Json_decode probleem....

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP Developer - Draag bij aan de maatschappij!

Bedrijfsomschrijving Wil jij als applicatieontwikkelaar deel uitmaken van een gedreven ontwikkelteam en werken aan innovatieve producten? Dan hebben wij dé uitdaging voor jou! Wij zijn op zoek naar een enthousiaste collega die samen met ons de technische ondergrond van onze producten verder wil ontwikkelen met behulp van PHP. Met jouw expertise geef je de finishing touch aan onze producten om jezelf steeds opnieuw weer te verrassen. Functieomschrijving Bij ons staan innovatie en creativiteit centraal. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste PHP ontwikkelaar die nieuwe ideeën en inzichten kan inbrengen en daarmee zichzelf en het team verder kan laten groeien.

Bekijk vacature »

PHP Developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder! Voor een organisatie in de regio Utrecht die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in

Bekijk vacature »

IT Infrastructuur Developer

IT Infrastructuur Developer Ben jij (bijna) klaar met je HBO studie in de richting van IT? Opzoek naar een spannende eerste baan, waar je ontzettend veel kan leren? Dan hebben wij de ultieme job voor jou! Voor een goede klant van ons in de financiële dienstverlening zijn wij opzoek naar een Junior Infrastructure Developer. Deze baan is een mooie kans om een sterke start te geven aan jouw carrière binnen de IT! De job Je werkt nauw samen met het Devops team, en zal je voornamelijk bezighouden met het automatiseren van infrastructure componenten. De componenten worden opgevraagd door het DevOps

Bekijk vacature »

Senior Front end developer

Functie Wij zijn op zoek naar een ambitieuze, zelfsturende Front-end Expert die ons (internationale) team komt versterken. Onze huidige software development afdeling bestaat uit 7 developers en designers. Wij zijn een écht softwarehuis, dus ervaring in software development is wel echt een must. Er wordt tegelijkertijd aan meerdere projecten gewerkt, voor mooie toonaangevende klanten. Je hebt dus regelmatig te maken met deadlines en opleveringen. Een deel van onze omgeving is in Angular.JS. Dit deel wordt langzamerhand omgebouwd naar de nieuwste versie van Angular. Jouw werkzaamheden zullen bestaan uit: Het aansturen en begeleiden van jouw collega’s Het implementeren van visuele elementen

Bekijk vacature »

Junior Fullstack Developer

Functie omschrijving Heb jij je universitair diploma Informatica afgerond en ben jij op zoek naar een startersfunctie waar jouw ontwikkeling in een hoog vaandel staat? Voor een softwarebedrijf in Amsterdam zijn wij op zoek naar een Junior Fullstack Developer. Je begint met een op maat gemaakte training om de kennis bij te spijkeren die jij nog mist. Uiteraard leer je het meeste tijdens je werk, maar de training geeft je hiervoor alvast de juiste handvatten. Je kunt het volgende verwachten! Jij ontwikkelt in technieken als Java, Javascript en SQL. Je werkt hierbij volgens de Agile/Scrum methode; Na het afronden van

Bekijk vacature »

Full Stack PHP Developer

Functieomschrijving Ervaren PHP Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een ervaren PHP Developer die het IT team van een organisatie in de regio Ermelo gaat versterken. Voor deze functie zijn we op zoek naar een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die deze innovatieve organisatie nog een stap verder gaat brengen. Wij zijn op zoek naar iemand die communicatief goed is en die zelfstandig problemen op kan lossen. Je bent verantwoordelijk voor het samenwerken met een externe partij het is hierbij jouw taak om deze partij uit te dagen op het geleverde werk. Het schrijven van concepten aan de AI

Bekijk vacature »

Front End Ontwikkelaar (React)

In het kort Als front end developer ga je aan de slag met maatwerkprojecten voor onze klanten. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van een machine aan een database of het corrigeren van formulieren voor ingestuurde orders. Voorbeeld van zo’n project is Smart Link. De projecten waar je op ingezet kunt worden liggen binnen het technische domein waar jij als front end developer een grote rol speelt om samen met je back end collega’s de juiste oplossingen te leveren. please note that this particular role requires fluent Dutch language skills. Dit vind je leuk om te doen Het omzetten van designs

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

Een verantwoordelijke baan met leuke uitdagingen. Heb jij ervaring met het programmeren van robots? Kan jij goed samenwerken met collega's die verschillende specialisaties hebben? Ben je oplossingsgericht, analytisch en flexibel? Ga dan aan de slag als Robot Programmeur bij Gibas in Nijkerk! Als Robot Programmeur kom je te werken bij Gibas. Dat betekent dat je gegarandeerd meewerkt aan unieke oplossingen in productieprocessen. Bij elk project moet er opnieuw geëngineerd en geprogrammeerd worden. Dat maakt jouw werk uitdagend! Voordat je robots gaat programmeren komt er het volgende bij kijken: De opdracht gaat van de afdeling Sales naar de afdeling Operations door

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je hier

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar C# .NET

Functie omschrijving Startende Software Ontwikkelaar gezocht met kennis van C# .NET! Ben jij net klaar met je opleiding en ben je op zoek naar je eerste echte werkervaring? Of heb jij al enige werkervaring maar ben toe aan iets nieuws? Dan is dit de perfecte kans voor jou! Wij zoeken namelijk een Junior Software Ontwikkelaar die klaar is voor een nieuwe uitdaging bij een leuke werkgeven in de regio Zeist. In deze functie werk jij vaak aan verschillende projecten en ga je bij klanten op bezoek. Ben jij op zoek naar een functie met uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid? Dan is

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Airport Developer / System engineer

De functie Als onze nieuwe Airport Developer / System Engineer is je doel om uit nieuwbouw- en onderhoudsprojecten maximale waarde te creëren voor Schiphol Group en haar stakeholders. Vanuit je visie en expertise, maar ook (technologische) ontwikkelingen, wetgeving en beleid vertaal je klantwensen naar een gedegen programma van eisen. In de planontwikkelingsfase werk je nauw samen met Plan Ontwikkelaars om je kennis in te brengen ten behoeve van de kwaliteit van het investeringsvoorstel. Je overlegt met diverse partijen, stelt de vraag achter de vraag en verbindt zo de belangen van de luchthaven, proceseigenaar en asseteigenaar om tot een gedragen ontwikkelopgave

Bekijk vacature »

Backend Developer PHP Laravel SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Backend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf, in de regio Nieuw Vennep, zijn wij opzoek naar een ervaren Backend Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een

Bekijk vacature »

C# developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ik ben op zoek naar een back-end developer, die met name kennis & ervaring heeft van de programmeertaal C#. Jij gaat aan de slag bij een topspeler in de logistieke sector, die zich behalve met logistiek, ook bezig houdt met softwareontwikkeling. Welke taken komen hierbij kijken? Je gaat desktop- en webapplicaties onderhouden en optimaliseren, waarin je werkt met o.a. C#, ASP.NET, SQL Server en T-SQL. Je hebt regelmatig klantcontact om de wensen in kaart te brengen en te evalueren over de huidige draaiende applicaties. Je implementeert nieuwe functionaliteiten toe aan

Bekijk vacature »

Medior/Senior Software Developers gezocht in de Ra

Functie Op dit moment staan er posities open voor de volgende functies: Front-end, Back-End & Fullstack software developer. Als Front-End software developer werk je met JavaScript en de bijbehorende technologieën zoals TypeScript, Angular, React, Vue en Svelte. Als Back-End software developer ben je bezig in NodeJS en doe je dit met behulp van AWS, NoSQL, REST en GraphQL. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten met een gemiddelde duur van anderhalf jaar. Hier werk je in een team met andere IT’ers aan het ontwikkelen en verbeteren van software. Je wordt begeleid door een accountmanager die fungeert als jouw aanspreekpunt. Het team

Bekijk vacature »
Marco van Bommel

Marco van Bommel

15/08/2015 14:19:13
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php

$url
= file_get_contents('https://yts.to/api/v2/list_movies.json?sort_by=date_added&limit=50');
$json = json_decode($url);

// Hoe komt het dat dit niet werkt..
echo "Server Time: " . $json->meta->server_timezone . "<br>";
// Terwijl dit wel gewoon werkt?
echo "Title: " . $json->data->movies[0]->date_uploaded_unix . "<br>";

?>
Gewijzigd op 15/08/2015 14:30:59 door Marco van Bommel
 
PHP hulp

PHP hulp

19/05/2024 01:58:39
 
Marthijn Buijs

Marthijn Buijs

15/08/2015 15:38:01
Quote Anchor link
In de json staat toch echt @meta en geen meta..
 
Marco van Bommel

Marco van Bommel

15/08/2015 15:54:40
Quote Anchor link
Als ik $json->@meta->server_timezone gebruik krijg ik een witte pagina, welke mij verteld een php error is.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

15/08/2015 16:41:08
Quote Anchor link
Tijd om error_reporting en display_errors aan te zetten dan, een witte pagina vertelt jou (en ons ook) niet zoveel...
 
Marthijn Buijs

Marthijn Buijs

15/08/2015 16:56:41
Quote Anchor link
Misschien werkt dit: $json['@meta']->server_timezone ?
 
Marco van Bommel

Marco van Bommel

15/08/2015 17:10:28
Quote Anchor link
bij
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
error_reporting(E_ALL);


$url = file_get_contents('https://yts.to/api/v2/list_movies.json?sort_by=date_added&limit=50');
$json = json_decode($url);

// Hoe komt het dat dit niet werkt..
echo "Server Time: " . $json->@meta->server_timezone . "<br>";
// Terwijl dit wel gewoon werkt?
echo "Title: " . $json->data->movies[0]->date_uploaded_unix . "<br>";

?>

Quote:
Parse error: syntax error, unexpected '@', expecting T_STRING or T_VARIABLE or '{' or '$' in /xxxx/test.php on line 9




bij
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
error_reporting(E_ALL);


$url = file_get_contents('https://yts.to/api/v2/list_movies.json?sort_by=date_added&limit=50');
$json = json_decode($url);

// Hoe komt het dat dit niet werkt..
echo "Server Time: " . $json->meta->server_timezone . "<br>";
// Terwijl dit wel gewoon werkt?
echo "Title: " . $json->data->movies[0]->date_uploaded_unix . "<br>";

?>

Quote:
notice: Undefined property: stdClass::$meta in /xxx/test.php on line 9
Notice: Trying to get property of non-object in /xxx/test.php on line 9
Gewijzigd op 15/08/2015 17:12:02 door Marco van Bommel
 
Marthijn Buijs

Marthijn Buijs

15/08/2015 17:32:43
Quote Anchor link
Probeer het noi eens met $json['@meta'] ..
 
Marco van Bommel

Marco van Bommel

15/08/2015 17:38:19
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
error_reporting(E_ALL);

$url = file_get_contents('https://yts.to/api/v2/list_movies.json?sort_by=date_added&limit=50');
$json = json_decode($url);

// Hoe komt het dat dit niet werkt..
echo "Server Time: " . $json['@meta']->server_timezone . "<br>";
// Terwijl dit wel gewoon werkt?
echo "Title: " . $json->data->movies[0]->date_uploaded_unix . "<br>";
?>

Quote:
Fatal error: Cannot use object of type stdClass as array in /xxx/test.php on line 9
 
Wouter J

Wouter J

15/08/2015 18:19:34
Quote Anchor link
Zoals je op PHP.net kunt lezen, geeft json_decode() standaard een object terug. $a['...'] is een manier om arrays uit te lezen, dit zou dus niet werken met objecten.

Zoals je ook op PHP.net kunt lezen is @ een operator in PHP (een error control operator om precies te zijn).

Dus er zijn 2 methoden om dit op te lossen:

1. Laat json_decode() een array returnen (zoals uitgelegd staat op PHP.net)
2. Zorg dat @ niet wordt herkent als operator, maar onderdeel van de operator. Dit staat beschreven op PHP.net (lekker eentonige links...):

Quote:
Curly braces may also be used, to clearly delimit the property name. They are most useful when accessing values within a property that contains an array, when the property name is made of mulitple parts, or when the property name contains characters that are not otherwise valid (e.g. from json_decode() or SimpleXML).
Gewijzigd op 15/08/2015 18:19:54 door Wouter J
 
Marthijn Buijs

Marthijn Buijs

15/08/2015 18:20:55
Quote Anchor link
Dan ben ik wel benieuwd hoe mensen dan die 'meta' moeten uitlezen..
 
Eddy E

Eddy E

16/08/2015 17:24:42
Quote Anchor link
Gek idee: als je de file_get_contents() gebruikt eerst de @ weghalen voordat je het als JSON laat decoden?
Tenslotte komt het apenstaartje maar 1x voor... je kan hem dus missen en heeft geen enkel nut.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php

$url
= file_get_contents('https://yts.to/api/v2/list_movies.json?sort_by=date_added&limit=50');
$url = str_replace("@meta", "meta", $url); // deze regel is nieuw
$json = json_decode($url);

?>
Gewijzigd op 16/08/2015 17:27:21 door Eddy E
 
Marthijn Buijs

Marthijn Buijs

16/08/2015 18:59:57
Quote Anchor link
Haahah goed idee van je man, ik had er weer eens niet aan gedacht.. :p
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

16/08/2015 19:02:42
Quote Anchor link
JSON omzetten in een array lijkt mij prima?
 
Martin -

Martin -

16/08/2015 19:24:55
Quote Anchor link
Eddy E op 16/08/2015 17:24:42:
Gek idee: als je de file_get_contents() gebruikt eerst de @ weghalen voordat je het als JSON laat decoden?
Tenslotte komt het apenstaartje maar 1x voor... je kan hem dus missen en heeft geen enkel nut.

Ik zou de links die Wouter aangeeft eens doornemen. Je ziet dan dat je geen @ hoeft te verwijderen en gewoon dit kunt doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php

$url
  = 'https://yts.to/api/v2/list_movies.json?sort_by=date_added&limit=50';
$json = file_get_contents($url);
$data = json_decode($json);

var_dump($data->{'@meta'});
?>


Edit:
Er zit blijkbaar een bug in het forum. Als je code niet met een ?> afsluit, wordt [ /code ] (zonder de spaties) weergegeven
Gewijzigd op 16/08/2015 19:27:09 door Martin -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.