JOIN laatste record

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C# .NET Developer

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Bennekom gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk dataplatform ontwikkelt voor de agrarische sector.

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Dit ga je doen Software development met behulp van C# .NET en / of PHP, je mag zelf kiezen waar jij je in wil specialiseren Meedenken over het nieuwe pakket, waar moet het aan voldoen? Unit-, integratie- en diverse andere tests schrijven en uitvoeren Nauw samenwerken met je IT collega's zoals Testers, Developers, DevOps Specialisten en Architecten Jezelf ontwikkelen met behulp van trainingen en cursussen Hier ga je werken Onze klant, een grote speler in de medische sector, is op zoek naar een enthousiaste junior (of meer ervaren) Software Developer die klaar is voor een nieuwe stap in zijn of

Bekijk vacature »

Lead javascript developer Node.js React

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

Senior/Lead Python developer

Functie Samen met je team, bestaande uit een senior, 2 mediors en één junior ontwikkelaar ga je op een Agile-gebaseerde aanpak werken aan hun software. Je hebt oog voor kwaliteit, risico’s en klantbelang. Communicatie met je collega’s en waar nodig ook met klanten speelt een belangrijke rol in het bereiken van een succesvol resultaat. Als persoon ben je slim, krijg je dingen voor elkaar en ga je resultaatgericht te werk. Binnen het development team is er veel zelfstandigheid, los van de stand-up (10:00 uur) en zo nu en dan pair-programming sessies. Technieken die zij gebruiken zijn o.a. Python, Django, MySQL,

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Barendrecht! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Binnen deze rol houdt jij je met het volgende bezig: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps

Bekijk vacature »

C#.NET developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Testen en valideren van de ontwikkelde software. Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je gaat aan de slag met diverse technologieën en frameworks. Denk hierbij aan C#, JS frameworks, HTML, CSS, TypeScript,

Bekijk vacature »

Medior/Senior Front-end Developers gezocht (Utrech

Functie Het team bestaat uit 10+ gespecialiseerde (veel senior) front-end ontwikkelaars en ontwerpers die werken aan projecten voor klanten van verschillende groottes (kan twee jaar bezig zijn met 1 klant). Je helpt klanten met ingewikkelde front-end vraagstukken, hierbij kun je denken aan: UX/UI design, CI/CD, architectuur en integratie met back-end systemen. De werkzaamheden verricht je op locatie bij de klant, dit is vaak in de Randstad. De organisatiestructuur is plat en er heerst een informele sfeer, zo kun je met vragen dus terecht bij de directie. Er wordt veel nadruk gelegd op het bevorderen van persoonlijke ontwikkeling door middel van

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een gewaardeerde werkgever in regio Oosterhout zijn wij op zoek naar een back-end developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functieomschrijving In deze uitdagende functie als Software Developer ga je de volgende taken uitvoeren: Maatwerk back-end software programmeren; API koppelingen bouwen; Software optimaliseren voor klanten; Bouwen maatwerk applicaties; Werken met Microsoft stack zoals C#, .NET (Core) en Entity framework; Bedrijfsprofiel Je gaat werken bij een klein softwareontwikkelingsbureau, die maatwerk software bouwt voor klanten door heel Nederland. Dit doen zij al meer dan 20 jaar. Het is van oorsprong een familiebedrijf, opgezet door de eigenaar, die er nog steeds werkt. Het team bestaat vooral uit back-end developers en één systeembeheerder. Je krijgt veel kans om jezelf te ontwikkelen en krijgt tevens

Bekijk vacature »

Low-code developer

Functie omschrijving Heb jij altijd al een training willen volgen in het buitenland? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alphen ad Rijn zijn wij op zoek naar kandidaten die aan de slag willen als Low Code Developer! Beschik jij over HBO/WO nivo, bij voorkeur Informatica, maar een ander technische opleiding zoals bijv. wiskunde, natuurkunde is ook goed. Heb jij aantoonbare affiniteit met IT en ben jij gedreven, enthousiast, communicatief vaardig en klantgericht? Lees dan snel verder! Je wordt getraind tot een volwaardig Low Code Developer, het traject ziet er als volgt uit: Start 1e week januari, opleiding van 3 weken

Bekijk vacature »

Low-Code Expert/Developer: Power Platform Speciali

Bedrijfsomschrijving Als Low-Code Expert/Developer bij ons innovatieve bedrijf, neem je een cruciale rol op je in de creatie, ondersteuning en implementatie van diverse oplossingen met behulp van het veelzijdige Power Platform. Dit platform omvat Power Apps, Power BI, Power Automate, Power Virtual Agent en Azure Logic Apps. Het Power Platform biedt je de mogelijkheid om klanten te voorzien van naadloze integraties door op maat gemaakte oplossingen te creëren die compatibel zijn met (bijna) alle bestaande software-infrastructuren. Dankzij het uitgebreide scala aan toepassingen, krijg je de kans om als architect en projectleider van je eigen oplossing te fungeren. Dompel jezelf onder

Bekijk vacature »

Software programmeur

Functieomschrijving Voor een uitdagende werkgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een Full Stack C#.NET programmeur. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van apps, webapplicaties en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere developers en engineers om de sensoren in machines te scannen en vervolgens de data om te zetten in management informatie voor de klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Je gaat aan de slag met de volgende technologieën en frameworks: C#, JS frameworks, HTML, TypeScript, SQL & C++, CSS. Geen ervaring met één van deze technologieën is dan ook geen enkel probleem! Deze werkgever biedt

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Voor jou als junior .NET ontwikkelaar staat er een flinke uitdaging klaar bij dit bedrijf waar jij veel van kan gaan leren. Zo willen zij een flinke uitbreiding doen op het webbased gedeelte dat zij nu hebben en willen zij het standaard deel gaan moderniseren. Jouw team is dan ook op zoek naar een junior .NET ontwikkelaar die het leuk vindt om op basis van research en development aan de slag te gaan. Jouw mening telt mee als het gaat om hoe en met wat deze applicaties gebouwd en herschreven gaan worden. Jouw functie bij dit bedrijf gaat dan

Bekijk vacature »

Java Developer

Java Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Qua type opdrachten is er echt een verscheidenheid aan afnemers, zo werken ze met grote multinationals, maar ook met startups. Zo kom je te werken in een gevarieerde omgeving en kan je ook schakelen tussen verschillende culturen. De projecten variëren van greenfield projecten tot langdurige ontwikkeltrajecten. Hier wordt alleen maar gewerkt met aan front end projecten. Daarom maakt het onze partner niet uit waar jij kennis van hebt, als je maar gedegen kennis hebt van Javascript frameworks, Unit testing en ook bekend bent met de scrum methodiek. Eisen Minimaal 4 jaar relevante werkervaring Kennen en ervaring van Javascript frameworks

Bekijk vacature »
Rogier Burton

Rogier Burton

06/12/2013 16:20:39
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Ik zit nu al 3 uur te pielen maar krijg het niet voor elkaar. Ik heb al talloze voorbeelden geprobeerd maar ik kom nergens mee uit de voeten. Kan iemand me helpen?

Ik heb twee tabellen (versimpeld weergegeven):

blog
blog_id
blog_name
blog_published

aliasses
alias_id
alias_name
alias_blog (verwijzing naar blog_id)

Het is een 1 op veel relatie: één blogitem kan meerdere aliassen hebben, maar een alias kan maar van één blogitem zijn.

Je gaat hem misschien al raden. Ik wil een resultset van alle blogitems met daarin de laatst toegevoegde alias. Uiteraard zijn de %_id auto-increment.

Ik heb onder andere geprobeerd:

Quote:
SELECT
*
FROM
blog
JOIN
aliasses
ON
blog_id = alias_blog
GROUP BY
blog_id
ORDER BY
blog_published ASC


Dit werkt prima, alleen heb ik het idee dat er een random alias gepakt wordt die bij het blogitem hoort en niet de nieuwste (laatste).
Gewijzigd op 06/12/2013 17:44:17 door Rogier Burton
 
PHP hulp

PHP hulp

18/05/2024 13:22:19
 
Reshad F

Reshad F

06/12/2013 16:28:17
Quote Anchor link
De ASC die je op het laatst hebt geplaatst staat voor ASCENDING en kort samengevat betekent dit dat de oudste als eerst getoond wordt.

Wat jij wilt is DESC om de nieuwste getoond te krijgen. ( optioneel zou je de ASC en DESC helemaal weg kunnen laten dan zal hij de default waarde gebruiken namelijk: DESCending)
 
Rogier Burton

Rogier Burton

06/12/2013 16:30:27
Quote Anchor link
Reshad F op 06/12/2013 16:28:17:
De ASC die je op het laatst hebt geplaatst staat voor ASCENDING en kort samengevat betekent dit dat de oudste als eerst getoond wordt.

Wat jij wilt is DESC om de nieuwste getoond te krijgen. ( optioneel zou je de ASC en DESC helemaal weg kunnen laten dan zal hij de default waarde gebruiken namelijk: DESCending)

Bedankt voor je reactie.

Ik wil het laatste geplaatste blogitem onderaan hebben staan, vandaar ORDER BY blog_published ASC.

Echter dit heeft géén invloed op hoe de aliasses worden gesorteerd...
Gewijzigd op 06/12/2013 16:32:19 door Rogier Burton
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

06/12/2013 17:21:43
Quote Anchor link
Je wilt geen selfjoins of subquries maar je gebruikt group by wel helemaal verkeerd.
Je komt hier niet onder een subquery uit.
 
Rogier Burton

Rogier Burton

06/12/2013 17:43:08
Quote Anchor link
Ger van Steenderen op 06/12/2013 17:21:43:
Je wilt geen selfjoins of subquries maar je gebruikt group by wel helemaal verkeerd.
Je komt hier niet onder een subquery uit.


Haha, ik lees nu dat die zin op twee manieren gelezen kan worden. Ik geef wél de voorkeur aan selfjoins of subqueries, maar het maakt me niet uit welke van die twee. Zo bedoelde ik dat :)
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

06/12/2013 17:52:50
Quote Anchor link
http://www.phphulp.nl/php/forum/topic/mysql-query-voor-de-laatste-entries-per-naam/93022/
Ik zit op iPad dus het is een beetje lastig om dan de gehele query in te gaan typen. Maar in dat topic staat ongeveer hetzelfde
 
Ivo P

Ivo P

06/12/2013 17:54:29
Quote Anchor link
eerst maak je een query die van elke blog de laatste alias bepaalt, maar om "laatste" te bepalen, heb je nog een kolom met een tijdstip nodig in die tabel
 
Rogier Burton

Rogier Burton

06/12/2013 17:55:13
Quote Anchor link
Ivo P op 06/12/2013 17:54:29:
eerst maak je een query die van elke blog de laatste alias bepaalt, maar om "laatste" te bepalen, heb je nog een kolom met een tijdstip nodig in die tabel

Of een AI id
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

06/12/2013 18:04:09
Quote Anchor link
Select blogid, max(alias_id) alias_id FROM aliasses group by blogid.
Dit krijg dan als subquery en dan ga je de andere tabellen joinen een beetje een combinatie van een subquery en een selfjoin.
 
Rogier Burton

Rogier Burton

06/12/2013 21:52:00
Quote Anchor link
Ger van Steenderen op 06/12/2013 18:04:09:
Select blogid, max(alias_id) alias_id FROM aliasses group by blogid.
Dit krijg dan als subquery en dan ga je de andere tabellen joinen een beetje een combinatie van een subquery en een selfjoin.


Je hebt me een duw in de juiste richting gegeven. De oplossing is wat complexer dan vermeld maar het antwoord van Ger was de juiste. Bedankt!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.