krijg S_Session niet werkend

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Backend Developer Integraties API HBO REST

Samengevat: Deze werkgever is een IT-consultancy. Wil jij werken als Backend Developer Integraties? Heb jij kennis van gangbare berichtformaten? Vaste baan: Backend Developer Integraties API HBO €3.100 - €4.400 Zij bieden innovatieve oplossingen die bedrijven efficiënter en wendbaarder maken, waardoor onze klanten zich net zo snel kunnen ontwikkelen als de business van hen vraagt. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om de inzet van technologie. Deze werkgever staat open voor elke nieuwe trend. Onze systemen zijn groot en ingewikkeld. Hou jij van diepgang

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Binnen de functie van Front-end developer werk je mee aan uitdagende klantprojecten. In teamverband werk je aan de voorkant van onze state-of-the-art portaal oplossingen en apps. Dit alles gebeurt in een multidisciplinaire omgeving waarbij je de ruimte hebt om te sparren, je ideeën scherp te stellen, en waar je met de benodigde kennis en ervaring om je heen altijd terecht kunt bij je collega’s voor vragen en ondersteuning. Meestal werk je vanuit ons kantoor maar we bieden ook alle faciliteiten om thuis te kunnen werken. Voor sommige projecten ga je mee naar de klant, wellicht zelfs in het buitenland!

Bekijk vacature »

Back end developer Onderwijssoftware

Functie Als back end developer kom jij terecht in een klein, maar hecht team bestaande uit 5 andere developers (waarvan 2 senioren, 2 medior en 1 junior). Met de gezamenlijke missie om “ieder kind te helpen met onze software” wordt er dagelijks gepassioneerd en hard gewerkt aan ons in-house ontwikkeld platform. Deze software is gebaseerd is op AI, machine Learning en wetenschappelijke inzichten. Dagelijks zul jij werken met onze high traffic webapplicatie. We hebben ruim 300.00 gebruikers en meer dan 2 miljard records waar je te maken mee krijgt! Verder zul jij je bezighouden met: – Het ontwikkelen van hoogwaardige

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als developer heb jij de keuze om aan te sluiten bij het team (13 developers) die op locatie projectmatig bij klanten werkt. Wanneer jij liever intern bij de werkgever werkt is er ook alle ruimte voor jou in het interne team (8 developers) van dit bedrijf. Je werkt samen aan verschillende projecten bij of voor de klant. Het project wordt aangeleverd door sales aan de project manager. Die maakt samen met de Resourcer een planning en op basis daarvan wordt uit het development team een “projectgroep” opgesteld. Hoeveel en welke projecten jij wilt oppakken gebeurt geheel in samenspraak met

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functieomschrijving In deze uitdagende functie als Software Developer ga je de volgende taken uitvoeren: Maatwerk back-end software programmeren; API koppelingen bouwen; Software optimaliseren voor klanten; Bouwen maatwerk applicaties; Werken met Microsoft stack zoals C#, .NET (Core) en Entity framework; Bedrijfsprofiel Je gaat werken bij een klein softwareontwikkelingsbureau, die maatwerk software bouwt voor klanten door heel Nederland. Dit doen zij al meer dan 20 jaar. Het is van oorsprong een familiebedrijf, opgezet door de eigenaar, die er nog steeds werkt. Het team bestaat vooral uit back-end developers en één systeembeheerder. Je krijgt veel kans om jezelf te ontwikkelen en krijgt tevens

Bekijk vacature »

Developer (One Data)

Do you have experience with managing IT Teams in a service delivery organization? Are you keen to bring the team and our platform to a higher level? Then Nutreco has a very interesting role for you! As a One Data developer you are responsible for the management, running and functional use of our integration landscape and processes within Nutreco. Nutreco is using at this time BizTalk 2016, and Apigee for its API management, to be replaced by Azure Integration Services as of 2023. You will be part of a virtual teams of 11 people (own and outsourced) working in an

Bekijk vacature »

C#.NET ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf in de omgeving van Veghel zijn we op zoek naar een C# developer. Word jij blij van ontwikkelen in C# en .NET? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit gaan zien: Op basis van de wensen van de klant ga je samen met je collega's ga je op zoek naar de juiste oplossingen en je gaat dit uitwerken tot een mooi eindproduct. Je bouwt webshops, webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Framework en C#. Je zorgt voor de optimalisering van bestaande software en de automatisering van

Bekijk vacature »

.Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

C# .NET Software Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen software development waar je gaat werken voor een jong en flexibel bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Software Developer met ervaring binnen C# .NET die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Verder begeleid je complexe projecten, ben jij iemand die altijd kansen ziet? Dan zoeken wij jou! In deze functie ga jij je bezighouden met: Meedenken in oplossingsrichtingen; Werken aan de architectuur; Het verbeteren van functionaliteiten binnen het dataplatform; Ontwikkelen van nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel Waar ga je aan de

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer met Laravel ervaring! Voor een groeiende werkgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een medior PHP developer met Laravel ervaring. Je gaat aan de slag met het ontwikkelen van maatwerk software voor klanten in een specifieke markt. Als PHP developer ben je samen met een gemotiveerd team van 6 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en het innoveren van informatiesystemen voor klanten in een specifieke branche. Als software developer ondersteun je complexe uitdagingen van klanten. Je brengt hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Om

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP

Functie Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als PHP developer en zoek je een leuke platte organisatie? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Capelle aan den IJssel dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen PHP, JAVA en Node.js. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Ben jij een senior .NET developer en heb jij tevens ervaring als teamlead? Ben jij iemand met een helikopterview en denk jij graag mee met de klanten? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor een geweldig bedrijf zijn wij namelijk op zoek naar een ervaren .NET developer. Het bedrijf houdt zich bezig met het ontwerpen en bouwen van websites, portalen en applicaties voor met name zorg- en onderwijsinstellingen en overheidsinstanties. Jouw taken: Het fungeren als Lead Developer; Het meedenken met de business (dit vergt commercieel inzicht); Het begeleiden van diverse projecten (van klein tot groot); Het ontwerpen

Bekijk vacature »

Front-End React Developer

As a Front-End React Developer you improve the user-experience of our web applications for your colleagues in Coolblue. How do I become a Front-End React Developer at Coolblue? As a Front-End React Developer you are responsible for developing user interface components and implementing them using React.js concepts and workflows. You work with the UX Designer and get energy from coming up with creative solutions and present these within the team. During the day you gather and welcome feedback on your technical and soft skills. Would you like to become a Front-End React Developer at Coolblue? Read below if the job

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Gezellige team, passie en een groene toekomst! Lees hier de vacature van Front-end Developer bij All in Power! All in power heeft zich tot doel gesteld écht bij te dragen aan de energietransitie. Dit doen wij door de markt voor energie volledig op zijn kop te zetten. Producenten van schone (wind- of zonne-)energie verkopen via ons platform hun energie rechtstreeks aan gebruikers. Of dit nu huishoudens, bedrijven of bijvoorbeeld laadpalen zijn ons platform maakt het uitwisselen van energie mogelijk. Zo maken we de business case van onze klanten veel sterker en loont het om (meer) te investeren in vergroening voor

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Ervaren .NET Developer gezocht! Wij zoeken een ervaren .NET developer die aan de slag gaat voor een softwarebedrijf in de regio Rhenen. In deze rol ben jij zowel zelfstandig als in teamverband verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verbeteren van bestaande producten. Daarnaast houdt jij je bezig met de nieuwbouw van websites, webapplicaties en mobiele applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Je werkt hierbij nauw samen met andere developer, productmanagers en product specialisten om mooie producten te creëren. Bedrijfsprofiel Waar kom je te werken? Je komt te werken voor snelgroeiende softwareleverancier en allround dienstverlener. Klanten van deze

Bekijk vacature »
Theo Huitema

Theo Huitema

04/06/2018 21:50:29
Quote Anchor link
In een script heb ik

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$_SESSION
['username'] = $row['username'];
echo "Ingelogd als :". $_SESSION['username']   ;
?>


Dat wordt mooi geprint "Ingelogd als :...". dus daar werkt het nog
Dan probeer ik dit in een ander php weer op te halen via de code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
session_start();

include('config.php');

if (isset($_session['username'] )) {
  echo "je bent ingelogd als ".$_session['username'];
 }
else {
  echo "je bent NIET ingelogd  ";
  echo $_session['username'];
}

?>


Maar dit geeft fout, krijg melding

je bent NIET ingelogd als
Notice: Undefined variable: _session in bp.php on line 10.
Het zit dus in: echo $_session['username'];

Wat doe ik fout? Iemand een idee?

Edit:
Ik heb de juiste code-tags geplaatst. Gelieve dit in het vervolg zelf toe te voegen aan je bericht.
Zie ook: Veel gestelde vragen: Welke UBB-codes kan ik gebruiken.
Gewijzigd op 04/06/2018 21:59:14 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

18/05/2024 11:17:16
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/06/2018 21:57:41
Quote Anchor link
Hoofdletters!
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

04/06/2018 21:58:32
Quote Anchor link
Variabelen zijn case sensitive = hoofdletter gevoelig in PHP. Het moet dus $_SESSION zijn (en niet $_session - dat is voor PHP heel wat anders).
 
Theo Huitema

Theo Huitema

04/06/2018 22:11:41
Quote Anchor link
Oke dat heb het nu aangepast naar
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7

<if (isset($_SESSION['username'] )) {
  echo "je bent ingelogd als ".$_SESSION['username'];
 } else {
  echo "je bent NIET ingelogd als ";
  echo $_SESSION['username'];;
}


maar krijg nog steeds: je bent NIET ingelogd als
Notice: Undefined index: username in bp.php on line 10
Na aanpassing naar hoofdletters, komt nu melde undefined index
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/06/2018 22:15:09
Quote Anchor link
Je maakt $_SESSION['username'] niet aan. Mogelijk doe je dit op een andere pagina waar de session_start(); mist.
 
Theo Huitema

Theo Huitema

04/06/2018 22:18:25
Quote Anchor link
Aha de session_start() had ik niet op pagina waar aan de $_SESSION['username'] een waarde werd toegekend. Het werkt nu ! Bedankt Ariën en Rob
 
Willem vp

Willem vp

05/06/2018 13:43:27
Quote Anchor link
Sowieso kun je in je else-block geen gebruik maken van $_SESSION['username'], omdat je 100% zeker weet dat die niet zal bestaan. Dat heb je immers in je if-conditie al getest.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

05/06/2018 15:07:07
Quote Anchor link
Willem vp op 05/06/2018 13:43:27:
Sowieso kun je in je else-block geen gebruik maken van $_SESSION['username'], omdat je 100% zeker weet dat die niet zal bestaan. Dat heb je immers in je if-conditie al getest.


Niet helemaal waar, $_SESSION['username'] (de key "username" in het superglobale $_SESSION array) kan best bestaan, maar isset levert toch false op ingeval de waarde hiervan gelijk is aan NULL (misschien is !empty() dan een betere check?). Ik ben het met je eens dat het gebruik van $_SESSION['username'] in het else-statement niet erg zinnig is.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

05/06/2018 16:38:44
Quote Anchor link
Thomas je gooit isset en empty door elkaar volgens mij? Iig kijkt isset gewoon of een variabele of element in een array geinitialiseerd is. Empty of is_empty wat is het eigenlijk? Die gebruik ik zelf nooit omdat deze functie voor verwarring kan zorgen.
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

05/06/2018 17:32:30
Quote Anchor link
@Frank: https://secure.php.net/manual/en/function.isset.php voorbeeld 1,5 (tussen #1 en #2 in - specifiek over arrays, zie 'hello'). Als je wilt weten of een key bestaat (ook als de waarde null is) moet je array_key_exists() gebruiken.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
$a = ['x' => null];
print(isset($a['x']) ? 'true' : 'false'); //false
print(array_key_exists('x', $a) ? 'true' : 'false'); //true
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

05/06/2018 17:40:16
Quote Anchor link
Dat, of het gebruik van NULL-waarden in arrays verbannen ;).
 
Willem vp

Willem vp

05/06/2018 18:16:50
Quote Anchor link
Thomas van den Heuvel op 05/06/2018 15:07:07:
Niet helemaal waar, $_SESSION['username'] (de key "username" in het superglobale $_SESSION array) kan best bestaan, maar isset levert toch false op ingeval de waarde hiervan gelijk is aan NULL (misschien is !empty() dan een betere check?).

Inderdaad. Overigens is dit een designfout (een van de vele) in PHP. isset() zou true moeten teruggeven als de variabele is geset, maar de waarde NULL heeft. Vaak maakt dat niet zoveel verschil, bijvoorbeeld als je de waarde probeert te printen, maar er zijn situaties waarin je verschil zou willen kunnen maken tussen "niet geset" en "wel geset, maar met waarde NULL". Met empty() of is_null() kun je dat ook niet ondervangen.

De enige manier die ik kan bedenken is om via get_defined_vars() te kijken of er een variabele met de betreffende naam is gedefinieerd, maar dat vind ik best wel een paardenmiddel. En omslachtig. En enigszins off-topic in dit draadje. ;-)
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

05/06/2018 19:33:18
Quote Anchor link
Als het een array betreft volstaat array_key_exists() ook prima (ook in termen van performance). Je kunt jezelf i.i.g. een hoop ellende besparen door in eerste instantie het gebruik van NULL zoveel mogelijk te vermijden :).

/offtopic
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

05/06/2018 20:19:50
Quote Anchor link
Ook off-topic:
- isset() geeft bij mij altijd een beetje "code smell": alsof je niet zeker weet of een var (of key) al bestaat, en het dan maar "voorzichtig probeert".
- null vind ik een prima waarde. Ik initialiseer altijd alle properties expliciet op null (ondanks dat dat impliciet al gebeurt). Bij een getter is het dan ook:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
public function getVar(){
  if($this->_var === null) $this->_var = $this->whatever(); //maar dan dus geen null retourneren; hooguit false
  return $this->_var;
}
Beide "voorkeuren" zullen wel voorkomen uit het feit dat ik ooit in Pascal ben begonnen (strong typed).
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

05/06/2018 20:54:45
Quote Anchor link
Nog meer offtopic:
Misschien niet een heel sterk voorbeeld, maar "zelfs" het gebruik van @ is soms geoorloofd. Dit als je verwacht dat er dingen fout kunnen gaan en meldingen wilt onderdrukken, maar deze moet je dan ook ondervangen uiteraard. Iets soortgelijks geldt voor isset(), dit is niet per definitie "fout" of "not done" - uit het gebruik moet blijken of dit een gezond iets is. En als je beweegredenen goed zijn, maakt het eigenlijk niet uit hoe je iets aanpakt, implementatie is ondergeschikt aan motivatie.

Je kunt beter een slechte (maar werkende) implementatie hebben van een goed idee dan een goede implementatie van een slecht idee, aan het eerste kun je altijd nog schaven :p.
Gewijzigd op 05/06/2018 20:56:17 door Thomas van den Heuvel
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

05/06/2018 20:55:58
Quote Anchor link
Heren,

Ik wist helemaal niet dat isset bij een null waarde false zal geven. Het is eigenlijk enigzins teleurstellend. (Over designfouten gesproken) Wel fijn om dit nu te weten. Ik kan dan naar array_key_exist uitwijken. Bedankt voor jullie inspirerende teksten :-)
Gewijzigd op 05/06/2018 20:56:49 door Frank Nietbelangrijk
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.