JSON probleem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior/Senior Python developer

Functie Jij als Senior Python developer hebt al ruime ervaring opgedaan. Bedrijven komen bij de organisatie om technische vraagstukken op te lossen. Jij als specialist bent dus de representatie van deze kwaliteit. Je zult de keuze krijgen tussen lange of korte projecten waarin je komt te werken in multidisciplinaire teams. Projecten die je gaat uitvoeren zijn zeer uitlopend. Zodoende kun je aan de ene kant kiezen voor een greenfield project en stroom je bij een ander project midden in een migratietraject in. Voor de ene klant ontwikkel je ene nieuwe portal en voor het andere project duik je veel meer

Bekijk vacature »

IoT Software Developer PHP

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in Breda, zijn wij op zoek naar een IoT software developer met kennis van PHP. In deze rol wordt je verantwoordelijk voor het vernieuwen van het multimedia platform van een super tof bedrijf in Breda. Je gebruikt PHP als programmeerlaag, en bent in staat om de helicopterview te pakken / projectmatig te werken. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je gaat aan de slag met de ontwikkeling en vernieuwing van het "intern" ontwikkelde multimedia platform. Je neemt de lead in het moderniseren van het platform door het deels opnieuw op te zetten of

Bekijk vacature »

Creatieve Front-end developer gezocht!

Functie Het front-end team bestaat momenteel uit 4 collega’s en is hard aan het groeien! Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren. Je werkt in het front-end team samen met de back-end teams en product owners om te zorgen dat de applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Jouw expertise zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden qua techniek en ontwerp, van back-end tot aan gebruiker. In samenspraak met je team bepalen jullie de beste keuze voor techniek. Ook is er altijd ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. Eisen • Je hebt gedegen

Bekijk vacature »

Junior Low-code ontwikkelaar gezocht omgeving Arnh

Bedrijfsomschrijving Wij zijn een dynamisch IT-bedrijf dat zich richt op het stroomlijnen van bedrijfsprocessen en het creëren van ondersteunende applicaties. Onze kracht ligt in het combineren van zakelijk inzicht met IT-expertise via gestroomlijnde procesontwerpen en wendbare applicatieontwikkeling met behulp van Low-code technologieën. Als jonge professional krijg je de kans om samen te werken met een team van 15 deskundige collega's, verspreid over nationale en internationale locaties. We bieden je een leerzame omgeving waar je je vaardigheden kunt ontwikkelen en groeien in je rol als Low-code ontwikkelaar. Word jij onze nieuwe Junior Low-code Ontwikkelaar (OutSystems)? Versterk ons team en draag bij

Bekijk vacature »

Integratie expert - Java Developer

Dit ga je doen Nieuw koppelingen ontwerpen, ontwikkelen en implementeren; Je schakelt met de klanten om hen zo goed mogelijk van dienst te zijn. Strategisch kijken naar nieuwe mogelijkheden op bestaande of nieuwe koppelingen zo effectief mogelijk te realiseren; Je bestaande toolset afwegen tegen nieuwe mogelijkheden om integratiedoelen steeds effectiever en/of effcienter te bewerkstelligen; Bestaande software koppelingen beheren, dit zijn koppelingen met zowel interne als externe systemen; Overleg met zowel directe collega's als met stakeholders om nieuwe integratieplannen concreet te maken; Je kunt de junioren meenemen op sleeptouw. Hier ga je werken Onze klant is op zoek naar een ervaren

Bekijk vacature »

Full stack ontwikkelaar Laravel, Vue.js

Functie Als ontwikkelaar binnen deze organisatie hou jij je voornamelijk met lopende projecten voor de verschillende klanten. Zo bouw je de ene dag aan prijsschifting systemen en de andere dag onderzoek je crawlers en stel je ze zo in dat de data goed binnen komt binnen het systeem. Daarnaast bouw je mee aan dashboards en ben je dus constant bezig met het verbeteren van het platform. Er is een vaste werkwijze, zo werken ze met Trello kaarten en onderverdelen ze deze aan het begin van iedere week onder de developers. Dit wordt door de lead developer gedaan, maar in samenspraak

Bekijk vacature »

Back-end Developer C#

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ben jij een ervaren back-end developer, die graag in een in-house functie wil werken? Passen de woorden innovatie, programmeren en teamspeler bij jou? Zoek niet verder en lees snel verder. Voor een echt familiebedrijf in de regio van Uden ben ik op zoek naar een back-end developer, die met name kennis heeft van C# en .NET. Jij gaat de interne applicaties verder optimaliseren en nieuwe features ontwikkelen. Verder ga je de volgende werkzaamheden uitvoeren: Ondersteunen gebruikers; Uitvoeren van analyses van de software/applicaties; Maken van functionele ontwerpen en deze door vertalen

Bekijk vacature »

Medior/senior Back-end developer wanted!

Functie Because of the growth within the company, we are looking for reinforcement in the devlopmenttean. As a back-end developer you build the company software that helps us with the primary processes. A fun (internal) project in which you continuously develop the software! You will work in a small team, we have daily stand-ups and a scrum session every fortnight, led by our Scrum Master. During these sessions, you get the opportunity to present your ideas and discuss them with your fellow developers and the Product Owner. Within the development teams, we use Trello, Gitlab, Jiira, Confluence and Boockstack. They

Bekijk vacature »

.NET Developer C# VB

Samengevat: Deze werkgever is actief in software voor het matchen van vraag en aanbod van gebruikte auto-onderdelen. Ben jij een .NET Developer? Heb je ervaring met het ontwikkelen (REST) en integreren van webservices? Vaste baan: C# .NET Developer C# VB HBO €2.600 - €6.200 Wij ontwikkelen software om vraag en aanbod van onderdelen van personenauto's bij elkaar te brengen. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. De branche van dit bedrijf is Automotive. Functie: Voor de vacature als .NET Developer Dordrecht HBO ga je

Bekijk vacature »

Ervaren PHP developer gezocht!

Functie Het team bestaat inmiddels uit zo’n 25 collega’s met specialisten op het gebied van development, data(analyse), marketing, infrastructuur en finance. Ze hebben een supermodern pand en bieden hiernaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen er alles aan om jou op te gemak te stellen. Zo kun je je eigen werkplek inrichten naar persoonlijke wensen, maar gaan ze bijvoorbeeld ook jaarlijks met elkaar wintersporten en zijn er andere leuke uitjes. Als onderdeel van één van de scrumteams ga je aan de slag, samen ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van hun business applicatie waar het traffic team dagelijks mee werkt.

Bekijk vacature »

Implementatie specialist

Standplaats: Honselersdijk Aantal uren: 32 – 40 uur Opleidingsniveau: HBO werk- en denkniveau Ben jij de implementatie expert die onze klanten helpt bij het integreren van de Greencommerce software? Ben jij daarnaast communicatief sterk, denk jij graag in verbeteringen en heb je ervaring met ICT? Lees dan snel verder! Bedrijfsinformatie Jem-id is een grote speler op het gebied van software ontwikkeling. Zo zijn wij continu bezig met het ontwikkelen van de meest innovatieve software voor de AGF- en sierteeltsector. We creëren oplossingen die er toe doen en verbinden klanten niet alleen op technisch vlak, maar zoeken ook de verbinding in

Bekijk vacature »

SQL Developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Jij gaat in deze functie aan de slag met uitdagende projecten en het creëren van maatwerk software, vooral middels SQL. Iedere klant/project is weer anders, maar dat maakt dit bedrijf en de functie erg uniek & uitdagend. Verder heb je de volgende taken: Ontwikkelen en ontwerpen van SQL databases. T-SQL wordt hierbij gebruikt als programmeer laag; Optimalisatie van query's, voor een verbeterde efficiency; Begeleiden van junior developers, mits je dit leuk vindt; Heb je meer interesse in een rol als consultant, dan is dit ook mogelijk. Je heb hier meer

Bekijk vacature »

Front-end Developer Angular

Dit ga je doen Jouw taken als Front End Developer bestaan uit: Het ontwikkelen van maatwerkoplossingen voor klanten; Het meedenken over nieuwe tools en technieken; Het begeleiden van junioren; Het meewerken aan diverse projecten; Het meedenken in UX/UI design. Hier ga je werken Als Front-End Developer ga je in een Scrum team aan de slag met de nieuwste digitale technologieën om klanten en overheden over de hele wereld te ondersteunen met het ondersteunen van hun software, veelal op het gebied van watermanagement en infra. Door middel van real-time data in combinatie met voorspellende analyses, AI, Deep Learning en Machine Learning

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »
Jan R

Jan R

24/07/2013 14:51:54
Quote Anchor link
Hoi,

Ik zou een controle willen toevoegen voor email al in gebruik.
Deze code heb ik een tijdje geleden hier gekregen.
Als ik mijn validateEmail.php aanroep krijg ik geen fouten.
Ik heb deze ook eventjes op get gesteld zodat ik het kon testen en daar leek alles OK.
Ik krijg geen foutmelding maar emailcheck2 wordt niet ingevuld.

Kan iemand zien wat ik fout doe?

Jan
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
$.ajax({
    url: 'validateEmail.php',
    type: "POST",
    dataType: "json",
    data: ({email: email,
    id: id}),
    success: function(reply) {
        if(reply.valid) {
            //wel valid.  Zie zelf wat je hier doet
            $('#emailcheck2').html(reply.message);
            $("#emailcheck2").css("background-color","Blue");//#00FF00
        }
        else
        {
            $('#emailcheck2').html(reply.message);
            $("#emailcheck2").css("background-color","red");
        }
    }
    ,error: function(){
            $('#emailcheck2').html("Oeps Fout");
            $("#emailcheck2").css("background-color","green");
    }
});
 
PHP hulp

PHP hulp

14/05/2024 11:03:03
 
TJVB tvb

TJVB tvb

24/07/2013 15:06:45
Quote Anchor link
Wat zegt je console? Heb je misschien een pagina waar we het kunnen zien?
 
Kris Peeters

Kris Peeters

24/07/2013 15:09:22
Quote Anchor link
Dat lijkt me correct.

Het eerste waar ik nu aan denk is, een fout in de JSON data.
Of het wordt niet erkend als json.

- Wat kan helpen, is dit toevoegen aan validateEmail.php (helemaal bovenaan)
header('Content-Type: application/json');
header('Content-Type: text/javascript');


- Er mag ook niets anders terggegeven worden. bv. een warning of notice in validateEmail.php mag absoluut niet voorkomen.


---
Kan je
- validateEmail.php eens tonen?

- Test zelf ook eens uit.
bv. Chrome developer tools -> Network.
Daar kan je zien of de request geslaagd is; krijg je te zien wat de respons was.
Gewijzigd op 24/07/2013 15:47:18 door Kris Peeters
 
TJVB tvb

TJVB tvb

24/07/2013 15:11:09
Quote Anchor link
Kris Peeters op 24/07/2013 15:09:22:
- Test zelf ook eens uit.
bv. Chrome developer tools -> Network.
Daar kan je zien of de request geslaagd is; krijg je te zien wat de respons was.


Gewoon op F12 drukken, dat werkt in meerdere browsers ;)
 
Koen Vlaswinkel

Koen Vlaswinkel

24/07/2013 15:35:22
Quote Anchor link
Kris Peeters op 24/07/2013 15:09:22:
- Wat kan helpen, is dit toevoegen aan validateEmail.php (helemaal bovenaan)
header('Content-Type: text/javascript');

Het correct content type voor JSON is application/json, dus je zult erboven moeten zetten header('Content-Type: application/json');
 
Kris Peeters

Kris Peeters

24/07/2013 15:40:25
Quote Anchor link
O ja, inderdaad
Gewijzigd op 24/07/2013 15:46:19 door Kris Peeters
 
Jan R

Jan R

24/07/2013 18:18:03
Quote Anchor link
Allen bedankt.
met de hulp van U allen en chrome ben ik er door geraakt.
Er zaten dus nog echo's in de code. Ik wist niet dat dit niet mocht :( Deze zaten al in mijn voorbeeld code. en nog een paar schoonheidsfoutjes :)
mysqli_close in de verkeerde if structuur
 
Erwin H

Erwin H

24/07/2013 18:24:49
Quote Anchor link
Voor een volgende keer, roep de pagina direct aan in je browser. Dan krijg je de output ook direct in je browser scherm te zien, inclusief alle niet bedoelde echo's. Stuk makkelijker om te debuggen, ook omdat je dan tbv het debuggen nog echo's kunt plaatsen die je gewoon direct ziet.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

24/07/2013 18:28:09
Quote Anchor link
en.. dan kun je de json in de browser selecteren en kopieren en dan op http://jsonviewer.stack.hu/ weer plakken en die laat op een mooie boomstructuur zien hoe je json is opgebouwd.
 
TJVB tvb

TJVB tvb

24/07/2013 18:31:33
Quote Anchor link
Als je dan een proxy zoals Fiddler ( http://fiddler2.com/ ) gebruikt kun je precies zien wat er tussen je browser en de server verstuurd wordt. Daarin zit o.a. een json viewer
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

24/07/2013 18:35:22
Quote Anchor link
Goeie tip TJVB.
 
Kris Peeters

Kris Peeters

24/07/2013 18:39:35
Quote Anchor link
(even ter herinnering)
1 van de punten was wel dat het Ajax-verzoek met method='post' is. Met extra data van de gebruiker.
Dat maakt het net iets moeilijker om het eindresultaat te testen in een apart venster.

Nu ja ... daar valt nog steeds wel van alles aan te doen
 
Erwin H

Erwin H

24/07/2013 18:45:12
Quote Anchor link
Eens, maar als het om te testen is kan je de POST waardes even aan het begin van je script hardhandig invoeren.
 
TJVB tvb

TJVB tvb

24/07/2013 18:46:00
Quote Anchor link
Daarom gebruik ik dus fiddler, ik zie het request langs komen. Kan het herhalen maar ook de waardes wijzigen :)
 
Koen Vlaswinkel

Koen Vlaswinkel

24/07/2013 18:52:13
Quote Anchor link
Ik gebruik altijd de Chrome extensie Postman om deze requests te simuleren.
 
Jan R

Jan R

25/07/2013 08:07:15
Quote Anchor link
Ik gebruik maar weinig ajax, dus ook weinig ervaring :)
Toch zal ik eens kijken naar beide vernoemde programma's/extensies

@kris peeters: Wat valt er aan te doen? Ik heb al om te testen get gebruikt en daar werkte het. natuurlijk bij de post blokkeerde mijn echo's voor een juist resultaat
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.