join databases

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Integratie Developer / Architect

Dit ga je doen Als Integratie Developer / Architect binnen deze organisatie krijg je echt de kans om impact te maken. De organisatie is groeiende maar houdt een corporate cultuur buiten de deur. Heb je een goede business case: zorg voor goede argumentatie en ga ervoor! Geen stroperig beslissingsproces dat jouw ideeën in de weg staat! Enkele van jouw taken: Je ontwerpt en ontwikkelt nieuwe integraties met behulp van interne tools (Boomi) of externe partners; Je vertaalt functionele specificaties naar technische oplossingen; Je denkt mee over strategische ontwikkelingen op het gebied van applicatie integratie; Je voert regie op leveranciers en

Bekijk vacature »

Medior PHP developer

Functie Het team bestaat inmiddels uit zo’n 25 collega’s met specialisten op het gebied van development, data(analyse), marketing, infrastructuur en finance. Ze hebben een supermodern pand en bieden hiernaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen er alles aan om jou op te gemak te stellen. Zo kun je je eigen werkplek inrichten naar persoonlijke wensen, maar gaan ze bijvoorbeeld ook jaarlijks met elkaar wintersporten en zijn er andere leuke uitjes. Als onderdeel van één van de scrumteams ga je aan de slag, samen ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van hun business applicatie waar het traffic team dagelijks mee werkt.

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar Identity & Access Management

Dit ga je doen Als Identity & Access Management Ontwikkelaar zorg jij er voor dat studenten, medewerkers en docenten de juiste benodigdheden op het juiste moment kunnen gebruiken; Het juist opslaan van onderzoeksdata en het openbaar beschikbaar stellen van publicaties (Open Access); Studenten, collega's en wetenschappers ondersteunen; Agile en Scrum werken; Technisch Applicatiebeheer; Ontwikkelen in One Identity Manager en VB.NET. Hier ga je werken Als Ontwikkelaar kom je terecht in een hecht team die zich richt op wetenschappelijke informatie en ICT. Jij bent degene die er voor zorgt dat alle informatie, uit diverse onderzoeken, bij de juiste personen terecht komt.

Bekijk vacature »

SQL ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een gave werkgever in regio Breda zijn wij per direct op zoek naar een SQL ontwikkelaar/ functioneel consultant. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Je test de ontwikkelde oplossingen om er zeker van te zijn dat deze voldoen aan de functionele specificaties en de behoeften van de organisatie; Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Je stelt op

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Team Lead Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Als Team Lead Java Developer draag een grote verantwoordelijk je stuurt ontwikkelaars aan en staat dagelijks in contact met jou ICT Manager. De team Bestaat uit front-end en backend systemen. Je ben in staat op hoog niveau de technische vak te bepalen en ook te bewaren. Je dag zie er als volgt uit, ontwikkelen van nieuwe en bestaande applicaties, het uitvoeren van processen en analyses en het beschrijven van functioneel ontwerpen. Ook zal samen met jouw Tester applicaties gaan testen door middel van peer reviews en het leveren van support aan gebruikers

Bekijk vacature »

Trainee pega developer

Wil jij een mooie stap maken in jouw carrière? Mooi! Bij De Mandemakers Groep haal je binnen 6 maanden je CSA- en CSSA-certificaten, waarna jij aan de slag kan als Pega-developer in ons IT-team. Achter de schermen zorg jij ervoor dat collega’s efficiënt werken en klanten iedere dag beter geholpen worden. Wil jij daaraan bijdragen? En jouw ICT-skills ontwikkelen? Lees dan snel verder en solliciteer vandaag nog als trainee Pega-developer. Wat ga je doen? Als trainee Pega developer leiden wij je op tot gecertificeerd software developer voor het low-code platform PegaSystems. In de training ben je verantwoordelijk voor een te

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn ze op zoek naar een Technische front end developer. Momenteel hun front end back end team gescheiden aan het werk. Hier willen ze verandering in krijgen. Omdat ook veel interne applicaties ontwikkeld worden zoeken ze iemand die hen kan helpen om de interne applicaties te voorzien van de juiste Vue.js componenten. Zodoende willen ze de interactie tussen front end en back end versoepelen en de volgende stap binnen het platform gaan zetten. Deze componenten die jij ontwikkeld zullen in elk project gebruikt worden. Het back end team bestaat momenteel uit 8 ontwikkelaars

Bekijk vacature »

.NET Developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een .NET Developer! Wil jij werken voor een internationaal bedrijf waar je legio mogelijkheden krijgt als Software Ontwikkelaar? Grijp nu je kans en kijk snel of jouw vaardigheden aansluiten bij onderstaand profiel! Je kunt een uitdagende rol gaan vervullen als .NET Developer binnen een internationaal bedrijf dat gevestigd is in omgeving Bergen. Dit bedrijf is zeer vooruitstrevend en verricht betekenisvol werk. Binnen dit bedrijf wordt gewerkt aan de productie en ontwikkeling van medische middelen. Als .NET Developer ga jij je bezig houden met het volgende: Je wordt betrokken bij alle fasen van software

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Jij als ervaren Front end developer bent een expert het gebied van Javascript en React. Je wordt onderdeel van een multidisciplinair team bestaande uit een PO, twee Front end developers, een DevOps/Back end developer, een UX/UI designer en een projectmanager. Verder is er iemand verantwoordelijk voor de HR en is de algemeen directeur nauw betrokken bij alle projecten. Dagelijks hou jij je bezig met de verschillende projecten die zijn opgenomen in de sprint. Daarnaast denk je mee over mogelijke oplossingen om de behoefte van de klant op de beste manier in te vullen. Verder spar jij intern met collega’s

Bekijk vacature »

Als Front-end developer werken aan apps voor het o

Functie Als Front-end developer werk je intensief samen met 1 van de UX-designers en denk je mee over de gebruiksvriendelijkheid en design van onze web- en mobile apps. Je bent betrokken bij sessies met gebruikers om designs te valideren en usability van de app-in-wording te testen. Vervolgens gebruik je dit om samen met je team waarin ook back-end (.NET) developers zitten, te zorgen voor de realisatie van de best mogelijke apps voor studenten en docenten. Eisen • Je hebt een hands-on development en coding mind-set en werkt graag aan een high quality code base welke je consequent onderhouden kan worden

Bekijk vacature »

Medior/senior Fullstack developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

PHP Programmeur

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Breda, ontwikkel je als PHP programmeur niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het constant inspelen op nieuwe innovaties m.b.t software ontwikkeling. Naast het ontwikkelen van webapplicaties, bouwt deze toffe werkgever ook webshops en websites voor hun opdrachtgevers. Wat ga je doen? Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony framework; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die

Bekijk vacature »

Front end developer Zorgplatform

Functie Jij als Front end ontwikkelen zult komen te werken samen met 1 PHP ontwikkelaar, 1 Python developer en een flexibele schil aan ontwikkelaars . Samen ga je ervoor zorgen dat de huidige producten doorontwikkeld worden. De Marketplace is geschreven in PHP Laravel en in de front end React. De roostersoftware is ontwikkeld in Python in combinatie met React in de front end. Jij zult als Front ender dus voornamelijk bezig zijn met het verbeteren van onze interfaces op onze verschillende producten. Momenteel ligt de uitdaging in het feit dat de roostersoftware breder schaalbaar moet worden zodat het voor meerdere

Bekijk vacature »

C# .NET Backend Developer HBO Javascript

Samengevat: Deze werkgever is een professionele speler op gebied van IT en E-Commerce. Wil jij werken voor een e-commerce platform? Heb je ervaring met C#, Javascript en Scrum? Vaste baan: C# .NET Developer Backend E-Commerce 3.400 - 4.500 Backend Developer Wij ontwikkelen software voor E-Commerce toepassingen. Ons eigen Content Management systeem biedt een integrale oplossing met diverse ERP software. Onze systemen zijn vaak complex en omvangrijk en draaien bij grote organisaties. Maar ook kleine ondernemingen hebben steeds vaker behoefte aan een vlekkeloos werkende E-Commerce oplossing. Zij bieden een uitdagende werkomgeving met gezellige collega's. Je krijgt veel vrijheid en er is

Bekijk vacature »
Sam Koster

Sam Koster

16/09/2008 18:08:00
Quote Anchor link
ik probeer in een zoekformulier de 2 databases die ik heb aan elkaar te linken, te weten episode_thumbs en episodes. In Episodes haalt het zoekformulier de nummers van de episodes en de teksten daarbij weg, in episode_thumbs moet hij de link halen van de episode.

Tot op heden heb ik dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
    $sql = "SELECT id,titel,verhaal_google,url_trailer_wmv FROM episodes WHERE verhaal_google LIKE '%$HTTP_POST_VARS[zoekterm]%' LEFT JOIN episode_thumbs AS id ON id = id";
    $res = mysql_query($sql);
    if (mysql_num_rows($res) >= 1)
    {
        while ($row = mysql_fetch_array($res))
        {
            echo "<p>Titel: <b>$row[titel]</b><br>";
            echo "<b>$row[verhaal_google]</b><br>";
            echo "<b><a href=\"$row[url_trailer_wmv]\">";
            echo "<b><img src=\"$row[thumb]\" height=\"150\" width=\"200\" border=\"0\"></a></b></p>";
        }
        
        echo "<a href=\"index.php\" title=\"zoek opnieuw\">zoek opnieuw</a>";
    }


Enkel krijg ik dus een giga foutmelding:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /blabla/zoeken/resultaat.php on line 9


Weet iemand hier een passende oplossing voor?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Sam Koster
 
PHP hulp

PHP hulp

17/05/2024 08:26:48
 
- SanThe -

- SanThe -

16/09/2008 18:14:00
Quote Anchor link
Je query is mislukt.
Bouw fatsoenlijke foutafhandeling in.
Hou $vars buiten quotes.
 
Sam Koster

Sam Koster

16/09/2008 18:17:00
Quote Anchor link
de zoekfunctie komt van http://www.phphulp.nl/php/tutorials/3/100/, lichtelijk aangepast, maar werkt zonder de join perfect.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

16/09/2008 18:25:00
Quote Anchor link
Die JOIN hoort voor de WHERE te staan.
 
Sam Koster

Sam Koster

16/09/2008 18:30:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$sql = "SELECT id,titel,verhaal_google,url_trailer_wmv FROM episodes LEFT JOIN episode_thumbs AS id ON id = id WHERE verhaal_google LIKE '%$HTTP_POST_VARS[zoekterm]%'";

zoiets?
 
Sam Koster

Sam Koster

16/09/2008 18:47:00
Quote Anchor link
nou, ik weet het echt niet meer:(.. de sql quiry klopt van geen kant. Nogmaals, zonder de join werkt het prima, kan iemand me plz de juiste quiry geven??
 
--

--

16/09/2008 18:52:00
Quote Anchor link
Niet bumpen.

Quote:
Bumpen:
Twee of meer keer achter elkaar in een topic posten heet bumpen. Bumpen is pas na 24 uur toegestaan en kan een reden zijn voor de admins en moderators om een topic te sluiten. Gebruik indien nodig de Afbeelding knop om je tekst aan te passen.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door --
 
Sam Koster

Sam Koster

16/09/2008 19:07:00
Quote Anchor link
mijn excuus:( ik word hier gwoon gefrustreerd van. De site wil ik vanavond gewoon klaar hebben, zat eerst te prutsen met een xml naar database connectie, dat onderdeel af, nu dit probleem:(
 
- SanThe -

- SanThe -

16/09/2008 19:21:00
Quote Anchor link
En wat doet ie nu? Errors?
 
Robert Deiman

Robert Deiman

16/09/2008 19:32:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$sql
= "SELECT id,titel,verhaal_google,url_trailer_wmv FROM episodes AS epi LEFT JOIN episode_thumbs AS thu ON thu.id = epi.id WHERE verhaal_google LIKE '%".mysql_real_escape_string($_POST['zoekterm'])."%'";
?>
 
Sam Koster

Sam Koster

16/09/2008 20:17:00
Quote Anchor link
Dank je robert, jij ook santhe, ik had de error meldingen erop gezet, en kwam idd iets raars tegen, colum epi.id bestond niet, ik database even nagecheckt, liep idd niet echt synchroon. Probleem is nu opgelost:) thnx:)
 
Frank -

Frank -

17/09/2008 05:20:00
Quote Anchor link
$HTTP_POST_VARS[zoekterm]?

Waar heb je dit script opgegraven? Dit stamt nog uit de prehistorie! Al sinds jaar en dag gebruik je voor POST-variabelen $_POST en dan wordt het dus $_POST['zoekterm'].

En waarom je niets aan beveiliging doet, is mij ook een raadsel. Userinput mag helemaal nooit zonder beveiliging in een query terecht komen. Gebruik mysql_real_escape_string() en zet eventuele magic_quotes uit (in .htaccess of php.ini)
 
Sam Koster

Sam Koster

17/09/2008 06:26:00
Quote Anchor link
$_POST['zoekterm']??? Als ik die erin zet, krijg ik gewoon te zien dat er geen gegevens gevonden zijn, terwijl er meer dan 2500 gegevens in de database staan. Als form gebruik ik:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<form method="post" action="resultaat.php">
<input id="zoekboxveld" type="text" name="zoekterm" /><br>
<input type="submit" value="Zoeken" />
</form>


Linkje van dit script kwam ik tegen op het phphulp forum, http://www.phphulp.nl/php/tutorials/3/100/
 
Sam Koster

Sam Koster

18/09/2008 06:23:00
Quote Anchor link
ok, het join probleem is dus nu goed opgelost, weer een stukje ellende minder, maar wel 2 dagen verder en nog niet klaar. Er was nog een dingetje waar ik totaal niet uitkom, de pagination.

De pagination zelf werkt prima, geen klachten over, maar de hoeveelheid records zorgen ervoor dat er soms wel 280 pagina's zijn, alle records die beginnen met een d bijv zorgen daar bijv. voor. Deze records bestaan ook allemaal, dus daar ligt het niet aan. Ook geen duplicaten, k heb het nagecheckt.

iig, het probleem ligt dus in de hoeveelheid pagina's die hij weergeeft. Nu kwam ik (via een andere website) met het briljante idee om maximaal 10 pagina's tegelijk als optie te geven. Hoe krijg ik dit voor elkaar?

Hieronder mijn pagination stukje:
Bovenin:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
$Limit = 15; //Number of results per page
$SearchString=$_POST["zoekterm"]; // Get the search tearm
If($SearchString == "") $SearchString=$_GET["zoekterm"]; // Get the search tearm
If($SearchString == "") {


Onderin:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
$Nav="";
If($page > 1) {
$Nav .= "<A HREF=\"resultaat.php?page=" . ($page-1) . "&zoekterm=" .urlencode($SearchString) . "\">&laquo;</A>&nbsp;";
}
For($i = 1 ; $i <= $NumberOfPages ; $i++) {
If($i == $page) {
$Nav .= "<B>$i</B>&nbsp;";
}Else{
$Nav .= "<A HREF=\"resultaat.php?page=" . $i . "&zoekterm=" .urlencode($SearchString) . "\">$i</A>&nbsp;";
}
}
If($page < $NumberOfPages) {
$Nav .= "<A HREF=\"resultaat.php?page=" . ($page+1) . "&zoekterm=" .urlencode($SearchString) . "\">&raquo;</A>";
}

Echo "" . $Nav;


Heeft iemand een idee?
 
Eddy E

Eddy E

18/09/2008 06:31:00
Quote Anchor link
Bij de SQL zet je iets als dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
// hoeveel resultaten per pagina?
$limit = 10;

// welke pagina moeten we openen?
$start = 0;
if(isset($_GET['page'])
 {

 $start = intval($_GET['page']);
 }


// maak je query (ik geef alleen de limit)
$query = ".... LIMIT ".$limit.", ".$start." .... ";
?>


Je krijgt nu per pagina 10 resultaten.
Let er wel op dat je $_GET['page'] (of $start) altijd gevuld is. Dus met een 1 of etc.
 
Sam Koster

Sam Koster

18/09/2008 06:38:00
Quote Anchor link
Dank voor je hulp alvast, maar ik krijg gelijk al een error,

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
Parse error: syntax error, unexpected '{' in blabla/resultaat.php on line 41


Even voor de duidelijkheid, daar staat dus dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?
//Get the number of pages
$NumberOfPages=ceil($NumberOfResults/$Limit);

$start = 0;
if(isset($_GET['page'])
 {

 $start = intval($_GET['page']);
 }

 
$SearchResult=mysql_query("SELECT epi.id,thumb,titel,verhaal_google,url_trailer_wmv FROM episodes AS epi LEFT JOIN episode_thumbs AS thu ON thu.episode_id = epi.id AND height= 200 WHERE verhaal_google LIKE '%$zoekterm%' LIMIT " . ($page-1)*$Limit . ", ".$start.") or die(mysql_error());

While($row = mysql_fetch_object($SearchResult)) {
[
/code]
 
Crispijn -

Crispijn -

18/09/2008 08:04:00
Quote Anchor link
Kijk eens goed naar de kleurtjes.... er gaat iets fout aan het eind...
 
Eddy E

Eddy E

18/09/2008 09:03:00
Quote Anchor link
Mijn fout.

Wijzig
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php if(isset($_GET['page']) ?>
naar
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php if(isset($_GET['page'])) ?>
.
Ik was gewoon een ) vergeten na de isset.

Tevens zal daarna de fout komen die Crispijn (Dordtenaar?) aanwijst.
Na die $start." moet nog een " komen.
 
- SanThe -

- SanThe -

18/09/2008 09:09:00
Quote Anchor link
Eddy Erkelens schreef op 18.09.2008 09:03:
Na die $start." moet nog een " komen.

Nee, die ene " is daar helemaal overbodig. Dus na $start komt niks.
 
Eddy E

Eddy E

18/09/2008 09:23:00
Quote Anchor link
Maar dan moet de ." weer weg.
Beetje afhankelijk of er nog wat na komt of niet. In dit geval dus niet.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.