Lastig probleempje

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior/senior Python developer

Functie Bedrijven komen bij deze organisatie om technische vraagstukken op te lossen en hierin ook tot oplossingen te komen waar ze zelf misschien niet aan gedacht hadden. Jij gaat vanuit je ervaring dus niet alleen hands-on aan de slag met het ontwikkelen, maar zult ook zeker adviseren en proactief meedenken met de klant. Er zijn meerdere lange en/of korte projecten en het type klanten is heel uiteenlopend. Zo kun je terecht komen in een multidisciplinair scrumteam waarin je als Python developer meewerkt, of juist voor een kleiner (Greenfield) project aan de slag gaan waarin je veel breder bezig bent. Door

Bekijk vacature »

Web Developer

Bedrijfsomschrijving ENGIE Nederland is onderdeel van de beursgenoteerde ENGIE Groep. ENGIE is actief in 70 landen, met wereldwijd 150.000 medewerkers. Als groep is het de missie om bij te dragen aan de verduurzaming van de wereld. ENGIE Energie biedt energiediensten aan particulieren en grootzakelijk en gaat de uitdagingen van de energietransitie aan door het beschikbaar maken van duurzame energie, het streven de klimaatverandering tot een minimum te beperken, leveringszekerheid te bieden en zorg te dragen voor een verantwoord gebruik van de beschikbare resources. ENGIE Energie investeert daarom in hernieuwbare energiebronnen zoals zon, wind en bio-gas. Functieomschrijving Heb jij veel ervaring

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Functie Als Senior .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag in ons Research & development team. Ons team bestaat uit 17 collega’s! Wij zijn momenteel druk bezig met het opzetten van een geheel nieuwe architectuur voor een nieuw product. Hierbij maken wij o.a. gebruik van VS2022 en .NET 6.0. Jouw functie is dan ook voornamelijk backend georiënteerd bij ons. Aangezien wij meetapparatuur ontwikkelen voor de chemische industrie is het ook erg belangrijk om kwalitatief hoogwaardige software te ontwikkelen voor de besturing hiervan. Verder ben jij verantwoordelijk voor het designen, implementeren en testen van nieuwe features. Ook zorg jij voor toekomstbestendige

Bekijk vacature »

C# .NET Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Gezocht: Software Developer C# .NET voor een dynamische organisatie! Ben je onlangs afgestudeerd of ben je toe aan de volgende stap in je professionele carrière? Lees dan verder! We zijn momenteel op zoek naar een Software Developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging en die onze eindklant in de regio Arnhem kan versterken. In deze functie werk je aan verschillende projecten en bezoek je vaak klanten. Je kunt een rol verwachten met veel uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid. Bedrijfsprofiel Binnen welke organisatie ga je aan de slag? Je gaat werken bij een organisatie die zich specialiseert in het

Bekijk vacature »

C++ Developer

Functieomschrijving Ben jij als software engineer toe aan een nieuwe uitdaging? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor het maken van de procesbesturingsoftware gebruiken onze projectteams een in C++ en C# geschreven tool. Dit is een gedistribueerd object framework wat alle kernfuncties biedt voor een procesautomatisering. Verder zullen jouw werkzaamheden o.a. bestaan uit: Analyseren van vragen en wensen van gebruikers en deze vertalen naar een functioneel ontwerp; Ontwerpen, programmeren en testen van productaanpassingen; Implementeren van nieuwe productreleases in de projectteams; Continu toetsen van het effect van nieuwe releases op andere tools en processen; Inzichtelijk maken van voortgang omtrent softwarewerkzaamheden,

Bekijk vacature »

Magento2 Developer

Functie Ben jij een ontwikkelaar en wil jij een volgende stap zetten en als teamlead aan de slag? Lees dan snel verder! Voor een gewilde opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar een programmeur die als meewerkend voorman aan de slag wilt gaan. Een developer die een team van twee man aan zal sturen. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien; Ontwikkelen en ontwerpen van API's; Maatwerkoplossingen; Databeveiliging; Optimalisatie webshops; Ontwikkelen technische implementaties voor verbetering database; Aanspreekpunt voor de organisatie en verantwoordelijk voor de aansturing van externe developers. Zoek je veel uitdaging en veelzijdigheid in je werk dan

Bekijk vacature »

Full-stack Developer

As a Full-stack developer at KUBUS, you will develop the (web)applications and services of BIMcollab. You will work on both the front- and back-end. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact in the market, but small enough that as an individual developer you can have an impact and really make a difference. Our development team consists of over 40 developers, testers, scrum masters and product owners, divided over

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Junior Fullstack Developer

Functie omschrijving Heb jij je universitair diploma Informatica afgerond en ben jij op zoek naar een startersfunctie waar jouw ontwikkeling in een hoog vaandel staat? Voor een softwarebedrijf in Amsterdam zijn wij op zoek naar een Junior Fullstack Developer. Je begint met een op maat gemaakte training om de kennis bij te spijkeren die jij nog mist. Uiteraard leer je het meeste tijdens je werk, maar de training geeft je hiervoor alvast de juiste handvatten. Je kunt het volgende verwachten! Jij ontwikkelt in technieken als Java, Javascript en SQL. Je werkt hierbij volgens de Agile/Scrum methode; Na het afronden van

Bekijk vacature »

Senior Applicatie ontwikkelaar Java

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving We verwachten van je,

Bekijk vacature »

Ervaren Magento developer gezocht!

Functie Je komt te werken in een zelfsturend team waarin vertrouwen voorop staat en inbreng en ideeën worden gewaardeerd. Ook staat innovatie centraal. Ze bieden jou de mogelijkheid om jezelf door te ontwikkelen. Denk hierbij aan cursussen en een persoonlijk ontwikkelplan. Je komt terecht in het team van momenteel 4 (ervaren) collega’s en zal meewerken aan de doorontwikkeling en nieuwbouw van de Magento platformen van meerdere opdrachtgevers volgens Agile/Scrum. Denk hierbij aan nieuwe functionaliteiten, UX en koppelingen met verschillende back-end systemen. Als ervaren developer zul je hiernaast ook andere developers assisteren en waar nodig de leiding nemen in het project.

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Voor jou als junior .NET ontwikkelaar staat er een flinke uitdaging klaar bij dit bedrijf waar jij veel van kan gaan leren. Zo willen zij een flinke uitbreiding doen op het webbased gedeelte dat zij nu hebben en willen zij het standaard deel gaan moderniseren. Jouw team is dan ook op zoek naar een junior .NET ontwikkelaar die het leuk vindt om op basis van research en development aan de slag te gaan. Jouw mening telt mee als het gaat om hoe en met wat deze applicaties gebouwd en herschreven gaan worden. Jouw functie bij dit bedrijf gaat dan

Bekijk vacature »

.NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Binnen het team bouw je aan een applicatie met andere .Net Developers, testers een Product Owner en een Business Analyst. Met het team wordt de backlog besproken. In overleg claim jij jouw deel en zorgt ervoor dat onderhoud en innovatie wordt gerealiseerd. Het project dat momenteel draait is het opgraden van de omgeving. Doorontwikkelen van de huidige applicatie; Overleggen met teamleden om de backlog te verdelen; Onderhouden van de huidige omgeving; Sparren met de business en het ophalen van nieuwe requirements. Hier ga je werken De organisatie is een van de grootste landelijke aanbieder van diverse

Bekijk vacature »

Front-end Developer - React - Data Driven

Bedrijfsomschrijving Onze klant is een snelgroeiende organisatie die een data-driven inspectieapp op de markt hebben gebracht die nu al een aantal jaar door verschillende organisaties wereldwijd gebruikt wordt. Er zijn zo'n 6 mensen werkzaam bij dit bedrijf en ze zijn nu vooral op zoek naar een sterke front-end developer die wil gaan werken aan nieuwbouw applicaties en de uitbouw van de huidige applicaties. De reden dat ze zoeken is omdat er veel werk op komst is en ze hier de juiste capaciteit voor willen hebben. Er heerst hier een hele prettige sfeer waarin respect en eerlijke communicatie belangrijk is. Ook

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Woopie100

Woopie100

27/03/2007 21:27:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb een vierkant van 3 bij 3

Ik wil de getallen van 1 t/m 9 er invullen met een script. En dat hij dan alle mogelijke manieren laat zien. (9! manieren)

Hoe moet dat?
 
PHP hulp

PHP hulp

17/05/2024 09:25:36
 
Dutch Caffeine

Dutch Caffeine

27/03/2007 21:44:00
Quote Anchor link
Kan je je vraag even wat duidelijker stelen. Is dat vierkant 3 bij 3 pixels is of hokjes?

En je topic titel is niet erg duidelijk!

Maar als je de hokjes bedoeld, dan kan je beter met divs gaan werken.
 
Nick Mulder

Nick Mulder

27/03/2007 21:45:00
Quote Anchor link
Hij wil dus gewoon de getallen 1-9 in een hokje gooien, net zo lang tot alle weet ik hoeveel mogelijke combi's gemaakt zijn?
 
Woopie100

Woopie100

27/03/2007 21:49:00
Quote Anchor link
Nee
ik wil alle combinaties op het scherm hebben :)
 
Baarr

Baarr

27/03/2007 21:52:00
Quote Anchor link
Weet je wel hoe fokking veel mogelijkheden dat dat zijn ? Tenzij je bedoelt dat de getallen wel in dezelfde volgorde staan maar telkens 1 opgeschoven worden.
 
Woopie100

Woopie100

27/03/2007 21:52:00
Quote Anchor link
Nee ik bedoel dat eerste :)
Maar hoe moet dat?
 
Baarr

Baarr

27/03/2007 21:54:00
Quote Anchor link
Dat zijn miljoene mogelijkheden, dat krijg je toch nooit op je scherm :P
 
Jacco Engel

Jacco Engel

27/03/2007 21:56:00
Quote Anchor link
Waarom zou je in vredesnaam een sudoku solver willen schrijven dan is alle lol er af :P
 
Woopie100

Woopie100

27/03/2007 21:56:00
Quote Anchor link
maakt niet uit :) ik hbe een loopje nodig die ze als het waren kan echo'ne

Daar maak ik dan wat in die dan weer filtert
 
Dutch Caffeine

Dutch Caffeine

27/03/2007 22:01:00
Quote Anchor link
Wat ik al zij is divs. Of html tabelen, ff een voorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<table width="132" border="0" cellpadding="2" cellspacing="2" bgcolor="#CCCCCC" class="text">
  <!--DWLayoutTable-->
  <tr>
    <td width="43" height="45" valign="top"><div align="center">1</div></td>
    <td width="40" valign="top"><div align="center">2</div></td>
    <td width="41" valign="top"><div align="center">3</div></td>
    <td width="1"></td>
  </tr>
  
  
  <tr>
    <td height="45" valign="top"><div align="center">4</div></td>
    <td valign="top"><div align="center">5</div></td>
    <td valign="top"><div align="center">6</div></td>
    <td></td>
  </tr>
  <tr>
    <td height="49" valign="top"><div align="center">7</div></td>
    <td valign="top"><div align="center">8</div></td>
    <td valign="top"><div align="center">9</div></td>
    <td></td>
  </tr>
  <tr>
    <td height="4"></td>
    <td></td>
    <td></td>
    <td></td>
  </tr>
</table>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Dutch Caffeine
 
Woopie100

Woopie100

27/03/2007 22:05:00
Quote Anchor link
Ja dit

Alleen dan 362880 keer en allemaal verschillende combinaties
 
Baarr

Baarr

27/03/2007 22:07:00
Quote Anchor link
De tabel zal zijn probleem niet zijn, hij wil gewoon weten hoe hij alle verschillende combinaties kan laten zien.

[amateurmode]

(geen 9 , maar ff 3 hokjes, leest wat eenvoudiger)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
for($i = 1; $i < 10; $i++)
{

    for($j = 1; $j < 10; $j++)
    {

        for($k = 1; $k < 10; $k++)
        {

        echo $i . ' - ' . $j  . ' - ' . $k . '<br >';
        }
// mogelijkheden hokje 3

    } // mogelijkheden hokje 2

} // mogelijheden hokje 1
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Baarr
 
Woopie100

Woopie100

27/03/2007 22:10:00
Quote Anchor link
Bedankt voor je reactie,

Dit klopt alleen helaas niet
Elk getal mag maar 1 keer gebruikt worden
 
Baarr

Baarr

27/03/2007 22:12:00
Quote Anchor link
Euh, tis al laat, maar goed, daar kun je dan nog wel een check voor inbouwen, je kunt het beter anders doen, maar ik kan mijn hoofd er op dit moment niet toe zetten ;-)
 
Bart van der veen

bart van der veen

27/03/2007 22:19:00
Quote Anchor link
134.217.728 combinatie's

stel je begint met 1 dan is het volgende hokje 2 t/m 9 dat zijn acht combinaties. dus het is een macht van 8 en dat voor 9 vakjes is 8^9 en dat is dan ....
 
Woopie100

Woopie100

27/03/2007 22:21:00
Quote Anchor link
het is gewoon 9!

Voor het eerste vakje heb je keuze uit 9 getallen, dan 8 dan 7 dan 6 enzo
 
Joren de Wit

Joren de Wit

27/03/2007 22:25:00
Quote Anchor link
Nee bart, het zijn 9! (negen faculteit) combinaties. Dus in totaal 362.880 combinaties.

Maar goed, leuk probleempje. Dit scriptje hieronder levert je alle resultaten in een array aan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
<?php
ini_set('display_errors', 1);
error_reporting(E_ALL);

// Het creeren van een reeks van $aantal unieke getallen.
function maak($aantal)
{

    $output = '';
    
    for($p = 1; $p <= $aantal; $p++)
    {

        $getal = rand(1,$aantal);
        if(strpos($output, (string) $getal) === false)
        {

            $output .= $getal;
        }

        else
        {
            $p--;
        }
    }

        
    return $output;
}


// Het genereren van alle mogelijke combinaties.
function genereer($aantal)
{

    $resultaat = array();
    
    while(count($resultaat) < faculteit($aantal))
    {

        $waarde = maak($aantal);
        if(!in_array($waarde, $resultaat))
        {

            array_push($resultaat, $waarde);
        }
    }

    
    sort($resultaat);
    return $resultaat;
}


// Een functie voor het berekenen van de faculteit.
function faculteit($getal)
{

    $faculteit = 1;
    for($n = $getal; $n >= 1; $n--)
    {

        $faculteit *= $n;
    }

    return $faculteit;
}



// En nu nog even uitvoeren.
$aantal = 3;
$resultaat = genereer($aantal);

echo '<pre>'.print_r($resultaat , true).'</pre>';
?>


ps. Deze combinaties zijn nu allemaal strings. Deze kun je zelf dus nog opknippen en je 3x3 velden gaan maken.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

27/03/2007 22:26:00
Quote Anchor link
De formule om alle volgordes van een aantal elementen te berekenen heet faculteit en noteer je inderdaad met een uitroepteken. Stel je wilt alle volgordes van 123, dan heb je zes mogelijkheden want 3! == 6 (1 * 2 * 3)

Ik heb net een scriptje gemaakt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
    $str
= '123456';
    $elems = array ();
    while (count ($elems) < 720) {
        $str = str_shuffle ($str);
        if (!in_array ($str, $elems)) {
            array_push ($elems, $str);
        }
    }

    sort ($elems);
    echo '<pre>';
    print_r ($elems);
    echo '</pre>';
?>

echter, als ik die 789 er nog achter plak, dan krijg je 9! mogelijkheden (dat is inderdaad 362880) en dan redt het script het niet binnen de 30 seconden vrees ik. Er moet dan ook een slimmere manier zijn.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

27/03/2007 22:28:00
Quote Anchor link
Kijk de oplossing van Jan is vele malen korter. Netjes!
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

27/03/2007 22:30:00
Quote Anchor link
Ja, maar hij is me nog een beetje te brute-force ;-) En hij werkt alleen snel op korte reeksen, tot 6 a 7 getallen.
 
Woopie100

Woopie100

27/03/2007 22:38:00
Quote Anchor link
Bedankt voor jullie nadenken :) Ik ga de scripts nu ff bekijken en snappen :P
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.