[jQuery] .remove werkt niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Fullstack Software Developer

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving Java ontwerpen, bouwen en testen (T-shaped). Als senior ontwikkelaar ben je bekend in zowel de back-end als de frontend van een applicatie. Angular, Continious Delivery / Integration. Een ervaren iemand die de leiding kan nemen, een weg vindt in nieuwe situaties, en in oude applicaties. Initiatiefrijk, bekend met de (technische) omgevingen die we bij duo gebruiken, niet te beroerd om collega’s te helpen. Als senior programmeur in staat om op te treden als lead programmeur. Ondersteunt de testers bij de testautomatisering en minder ervaren programmeurs bij dagelijks werkzaamheden. Dit laatste met name op het gebied van Angular. Achtergrond

Bekijk vacature »

Front End Ontwikkelaar (React)

In het kort Als front end developer ga je aan de slag met maatwerkprojecten voor onze klanten. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van een machine aan een database of het corrigeren van formulieren voor ingestuurde orders. Voorbeeld van zo’n project is Smart Link. De projecten waar je op ingezet kunt worden liggen binnen het technische domein waar jij als front end developer een grote rol speelt om samen met je back end collega’s de juiste oplossingen te leveren. please note that this particular role requires fluent Dutch language skills. Dit vind je leuk om te doen Het omzetten van designs

Bekijk vacature »

Junior Software Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer!? Sta jij aan het begin van jouw loopbaan of heb jij misschien al enige ervaring? Vind jij het daarnaast belangrijk om jezelf constant te kunnen ontwikkelen en uitdagen? Lees dan snel verder! Voor een vooraanstaand softwarehuis in Nieuwegein ben ik op zoek naar een Junior Software Developer. De eigenaar van het bedrijf is ervan bewust dat je als junior nog een hoop kan leren, waardoor je de eerste maanden veel begeleiding en diverse trainingen krijgt. Daarna ga je samen met je collega's aan zowel kleine als grote projecten werken.

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Functie omschrijving Ben jij een getalenteerde PHP Developer en aan de slag in een gemotiveerd team? Lees dan snel verder! Voor onze opdrachtgever in de omgeving van Valkenswaard zijn we op zoek naar een ervaren PHP developer. Jij gaat hier zorg dragen voor het optimaliseren en up-to-date houden van de bestaande applicaties. Je werkt verder aan de applicaties die jij verder ontwikkelt. Dit doe je voornamelijk met PHP en MySQL. Verder ga je je bezig houden met: Het uitbouwen van het E-commerce software platform. Deelnemen aan overleggen met het team. Het ondersteunen van jouw team developers (3 man) en helpen

Bekijk vacature »

Senior Front-End Developer

Als Senior Front-End Developer bij Coolblue verbeter je de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Wat doe je als Senior Front-End Developer bij Coolblue? Als Senior Front-end Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Senior Front-end Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Nadenken

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Jij begint als .NET ontwikkelaar in een team met 10 andere Software Engineers. De werkzaamheden zijn afwisselend, zo kan het dat jij bezig bent met volledig nieuwe features of het door ontwikkelen van bestaande sites of shops. Wij ontwikkelen web applicaties, maar ook mobiele applicaties. Daarnaast bijt jij je soms ook van in externe koppelingen met systemen zoals een ERP. Als team is er een duidelijke focus m.b.t. het waarborgen van de performance en snelheid van webshops. Ook zijn wij expert op het gebied van configuratoren. Kortom enorm veel afwisselende werkzaamheden! Ook jouw werkplek kan afwisselend zijn. Soms heb

Bekijk vacature »

Front-end developer

Functie Jij komt te werken in een team van 5 developers. het product is continue in beweging. Nieuwe en bestaande klanten vragen om vaak nieuwe features. Hierin ben jij zeer belangrijk om te zorgen dat de functionaliteiten goed opgezet worden op technisch vlak. Designs krijg je aangeleverd van een externe partij zodat jij je primair kan focussen op de techniek! Je hebt daarbij alle vrijheid om je eigen creativiteit toe te passen en mee te denken over de gebruikte technieken. Het gezamenlijke doel is een product dat functioneel zeer gebruiksvriendelijk is en het bedrijfsproces van de gebruikers versneld en kwalitatief

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie As a .NET developer you start in a driven and diverse development team. Your team consists of 16 IT professionals, including 7 software engineers. Because your new employer is internationally active, there are also international IT professionals working in the IT department. As a result, the official language is English. As a team you are responsible for a new Cloud Native product. This product runs entirely in Azure with a Progress Database and various Azure Functions. In addition, this product has a JS front-end, a REST API system and a layer in C # .NET. The idea is therefore

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer werk jij samen in een multidisciplinair ontwikkel team met 1-2 Senior .NET developers, twee front-end developers, Data Scientists en één UX designer. Als team werken jullie aan het ontwikkelen van een Cloud based applicatie en aan het stabieler maken van deze applicatie. Ook unit testing gaat erg belangrijk worden in jouw nieuwe functie. Samen met de Senior .NET ontwikkelaar wordt jij verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de API. Jullie werken met veel data en incidenteel komen er ook data vraagstukken en zullen er wat queries gedraaid moeten worden. Dit betekend dat jij veel gaat werken met

Bekijk vacature »

Software developer - C Sharp

Functie omschrijving Voor een opdrachtgever, met een prachtig kantoor in omgeving Wateringen zijn wij op zoek naar een software ontwikkelaar die graag werkt met C#, JAVA of Oracle. Heb jij interesse in het programmeren en ontwikkelen van software? En heb jij enige ervaring met Oracle databases en PL/SQL? Als software developer werk je met je collega's samen in een leuk en informeel team aan het (her)ontwerpen van bedrijfssystemen. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van REST API's en je onderhoudt applicaties in Oracle PL/SQL en APEX. Vind jij het leuk om in een Agile/Scrum omgeving te werken? Wil jij

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen (Door)Ontwikkelen van het applicatielandschap; (Door)Ontwikkelen van microservices; Bouwen van nieuwe functionaliteiten; Verbeteringen aandragen voor het applicatielandschap; Sparren met de business. Hier ga je werken De organisatie is werkzaam in de financiële dienstverlening met meer dan 200 medewerkers en meer dan 250.000 eindgebruikers is het een van de grotere binnen haar branche. Je komt te werken in een team waarmee je verantwoordelijk bent voor het ontwikkelen en onderhouden van de financiële applicaties binnen de organisatie, denk hierbij aan het bouwen en onderhouden van portalen. Als .net developer ga jij het development team ondersteunen met de transitie naar

Bekijk vacature »

Als Front-end developer samenwerken met de beste c

Functie Momenteel zijn we voor één van de projecten bij hun key partner, een voorloper in de energiesector, op zoek naar gedreven Front-end developers. Ze nemen de lead in dit project en werken uitsluitend met vooruitstrevende technologieën. Ze verwachten dat de technologie die hier wordt ontwikkeld uiteindelijk door veel meer grote corporates, in verschillende sectoren zal worden toegepast. Dit is dan ook een heel uitdagend project om aan mee te gaan werken. Het team bestaat o.a. uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers. De consultants en ontwikkelaars werken volgens de Design Thinking methode waarbij de eerste stappen van

Bekijk vacature »

ERP Developer fleet managementsysteem

Wat ga je doen als ERP Developer fleet managementsysteem? Als ERP developer speel jij een belangrijke rol bij het doorvoeren van wijzigingen en verbeteringen binnen het fleet managementsysteem. Jouw expertise op het gebied van ERP systemen stelt jou in staat om de applicatie optimaal te laten functioneren en te blijven ontwikkelen. Als lid van het IT-team werk je nauw samen met andere developers en het business team om het fleet managementsysteem te integreren met andere systemen. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en het implementeren van verbeteringen op basis van de wensen en eisen van onze klanten.

Bekijk vacature »

PHP developer (Symfony, Doctrine)

Functie Als PHP developer wordt er een hoge mate van zelfstandigheid verwacht, maar ook dat je goed opereert in een team waar kennis wordt gedeeld en dingen als codereviews erg veel voorkomen. Kwaliteit staat voorop, mede hierom werken ze bijvoorbeeld zonder echte deadlines in hun sprints. De SaaS-applicatie wordt volledig ontwikkeld in PHP en Symfony. De module bestaat uit een stuk informatie verrijking en intelligentie wat resulteert in een medische check. De logica wordt daarom in de code geïntrigeerd. Je bent onder andere bezig met complexe databases waar meer dan 80.000 medicijnen op verschillende niveaus in staan, die maandelijks worden

Bekijk vacature »

Medior/senior PHP ontwikkelaar E-commerce

Functie Het software development team bestaat momenteel 5 scrum teams . Ieder team heeft een eigen SCRUM Master en eigen tester. Zij werken voornamelijk in PHP en met hun eigen geschreven framework wat Symfony based is . Jij bent samen met je collega’s verantwoordelijk voor het interne softwaresysteem en alle projecten die daar omheen lopen. Alles wat jij ontwikkelt, wordt direct toegepast en uitgerold (wereldwijd). Dit maakt jouw werk tastbaar en uitdagend! Een greep uit jouw werkzaamheden: Toevoegen en ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten Logistieke software ontwikkelen voor intern gebruik Tientallen gigabytes aan data inzichtelijk maken Altijd op zoek gaan naar

Bekijk vacature »
Wouter Van Marrum

Wouter Van Marrum

07/03/2015 12:15:53
Quote Anchor link
Hallo iedereen,

Mijn remove functie werkt niet.
( zon korte omschrijving haha )

IK maak gebruik van een button die onclick javascript moet gebruiken.
Nu werkt deze alleen als ik 2 keer click lijkt wel.

En hij verwijderd de li tag niet na verwijdering.

Hier is de code :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
/**
 * Get all tasks from the database.
 * @return {json string} Get all the tasks from the database.
 */
TASK.getAll = function(ol, c) {

    $.get("/dashboard/tasks/get_tasks/", function(data) {

        $(c).append(data.length);

        for (var i = 0; i < data.length; i++) {

            $(ol).append(
                '<li rel="'+ data[i].id +'> ' +
                    '<label><span class="task-description">' + data[i].taskTitle + '</span> <span class="label label-' + data[i].taskColor + '">' + data[i].taskLabel + '</span></label>' +
                    '<div class="options todooptions ng-scope">' +
                        '<div class="btn-group">' +
                            '<button class="btn btn-default btn-xs" onclick="complete(this, item)" rel="'+ data[i].id +'"><i class="fa fa-fw fa-check"></i></button>' +
                            '<button class="btn btn-default btn-xs" onclick="edit(item)" rel="'+ data[i].id +'"><i class="fa fa-fw fa-pencil"></i></button>' +
                            '<button id="delete" class="btn btn-default btn-xs" onclick="TASK.deleteTask(\'#delete\')" rel="'+ data[i].id +'"><i class="fa fa-fw fa-trash-o"></i></button>' +
                        '</div>' +
                    '</div>' +
                '</li>');
        }

    }, 'json');

};

TASK.deleteTask = function(btn) {
    $(btn).on('click', function() {
        delItem = $(this);
        var id = $(this).attr('rel');

        $.post('/dashboard/tasks/delete_task/', {'id': id}, function(o) {

            delItem.parent(".btn-group").parent(".options").parent("label").parent("li").remove();
        }, 'json');
        
        return false;
    });
};


Hoe kan ik dit oplossen ?
 
PHP hulp

PHP hulp

13/05/2024 21:11:08
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

07/03/2015 14:11:50
Quote Anchor link
label is geen parent van div.options maar een sibling :). (en kan dus worden weggelaten)

De parents zijn ook eenduidig, dus waarom zou je al die klasses toevoegen? Je hoeft toch enkel X niveaus omhoog?

Bonus: in de HTML die je in bovenstaande code genereert staan onclick-events, maar dat zijn toch events die je kunt "registreren" bij de opbouw van deze HTML? Deze kun je onderdeel maken van het "gedrag" wat je implementeert in je TASK-functionaliteit.
 
Wouter Van Marrum

Wouter Van Marrum

07/03/2015 14:22:15
Quote Anchor link
Hallo thomas,

Wist niet helemaal hoe parent werkt ( gebruik niet vaak eigen jquery codes ).
Maar ik begrijp niet helemaal wat je bedoelt met wat je bedoelt met de events registreren.

Als ik op de knop gebeurt er niks ( best logisch ) maar de taak wordt wel verwijderd wat een beetje wazig is.
Ik probeer via jquery de code dusdanig te maken dat als ik klik hij wordt verwijderd en verdwijnt uit de lijst.

Nu zul jij misschien denken makkie, Maar ik zit hier een beetje sjaggie te worden haha.
zoals ik al zij ik gebruik zelden eigen jquery code ( omdat ik nooit wat speciaals nodig had ) dus mijn javascript/jquery kennis is best laag.

Maar als ik dus siblings gebruik zou het moeten lukken ? 
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

07/03/2015 14:27:47
Quote Anchor link
parent = bovengelegen element
sibling = naastgelegen element

Je doet net of het label een parent is van div.options, maar dit is een naastgelegen element, wat je kunt zien door het nette inspringen wat je al doet.

Het pad naar de div die je wilt verwijderen klopt dus niet en daarom mislukt die selectie.

Maar daarvoor heb je de desbetreffende task al weggekieperd via een $.post, dus dat dat wel gebeurt is niet zo verwonderlijk.

EDIT: met events registeren bedoel ik zoiets:

In plaats van:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
...
$html.append('<div class="whatever" onclick="doeIets()" />');
...


Doe je zoiets
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
...
$html.append($('<div class="whatever" \/>').click(this.doeIets));
....

En op een andere plek:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
this.doeIets = function() {
    ...
}


Bonus: Als je een HTML snippet hebt die je uitschrijft in JavaScript kun je de string over meerdere regels laten lopen met backslashes aan het einde van een regel:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
html  = '<div>\
            <p>Hello world.<\/p>\
        <\/div>';
Gewijzigd op 07/03/2015 14:39:51 door Thomas van den Heuvel
 
Wouter Van Marrum

Wouter Van Marrum

07/03/2015 14:40:16
Quote Anchor link
Oke maar dan zou ik dus een parent, 2 siblings en nog 1 parent moeten hebben om het pad goed te hebben ? 

Heb het nu zo staan : 
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
      delItem.parent(".btn-group").siblings(".options").siblings("label").parent("#deleteID").remove();


Schijnt nog niet te werken dus zal even verder kijken.

Edit :
Nadeel van het "registreren" is dat ik meerdere functie's wil gebruiken.
Dus dan zou ik meerdere click events moeten gebruiken.
Gewijzigd op 07/03/2015 14:42:51 door Wouter Van Marrum
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

07/03/2015 15:30:22
Quote Anchor link
Neeee....

Je wilt uitgaande van een element X op niveau A een aantal niveau's omhoog in je HTML-structuur.

Met PARENT spreek je een BOVENGELEGEN (omvattend) element aan.

Maar het LABEL zit OP DEZELFDE DIEPTE als DIV.OPTIONS terwijl jij doet alsof dat EEN BOVENGELEGEN ELEMENT is.

Je selectie van bovengelegen elementen is dus fout.

Zucht.

Als je vanuit je delete button naar de te verwijderen div wilt is het af te leggen pad:
div.btngroup > div.options > li
EN DUS NIET
div.btngroup > div.options > label > li

de label omvat div.options niet en is dus GEEN PARENT VAN div.options.

Ik weet niet hoe ik dit duidelijker kan uitleggen...

Okee: doe gewoon:
parent().parent().parent().remove()
in plaats van
parent().parent().parent().parent().remove()

...
 
Wouter Van Marrum

Wouter Van Marrum

07/03/2015 15:52:07
Quote Anchor link
Hallo Thomas,

Dankjewel voor je uitleg.
Snap het nu een stuk beter, maar had in de tussentijd ook al even op google gekeken en daar kwam een ander antwoord uit wat precies zo werkt.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
delItem.closest("#deleteID").remove();


Toch bedankt voor de uitleg, gr Wouter.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

07/03/2015 16:15:36
Quote Anchor link
Dan hoop ik voor jou dat je niet meerdere keren #deleteID gebruikt (wat dit ook moge zijn) en dat altijd de juiste selectie wordt gemaakt, anders kieper je de verkeerde taak weg.

EDIT: er zit trouwens (nog) een fout in je oorspronkelijke code-fragment. Regel 14 heeft geen afsluitende dubbele quote voor het rel-attribuut.
Gewijzigd op 07/03/2015 16:24:10 door Thomas van den Heuvel
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.