komma niet escapen, wel beveiliging

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET developer

Functie Als senior .NET ontwikkelaar en aankomend lead developer ben jij in één van de drie development teams verantwoordelijk voor het volgende: • Jij hebt een oogpunt op modernisering en bent verantwoordelijk voor de technische staat en architectuur van de applicatie; • Jij bent verantwoordelijk voor het reviewen van de technische haalbaarheid van verschillende onderwerpen; • Jij bent verantwoordelijk voor een goede aansluiting binnen het multidisciplinaire team en de bijbehorende taken; • Jij bent verantwoordelijk voor het aandragen van verbetervoorstellen en ontwikkelstandaarden in zowel de techniek als architectuur; • Jij bent meewerkend voorman en ondersteunt en coacht jouw team op

Bekijk vacature »

Back-end .NET Developer

Functie omschrijving C# / .NET Developer gezocht voor een dynamische organisatie in de regio Houten! Voor een leuke organisatie in de regio Houten zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. In deze functie werk jij aan verschillende projecten en ga je vaak bij klanten op bezoek. Binnen deze functie kun je een grote mate van uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid treffen. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Het bedrijf waar je gaat werken is gespecialiseerd in het ontwerpen en implementeren van procesautomatisering en procesinformatisering. Zij doen dit onder andere voor de (petro)chemie, pharma, infra,

Bekijk vacature »

Junior/Medior Front-end developer

Functie Als Front-end developer werk je intensief samen met 1 van de UX-designers en denk je mee over de gebruiksvriendelijkheid en design van onze web- en mobile apps. Je bent betrokken bij sessies met gebruikers om designs te valideren en usability van de app-in-wording te testen. Vervolgens gebruik je dit om samen met je team waarin ook back-end (.NET) developers zitten, te zorgen voor de realisatie van de best mogelijke apps voor studenten en docenten. Eisen • Je hebt een hands-on development en coding mind-set en werkt graag aan een high quality code base welke je consequent onderhouden kan worden

Bekijk vacature »

Fullstack of back-end PHP developer

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Programmeren in .NET, Javascript & C# en ontwikkelen in Web Services, Windows Services en MS SQL Server; Zelfstandig verbanden maken Analyseren, testen, bugs fixen, reviewen en rapporteren; Juiste prioriteiten stellen en verantwoordelijkheid nemen; Op architectuur niveau meedenken; Af en toe klanten bezoeken. Hier ga je werken Voor onze relatie zijn wij opzoek naar een .NET ontwikkelaar met minimaal 3 jaar werkervaring. Je komt te werken in een groeiend bedrijf met betrokken collega's die zorgen voor een familiaire sfeer op de werkvloer. Als .NET ontwikkelaar word jij vanaf de eerste werkdag betrokken bij het gehele ontwikkelproces. De

Bekijk vacature »

Junior Front end developer Onderwijssoftware

Functie Als Junior front end developer kom jij terecht in een klein, maar hecht team bestaande uit 5 andere developers (waarvan 2 senioren, 2 medior en 1 junior). Met de gezamenlijke missie om “ieder kind te helpen met onze software” wordt er dagelijks gepassioneerd en hard gewerkt aan ons in-house ontwikkeld platform. Deze software is gebaseerd is op AI, machine Learning en wetenschappelijke inzichten. Dagelijks zul jij werken met onze high traffic webapplicatie. We hebben ruim 300.00 gebruikers en meer dan 2 miljard records waar je te maken mee krijgt! Verder zul jij je bezighouden met: – Het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Cloud Developer

Cloud Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functieomschrijving Voor dit leuke softwarre bedrijf in de omgeving Vught zijn we per direct op zoek naar een C#/.NET Developer. Is development jouw passie en doe je dit graag met C#/.NET? Lees dan snel verder! Jou werkzaamheden zullen zijn: Zorgen voor de optimalisatie van de huidige software en het automatiseren van bedrijfsprocessen. Naar aanleiding van de wensen van de klant ga je, met je collega's op zoel naar passende oplossingen en je werkt dit uit tot een mooi eindproduct. Je gaat webshops, websites en webapplicaties ontwikkelen door middel van ASP.NET, C# en MVC Framework. Bedrijfsprofiel Deze opdrachtgever houdt zich bezig

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie As a .NET developer you work together in a multidisciplinary development team with 1-2 Senior .NET developers, two front-end developers, Data Scientists and one UX designer. As a team you work on developing a Cloud based application and making this application more stable. Unit testing will also become very important in your new position. Together with the Senior .NET developer you will be responsible for developing the API. You work with a lot of data and occasionally there will also be data issues and some queries will have to be run. This means that you will work a lot

Bekijk vacature »

Junior Front end developer

Functie Als Front end developer binnen onze organisatie ga jij je bezig houden met het bouwen van de user experience van de webapplicaties. Je bent verantwoordelijk voor het vertalen van concepten, briefings en designs naar werkende functionaliteit. Hierbij zorg je ervoor dat applicaties betrouwbaar, veilig en toekomstbestendig zijn en een goede architectuur hebben en behouden. Verder denk je actief na- en mee over nieuwe ontwikkelingen en functionaliteiten om zo elke dag de klantervaring weer te verbeteren. Dit doe je natuurlijk niet alleen maar in een development team. Het team bedraagt momenteel 4 man bestaande uit 2 devops engineers en 2

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Onze klant is sinds 2 jaar actief als adviseur en bemiddelaar in de verzekeringsmarkt. Sindsdien proberen zij deze slapende markt flink wakker te schudden. Dit willen zij doen door het bouwen van slimme vergelijkers op hun eigen website en die van partners. Het bedrijf wil continu voorop lopen, zodat consumenten eenvoudig de verzekeringen kunnen vinden die het beste bij ze past. Functieomschrijving Als Front-end Developer werk je aan vergelijkingsmodules die consumenten dagelijks gebruiken bij het vergelijken en afsluiten van verzekeringen. Je vindt het leuk om samen te werken met de product owner, bestaande modules te verbeteren en nieuwe vergelijkers "from

Bekijk vacature »

Back end developer PHP

Functie Heb jij altijd al eens bij een bedrijf willen werken waar jij géén nummertje bent, die alleen maar uitvoerend werk doet? Dan zou je hier perfect passen! Tuurlijk, je werkt aan projecten voor grote of kleine bedrijven… Het enige verschil hier is, jouw mening telt hier écht. Jouw inbreng wordt gewaardeerd, serieus genomen en gebruikt. En vergeet niet, je werkt niet alleen aan deze projecten. Er werken in totaal ruim 25 developers en designers, onderverdeeld over 3 development teams. Voornamelijk bestaande uit Medior en Senior developers, die samen voor een inspirerende en ambitieuze omgeving zorgen. Hun visie is namelijk

Bekijk vacature »

Oracle Apex Developer

Dit ga je doen Jouw taken bestaan uit: Het bouwen maatwerk Oracle applicaties voor Europese business units; Het implementeren van de nieuwste technieken om te blijven innoveren; Actief meedenken en aandragen van verbetervoorstellen. Hier ga je werken Deze organisatie in de regio Veenendaal is een van wereld grootste retailers met ruim 16.000 winkels in 27 markten en jaarlijks ruim 5,3 miljard klanten die winkelen bij een van hun welbekende retailmerken. Binnen de organisatie is er een IT Group actief die dient als IT Service Provider voor de hele organisatie en waar dagelijks IT'ers werken aan state-of-the-art IT oplossingen. Dit doen

Bekijk vacature »

SQL Database developer

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »

JAVA Programmeur

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving We zoeken per direct enthousiaste software engineers die ons team komen versterken.We werken in DevOps teams met een sterk gevoel voor verantwoordelijkheid. Er wordt nauw samengewerkt met ons Business analyse team (BAT), met onze uitvoerende medewerkers en met de DevOps teams onderling binnen het domein. Het liefst hebben we veel en vaak interactie met onze interne en externe eindgebruikers om zo de juiste dingen te maken. We werken multidisciplinair in een dynamische omgeving. Achtergrond opdracht De Businesseenheid Examens is verantwoordelijk voor de logistiek van de staatsexamens Voortgezet (speciaal) onderwijs, Nederlands als 2e taal en schoolexamens. In het kader

Bekijk vacature »
Luke Banning

Luke Banning

28/12/2006 16:03:00
Quote Anchor link
Hallo allemaal,
Misschien dat het een beetje vreemde topicnaam is, maar het is niet makkelijk in een kleine zin uit te leggen ;-).
Ik heb een stukje waarin ik een bericht post, hij word zo ver mogelijk beveiligd.
Nu heb ik deze code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$ReactieBericht
= mysql_real_escape_string(nl2br(htmlspecialchars(eregi_replace('[^ ]{255,}', '...', trim($_POST['Bericht'])))));
?>

Maar hoe kan ik er voor zorgen dat het wél veilig blijft maar dat ik ook een hoge komma voor bijvoorbeeld een woord "foto's" kan invoeren zonder dat deze ge-escaped word met een slash?
Groet
 
PHP hulp

PHP hulp

17/05/2024 12:13:51
 
Paul K

Paul K

28/12/2006 16:37:00
Quote Anchor link
Daarna dat rare wat je krijgt weer terug veranderen?
evt met str_replace......
 
Luke Banning

Luke Banning

28/12/2006 16:39:00
Quote Anchor link
Volgens mij maak je hem juist daarmee ook weer minder veilig?
Ik heb het idee dat als je dat doet dat je hem dus eerst veilig maakt en dan met jou ideetje hem weer onveilig maakt?
 
Terence Hersbach

Terence Hersbach

28/12/2006 16:50:00
Quote Anchor link
waarom zou je willen dat deze niet ge'escaped word? dan word het namelijk een beetje onveilig als je ' niet laat escapen..
 
Luke Banning

Luke Banning

28/12/2006 17:02:00
Quote Anchor link
Zoals ik al zei Terence, maar als ik een bericht post bijvoorbeeld:
Quote:
He leuke site,
waar heb je die foto's vandaan?
Groet

dan krijg ik als output:
Quote:
He leuke site,
Dan krijg ik dus foto\'s
Groet
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Luke Banning
 
Frank -

Frank -

28/12/2006 17:04:00
Quote Anchor link
Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$ReactieBericht
= mysql_real_escape_string(nl2br(htmlspecialchars(eregi_replace('[^ ]{255,}', '...', trim($_POST['Bericht'])))));
?>
Waar ben je in vredesnaam mee bezig? Met zo veel functies in 1 regel, zie je door de bomen het bos niet meer en gaat het gegarandeerd fout.

Ik snap bv. al niet wat nl2br en htmlspecialchars in deze regel code doen. Deze functies gebruik je wanneer je output in html-formaat naar het scherm toestuurt. Dat zal dus nooit en te nimmer i.c.m. mysql_real_escape_string voorkomen, die gebruik je om data naar de database te sturen. Een grote tegenstrijdigheid dus.
 
Frank -

Frank -

28/12/2006 17:08:00
Quote Anchor link
Luke Banning schreef op 28.12.2006 17:02:
Zoals ik al zei Terence, maar als ik een bericht post bijvoorbeeld:
Quote:
He leuke site,
waar heb je die foto's vandaan?
Groet

dan krijg ik als output:
Quote:
He leuke site,
Dan krijg ik dus foto\'s
Groet
Ja, en? Dat is toch ook de bedoeling? Of wil je dat jouw query in het honderd loopt?

Ik heb van Jan Koehoorn de volgende functie eens gekregen om data op de juiste manier in een MySQL-database weg te schrijven:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?function quote_smart ($value) {
    if (get_magic_quotes_gpc ()) {
      $value = stripslashes($value);
    }
    if (version_compare (phpversion (),"4.3.0") == "-1") {
      return mysql_escape_string ($value);
    }
    else {
      return mysql_real_escape_string ($value);
    }
  }
?>
 
Luke Banning

Luke Banning

28/12/2006 17:13:00
Quote Anchor link
Inderdaad is dat de bedoeling ja.
Maar als jij ergens een bericht plaatst wil jij dan \'s?
Doet die functie dan wel goed de output met die 's?
 
Frank -

Frank -

28/12/2006 17:17:00
Quote Anchor link
Deze functie doet helemaal niets met output, je gebruikt hem wanneer je gegevens naar de database toestuurt. Niet wanneer je gegevens van de database retour krijgt.

En hoe die gegevens er uitzien, dat kun je zelf snel even testen.

Ps. Rommel die nu in jouw database staat, zal natuurlijk altijd rommel blijven... Tenzij je de boel gaat opschonen.
 
Bo az

Bo az

28/12/2006 17:17:00
Quote Anchor link
Zoals Frank al terecht opmerkt hebben output en iets in de database zetten niks met elkaar te maken.

Als je iets in de database zet, doe je dat zoals de gebruiker het in geeft, dus geen nl2br en al helemaal geen htmlspecialchars, alleen mysql_real_escape_string om te zorgen dat je database niet in de soep loopt.

Als je de data er uit haalt kijk je wat je er mee wil, heb je lastige slashes -> strip_slashes()
Wil je geen html -> htmlentities () (gebruiik deze en niet htmlspecialchars!!)
etc
etc

Edit:
Op die manier kan je nog alle kanten op met je data zonder dat je dubbele bewerkingen hebt. Dat zou namelijk zonde zijn
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Bo az
 
Niek s

niek s

28/12/2006 17:24:00
Quote Anchor link
Luke, je moet bij de input dus mysql_real_escape_string() gebruiken.

Daarna, bij de query om het uit de database te halen, en je gaat het op het scherm zetten, gebruik je stripslashes()

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
//voorbeeldje
$sql = "INSERT INTO tabel (veld) VALUES('".myqsl_real_escape_string($_POST['waarde'])."')"; // Insert gegevens
$res = mysql_query($sql) or die(mysql_error()); // Tsja, uitvoeren.. (alleen debug, anders mysql_error() weghalen)
$sql = "SELECT veld FROM tabel WHERE henk = 'annie'";  // Lees gegenves
$res = mysql_query($sql) or die(mysql_error()) // Alleen debuggen, anders mysql_error() weghalen.
while($fetch = mysql_fetch_array($res)) { // Aangenomen dat er meerdere results zijn (anders kon de while() weg)
     echo "Het veld genaamd ' veld ' heeft dit als waarde:".stripslashes($fetch['veld'])."<br />"; // Gegevens outputten
}
?>


Typo's onder voorbehoud...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door niek s
 
Luke Banning

Luke Banning

28/12/2006 17:26:00
Quote Anchor link
Ok allemaal :)
Ik ga aan het werk ;-)
Maar wat ik me dan nog afvraag is als je hem een stripslashes geef of ie dan nog steeds veilig is?
Maar alvast bedankt voor de kritiek, daar kunnen we wat mee ;-)
 
Frank -

Frank -

28/12/2006 17:29:00
Quote Anchor link
Lees de functie nog eens goed door:
1) Als get_magic_quotes_gpc () TRUE is, strip dan de slashes.
2) Ga mysql_escape_string of mysql_real_escape_string toepassen.

Kortom, er wordt altijd geescaped en wel zo dat je later geen last hebt van slashes in de output. mysql_escape_string of mysql_real_escape_string wordt namelijk gebruikt en niet een onbetrouwbare functie van PHP (magic_quotes).
 
Niek s

niek s

28/12/2006 17:29:00
Quote Anchor link
Luke Banning schreef op 28.12.2006 17:26:
Ok allemaal :)
Ik ga aan het werk ;-)
Maar wat ik me dan nog afvraag is als je hem een stripslashes geef of ie dan nog steeds veilig is?
Maar alvast bedankt voor de kritiek, daar kunnen we wat mee ;-)


Tuurlijk is het veilig! Want dan ga je op dat moment niks in de database zetten, en kan er dus ook niks mis gaan.
Misschien dat mijn voorbeeldje hier boven wat duidelijkheid verschaft?
 
Luke Banning

Luke Banning

28/12/2006 17:31:00
Quote Anchor link
Oke oke :)
Ja het is duidelijk, bedankt :)
Na een flink aantal keren extra doorlezen snap ik hem :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.