Laatste Foto in map

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Kevin

Kevin

07/01/2007 11:00:00
Quote Anchor link
Ik zoek een script die de laatste toegevoegde foto weergeeft ik heb al wel dit ergens gevonden alleen geeft die ook mappen weer en wil alleen dat ie fotos weergeeft

oja hier het script dat ik al heb er moet dus een soort exstensie chek in
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<?php
$pad
= 'gallery/';

if (!$open = opendir($pad))
{

    echo 'Kan de map '.$pad.' niet openen!';
}

else {
    $laatste = 0;
    $bestand = '';
    $aantal = 0;

    while (($file = readdir($open)) !== false)
    {

        if (($file != '.') and ($file != '..'))
        {

            $aantal++;
            $stats = stat($pad.'/'.$file);
            if ($stats[9] > $laatste)
            {

                $laatste = $stats[9];
                $bestand = $file;
            }
        }
    }

    closedir($open);
    echo ''.$bestand.' is het laatst toegevoegd op '.date("d-m-Y H:i:s", $laatste);
}
?>


Dus wie weet hoe ik hier een soort exstensie chek ik kan zetten?

Alvast bedankt Kevin
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Kevin
 
PHP hulp

PHP hulp

17/05/2024 11:10:58
 
Baarr

Baarr

07/01/2007 11:06:00
Quote Anchor link
Als je bijvoorbeeld alleen jpg's hebt is het heel eenvoudig.

Verander dan dit:

if (($file != '.') and ($file != '..'))

door dit:

if (($file != '.') && ($file != '..')) && substr($file, -3, 3) == 'jpg'

Je zou ook de directory checks weg kunnen laten, dus alleen dit:

substr($file, -3, 3) == 'jpg'
 
Kevin

Kevin

07/01/2007 11:10:00
Quote Anchor link
Heel erg bedankt nukey oplossing was dus best simpel maarja ben nog beetje php noob dus harstikke bedankt
 
Kevin

Kevin

09/01/2007 16:46:00
Quote Anchor link
Nu ben ik met een ander scriptje bezig en wat als je dan meerdere extensies hebt wat moet je dan doen ?? weet iemand dat??
mzzl Kevin
 
Joren de Wit

Joren de Wit

09/01/2007 16:53:00
Quote Anchor link
Je zou alle toegestane extensies in een array kunnen zetten, en dan met in_array() kunnen controleren of de extensie voorkomt in die array.

Daarnaast zou ik een extensie niet bepalen met substr(). Want wat nu als de extensie jpeg is, dan krijg je in het script van Nukey 'peg' als extensie. Beter achterhaal je de extensie met behulp van pathinfo().

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$pathinfo
= pathinfo($file)
$ext = $pathinfo['extension'];
?>
 
Kevin

Kevin

27/01/2007 11:25:00
Quote Anchor link
Kan iemand het in het script toepassen wat blanche zegt want ik krijg steeds error meldingen van dat hij extension niet herkent of zo :(
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

27/01/2007 11:32:00
Quote Anchor link
In plaats van met een array zou je ook met een regex kunnen werken. Iets als dit gaat prima:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
    if (eregi ("\.jpg|\.jpeg|\.gif", $file)) {
    // extensie okee
    }
?>
 
Kevin

Kevin

27/01/2007 11:35:00
Quote Anchor link
Jup doet het bedankt Jan Koehoorn :D toppie
 
Jelmer -

Jelmer -

27/01/2007 12:42:00
Quote Anchor link
en je kan ook nog explode gebruiken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
function extensie($filename) {
   return end(explode('.', $filename));
}


if(in_array(extensie($bestand), array('jpg', 'jpeg', 'png', 'gif')) {
   / /extensie okee
}
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jelmer -
 
Jacco Engel

Jacco Engel

27/01/2007 12:53:00
Quote Anchor link
En als je alles behalve de dir wilt weergeven kun je ook :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
if (!is_dir($filename))
{

       echo $filename
}
?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.