Kortere if mogelijk?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C#.NET Developer

Functieomschrijving Voor een software ontwikkelaar in de omgeving van Vught zijn we op zoek naar een gemotiveerde C# ontwikkelaar. Deel jij hun passie voor development en dan vooral in C#.NET? Dan kan dit wel eens jouw droombaan zijn! Jouw werkzaamheden zullen er ongeveer als volgt uit gaan zien Door de wensen van de klant goed te begrijpen ga jij aan de slag dit om te zetten naar passende oplossingen en werk je deze uit tot een sterk eindproduct. Je gaat je bezighouden met de ontwikkeling van webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Frameworks en C#.

Bekijk vacature »

React developer Inhouse cloudplatform

Functie De functie: Als front-end developer kom je te werken naast 2 andere front-end/React developers, waaronder één senior. Een hele mooie kans dus om in korte tijd veel nieuwe kennis en ervaring op te doen. Ze hebben momenteel veel werk hierin en daarom willen ze het team graag uitbreiden. Het is van belang dat je, zeker gezien het vele thuiswerken, in ieder geval al een aantal projecten hebt gedaan in React. Taken waar je aan kunt denken zijn het ontwikkelen van client-applicaties o.b.v. HTML5, React en andere open standaarden. Ook ben je nauw betrokken bij het implementeren van designs o.b.v.

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar ontbreekt er aan passie en motivatie niks. Jij bent communicatief sterk en pakt iedere uitdaging dan ook met beide handen aan. Op projectbasis ga jij met je team of met enkele andere ontwikkelaars intern aan de slag bij diverse partners. Op basis van het project ga jij aan de slag en zijn de werkzaamheden en technieken erg divers. Jouw werkgever stelt jouw ontwikkeling hierin voorop, zo krijg je een vast vertrouwenspersoon die één keer in de maand op locatie van jouw project zal kijken hoe het gaat en of er eventuele aandachtspunten zijn. Daarnaast krijg

Bekijk vacature »

Java Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Ervaren Full stack developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende in-house functie bij een bedrijf met enorme groeipotentie? Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging vol afwisseling en gezelligheid? Dan ben je bij dit bedrijf aan het juiste adres! Wij zijn in omgeving Breda op zoek naar een ervaren full stack developer. Je gaat werken voor een zeer gewilde werkgever met goede arbeidsvoorwaarden. Je krijgt een plekje in het jonge IT team, work hard, play hard is hier duidelijk het motto! Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Jij bent verantwoordelijk voor het ontwerpen en bouwen van webapplicaties. Je bent

Bekijk vacature »

Als Lead PHP developer bijdragen aan het onderwijs

Functie Als Lead PHP developer zet je samen met het team en de andere lead developers de technische lijnen uit als het gaat om het ontwikkelen van de applicaties en bepaal je samen met de PO waar elke sprint aan gewerkt zal worden. Je kunt op basis van een user story een goede aanpak formuleren en een planning opstellen, en andere hierin meenemen. Wanneer je team code schrijft verwacht je degelijke oplossingen, bij voorkeur gebruik makend van Domain Driven Design. Je ziet toegevoegde waarde in het beoordelen van het werk van collega’s om zo samen te streven naar hoge kwaliteit

Bekijk vacature »

Mendix Developer

Voor Troostwijk Groep zoeken wij een: Mendix Developer Wij zoeken Je bent een getalenteerde en ervaren Mendix Developer en het is tijd om je horizon te verbreden. Je wilt minder coderen en meer modelleren, minder bezig zijn met allerlei technische details en randvoorwaarden en meer met functionaliteit. Daarnaast ben je trots op de innovatieve en gebruiksvriendelijke applicaties die je in de loop van de jaren hebt gebouwd. Werk je graag in een enthousiast team, wil je veel vrijheid en kun je tegelijkertijd goed met deadlines omgaan, dan ben jij absoluut degene die wij zoeken! Wat je nodig hebt is ruime

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Front-end Developer! Als Front-end Developer binnen dit softwarebedrijf ga je de frontends voor zowel je eigen interne projecten als die voor klanten opzetten, onderhouden en uitbreiden. Je zet ideeën om naar mooie successen voor de klanten. Dat is in een notendop wat je gaat doen! Wat kun je verwachten? Je werkt aan de doorontwikkeling van bestaande maatwerkapplicaties. Bijvoorbeeld wanneer de klant de applicatie wil uitbreiden met een nieuwe feature; Samen met het team van backenders en desginers zet je nieuwe ideeën van klanten om naar mooie oplossingen; Je werkt met verschillende frameworks.

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een C# .NET Developer voor een bedrijf in de omgeving van Utrecht! Wil jij werken voor een internationaal bedrijf waar je legio mogelijkheden krijgt als Software Ontwikkelaar? Grijp nu je kans! Je kunt een uitdagende rol gaan vervullen als C#.NET Developer binnen een internationaal bedrijf dat gevestigd is in omgeving van Utrecht. Je zult gaan samenwerken met collega's die over de hele wereld verspreid zitten. Dit bedrijf is zeer vooruitstrevend en werkt met de nieuwste technieken. Als C#.NET Developer ga jij je bezig houden met het volgende: Je blijft op de hoogte van

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

Software programmeur

Functieomschrijving Voor een uitdagende werkgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een Full Stack C#.NET programmeur. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van apps, webapplicaties en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere developers en engineers om de sensoren in machines te scannen en vervolgens de data om te zetten in management informatie voor de klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Je gaat aan de slag met de volgende technologieën en frameworks: C#, JS frameworks, HTML, TypeScript, SQL & C++, CSS. Geen ervaring met één van deze technologieën is dan ook geen enkel probleem! Deze werkgever biedt

Bekijk vacature »

Lead Webdeveloper

As Lead Web Developer at KUBUS you are responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the web application and services of BIMcollab. In your role as lead developer you will naturally search for the optimum between the required implementation time, the performance of the application and a fast go-to-market of features, in line with our automated test and release train. Together with the other senior developers in your team you monitor the architecture of the application and you advise the product owner about necessary refactoring to improve the maintainability of the platform. Our development team

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als SQL database developer? Dit bedrijf bouwt applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren. Ter uitbreiding van het development team zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. Wil jij werken voor een groeiende werkgever in regio Breda waar jij de ruimte en tijd krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je houdt je bezig met het creëren en bouwen van MS SQL server databases; Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van logistieke processen; Je gaat projecten vanaf het begin tot het

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving PHP Software Developer gezocht! Voor een organisatie in de regio Zeist die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in een scrumteam aan de ontwikkeling van een medicatiebewakingssysteem; Meedenken over de mogelijkheden en onmogelijkheden van projecten;

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

K i p

K i p

09/01/2010 23:39:00
Quote Anchor link
Kan dit korter?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    if ( ( $s == 'a' AND !$b ) OR ( $s == 'b' AND !$b2 ) OR ( $s != 'a' AND $s != 'b' ) )
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door K i p
 
PHP hulp

PHP hulp

15/05/2024 06:13:21
 
Yearupie Achternaamloos

Yearupie Achternaamloos

09/01/2010 23:55:00
Quote Anchor link
Het kan in ieder geval beter, je bent een quote vergeten:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    if ( ( $s == 'a' AND !$bLid ) OR ( $s == 'b' AND !$bLid2 ) OR ( $s != 'a' AND $s != 'b ) )
?>
 
Vdleije .

vdleije .

09/01/2010 23:55:00
Quote Anchor link
je zou eventueel een waarheidstabel kunnen maken.. en op basis hiervan kijken of het korten kan of niet.
 
Vdleije .

vdleije .

09/01/2010 23:58:00
Quote Anchor link
Yearupie schreef op 09.01.2010 23:55:
Het kan in ieder geval beter, je bent een quote vergeten:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    if ( ( $s == 'a' AND !$bLid ) OR ( $s == 'b' AND !$bLid2 ) OR ( $s != 'a' AND $s != 'b ) )
?>

in dat geval, jij ook!

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    if ( ( $s == 'a' AND !$bLid ) OR ( $s == 'b' AND !$bLid2 ) OR ( $s != 'a' AND $s != 'b' ) )
?>
 
K i p

K i p

10/01/2010 12:56:00
Quote Anchor link
wat is een waarheidstabel

ik bedoel eigenlijk meer of het logisch gezien korter kan worden opgeschreven omdat ik nu drie OR's gebruik
 
Gerben Jacobs

Gerben Jacobs

10/01/2010 13:20:00
Quote Anchor link
Waarschijnlijk niet.

En je kunt beter || gebruiken. OR en AND zijn echt SQL dingen.
 
Wouter De Schuyter

Wouter De Schuyter

10/01/2010 13:30:00
Quote Anchor link
Gerben schreef op 10.01.2010 13:20:
Waarschijnlijk niet.

En je kunt beter || gebruiken. OR en AND zijn echt SQL dingen.

Idd,

AND = &&
OR = ||

<=>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    if(($s == 'a' && !$bLid) || ($s == 'b' && !$bLid2) || ($s != 'a' && $s != 'b'))
?>
 
John D

John D

10/01/2010 13:30:00
Quote Anchor link
Werkt OR en AND ook ? of werkt dat slechter of helemaal niet ?
Als het werkt dan bevorderd dat de leesbaarheid boven de cryptische || & tekens
 

10/01/2010 13:33:00
Quote Anchor link
Gerben schreef op 10.01.2010 13:20:
Waarschijnlijk niet.

En je kunt beter || gebruiken. OR en AND zijn echt SQL dingen.

Nee hoor, je kunt gewoon and, or, &&, en || gebruiken. Het heeft te maken met de de volgorde (links en rechts en boven naar beneden). Zie operators.precedence (ja, beetje vaag).
Verder denk ik dat als je een waarheidstabel wilt gebruiken dat je dan de boel om moet zetten naar binair e.d. dus daar wordt het langer van.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door
 
Joren de Wit

Joren de Wit

10/01/2010 13:36:00
Quote Anchor link
John schreef op 10.01.2010 13:30:
Werkt OR en AND ook ? of werkt dat slechter of helemaal niet ?
Als het werkt dan bevorderd dat de leesbaarheid boven de cryptische || & tekens
Ben ik het niet mee eens. De || en && operators horen gewoon bij de programmeertaal en iedereen die een klein beetje ervaring heeft, herkent ze direct en weet dus direct wat de code doet.

Hoewel OR en AND zullen werken, is het niet gebruikelijk om dat binnen PHP toe te passen. Het zal eerder onduidelijkheid opleveren dan bovengenoemde methode als je bijvoorbeeld (om welke gekke reden dan ook) zou werken met variabelen $OR en $AND.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
if(($OR AND $AND) OR (($OR OR $AND) AND ($AND))
?>

Zomaar een gek voorbeeldje...

ps. @Ooievaar: de werking van AND en OR en respectievelijk && en || is identiek. Daar zit geen verschil tussen.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 

10/01/2010 13:49:00
Quote Anchor link
Blanche schreef op 10.01.2010 13:36:
ps. @Ooievaar: de werking van AND en OR en respectievelijk && en || is identiek. Daar zit geen verschil tussen.

Neen!
Er is wel een verschil. Verschil in volgorde. Die pagina waar ik naar toe link zou in het Nederlands iets als 'Operator voorrang' moeten heten.
Het gaat er over om de volgorde van belang. && is belangrijker dan AND. Dus als je && en AND door elkaar gebruikt gaat het erom welke eerder is.
Er is dus wel degelijk een verschil. Met dat verschil kan je er dus ook voor zorgen dat je geen haakjes nodig hebt.
Zie ook deze comment op php.net.
En dit stond dus ook gewoon uitgelegd op operators.precedence.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door
 
John D

John D

10/01/2010 13:50:00
Quote Anchor link
Blanche: Je houdt teveel vast aan "oude waarden" met "horen gewoon bij de programmeertaal". Alle programmeertalen worden meer een meer beschrijvend en helder leesbaar en zelfs OOP. Over een tijdje zijn || en && deprecated. Juist daarom zijn AND en OR nu ook mogelijk in plaats van || &&. Jouw voorbeeld is leuk maar niet triviaal. "Iemand die een klein beetje ervaring heeft weet direct wat || en && betekenen" zeg je maar iemand die die ervaring niet heeft weet wel meteen wat AND en OR betekenen en doen, dus voordeel: leesbaarheid.
 
John D

John D

10/01/2010 13:53:00
Quote Anchor link
Ooievaar schreef op 10.01.2010 13:49:
Blanche schreef op 10.01.2010 13:36:
ps. @Ooievaar: de werking van AND en OR en respectievelijk && en || is identiek. Daar zit geen verschil tussen.

Neen!
Er is wel een verschil. Verschil in volgorde. Die pagina waar ik naar toe link zou in het Nederlands iets als 'Operator voorrang' moeten heten.
Het gaat er over om de volgorde van belang. && is belangrijker dan AND. Dus als je && en AND door elkaar gebruikt gaat het erom welke eerder is.
Er is dus wel degelijk een verschil. Met dat verschil kan je er dus ook voor zorgen dat je geen haakjes nodig hebt.
Zie ook deze comment op php.net.
En dit stond dus ook gewoon uitgelegd op operators.precedence.


Ooievaar: je stelling is onjuist. De precedence is gelijk:
http://www.php.net/manual/en/language.operators.precedence.php
Left associativity means that the expression is evaluated from left to right, right associativity means the opposite.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door John D
 

10/01/2010 13:56:00
Quote Anchor link
John schreef op 10.01.2010 13:50:
Blanche: Je houdt teveel vast aan "oude waarden" met "horen gewoon bij de programmeertaal". Alle programmeertalen worden meer een meer beschrijvend en helder leesbaar en zelfs OOP. Over een tijdje zijn || en && deprecated. Juist daarom zijn AND en OR nu ook mogelijk in plaats van || &&.

Lees mijn bericht. Er is een verschil in voorrang. && gaat boven AND.
John schreef op 10.01.2010 13:53:
Ooievaar schreef op 10.01.2010 13:49:
Blanche schreef op 10.01.2010 13:36:
ps. @Ooievaar: de werking van AND en OR en respectievelijk && en || is identiek. Daar zit geen verschil tussen.

Neen!
Er is wel een verschil. Verschil in volgorde. Die pagina waar ik naar toe link zou in het Nederlands iets als 'Operator voorrang' moeten heten.
Het gaat er over om de volgorde van belang. && is belangrijker dan AND. Dus als je && en AND door elkaar gebruikt gaat het erom welke eerder is.
Er is dus wel degelijk een verschil. Met dat verschil kan je er dus ook voor zorgen dat je geen haakjes nodig hebt.
Zie ook deze comment op php.net.
En dit stond dus ook gewoon uitgelegd op operators.precedence.


Ooievaar: je stelling is onjuist. De precedence is gelijk:
http://www.php.net/manual/en/language.operators.precedence.php

Bekijk even die pagina die je geeft. Lees die uitleg die er boven staat.
En dan de tabel bekijken.
&& staat hoger in de tabel dan AND
&& gaat voor AND.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door
 
John D

John D

10/01/2010 14:01:00
Quote Anchor link
Ik heb niet gezegd dat je het "door elkaar" moet gebruiken en ik raad dat zelfs altijd af!! Dat werkt juist optimaal verwarrend. Je probeert je gelijk te halen op verkeerde argumenten. Ik heb gesteld dat de leesbaarheid beter is wanneer je afstapt van het cryptische gedoe van || && en AND en OR gebruikt. Niet meer en niet minder.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

10/01/2010 14:03:00
Quote Anchor link
@Ooievaar: dat is alleen van belang in de IMO onlogische situatie dat je && en AND door elkaar gebruikt. Waarom zou je dat willen doen?

Je hebt echter wel gelijk en dat geeft mij bovendien nog een extra reden om AND en OR af te raden. Die operators doen niet wat je zou verwachten, zie dit voorbeeld van php.net:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
// The result of the expression (true && false) is assigned to $g
// Acts like: ($g = (true && false))

$g = true && false;

// The constant true is assigned to $h and then false is ignored
// Acts like: (($h = true) and false)

$h = true and false;
?>

Waar je dus zou verwachten dat $h het resultaat van de expressie 'true and false' (dus false) bevat, krijgt $h de waarde true. Als je daar niet op bedacht bent, wordt het leuk debuggen!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 
- SanThe -

- SanThe -

10/01/2010 14:06:00
Quote Anchor link
Ieder blijkbaar zijn eigen mening. Ik gebruik altijd OR en AND omdat ik dat veel duidelijker vind. Deze worden ook in diverse programmeertalen gebruikt.
 
John D

John D

10/01/2010 14:09:00
Quote Anchor link
SanThe: Dank and I rest my case!!
 
Joren de Wit

Joren de Wit

10/01/2010 14:17:00
Quote Anchor link
Natuurlijk is ook dit een kwestie van smaak en gebruik van methoden waaraan je gewend bent. Alleen bij het gebruik van AND en OR zul je er dan dus wel voor moeten zorgen dat je bedacht bent op de 'functionaliteit' die ik in mijn vorige post al aangaf. Het werkt niet altijd zoals je zou verwachten!
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
if($res = mysql_query($sql) && $continue) {
  // Wordt uitgevoerd als query gelukt is en $continue TRUE is
}

if($res = mysql_query($sql) AND $continue) {
  // Wordt uitgevoerd als query gelukt is, ongeacht de waarde van $continue!
}
?>

Ik houd het voorlopig gewoon bij || en && :-)
 
John D

John D

10/01/2010 14:25:00
Quote Anchor link
Blanche: je beide voorbeelden zou ik sowieso al nooit gebruiken. Ik vind het nogal gezocht, de $res is overbodig: mysql_query() returns TRUE on success.
Je code moet dus zijn:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
if(mysql_query($sql) && $continue) {
}


if(mysql_query($sql) AND $continue) {
}

?>

En die wordt in beide gevallen hetzelfde geevalueerd.
 
- SanThe -

- SanThe -

10/01/2010 14:43:00
Quote Anchor link
SanThe schreef op 10.01.2010 14:06:
Ieder blijkbaar zijn eigen mening. Ik gebruik altijd OR en AND omdat ik dat veel duidelijker vind. Deze worden ook in diverse programmeertalen gebruikt.

Kleine aanvulling: Ik gebruik in situaties die Blanche aangeeft dan ook altijd haakjes om de verschillende prioriteiten aan te geven.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.