<ul class="errorlist">';
        foreach ( $aErrors as $error ) {
          print '<li>' . $error . '</li>';
        }

        print '</ul>';
      }


echo isset($aErrors['voornaam']) ? '<li class="error">' : '<li>';
echo isset($aErrors['achternaam']) ? '<li class="error">' : '<li>';
echo isset($aErrors['postcode']) ? '<li class="error">' : '<li>';
echo isset($aErrors['tijdschrift']) ? '<li class="error">' : '<li>';

if (!isset($error)) {

       echo "Gegevens zijn succesvol verzonden.";

}

?>


Klopt dit een beetje? En zo niet kan iemand het even mooi zetten?

Oh ja, ik heb alleen nog een error code nodig voor het tijdschrift. Dus dat er minimaal 1 aangerkuist moet worden.
Gewijzigd op 14/10/2012 15:45:38 door kaas stengel
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.