leeg veld niet meesturen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end developer Supply Chain Angular, ReactJS,

Functie Het development team bestaat momenteel uit 9 fullstack (Python en .NET) developers. Binnen het team ga jij je toespitsen op het creëren van de optimale toegankelijkheid en user experience. Om dit voor elkaar te krijgen zul je ontwerpen, programmeren, testen en implementeren. Het hele proces dus! Maar ook bijvoorbeeld meedenken over strategie en design. Hierin krijg je veel vrijheid om de functie naar eigen inzicht in te vullen en te pionieren. Alle data die wordt gebruikt is zichtbaar in een webapplicatie, geschreven in Angular en React. Momenteel zijn ze bezig om de dashboards anders vorm te geven en de

Bekijk vacature »

Outsystems Developer Junior

Dit ga je doen Bouwen aan nieuwe en innovatieve applicaties; Maken van koppelingen tussen Outsystems en het bestaande applicatielandschap; Troubleshooting op bestaande software. Hier ga je werken De organisatie is internationale speler binnen de bouwbranche en richt zich op de infrastructuur, zowel boven als onder de grond. Ze zijn ruim 1100 man groot en maken op IT vlak een mooie groei door. Als junior Outsystems Developer kom je te werken op een IT-afdeling van zo'n 25 man groot. Een aantal jaar geleden hebben ze de keuze gemaakt om zich meer te gaan richten op ontwikkeling en door de groei van

Bekijk vacature »

Senior Java Developer

Als Senior Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde Java professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfs kritische systemen voor onze klanten in regio Noordoost zoals DUO, ING, CJIB en Tendernet. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meetups en doen veel aan kennisdeling. Sogetisten hebben plezier in hun werk en

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Junior Low-code ontwikkelaar gezocht omgeving Arnh

Bedrijfsomschrijving Wij zijn een dynamisch IT-bedrijf dat zich richt op het stroomlijnen van bedrijfsprocessen en het creëren van ondersteunende applicaties. Onze kracht ligt in het combineren van zakelijk inzicht met IT-expertise via gestroomlijnde procesontwerpen en wendbare applicatieontwikkeling met behulp van Low-code technologieën. Als jonge professional krijg je de kans om samen te werken met een team van 15 deskundige collega's, verspreid over nationale en internationale locaties. We bieden je een leerzame omgeving waar je je vaardigheden kunt ontwikkelen en groeien in je rol als Low-code ontwikkelaar. Word jij onze nieuwe Junior Low-code Ontwikkelaar (OutSystems)? Versterk ons team en draag bij

Bekijk vacature »

Medior front-end developer gezocht (€3.300 -

Functie Wat ga je doen? Jij als front-end developer gaat werken binnen de teams van/voor onze klant. Je werkt in een team met starters en ervaren ontwikkelaars met allemaal 1 overeenkomst; passie voor het vak. Maak je een fout? Geen probleem, leer ervan en ga dan weer door. Door de variëteit aan werk kun je in verschillende omgevingen een kijkje nemen en jezelf dus snel ontwikkelen. Wat hebben we jou te bieden? • Uitdagende projecten bij mooie klanten (bij jou in de buurt, of binnenkort intern vanuit ons kantoor!) • Een jonge organisatie met talentvolle collega’s • Veel ruimte voor

Bekijk vacature »

Medior Front-end Developer

Bij Getnoticed doen wij wat we leuk vinden, websites bouwen en online marketing. Voor veel van onze klanten doen we dan ook allebei. Wel zo fijn om campagnes te draaien voor conversiegerichte websites die in eigen beheer zijn. In onze vestiging in Nederweert zit onze development afdeling en worden de websites gebouwd. Op dit moment zijn we op zoek naar jou: dé Medior Front-end Developer die net als wij, het hoofd boven het maaiveld durft uit te steken! In het kort Even een paar punten die omschrijven wat deze toffe baan inhoudt: Het uitwerken van designs tot functionele layouts Je

Bekijk vacature »

Als Front-end developer werken aan apps voor het o

Functie Als Front-end developer werk je intensief samen met 1 van de UX-designers en denk je mee over de gebruiksvriendelijkheid en design van onze web- en mobile apps. Je bent betrokken bij sessies met gebruikers om designs te valideren en usability van de app-in-wording te testen. Vervolgens gebruik je dit om samen met je team waarin ook back-end (.NET) developers zitten, te zorgen voor de realisatie van de best mogelijke apps voor studenten en docenten. Eisen • Je hebt een hands-on development en coding mind-set en werkt graag aan een high quality code base welke je consequent onderhouden kan worden

Bekijk vacature »

Back end developer PHP

Functie Heb jij altijd al eens bij een bedrijf willen werken waar jij géén nummertje bent, die alleen maar uitvoerend werk doet? Dan zou je hier perfect passen! Tuurlijk, je werkt aan projecten voor grote of kleine bedrijven… Het enige verschil hier is, jouw mening telt hier écht. Jouw inbreng wordt gewaardeerd, serieus genomen en gebruikt. En vergeet niet, je werkt niet alleen aan deze projecten. Er werken in totaal ruim 25 developers en designers, onderverdeeld over 3 development teams. Voornamelijk bestaande uit Medior en Senior developers, die samen voor een inspirerende en ambitieuze omgeving zorgen. Hun visie is namelijk

Bekijk vacature »

.NET Developer Senior

Dit ga je doen Het ontwikkelen van backend applicaties in C#; Het maken van vele koppelingen met andere ERP-applicaties zoals JD Edwards en SAP; Je bent (mede) verantwoordelijk voor het opstellen van technisch ontwerpen voor de te ontwikkelen software oplossingen; Je bent gemiddeld 90% van je tijd inhouse oplossingen aan het ontwikkelen en testen. De overige 10% van je tijd ben je bij klanten op locatie om oplossingen te implementeren, klanten te begeleiden en de software verder te innoveren; Naast het zelfstandig ontwikkelen van software oplossingen ben je ook bezig met het waarborgen van je contacten bij de klant, het

Bekijk vacature »

Senior java ontwikkelaar integratie

Functieomschrijving Voor de gemeente Rotterdam zijn wij op zoek naar een senior java ontwikkelaar integratie. Taken Binnen een zelfsturend Scrumteam voer je geheel zelfstanding je opdrachten uit en levert het eindresultaat op aan het Integratieteam. Jij voelt je net als alle teamleden verantwoordelijk voor alle aspecten, vanaf de vraag tot en met de oplevering in productie. Je bent kritisch, je helpt de klant om zijn wensen helder te krijgen, je schrijft zelfstandig clean code die van hoge kwaliteit is, met bijbehorende unit- en integratietesten, je ondersteunt zo nodig bij deployments naar productie. Het Integratieteam bouwt componenten (Endpoints) op de ESB.

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework. Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Je komt te werken in een klein team van developers, die zich voornamelijk bezighouden met back-end development. Verder staat dit

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Functie omschrijving Ben jij een getalenteerde PHP Developer en aan de slag in een gemotiveerd team? Lees dan snel verder! Voor onze opdrachtgever in de omgeving van Valkenswaard zijn we op zoek naar een ervaren PHP developer. Jij gaat hier zorg dragen voor het optimaliseren en up-to-date houden van de bestaande applicaties. Je werkt verder aan de applicaties die jij verder ontwikkelt. Dit doe je voornamelijk met PHP en MySQL. Verder ga je je bezig houden met: Het uitbouwen van het E-commerce software platform. Deelnemen aan overleggen met het team. Het ondersteunen van jouw team developers (3 man) en helpen

Bekijk vacature »

PHP Back-end Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Starter Werklocatie: Nijmegen Vacature ID: 13633 Introductie OUr client develop websites, webshops, and digital environments that are used by many visitors daily. They are seeking an experienced PHP-Developer Back-end to join the team. If you're looking for a position where you can tackle challenging, innovative, and multidisciplinary ICT projects and make a difference, this vacancy might be for you! Functieomschrijving As a PHP developer, you'll develop websites and digital environments used by many visitors daily. You'll work as a back-end developer and want to continuously develop in this field. You can work independently and efficiently,

Bekijk vacature »

Back-end Programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je HBO ICT in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een ambitieuze werkgever in de regio van Breda zijn wij op zoek naar een Back-end programmeur met affiniteit met C#.NET, SQL en MS Access. Samen met team bestaand uit ware ICT professionals ben je verantwoordelijk voor het bouwen van maatwerk software voor hun klanten. Belangrijk is dat je kennis of ervaring hebt van C#.NET en SQL. Je toont een flexibele en sociale houding naar klanten toe. Je denkt in nieuwe mogelijkheden & gaat graag de uitdaging aan. Bedrijfsprofiel De

Bekijk vacature »
Roos

Roos

25/06/2007 16:20:00
Quote Anchor link
Ik heb een bestelformulier met vele velden, hoe kan ik nu de niet ingevulde velden NIET mee laten versturen.
Dus alleen de ingevulde velden m.b.t. de bestelling meesturen?
 
PHP hulp

PHP hulp

18/05/2024 13:03:03
 
Sab Kriksdeegir

Sab Kriksdeegir

25/06/2007 16:22:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
foreach($_POST as $key => $value) {
    if (!empty($value)) {
          //doe iets
    }
}
 
Bart

Bart

25/06/2007 16:40:00
Quote Anchor link
stel, je hebt
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<b>Wat wilt u extra op uw pizza ?</b><br />
<input type="text" name="extra_op_pizza"><br />
<b>Wat wilt u om te drinken ?</b><br />
<input type="text" name="drankje">


dan verwerk je het zo :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?
if($_POST['extra_op_pizza']==""){
$extra = "niets";
}

else {
$extra = $_POST['extra_op_pizza'];
}

if($_POST['drankje']==""){
$drankje = "niets";
}

else {
$drankje = $_POST['drankje'];
}

//en dat bv.
mail(...);
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Bart
 
- -

- -

25/06/2007 16:48:00
Quote Anchor link
Gewoon bovenaan je PHPscript:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
    foreach ($_POST as $key => $value)
    {

        if (empty($value))
        {

            unset($_POST[$key]);
        }
    }

?>
 
Roos

Roos

25/06/2007 18:21:00
Quote Anchor link
wanneer ik bovenstaande code bovenin mijn formulier zet komt nog steeds het gehele formulier binnen; ook alle niet ingevulde velden.

moet ik ergens dan nog wat aanpassen?
en die key en value kan ik die zo laten staan of moet ik die nog vervangen door..........
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Roos
 
Roos

Roos

26/06/2007 08:14:00
Quote Anchor link
Ik zit echt dringend verlegen om een idee van 1 van jullie!

Het gaat er dus om dat wanneer er niets is ingevuld op een veld dit ook niet wordt meegestuurd in de mail naar de eigenaar van de website die de mail moet verwerken.

Dit om het enigszins overzichtelijk te houden.

Een andere optie is wanneer bovenstaande niet mogelijk is bepaalde opmaakkenmerken mee te geven bij het bestelformulier bijvoorbeeld dat de getallen strong/vet in de email te zien zijn.........
 
Wout van der Burg

Wout van der Burg

26/06/2007 08:22:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
if (trim($_POST['waarde1'] == '' | trim($_POST['waarde2'] == '' /* etc.. */ ) {
echo "Er is een veld niet ingevuld...";
}
else {
//bv.
mail();
//of
$sql "INSERT INTO...";
}


?>
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

26/06/2007 08:57:00
Quote Anchor link
Voorbeeldpagina: standaardformulier

Code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
<?php
    ini_set ('display_errors', 1);
    error_reporting (E_ALL | E_STRICT);
?>


<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/strict.dtd">
<html>
<head>
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">
    <title>Standaardformulier</title>
    
    <style type="text/css" media="screen">
        @import 'oop.css';
    </style>
</head>

<body>
    <div id="container">
    <div class="wrapper">
    <?php
        if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
            $verplicht = array ('veld1', 'veld2');
            $values = array ();
            $errors = array ();

            foreach ($_POST as $key => $value) {
                $value = trim ($value);
                if (empty ($value) && in_array ($key, $verplicht)) {
                    array_push ($errors, '<p>Niets ingevuld bij ' . $key . '</p>');
                }

                else {
                    if (!empty ($value)) {
                        $values[$key] = $value;
                    }
                }
            }

            if (!empty ($errors)) {
                echo '<h2>De volgende errors zijn gevonden:</h2>';
                foreach ($errors as $err) {
                    echo '<p>' . $err . '</p>';
                }
            }

            else {
                echo '<h2>De volgende waarden zullen worden verzonden:</h2>';
                foreach ($values as $key => $value) {
                    echo '<p>' . $key . ': ' . $value . '</p>';
                }
            }
        }

    ?>

    <h1>Velden met een sterretje zijn verplicht</h1>
    <form method="post" action="#">
        <p>
            <label for="veld1">veld 1 (*):</label>
            <input id="veld1" name="veld1" type="text" value="<?php if (isset ($values['veld1'])) echo $values['veld1']; ?>">
        </p>
        <p>
            <label for="veld2">veld 2 (*):</label>
            <input id="veld2" name="veld2" type="text" value="<?php if (isset ($values['veld2'])) echo $values['veld2']; ?>">
        </p>
        <p>
            <label for="veld3">veld 3:</label>
            <input id="veld3" name="veld3" type="text" value="<?php if (isset ($values['veld3'])) echo $values['veld3']; ?>">
        </p>
        <p>
            <label for="veld4">veld 4:</label>
            <input id="veld4" name="veld4" type="text" value="<?php if (isset ($values['veld4'])) echo $values['veld4']; ?>">
        </p>
        <p>
            <input type="submit" value="verzenden">
        </p>
    </form>
    
    </div>
    </div>
</body>
</html>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan Koehoorn
 
Dennis

dennis

26/06/2007 10:11:00
Quote Anchor link
zet je het in een Mysql. dan de niet verplichte velden op NULL zetten ipv NOT NULL en als MySQL niets ontvangt maakt hij er automatisch NULL van
 
Onbekend Onbekend

Onbekend Onbekend

26/06/2007 10:15:00
Quote Anchor link
Misschien: een tussenpagina waarbij hij kijkt welke velden er leeg zijn dmv: !empty($_POST) en dan met een if de ingevulde velde in een sessie zetten
 
PHP Newbie

PHP Newbie

26/06/2007 13:02:00
Quote Anchor link
Bart schreef op 25.06.2007 16:40:
stel, je hebt
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<b>Wat wilt u extra op uw pizza ?</b><br />
<input type="text" name="extra_op_pizza"><br />
<b>Wat wilt u om te drinken ?</b><br />
<input type="text" name="drankje">


dan verwerk je het zo :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?
if($_POST['extra_op_pizza']==""){
$extra = "niets";
}

else {
$extra = $_POST['extra_op_pizza'];
}

if($_POST['drankje']==""){
$drankje = "niets";
}

else {
$drankje = $_POST['drankje'];
}

//en dat bv.
mail(...);
?>


Hmm, dat is ook niet echt netjes..

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$drankje
= (!empty($_POST[' drankje'])) ? $_POST['drankje'] : 'niets'; //niets kun je natuurlijk ook vervangen door NULL o.i.d.
?>


@ TS:

Volgens mij zijn hier toch al wel genoeg goede oplossingen gegeven, als het nog niet werkt moet je misschien even een relevant deel van je script posten...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door PHP Newbie
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

26/06/2007 13:19:00
Quote Anchor link
Kijk even naar mijn post van 08:57. Daar staat alles in, getest en werkend met een online voorbeeld. Wat wil je nog meer ;-)
 
Frank -

Frank -

26/06/2007 14:40:00
Quote Anchor link
Let op: Niet meesturen is heel wat anders dan niets mee doen. Iedere halve gare kan data naar jouw site toesturen, je kunt er dus niet van op aan dat iets niet wordt meegestuurd.
 
- -

- -

26/06/2007 15:48:00
Quote Anchor link
Bovenaan de pagina die de zaak VERWERKT (die bij action="xxx.php" in je formulier staat) zet je dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
    foreach ($_POST as $key => $value)
    {

        if (empty(trim($value)))
        {

            unset($_POST[$key]);
        }
    }

?>
 
Roos

Roos

27/06/2007 19:31:00
Quote Anchor link
At Jonathan: ik krijg een error op line 4
Fatal error: Can't use function return value in write context

at Jan Koehoorn, script van jou moet ik nog werkend zien te krijgen (mailadres enzo).
Wel al een vraagje: zet jij alles op 1 pagina? ook het verwerk.php?
 
GaMer B

GaMer B

27/06/2007 19:41:00
Quote Anchor link
@Roos: Dat verwerk.php kan makkelijk samen op één pagina.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.