[javascript]return false buiten functie

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Mvos

mvos

13/02/2008 23:35:00
Quote Anchor link
ik heb dit script:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<script language="JavaScript">
var tekst = parent.opener.document.post.bericht.value; return false;
document.write(tekst);
</script>

ik krijg de error: return-instructie bevindt zich buiten de functie
maar als ik 'return false;' we haal zegt hij: parent.opener.document is leeg of geen object wie weet de oplossing voor dit probleem? ik heb al op google gezocht maar daar vind hij niks bruikbaars.
 
PHP hulp

PHP hulp

19/05/2024 09:00:13
 
Jacco Engel

Jacco Engel

13/02/2008 23:44:00
Quote Anchor link
Mischien komt het wel omdat het helemaal geen functie is :)?
 
Mvos

mvos

13/02/2008 23:47:00
Quote Anchor link
nee het heeft te maken met 'var tekst' want als ik bijv. dit doe:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<script language="JavaScript">
var tekst = ('test')
document.write(tekst);
</script>

dan doet hij het wel, maar nhet lukt niet als ik het zo doe:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<script language="JavaScript">
var tekst = parent.opener.document.post.bericht.value; return false;
document.write(tekst);
</script>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door mvos
 
Joep

Joep

14/02/2008 08:49:00
Quote Anchor link
retunr false is natuurlijk zoiezo onzin, je zit niet in een functie, dus het returnen van iets, is totaal nutteloos..
Wat js tegen je zegt is dat de scope parent.opener.document niet bestaat...

Deze methode gebruik je alleen als je een variabele of element wil aanspreken vanuit een popup of iframe end die in dat document wilt ophalen. Is dat ook de bedoeling ?
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

14/02/2008 09:00:00
Quote Anchor link
Waarom heb je die return false nodig eigenlijk?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.