Join query

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Digital Agency is looking for PHP developers!

Functie The team currently has 20 colleagues, consisting of developers (front and backend) and the operations team, which also includes management and two scrum masters. They are looking for a PHP developer who is able to work independently. You will work in one of the three scrum teams and start working on a project for the customer. The interesting thing about this is that you do have variety in terms of work, but at the same time continuously work for existing customers. This also gives you the opportunity to really go into depth and develop innovative technical solutions. In terms

Bekijk vacature »

PHP Developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder! Voor een organisatie in de regio Utrecht die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in

Bekijk vacature »

Developer Angular & Kotlin

Dit ga je doen Het (door)ontwikkelen van mobiele apps en webapplicaties; Het opstellen van technisch ontwerp en het bespreken van ontwerpen met de software architect; Het uitvoeren van werkzaamheden op het gebied van technisch testen; Het in de gaten houden van nieuwe ontwikkelingen op jouw vakgebied en het adviseren van de organisatie hierover. Hier ga je werken Het gaat om een bekend internationaal handelsbedrijf met ruim 800 medewerkers, verdeeld over verschillende deelbedrijven. Deze organisatie is van oorsprong een familiebedrijf, er wordt hard gewerkt, er heerst een no nonsense en doeners mentaliteit, een informele sfeer en er is een mix van

Bekijk vacature »

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Capelle aan den IJssel zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je

Bekijk vacature »

ERP Developer fleet managementsysteem

Wat ga je doen als ERP Developer fleet managementsysteem? Als ERP developer speel jij een belangrijke rol bij het doorvoeren van wijzigingen en verbeteringen binnen het fleet managementsysteem. Jouw expertise op het gebied van ERP systemen stelt jou in staat om de applicatie optimaal te laten functioneren en te blijven ontwikkelen. Als lid van het IT-team werk je nauw samen met andere developers en het business team om het fleet managementsysteem te integreren met andere systemen. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en het implementeren van verbeteringen op basis van de wensen en eisen van onze klanten.

Bekijk vacature »

Junior Software Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer .NET, C# voor een gaaf bedrijf in de omgeving van Utrecht! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in de omgeving van Utrecht, zijn wij op zoek naar een Junior Software Developer. Werk jij graag aan verschillende projecten en ga je graag klanten op bezoek? Dan is dit de ideale functie voor jou! Binnen deze functie

Bekijk vacature »

Functioneel applicatiebeheerder - SOP-SYS-SAM

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Functioneel Applicatiebeheerder op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je gaat samenwerken in een team van circa 15 functioneel applicatiebeheerders en gaat onderdeel uitmaken van een DevOps team. Met dit team ga je applicaties (laten) ontwikkelen en beheren. Hierbij concentreer je je vooral op de functionele aspecten, zodat

Bekijk vacature »

Back end developer

Functie Jij als full stack ontwikkelaar komt te werken in een team bestaande uit 4 back end programmeurs, 2 vormgevers/ Front end developers en een online marketeer. Qua persoonlijkheden is het team erg gevarieerd van sportfanaten tot gameliefhebbers en Golfers. Een ding heeft iedereen hier gemeen; Passie voor goede code. In jouw rol zul je voor 90% van je tijd je bezig houden met het ontwikkelen van grote maatwerk applicaties. Daarnaast hebben wij op aanvraag ook wel eens een website of onderhoudsklusje, die opgepakt moet worden en hier ben jij ook niet vies van. De technische uitdaging momenteel is dat

Bekijk vacature »

PHP back-end developer gezocht!

Functie Werk je liever zonder druk en keiharde deadlines maar met de focus op kwaliteit? Dan kom je hier op de juiste plek terecht! In Het team bestaat momenteel uit 12 developers, hiernaast werken er collega’s van front-end, UX maar ook marketing/sales en support. In iedere sprint ontwikkel je samen functionaliteiten met als uitdaging om de klanten de beste gebruikerservaring te bieden. Ze bieden een werkplek waar je jezelf kunt blijven ontwikkelen, en mee te werken aan zowel bestaande als nieuwe mogelijkheden. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar een papiertje) • Je denkt graag mee over

Bekijk vacature »

Team Lead/ Lead developer gezocht (Hands-on, PHP,

Functie Als Team Lead ben je de leider van één van de ontwikkelteams binnen de organisatie. Je leidt als lead developer een goed draaiend team dat werkt aan complexe en duurzame applicaties en API’s. Vanuit je kennis en ervaring ben je in staat het grote plaatje te blijven overzien, en kritisch mee te denken over bijvoorbeeld de architectuur, maar ook de algehele aanpak binnen het project. Je laat je team niet alleen technisch goed functioneren maar ben ook betrokken bij het menselijke aspect. Zo weet jij je collega’s te motiveren en begeleiden in hun dagelijkse werk. Buiten het team ben

Bekijk vacature »

Lead Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij een leergierige en ambitieuze junior developer met technische skills? Ben jij op zoek naar een werkgever die jouw de volledige vrijheid geeft om jezelf tot een volwaardige senior te ontwikkelen? Wij zijn op zoek naar een full stack developer die zich bezig wil bezig houden met het uitbreiden en verbeteren van de online webshop. Een onderdeel van jouw werkzaamheden is naast het beheren van de webshop ook om de processen en structuren te stroomlijnen. Werkzaamheden Onderhouden van de webshop (denk aan het bijhouden van de voorraad); Nieuwe functies toevoegen aan de product configurator door middel van

Bekijk vacature »

Node.js developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag bij een van onze klanten actief in de High Tech Industrie. Onze klanten zijn voornamelijk gelokaliseerd in de omgeving van Eindhoven. Wij zijn erg selectief als het gaat om de projecten die wij accepteren en richten ons dan ook alleen op innovatieve en complexe projecten. Omdat onze klanten voornamelijk gespecialiseerd zijn in de machinebouw, werk jij ook vaak dicht tegen de machines aan. Ons team bestaat momenteel uit Embedded engineers, IOT developers en Cloud engineers. Wij werken voornamelijk aan Microsoft projecten waar er gebruik wordt gemaakt van WPF, UWP, .NET Core

Bekijk vacature »

C# Developer

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf in de omgeving van Veghel zijn we op zoek naar een C# developer. Word jij blij van ontwikkelen in C# en .NET? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit gaan zien: Door middel van ASP.NET, MVC Framework en C# ga je webshops, websites en webapplicaties ontwikkelen. Je zorgt voor de optimalisatie van bestaande software en de automatisering van bedrijfsprocessen. Op basis van de wensen van de klant ga je samen met je collega's ga je op zoek naar de juiste oplossingen en je gaat dit uitwerken tot een mooi eindproduct. Bedrijfsprofiel

Bekijk vacature »

Full-stack Developer

As a Full-stack developer at KUBUS, you will develop the (web)applications and services of BIMcollab. You will work on both the front- and back-end. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact in the market, but small enough that as an individual developer you can have an impact and really make a difference. Our development team consists of over 40 developers, testers, scrum masters and product owners, divided over

Bekijk vacature »
Wim Kasius

Wim Kasius

30/12/2013 13:39:51
Quote Anchor link
Ik ben nog niet erg bekend met join query, en vroeg me af of iemand kan vertellen hoe de query er uit hoort te zien, want mijn voorbeeldje werkt uiteraard niet :(
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
$voertuigdetails = "SELECT * FROM voertuigdata_voertuig
                            INNER JOIN voertuigdata_details ON voertuigdata_voertuig.hexon_nr = voertuigdata_details.hexon_nr
                            INNER JOIN voertuigdata_spec ON voertuigdata_voertuig.hexon_nr = voertuigdata_spec.hexon_nr
                            INNER JOIN voertuigdata_financieel ON voertuigdata_voertuig.hexon_nr = voertuigdata_financieel.hexon_nr
                            (WHERE hexon_nr = '$_GET[voertuig_nr]')"
                            ;
 
PHP hulp

PHP hulp

16/05/2024 11:28:40
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

30/12/2013 13:46:59
Quote Anchor link
Het gebruik van SELECT * is sowieso al een slechte gewoonte, maar met JOINS mag je dat NOOIT doen.

En wat gaat er fout? Wat voor melding krijg je?
Gewijzigd op 30/12/2013 13:48:14 door Ger van Steenderen
 
Erwin H

Erwin H

30/12/2013 13:51:09
Quote Anchor link
Verkeerd topic.... :boink:
Gewijzigd op 30/12/2013 13:52:18 door Erwin H
 
Wim Kasius

Wim Kasius

30/12/2013 13:51:37
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
mysqli_query($con,$voertuigdetails) or die ("Couldnt execute query.");


Ahh als ik het goed begrijp kan ik dus niet snel alle data uit de beoogde join tabellen halen op deze manier?
Omdat dit wel werkt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
$sql = "SELECT * FROM voertuigdata_voertuig
                            INNER JOIN voertuigdata_details ON voertuigdata_voertuig.hexon_nr = voertuigdata_details.hexon_nr
                            INNER JOIN voertuigdata_spec ON voertuigdata_voertuig.hexon_nr = voertuigdata_spec.hexon_nr
                            INNER JOIN voertuigdata_financieel ON voertuigdata_voertuig.hexon_nr = voertuigdata_financieel.hexon_nr
                            ORDER BY merk ASC LIMIT $start_from, 5";
                            $rs_result = mysqli_query ($con,$sql);
                            while ($row = mysqli_fetch_assoc($rs_result)) {
                            extract ($row);

Nu wil ik dus een enkele row uit die tabellen halen, maar ook alle data.
Gewijzigd op 30/12/2013 13:56:37 door Wim Kasius
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

30/12/2013 14:05:54
Quote Anchor link
Jawel hoor, Erwins verhaal heeft niets te maken met het feit dat je query niet werkt, er staat namelijk in syntax fout in.
Als je gewoon fatsoenlijke foutafhandeling ingebouwd had ipv van dat afschuwelijke die(), had je dat zelf ook kunnen weten.

Je zet de gehele WHERE clause tussen haakjes, dat is de fout.
Gewijzigd op 30/12/2013 14:10:31 door Ger van Steenderen
 
Wim Kasius

Wim Kasius

30/12/2013 14:13:46
Quote Anchor link
Snap ik, heb ook zonder geprobeerd.. werkt ook nie
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
//werkt niet
$voertuigdetails = "SELECT * FROM voertuigdata_voertuig WHERE hexon_nr = '$_GET[voertuig_nr]'
                            INNER JOIN voertuigdata_details ON voertuigdata_voertuig.hexon_nr = voertuigdata_details.hexon_nr
                            INNER JOIN voertuigdata_spec ON voertuigdata_voertuig.hexon_nr = voertuigdata_spec.hexon_nr
                            INNER JOIN voertuigdata_financieel ON voertuigdata_voertuig.hexon_nr = voertuigdata_financieel.hexon_nr";

$results = mysqli_query($con,$voertuigdetails) or die ("Couldnt execute query.");
//werkt ook niet
$voertuigdetails = "SELECT * FROM voertuigdata_voertuig
                            INNER JOIN voertuigdata_details ON voertuigdata_voertuig.hexon_nr = voertuigdata_details.hexon_nr
                            INNER JOIN voertuigdata_spec ON voertuigdata_voertuig.hexon_nr = voertuigdata_spec.hexon_nr
                            INNER JOIN voertuigdata_financieel ON voertuigdata_voertuig.hexon_nr = voertuigdata_financieel.hexon_nr
WHERE hexon_nr = '$_GET[voertuig_nr]'";

$results = mysqli_query($con,$voertuigdetails) or die ("Couldnt execute query.");
Gewijzigd op 30/12/2013 14:20:23 door Wim Kasius
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

30/12/2013 18:45:09
Quote Anchor link
Waarom negeer je mijn opmerking over foutafhandeling inbouwen?
Want als je gewoon de sql error op het scherm print en hier vermeld, kunnen wij ook wat meer zeggen.

En dan krijg je met de aan zekerheid grenzende waarschijnlijk een melding met in de trend van:
Ambiguous column hexon_id in where clause
Die kolom staat nl. in alle vier tabellen en MySQL weet niet dat ze dezelfde waarde hebben in alle tabellen, dus je moet aangeven uit welke tabel die kolom komt(tabelnaam.kolomnaam)

Uitzondering hierop is als je ipv ON .... = ..... USING(hexon_id) zou gebruiken.
 
Wim Kasius

Wim Kasius

02/01/2014 18:30:27
Quote Anchor link
Ik vraag alleen maar naar de juiste manier om een join query te bewerkstelligen.
Al die belachelijke voorbeelden die gegeven worden op internet, daar heb ik niks aan, voorgekauwde informatie waarin maar 2 tabellen gebruikt worden.
Ook in de PHP handleiding kan ik geen duidelijke uitleg hierover vinden.
Hoe krijg ik alle kolommen uit 4 tabellen waar in deze 4 tabellen hexon_nr overeenkomt als key.
In elke tabel is een rij met dit nummer, als het in de ene tabel niet bestaat, bestaat het ook niet in een van de andere tabellen.
Gewijzigd op 02/01/2014 18:39:17 door Wim Kasius
 
Ivo P

Ivo P

02/01/2014 18:57:59
Quote Anchor link
maar wat is nu het probleem?

Mislukt de query (zo ja: wat is dan de foutmelding van mysql_error()?)

krijg je vreemde of onverwachte resultaten?

"werkt niet" is namelijk een nogal breed begrip met 100 mogelijke oorzaken en ook een heleboel soorten van symptomen. (van geen resultaten tot verkeerde resultaten)
 
Erwin H

Erwin H

02/01/2014 19:16:10
Quote Anchor link
Wim Kasius op 02/01/2014 18:30:27:
Ik vraag alleen maar naar de juiste manier om een join query te bewerkstelligen.

En Ger geeft je het best mogelijke advies, waarmee je ongetwijfeld in een paar minuten die query werkend krijgt. Namelijk: bouw correct foutafhandeling in
Als jij dan vervolgens er voor kiest om dat advies gewoon te negeren (je goed recht overigens), dan wordt je helpen direct een stuk lastiger.

Maar goed, verder heeft Ger ook nog eens een fout aangewezen en ook daar doe je niets mee blijkbaar. Tsja.... als je geholpen wil worden is het wel zo netjes om op zijn minst de handreikingen die je krijgt ook uit te proberen.
Gewijzigd op 02/01/2014 19:17:36 door Erwin H
 
Bart Smulders

Bart Smulders

02/01/2014 19:21:00
Quote Anchor link
Probeer deze eens.
En
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
// GET veilig maken vooralleer je deze gebruiken gaat.
[code]<?php
$VeiligmakenGet
=$_GET['voertuig_nr'];
// Geen gebruik maken van * om alles te selecteren voor de veiligheid.
$voertuigdetails =" SELECT * FROM voertuigdata_voertuig
                            INNER JOIN voertuigdata_details ON voertuigdata_voertuig.hexon_nr = voertuigdata_details.hexon_nr
                            INNER JOIN voertuigdata_spec ON voertuigdata_voertuig.hexon_nr = voertuigdata_spec.hexon_nr
                            INNER JOIN voertuigdata_financieel ON voertuigdata_voertuig.hexon_nr = voertuigdata_financieel.hexon_nr WHERE hexon_nr ='"
.$VeiligmakenGet."' ";

$results = mysqli_query($con,$voertuigdetails) or die ("Couldn’t execute query.");
?>
 
Wim Kasius

Wim Kasius

02/01/2014 19:50:58
Quote Anchor link
Erwin H op 02/01/2014 19:16:10:
Wim Kasius op 02/01/2014 18:30:27:
Ik vraag alleen maar naar de juiste manier om een join query te bewerkstelligen.

En Ger geeft je het best mogelijke advies, waarmee je ongetwijfeld in een paar minuten die query werkend krijgt. Namelijk: bouw correct foutafhandeling in
Als jij dan vervolgens er voor kiest om dat advies gewoon te negeren (je goed recht overigens), dan wordt je helpen direct een stuk lastiger.

Maar goed, verder heeft Ger ook nog eens een fout aangewezen en ook daar doe je niets mee blijkbaar. Tsja.... als je geholpen wil worden is het wel zo netjes om op zijn minst de handreikingen die je krijgt ook uit te proberen.


Ik negeer het advies echt niet, ik ben alleen nog maar net in php gedoken,en kwam niet tot het gewenste resultaat, en ik vind ook nergens een duidelijk voorbeeld met heldere duidelijke uitleg. Bedankt voor de reacties, ben al weer een stapje verder :)


Toevoeging op 02/01/2014 20:03:21:

Dankje, dit heeft me geholpen, maar t werkt niet..
Ik snap dat het veiliger is om geen * te gebruiken, echter is dan eigenlijk ook het nut van normaliseren verdwenen, en kan je net zo goed alles in een tabel proppen.
Of is een tabel met enkel hexon_nr als inhoud, en op basis daarvan joins maken beter?
Bart Smulders op 02/01/2014 19:21:00:
Probeer deze eens.
En
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
// GET veilig maken vooralleer je deze gebruiken gaat.
[code]<?php
$VeiligmakenGet
=$_GET['voertuig_nr'];
// Geen gebruik maken van * om alles te selecteren voor de veiligheid.
$voertuigdetails =" SELECT * FROM voertuigdata_voertuig
                            INNER JOIN voertuigdata_details ON voertuigdata_voertuig.hexon_nr = voertuigdata_details.hexon_nr
                            INNER JOIN voertuigdata_spec ON voertuigdata_voertuig.hexon_nr = voertuigdata_spec.hexon_nr
                            INNER JOIN voertuigdata_financieel ON voertuigdata_voertuig.hexon_nr = voertuigdata_financieel.hexon_nr WHERE hexon_nr ='"
.$VeiligmakenGet."' ";

$results = mysqli_query($con,$voertuigdetails) or die ("Couldn’t execute query.");
?>

[/quote]
Gewijzigd op 02/01/2014 20:31:56 door Wim Kasius
 
Bart Smulders

Bart Smulders

02/01/2014 21:54:35
Quote Anchor link
zet dit eens in je pagina en vertel welke fout je dan krijgt maar allereerst verwijder je" or die ("Couldn’t execute query.")" in je query

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
error_reporting(E_ALL);
?>
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

02/01/2014 22:41:23
Quote Anchor link
@Bart
De klok en de klepel?

@Wim
WHERE hexon_nr
Moet zijn
WHERE voertuigdata_voertuig.hexon_nr

Toevoeging op 02/01/2014 22:43:17:

>>Ik snap dat het veiliger is om geen * te gebruiken, echter is dan eigenlijk ook het nut van normaliseren verdwenen, en kan je net zo goed alles in een tabel proppen.
Wat een vreemde redenering!
Gewijzigd op 02/01/2014 22:42:09 door Ger van Steenderen
 
Wim Kasius

Wim Kasius

03/01/2014 01:15:01
Quote Anchor link
Bart Smulders op 02/01/2014 21:54:35:
zet dit eens in je pagina en vertel welke fout je dan krijgt maar allereerst verwijder je" or die ("Couldn’t execute query.")" in je query

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
error_reporting(E_ALL);
?>


Ah is t zo simpel dus?

Ger van Steenderen op 02/01/2014 22:41:23:
@Bart
De klok en de klepel?

@Wim
WHERE hexon_nr
Moet zijn
WHERE voertuigdata_voertuig.hexon_nr

Toevoeging op 02/01/2014 22:43:17:

>>Ik snap dat het veiliger is om geen * te gebruiken, echter is dan eigenlijk ook het nut van normaliseren verdwenen, en kan je net zo goed alles in een tabel proppen.
Wat een vreemde redenering!

Ger, wat betreft je reactie op mijn laatste zin, het ligt er natuurlijk wel aan voor welke doeleinden de database word gebruikt. De gegevens in de database komen in dit geval uit een xml bestand wat geautomatiseerd via FTP bij mij op de server komt, dit word door een php script wat ik al heb gemaakt verwerkt. Nu dacht ik dat het handig was om de data te splitsen, toepassingsgewijs, zodat ik snel doormiddel van select * from precies alle data kan laden welke ik nodig heb, zonder deze allemaal apart te hoeven definieeren. Omdat ik immers met select * from dan alle en geen op dat moment onnodige data laad. Zal misschien een foute redenatie zijn, maar dat is dan een les voor de toekomst.
En, dank je, ik ben er uit. Het werkt.
Gewijzigd op 03/01/2014 01:45:15 door Wim Kasius
 
Ivo P

Ivo P

03/01/2014 11:01:41
Quote Anchor link
Op zich is er niet heel veel tegen het gebruik van SELECT *, maar er zijn wel voordelen als je het niet doet.
In jouw specifieke geval heb je misschien inderdaad alle kolommen nodig. Zij het, dat je nu natuurlijk een paar keer dubbelop die hexon_nr krijgt. (php gooit de dubbelen wel aan de kant)
En de waarde is toevallig ook steeds gelijk.

Anders is het als je joint met tabellen die gelijknamige kolommen hebben. Bijvoorbeeld "naam" voor een persoon en "naam" voor de groep waartoe hij behoort. Dan is het maar de vraag welk van de 2 je binnenkrijgt.

Ander voordeel: als je in je code er rekening mee houdt dat er een "id" en "documentnaam" uit de query moet komen, dan is het op zich wel prettig als de query al bokt dat er geen kolom "id" is en je niet 85 regels verderop pas er achter komt dat bij het printen van $row['id'] er niets verschijnt, omdat er met select * gewoon een "docid" opgehaald werd.

Daarnaast is het maar zelden dat je van alle tabellen alle kolommen nodig hebt (uitzonderingen zijn er natuurlijk) en het is vaak zonde om al die data uit de database te halen. Van de database server over te dragen aan PHP, alles in een array te plaatsen en er vervolgens niets mee te doen.
Helemaal als je de titels van bijvoorbeeld boeken wilt hebben, is het niet nodig om de inhoud van het hele boek van een paar MB op te halen.


----
Over je eigenlijke probleem:

Je zegt "ah is het zo simpel"
Het was direct duidelijk geweest als je niet "couldn;t execute query" zou printen, maar de foutmelding van mysqli_error().
In dat geval geeft Mysql doorgaans heel duidelijk aan wat er mis is. En als het niet heel duidelijk is, dan toch op z'n minst een goede aanwijzing waar je het moet zoeken.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.