Kalender uitlezen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

SQL developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de omgeving van Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL ontwikkelaar. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt er als volgt uit te zien: Het ontwerpen en implementeren van databaseschema's: Je bent in staat om een database te ontwerpen en de structuur van tabellen, relaties, indexen en andere objecten te definiëren; Het schrijven van complexe SQL-query's: Je kunt complexe query's schrijven om gegevens uit de database

Bekijk vacature »

Medior Front end developer React

Functie Voor deze functie ben ik op zoek naar een enthousiaste front end developer die communicatief vaardig is. Jij wordt onderdeel van een enthousiast jong team dat werkt aan grote websites. Binnen jouw rol ben jij diegene die de vertaling maakt van design naar functionele code en zorg jij voor goede experience op meerdere platformen. Dit doe je natuurlijk door gebruik te maken van Javascript, HTML, CSS en React. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van Webcomponents en verschillende authenticatie tools. Doordat er hier gestreefd wordt naar de beste gebruikerservaringen, wordt het product constant doorontwikkeld. Hierdoor blijven ze voor op de

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer met Laravel ervaring! Voor een groeiende werkgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een medior PHP developer met Laravel ervaring. Je gaat aan de slag met het ontwikkelen van maatwerk software voor klanten in een specifieke markt. Als PHP developer ben je samen met een gemotiveerd team van 6 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en het innoveren van informatiesystemen voor klanten in een specifieke branche. Als software developer ondersteun je complexe uitdagingen van klanten. Je brengt hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Om

Bekijk vacature »

Lead Front-end developer

Functie Hun huidige applicatie worden ontwikkeld in o.a. React, Redux, TypeScript. Ze werken graag met de nieuwste technieken en tooling en zoeken ook developers die hier proactief op zoek naar gaan. Als senior/lead developer ben je een kartrekker in het team. Naast het meedenken over bijvoorbeeld de architectuur of toepassing van nieuwe technieken krijg je ook veel tijd om de meer junior (front-end) developers te begeleiden. Zo kun je bijvoorbeeld 1 dag in de week met 2 collega’s bezig zijn om samen met hen te kijken naar hun ontwikkeling, doelstellingen en uiteraard de gewenste begeleiding hierin. Hiernaast sta je als

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving Voor de gemeente Amsterdam zijn wij op zoek naar een softwareontwikkelaar Cleopatra. De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van brom- en snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie. Functie

Bekijk vacature »

Backend developer

Functie omschrijving Ben jij graag bezig met de back-end van applicaties? Zou je dit graag willen doen voor een kleine werkgever waar ook tijd is voor een drankje op zijn tijd? Je taken hierbij zullen bestaan uit: Gebruik maken van de volgende technieken: .NET (core), C#, SQL, XML, MVC, JSON, REST & SOAP API. Gebruik maken van de volgende tools: Visual Studio, GIT, Jira, Jenkins. Bovengenoemde technieken en tools ga je gebruiken om: Nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Wijzigingsverzoeken van klanten uitvoeren. Verzorgen van koppelingen tussen data. Bedrijfsprofiel Jouw nieuwe werkgever bevindt zich in regio Raamdonksveer en bieden oplossingen op gebied

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET developer start jij in een development team met twee ervaren software ontwikkelaars. Jouw persoonlijke ontwikkeling is voor ons erg belangrijk en jij gaat dan ook meelopen met onze Senior .NET ontwikkelaar die jou met zijn kennis en ervaring een goede begeleiding kan aanbieden. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor het schrijven van software voor onze toonaangevende Automatiseringssystemen. Jij gaat aan de slag met de onderhoud van de kernsoftware, ondersteund de software van derden door het gebruik van onze webservices en als team zijn jullie verantwoordelijk voor het ontwikkelen van onze backend oplossingen. Wij maken op dit

Bekijk vacature »

Back-End Web Developer

Als Back-End Web Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn. Wat doe je als Back-End Web Developer bij Coolblue? Als Back-End Web Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Als backend developer weet je de weg in PHP, kan je in Typescript een microservice op zetten of ben je bereid om dit te leren. Ook Web Backend Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen PHP

Bekijk vacature »

Junior full stack developer

Functie Als full stack developer binnen onze organisatie ga jij je bezig houden met het bouwen van de user experience van de webapplicaties. Je bent verantwoordelijk voor het vertalen van concepten, briefings en designs naar werkende functionaliteit. Hierbij zorg je ervoor dat applicaties betrouwbaar, veilig en toekomstbestendig zijn en een goede architectuur hebben en behouden. Verder denk je actief na- en mee over nieuwe ontwikkelingen en functionaliteiten om zo elke dag de klantervaring weer te verbeteren. Dit doe je natuurlijk niet alleen maar in een development team. Het team bedraagt momenteel 4 man bestaande uit 2 devops engineers en 2

Bekijk vacature »

PHP Developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

C# Developer

Dit ga je doen De requirements in kaart brengen van de klant; Implementeren van functionele en technische specificaties bij opdrachtgevers; Oplossen van bugs; Meewerken aan maatwerksoftware voor nieuwe opdrachtgevers; Het testen en uitleveren van nieuwe functionaliteiten naar de acceptatie en productieomgeving De database ontwikkelen en onderhouden; Hier ga je werken Onze klant is gevestigd in het westen van Nederland en is gespecialiseerd in het ontwikkelen van software voor de levensmiddelen industrie. De software die het team maakt optimaliseert voornamelijk de administratieve processen, maakt deze meetbaar en zorgt ervoor dat de data zo goed mogelijk gebruikt kan worden. Binnen een van

Bekijk vacature »

PHP Developer (junior functie)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer! Ben jij een starter en wil je werken bij een jong en leuk bedrijf? Lees dan verder! Wij zijn op zoek naar een PHP Developer binnen een junior functie. Binnen dit bedrijf gaat het om persoonlijke aandacht en ontwikkeling! Je komt te werken voor een leuk communicatiebureau die alles op het gebied van online en offline communicatie doet. Dit doen zij voor verschillende branches, waardoor je aan diverse soorten projecten mag werken, dit maakt deze baan erg leuk! Daarbij werk je aan een door hun zelf ontwikkeld framework welke goed

Bekijk vacature »

SQL database ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij niet bang voor complexe algoritmes? Schikt het schrijven van procedures in T-SQL jouw niet af en heb jij al de nodige informatie in SQL, dan is functie precies wat voor jou! Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat werken aan de complexere projecten waar jij van A tot Z bij betrokken bent. Je gaat zorg dragen voor het ontwerp, de ontwikkeling en het updaten van SQL databases. Dit doe je op basis van T-SQL. Jij bent van start tot finish betrokken bij de projecten die jij leidt. Je houdt contact met klanten en

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als C# ontwikkelaar ben jij de spin in het web bij deze organisatie. Jij begeleidt en traint de field engineers die bij de klanten machines leveren en installeren. Daarnaast ondersteun jij de field engineers als zij bij de klant vastlopen bij het installeren van de machine m.b.t. software matige vragen. Jouw doel is dan ook om de technische kennis van de field engineers door middel van training zoveel mogelijk uit te breiden. Dit om ervoor te zorgen dat zij zelfstandiger software matige problemen kunnen oplossen. Ook ben jij verantwoordelijk voor het bedenken van software oplossingen voor klanten en dit

Bekijk vacature »

SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 13382 Introductie We is looking for a HANA Developer to work for our client. The candidate has to have an experience in building Data Intensive Applications (DIA’s). The role of a HANA Developer at ASML involves working on building Data Intensive Applications in an industrial/enterprise environment. The primary responsibility is to handle data from various sources and determine the best way to structure it for use by data analysts, who will run queries and algorithms against it for predictive and prescriptive analytics through machine learning. Wat verwachten we van jou?

Bekijk vacature »
DeZond

DeZond

23/10/2007 13:03:00
Quote Anchor link
Kben bezig met een oplossing om m'n kalender uit te lezen via een trefwoord: nl postcode/plaatsnaam
Dit lukt al: via Select en Join
Maar ik zit vast met de presentatie van de resultaten
ik heb nu (als voorbeeld)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
Datum             Band               Plaats
6 december      Nirvana           Brussel
6 december      The Doors       Antwerpen
8 december      Bob Marley      Amsterdam


Ik wil eigenlijk een overzicht verkrijgen per datum.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
6 december
Nirvana           Brussel
The Doors       Antwerpen

8 december
Bob Marley      Amsterdam



Hoe kan ik dit het beste aanpakken ? Lus in Array via foreach ?
Weet iemand ergens een studie-voorbeeld staan ?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door DeZond
 
PHP hulp

PHP hulp

18/05/2024 15:32:36
 
Gerben Jacobs

Gerben Jacobs

23/10/2007 13:08:00
Quote Anchor link
Je kan het proberen met GROUP BY, laat anders je query eens zien, dan kunnen we ook kijken wat je precies doet.
 
DeZond

DeZond

23/10/2007 13:10:00
Quote Anchor link
Niet verschieten he! Het werkt toch :-). GROUP BY zeg je ? Eens onderzoeken...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door DeZond
 
Frank -

Frank -

23/10/2007 13:27:00
Quote Anchor link
GROUP BY... Je maakt een groep aan en gaat van deze groep de gegevens opvragen. Dan kun je dus niet de individuele gegevens van een record opvragen! Ook niet als MySQL vindt van wel, ga er maar eens mee klooien, je zult er zelf ook achterkomen dat de resultaten onbetrouwbaar zijn. In STRICT-mode geeft ook MySQL hier een error op, ze weten zelf ook wel dat dit niet kan.

Verder heb je het over presentatie van de gegevens, niet over het ophalen van de gegevens. Je zult gewoon ergens moeten bijhouden met welke datum je bezig bent, zodra deze veranderd, echo je de volgende datum.
 
DeZond

DeZond

23/10/2007 14:19:00
Quote Anchor link
pgFrank schreef op 23.10.2007 13:27:
Je zult gewoon ergens moeten bijhouden met welke datum je bezig bent, zodra deze veranderd, echo je de volgende datum.


Weet je ergens een voorbeeld staan waarop ik me kan baseren ?
 
Joren de Wit

Joren de Wit

23/10/2007 14:26:00
Quote Anchor link
Gister toevallig een soortgelijke vraag:

http://phphulp.nl/forum/showtopic.php?cat=12&id=39467&page=
 
DeZond

DeZond

26/10/2007 11:06:00
Quote Anchor link
@blanche: Ik heb het voorbeeld eens bekeken; t'is toch nog niets anders wat ik wil maken.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

26/10/2007 12:00:00
Quote Anchor link
Zoiets zul je moeten gebruiken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
$prev_datum
;
while($row = mysql_fetch_assoc($result))
{

    if($row['datum'] != $prev_datum)
    {

        echo $row['datum'].'<br>'
        $prev_datum = $row['datum'];
    }

    // Echo hier de rest van de gegevens...
}
?>
 
Bart van der veen

bart van der veen

26/10/2007 12:45:00
Quote Anchor link
en anders select in select....
 
Joren de Wit

Joren de Wit

26/10/2007 12:52:00
Quote Anchor link
bart van der veen schreef op 26.10.2007 12:45:
en anders select in select....
Nee, ga niet meerdere queries uitvoeren als je het ook met 1 afkunt. Afhankelijke van de grootte van de tabel zou dat neerkomen op tientallen queries en bovendien moet je dan nog steeds blijven controleren of je met een andere dag te maken hebt...
 
Bart van der veen

bart van der veen

26/10/2007 13:48:00
Quote Anchor link
oke...
 
DeZond

DeZond

27/10/2007 15:15:00
Quote Anchor link
Ik krijg nog steeds niet alle concerten onder 1 datum te zien.
Bv. als er 2 concerten geregistreerd staan op dezelfde datum wil ik volgende presentatie:

6 december
Nirvana
Rolling Stones

7 december
Bon Jovi

Met onderstaande code krijg ik enkel maar de eerste band te zien; zoals
6 december
Nirvana
...(Rolling Stones zie ik niet meer)

7 december
Bon Jovi

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<?php $prev_datum;
              while ($row_rsPlaats = mysql_fetch_assoc($rsPlaats)) { ?>

                <table width="100%" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0">
                  <tr>
                    <td width="50%"><strong><?php if ($row_rsPlaats['Datum'] != $prev_datum) {
                    echo strftime('%A, %d %B %Y',strtotime($row_rsPlaats['Datum']));
                    $prev_datum = $row_rsPlaats['Datum']; ?>

                    
                    
                    </strong>
                    </td>
                    <td width="4%">&nbsp;</td>
                    <td width="17%">&nbsp;</td>
                    <td width="29%">&nbsp;</td>
                  </tr>
                  <tr>
                    <td><a href="profiel.php?a=<?php echo $row_rsPlaats['IDArtiest']; ?>"><?php echo $row_rsPlaats['Naam']; ?></a></td>
                    <td><a href="<?php echo $row_rsPlaats['Myspace']; ?>"><img src="images/myspace_concerts.jpg" alt="" width="17" height="18" border="0" /></a></td>
                    <td><?php echo $row_rsPlaats['Genre']; ?></td>
                    <td><?php echo $row_rsPlaats['Taal']; } ?></td>
                  </tr>
                  <tr>
                    <td>&nbsp;</td>
                    <td>&nbsp;</td>
                    <td>&nbsp;</td>
                    <td>&nbsp;</td>
                  </tr>
                </table>
                <?php } ?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door DeZond
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

27/10/2007 15:48:00
Quote Anchor link
Als je zoiets doet:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
    $sql
= "
        SELECT datum, band
        FROM tabelnaam
        ORDER BY datum ASC, band ASC
        "
;
?>

dan kun je zo fetchen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
    $datum
= '';
    while ($row = mysql_fetch_assoc ($res)) {
        if ($datum != $row['datum']) {
            echo '<p>'.$datum.'</p>';
            $datum = $row['datum']
        }

        echo '<p>'.$band.'</p>';
    }

?>
 
DeZond

DeZond

27/10/2007 16:16:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
    $datum
= '';
    while ($row_rsPlaats = mysql_fetch_assoc($rsPlaats)) {
        if ($datum != $row_rsPlaats['Datum']) {
            echo '<p>'.$row_rsPlaats['Datum'].'</p>';
            $datum = $row_rsPlaats['Datum'];
        }

        echo '<p>'.$row_rsPlaats['Naam'].'</p>';
    }

?>


Resultaat:
2007-12-06
Winkel
2007-12-07
Natalie Kamers
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door DeZond
 
DeZond

DeZond

29/10/2007 13:52:00
Quote Anchor link
Dankzij jullie hulp ben ik al tot volgende code gekomen.
Blijkbaar creert dit nog 1 probleem:
De eerste lijn van de array wordt nooit getoond; deze valt steeds weg.

Weet iemand hoe dit komt ?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
    $datum
= '';
    while ($row_rsPlaats = mysql_fetch_assoc($rsPlaats)) {
        if ($datum != $row_rsPlaats['Datum']) {
            echo '<strong>'.strftime('%d %B %Y',strtotime($row_rsPlaats['Datum'])).'</strong>';
            $datum = $row_rsPlaats['Datum'];
        }

        echo '<table width="100%"><tr>';
        echo '<td width="50%"><a href=profiel.php?a='.$row_rsPlaats['IDArtiest'].'>'.$row_rsPlaats['Naam'].'</a></td>';
        echo '<td width="14%"><a href="'.$row_rsPlaats['Myspace'].'"><img src="images/myspace_concerts.jpg" width="17" height="18" border="0"></a></td>';
        echo '<td width="17%">'.$row_rsPlaats['Genre'].'</td>';
          echo '<td width="19%">'.$row_rsPlaats['Taal'].'</td>';
        echo '</tr></table>';
    }

?>
 
- SanThe -

- SanThe -

29/10/2007 14:01:00
Quote Anchor link
DeZond schreef op 29.10.2007 13:52:
De eerste lijn van de array wordt nooit getoond;

Heb je die toevallig al opgehaald. Standaard beginnersfout. Geef eens een klein stukje code die er boven staat.
 
DeZond

DeZond

29/10/2007 14:07:00
Quote Anchor link
Dit staat er vlak boven.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<div class="left">
          <div class="left_articles">
            <h2><a href="#">Gezocht op:</a> <span class="red"><?php echo $_GET['pp']; ?></span></h2>
            
            
              <p></p>
              

              
              
              <?php if ($totalRows_rsPlaats == 0) { // Show if recordset empty ?>
                <p>Geen concerten geregistreerd onder deze plaatsnaam.</p>
                <?php } // Show if recordset empty ?><p>&nbsp;</p>


Dit is de query:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
$colname_rsPlaats
= "-1";
if (isset($_GET['pp'])) {
  $colname_rsPlaats = (get_magic_quotes_gpc()) ? $_GET['pp'] : addslashes($_GET['pp']);
}

mysql_select_db($#####, $####);
$query_rsPlaats = sprintf("SELECT p.Plaats, p.Postcode, c.IDArtiest, c.Datum, g.Genre, t.Taal, a.Naam, a.Myspace FROM tblPlaats AS p LEFT JOIN tblConcert AS c ON p.IDPlaats = c.IDPlaats LEFT JOIN tblArtiest AS a  ON a.IDArtiest = c.IDArtiest LEFT JOIN tblGenre AS g    ON g.IDGenre = a.IDGenre   LEFT JOIN tblTaal AS t           ON t.IDTaal = a.IDTaal WHERE Plaats = '$colname_rsPlaats' AND Datum >= now() ORDER BY Datum ASC");
$rsPlaats = mysql_query($query_rsPlaats, $mscc) or die(mysql_error());
$row_rsPlaats = mysql_fetch_assoc($rsPlaats);
$totalRows_rsPlaats = mysql_num_rows($rsPlaats);
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door DeZond
 
- SanThe -

- SanThe -

29/10/2007 14:09:00
Quote Anchor link
Regel 9 in tweede stuk daar haal je al een record op. Regel 9 dus weghalen.
 
DeZond

DeZond

29/10/2007 14:13:00
Quote Anchor link
Godverd*me :-)
De shit die dreamweaver aanmaakt: idd beginnersfout; kzal 'm nooit meer maken !!
Merci SanThe !

Topic closed !
 
- SanThe -

- SanThe -

29/10/2007 14:14:00
Quote Anchor link
Graag gedaan.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.